اتمام حجت با رسانه‌هایی که درباره تحریم‌ها می‌نویسند

وزیر ارشاد جمهوری اسلامی به رسانه‌هایی که اخبار و تحلیل‌های مربوط به تحریم‌ها را منتشر می‌کنند هشدار داد. وی گفت به‌زودی در نشستی با صاحبان رسانه‌ها اتمام حجت خواهد کرد. برخی معقتدند روزنامه شرق دوباره آماج حمله است.


محمد حسینی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی برخی رسانه‌ها را متهم به حرکت «برخلاف منافع ملی» کرد و با اشاره به تحریم‌ها گفت که ایران «در شرایطی نیست که هر رسانه ای هر خبر یا تحلیلی را منتشر کند که با مصالح نظام و منافع ملی سازگاری نداشته باشد.»
 
به گفته او به زودی نشستی با صاحبان رسانه و مسئولین اقتصادی کشور برگزار می‌شود تا آن‌ها «نسبت به شرایط کنونی خصوصا تحریم ها آگاهی بیشتری» پیدا کنند و «هر کس با سلیقه خود» هرچه خواست ننویسد.
 
به‌گزارش "پایگاه اطلاع رسانی دولت" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان برخورد با «شایعه پراکنی در فضای رسانه ای» شد و «از تمام شخصیت‌های حقوقی و حقیقی خواست درصورتی که موردی را خلاف واقع یافتند با ارسال شکایت یا تهیه جوابیه نسبت به خبر منتشر شده، واکنش نشان دهند تا در هیئت نظارت مورد بررسی قرار گیرد».
 
حرف زدن درباره زیان‌های تحریم ممنوع!
 
روزنامه «شرق» در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه با مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا مصاحبه‌ای انجام داد که به شدت خشم مسئولان حکومتی ایران را برانگیخت.
 
در این مصاحبه خبرنگار روزنامه شرق از عمادی پرسید: «الان دقیقا در چه مرحله ای از تحریم قرار داریم. مراحل قبلی چه بوده و مراحل بعدی احتمالی چیست؟»

پاسخ مهرداد عمادی به سوال این بود که «تمامی پروژه های انرژی ما که شریک غربی، ژاپنی و کره جنوبی داشته اند لغو شده اند و پس رفته اند. سیستم بانکی ایران از سیستم بانکی جهانی و سوئیفت جدا شده است. چین، ژاپن، اتحادیه، هند و حتی ترکیه خرید نفت خود را از ایران کم کرده‌اند. میزان نفت ذخیره ناخواسته که نفت قابل صادرات است بالارفته و ایران از تانکرها به عنوان انبار نفت استفاده می کند. تولید صنعتی بسیار پایین آمده و ما کاملا به بازار بدون رقیب برای کالاهای چینی، هندی و مالزی تبدیل شده‌ایم. ایران به عنوان یکی از توانمندترین نیروهای جوان در جهان و یکی از ثروتمند‌ترین منابع زیرزمینی، امسال به گفته بانک جهانی و صندوق پول رشدی نزدیک به صفر درصد داشته است.»
 
مهرداد عمادی اضافه کرده است:« مراحل بعدی تحریم شدیدتر شدن محدودیت‌ها برای فروش نفت و گاز و انتقال آن خواهد بود و شاید ردیابی حساب‌های ایران در شرق و بستن آن‌ها، البته اگر زمینه حقوقی داشته باشند.»
 

وزیر ارشاد جمهوری اسلامی می‌گوید رسانه‌ها نباید به سلیقه خود درباره تحریم بنویسند


 
این سخنان در بحبوحه آغاز دوباره نشست‌های ایران با گروه ۵+۱ زده شد. نشست‌هایی که در ابتدا امیدهای ضعیفی ایجاد کرد که ممکن است قدم‌هائی در مسیر رسیدن به توافقی قابل قبول میان طرفین برداشته شود،امیدهایی که برای چندمین بار به سراب تبدیل شدند.

جلو نرفتن مذاکرات و شروع دور جدیدی از تحریم‌ها، اقتصاد ایران را قدمی دیگر به سوی چشم‌انداز تاریکی برد که مهرداد عمادی و پیش از او نیز بسیاری از کارشناسان چه در داخل و چه خارج از ایران پیش‌بینی کرده بودند.
 

تحلیل درباره تحریم مساوی است با «سیاه نمایی»
 
پس از انتشار مصاحبه مهرداد عمادی در شرق، بهروز جعفری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مصاحبه با «باشگاه خبرنگاران» گفت: «روزنامه شرق در پاره ای از موارد به جای همراهی با مردم اقدام به سیاه نمایی می‌کند که گاهی به دلیل تکرار این موارد در غیر عمد بودن این اعمال نیز تردید وجود دارد.»
این نماینده اضافه کرد:«مصاحبه روزنامه شرق به‌دلیل وابستگی مصاحبه شونده به رسانه‌های ضد انقلاب و ارائه آمار و ارقام بی‌پایه و اساس باید بررسی شود و وزارت ارشاد باید بر اساس قانون مطبوعات با این روزنامه برخورد کند.»
 
پدرام پاک آئین، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد نیز در این رابطه گفت: «نباید رسانه‌های داخلی تحت هیچ عنوانی با کسانی که بارها عناد خود با ملت بزرگ ایران را به اثبات رسانده‌اند همکاری کنند.»
 
او از اداره کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد خواست به عنوان «چشم رصد گر فعالیت های مطبوعاتی» هرگونه اقدام خارج از حدود قانونی مطبوعات یا مغایر با مصوبات شواری عالی امنیت ملی را بررسی ، پی‌گیری و در صورت لزوم نسبت به ارجاع آن به هیئت نظارت بر مطبوعات اقدام کند.
 
محمد تقی رهبر نماینده دیگر مجلس گفت: «روش روزنامه شرق در مصاحبه ‌با این افراد خط‌مشی درستی نیست، چرا که آزادی روزنامه شرق در زمینه نوشتن به برکت نظام اسلامی است.»
 
علیرضا معاف کارشناس مسائل سیاسی «خبرگزاری فارس» نیز با اشاره به گفت‌وگوی شرق با مهرداد عمادی گفت:‌«این اقدام متاسفانه در دوره دوم خرداد توسط رسانه‌های اصلاح‌طلب باب شد و روزنامه صبح امروز این کار ناصواب و غلط را آغاز کرد.» او اضافه کرد: «چنین اقدامی صددرصد اشتباه است و باید وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتی آن با این مسئله برخورد کند؛ چراکه اگر واکنشی صورت نگیرد، تبدیل به یک رویه می‌شود.»
 
«بن بست حکومت»
 
این تنها روزنامه شرق نیست که به خود جرات نوشتن درباره عواقب تحریم‌ها را داده است. در بسیاری نشریات دیگر که در داخل منتشر می‌شوند، انعکاس نگرانی نسبت به تحریم‌ها را می‌توان به وضوح دید. وضع به گونه‌ای است که حتی مسئولان حکومتی هم نمی‌توانند درباره وخامت اوضاع سکوت کنند.
 
تهدید و هشدار به رسانه‌ها آثار تخریبی تحریم‌ها را محو نمی‌کند و جلوی مخالفت با برنامه هسته‌ای را نمی‌گیرد. هم‌چنان‌که عبدالله نوری، وزیر کشور دوره خاتمی در دیدار اخیر خود با جمعی از فعالان دانشجویی گفت: «آسیب‌ها، زیان‌ها و فشارهایی که به بهانه پرونده هسته‌ای به ایران وارد می شود، از حد گذشته است. حکومت باید برای خروج از این بن‌بست به یک تصمیم منطقی و مدبرانه که حافظ منافع کلی کشور باشد، برسد».
 
عبدالله نوری خواستار برگزاری همه‌پرسی هسته‌ای شد. روز ۱۳ تیرماه، یعنی همین هفته گذشته برنامه ۲۰:۳۰ صدا و سیمای جمهوری اسلامی دست به یک نظرسنجی درباره برنامه هسته‌ای ایران زد که نتیجه‌اش خوشایند بخشی رهبران سیاسی ایران نبود. ۶۳ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی خواهان توقف غنی‌سازی اورانیوم شدند.

+73
رأی دهید
-70

مجید خان - تهران - ایران
سلام. از یک پاسدار و مقام امنیتی که بناحق تکیه بر پست وزارت یک نهاد فرهنگی زده است توقع دیگری می توان داشت؟اما براستی آیا فقط این دولت با این کابینه ی خرتو خرش مقصرند؟آیا جامعه مطبوعاتی مقصر نیستند؟آیا وقتی نشر چشمه تعطیل میشود جامعه ی ناشرین ایرانی مقصر نیستند؟آیا معلم ها و پزشکان و پرستاران مقصر نیستند؟آیا.. و آیا سازمان ملل مقصر نیست که این همه ظلم به مردم ایران از طرف حکومت ایران با اعمال دیکتاتوری را می بیند و از طرف امریکا و حامیانش را با اعمال تحریم های کمر شکن می بیند و دم بر نمی آورد؟ما قربانی جهل و ترس و بی حالی خودمان و طمع و حرص و زیاد طلبی ابر قدرتها هستیم. پس از ماست که برماست و خلایق هر چه لایق.
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 09:05
perser68 - فلوریدا - امریکا
چی‌ شد؟خامنه‌ای نکبت میگفت تحریم‌ها اثری نداره که!میگه آمریکا رو شکست دادیم!
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 09:16
mhroo - کاردیف - انگلستان
آخه تا کی سرتون رو مثل کبک میخواین بکنید تو برف ؟؟؟؟؟تا کی پنهان کاری ؟؟؟؟ ماه زیر ابر نمیمونه آخرش چی‌ ؟؟؟ مزدوران ترسووو ؟؟؟
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 09:52
h.sorosh007 - کابل - افغانستان
دمکراسیه دیگه.....
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 10:32
persiangulf2535 - لند‌ن - انگلیس
چون‌نوشتن‌حقایق‌ممنوعه‌وباید‌هرچی‌‌دروغ‌واراجیف‌که‌از‌طرف‌حکومت‌دیکته‌میشه‌چاپ‌. بشه‌و‌این‌است‌آزادی‌وحکومت‌مردم‌سالاری‌دینی‌زیر‌سایه‌ولایت٬
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 10:03
haghighatgo - برلین - آلمان
اقتصاد مال خره ...اقتصاد مال خره .....نفرت الله هندی زاده خمینی می گفت و بنی صدر و رجوی و یزدی سر شونه هاش رو می مالیدن و روش بوسه می زدن ....بله فرمایشات حضرت آقوه " خمینی گور به گور شده " درسته و ایشان کاملا" درست می فرمایند ...اقتصاد اسلامی اینه و اقتصاد اسلامی اونه .....اقثصاد اسلامی که تولیدش یه جامعه آلوده . گرسنه ..بیماری...فقیر و آلوده فحشاست !!!حالام که وزیر وزارش میگن همه خفه بگیرن واز گرونی و گرسنگی و...چیزی نگن ..که غربی های مسیحی و یهودی که کور و کر هستند نفهمند که در جامعه امام زمان دار ایران چه می گذره؟؟؟ !!!!! هسته بدم ...هسته بدم ...هسته بادم ..هسته پسته ...هسته اتمی بدم ....هسته بدبختی بدم ...؟؟؟!!!
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 10:58
Pesar Iran - بریزبن - استرالیا
الان باز این ساندیس خور ها و .... حکومت مثل bavar 88,kokex,BEHROZ rezazade,میان اینجا و از برکات این حکومت آشغال و اون مهدى فرارى در.... حرف میزنن.... من فکر میکنم که این تحریم ها بلاخره داره اثر میزاره رو این حکومت و هر لحظه به مرگش نزدیک تر میشه،هرچند این وسط مردم بیچاره ایران هم صدمه زیادى میبینن.... اندکى صبر،سحر نزدیک است
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 12:28
nerse - اهواز - ایران
این که چیز جدیدی نیست. چند هفته پیش بود رهبری عنوان کرد نشریات و خبرگزاری ها از سیاه نمایی های بخصوص اقتصادی پرهیز کنن. تو خیلی از خبرگزاری ها بخصوص ایسنا این جمله شده شعار سال و بزرگ نوشته شده. بلاخره اینم یجور آزادی بیانه دیگه. این حسینی هم نوچه س مثل همه مقامات دیگه
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 14:34
pesare.irani - ژنو - سوئیس
تا کی دروغ ...... به نابودی شما بی... کم مونده.
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 15:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.