دلار دوباره به بیش از دوهزار تومان رسید

بعد از بحران ارزی زمستان سال گذشته، این اولین باری است که قیمت دلار به بالای دو هزار تومان رسیده است

از تهران گزارش شده که روز پنج شنبه هشتم تیر (۲۸ ژوئن) در آخرین روز کاری هفته در تهران، قیمت هر دلار آمریکا یک بار دیگر بعد از زمستان سال گذشته، به بالای دو هزار تومان رسیده است.

بنابر گزارش‌ها، صرافی های پایتخت ایران، در حالی به کار خود در آخرین روز هفته پایان دادند که هر دلار آمریکا به قیمت دو هزار و پنج تومان، هر یورو واحد پول اروپایی به قیمت دو هزار و ۵۲۰ تومان و هر پوند بریتانیا سه هزار و ۸۰ تومان رسیده است.

این در حالی است که بعد از بحران ارزی زمستان سال گذشته در ایران، قیمت هر دلار آمریکا به حدود ۱۶۵۰ تومان کاهش پیدا کرد و بعد از آن روند صعودی آن آغاز شد و این افزایش قیمت کمابیش ادامه داشت.

اما بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ در مسکو بر سرعت رشد قیمت های طلا و انواع ارزهای بین المللی در بازار اضافه شد به گونه ای که در فاصله دو روز گذشته یکصدتومان به قیمت هر دلار اضافه شده است.

دلار آمریکا که دو روز پیش در بازار تهران در حدود ۱۹۰۰ تومان معامله می شد، در آخرین لحظات فعالیت بازار ارز تهران هفته اول تابستان بعد از چند ماه دوباره یک رکورد تاریخی بر جا گذاشت و از مرز دو هزار تومان عبور کرد.

همزمان، قیمت هر گرم طلا در بازار ایران نیز که تا دو روز پیش حدود ۷۲ هزار تومان به فروش می رسید در روز پنج شنبه به بیش از ۷۷ هزار تومان رسید.

به گزارش وبسایت خبرآنلاین، هر سکه بهار آزادی طرح قدیم به قیمت ۷۷۷ هزار تومان و هر سکه بهار آزادی طرح جدید به قیمت ۷۷۵ هزار تومان در بازار معامله شده است.

این اتفاق در حالی رخ داده است که محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته به خبرگزاری فارس گفته بود که "بخش عمده ای از این نوسانات (بازار ارز) تحت تأثیر عامل انتظارات متأثر از تحولات سیاسی و روانی است و در عمل اتفاقی نمی افتد که قیمت را دستخوش تغییر معناداری کند."

رئیس کل بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز تاکید کرده بود که "مردم به شایعات توجه نکنند و تحت تأثیر جو روانی سودجویان قرار نگیرند."

از سخنان آقای بهمنی بر می آید که بانک مرکزی ایران نگران افزایش احتمالی قیمت ارز بود برای همین هم آقای بهمنی تاکید داشت که"ذخائر ارزی کشور تکافوی نیازهایمان را می کند و هیچ مضیقه ای در تأمین ارز مورد نیاز وجود ندارد و این اطمینان را نیز می دهم که در آینده هم چنین کمبودی نخواهیم داشت."

با وجود هشدار رئیس کل بانک مرکزی ایران، قیمت های بازار به قیمت های زمستان تب‌دار سال گذشته برگشته است و این احتمال وجود دارد که با شروع تحریم های اتحادیه اروپا که دو روز دیگر آغاز می شود، قیمت ها افزایش بیشتری پیدا کند.

این نگرانی بعد از آخرین دور مذاکرات بی نتیجه ایران و گروه ۱+۵ در مسکو وجود داشت که با شروع دور تازه تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت و ارتباط های بانکی با جمهوری اسلامی، اقتصاد ایران با دشواری های تازه ای رو به رو شود و محدودیت های تازه بازار طلا و ارز را تحت تاثیر قرار دهد.

+51
رأی دهید
-73

Neda02 - اتاوا - کانادا
بدبخت شدیم به خدا. اون‌وقت اون حیوان درنده خاتمی تو نماز جمعه زر زده که مردم از بابت گرانی آخ هم نگن که دشمن شاد نشه.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 22:08
arash.jimmy - پونا - هندوستان
یه مشت اشغال بازاری این کارو می‌کنن ...حروم لقمها بس کنید ما دانشجوها بد بخت شدیم ...امیدوارم خرج دعوا درمون بچهاتون کنید..
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 23:06
massoudoslo - اسلو - نروژ
تا امثال خاتمی بیان نماز جمه چرت و پرت تعریف کنند و ملت هم دلار رو ۲ هزار تومن بخرند !!
جمعه 9 تير 1391 - 00:01
مارتين - لندن - انگلیس
پونا هندوستان این از دست بازار وبازاری بیرون رفته بحث اقتصاد خراب وبی ثباتی کشور است.
جمعه 9 تير 1391 - 00:03
zhandark - نیوکسل - انگلستان
الهی که همه شما حـ... ها که اینطوری با سرنوشت یک ملت بازی میکنید تو کثافت خودتون بغلتید. پوند سه هزار تومان؟!!!! من و خواهرم، سال آخر دانشگاه اینجا از کجا بیاریم بدیم؟ ما که میومدیم هزار و پونصد تومان بود!!!
جمعه 9 تير 1391 - 00:57
بی خیال - کرمان - ایران
آغا اگر پول اضافی دارید حتما خرید کنید. طلا .دلار. یا هر جنس دیگه قیمتها به شدت بالا خواهند رفت. اگر یادتون باشه دولت ,تصویب کرد که تمیم داره از سال 93 پول کشور را عوض کنه یعنی دولت عمدا و با علم داره قیمت ها را بالا می بره. دستشون توی یه کاسه هست
جمعه 9 تير 1391 - 08:05
مجیدخان - تهران - ایران
سلام. ننگ و نفرین بر این حکومت خودکامه و سران خیانتکار و جنایتکارش. ننگ و نفرین بر بر تمامی دلالانو واسطه ها و بازاری های انگل صفتی که از هر فرصت برای بیشتر مکیدن خون مردم بینوای این سرزمین سوءاستفاده می کنند. حکومت ظلم و زور هر روز با همراهی گروهی از اجانب و اجنبی زادگان سعی در نابودی عزت و شرف و آبروی این ملت دارد. تا یکی نشویم و ریشه ی حاکمان ستم پیشه را در نیاوریم هر روز همین حکایت است و هر روز بدتر از دیروز.(البته روی سخن من با همه ی اصناف نیست و هستند بازاری ها و کسبه ی شرافتمندی که آب به آسیاب دشمن نمی ریزند.)
جمعه 9 تير 1391 - 08:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.