اعتراض روسیه به عدم دعوت ایران به نشست سوریه در ژنو

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه سوریه

به دنبال دعوت نشدن ایران به نشست ژنو که قرار است به منظور حل بحران سوریه برگزار شود، روسیه که تاکنون بارها بر حضور ایران در این نشست تأکید کرده است، نبود ایران در این گفت‌و گوها را «اشتباه» خواند.

 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز پنج‌شنبه، هشتم تیرماه، در انتقاد از نبود ایران در نشست سوریه در ژنو، گفت: «ایران بازیگر موثری در بحران سوریه است و معتقدم نبودش در این نشست یک اشتباه است.»
 
وی مخالفت آمریکا با حضور ایران در این کنفرانس را «تبعیض‌آمیز» خواند.
 
قرار بر این است که نشست سوریه سی‌ام تیرماه در ژنو و با حضور نمایندگان اعضای دائم شورای امنیت، نماینده اتحادیه اروپا، نماینده اتحادیه عرب، ترکیه، عراق، قطر، کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و بان گی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، برگزار شود.
 
ایران و عربستان سعودی به این نشست دعوت نشده‌اند.
 
با این حال وزیر خارجه روسیه در خصوص دعوت نشدن عربستان سعودی به این نشست اظهار نظری نکرده است.
 
روسیه تاکنون بارها بر لزوم شرکت دادن ایران در نشست سوریه تأکید کرده است و کوفی عنان نیز چندین بار از تأثیرگذاری ایران بر امور سوریه و منطقه سخن به میان آورده است.
 
با این‌ حال آمریکا، بریتانیا و فرانسه پیشتر به طور علنی مخالفت خود را با شرکت دادن ایران در این کنفرانس اعلام کرده‌ بودند.
 
محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل، هشتم تیرماه، نیز نبود ایران در این نشست را «یک اشتباه استراتژیک» خواند و گفت: «یک واقعیت مهم که هیچ‌کس نمی‌تواند از آن چشم‌پوشی کند، میزان نفوذ و نقش سازنده ایران در تحولات منطقه است.»
 
کوفی عنان گفته است اگرچه ایران به این نشست دعوت نشده، در جریان این مذاکرات قرار خواهد گرفت.
 
بنا بر اعلام آقای عنان، ‌ قرار است شرکت‌کنندگان در نشست ژنو، درباره اقدامات لازم برای اجرا کردن طرح شش‌گانه صلح در سوریه گفت‌وگو کنند.

+93
رأی دهید
-56

hamed1965 - لیستر - انگلستان
کاسه داغتراز آش بمیرازنبوددوستانت در ژنو کمونیسم دیروز.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 15:31
massoudoslo - اسلو - نروژ
نه خیر آقای وزیر اتفاقا دعوت نکردن ایران اصلا هم اشتباه نبوده و خیلی هم درست و صحیح است که با نظام های تروریستی و ضد انسانی هیچ نرمی نشود ! ایران میخاست در عراق گرد و خاک کند که راهش ندادند و این اواخر هم آقای مالکی را هم ملت عراق دارد ترتیبش را میدهند چونکه ان هم مثل سران رژیم ایران ضد مردم است . دولت ایران باید از بین برود که این طور هم میشود حالا به دست ملت ایران یا چماق غرب فرقی نمیکند .زمان نشان خاهد داد .
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 16:52
فامیله دور - تهران - ایران
این چه سوتیه !!! لاورف وزیره امورخارجه روسیه نه سوریه :دی
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 17:57
babak be - بروکسل - بلژیک
به نظر من ایران نباید گول حمایت روسیه را بخورد چون در برابر جنگ امریکا با ایران روسیه از ایران حمایت نخواهد کرد .اگر هم روسیه وارد جنگ شود که جنگ جهانی شروع خواهد شد . پیشگویی من این است که جمهوری اشلامی همان اشتباهی را که صدام کرد دوباره تکرار خواهد کرد .جمهوری اسلامی امریکا و اسراییل یک بار و برای همیشه مقابل هم قرار خواهند گرفت و زمان این رویارویی فرا رسیده است .این جنگ شروع خواهد شد و جمهوری اسلامی برای همیشه به تاریخ خواهد پیوست .
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 19:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.