پگاه آهنگرانی به سلحشور: چرا اینقدر هتاک و بی ادب از آب در آمدهاید؟
پگاه آهنگرانی، بازیگر سینمای ایران با انتشار نامه ای به یادداشت اخیر فرج الله سلحشور انتقاد کرد و او را "هتاک" و "بی ادب" خواند.
او در این نامه که در روزنامه اعتماد منتشر شده، از آقای سلحشور پرسیده است: "شما این حق را از کجا آورده اید که هر گاه چیزی بر شما ناخوشایند آید زبان بی مهار خود را به کار اندازید و تهمت و ناسزا به زمین و زمان روانه کنید؟"
فرج الله سلحشور، کارگردان سینمای ایران که پیشتر هم به بازیگران زن سینمای ایران حمله کرده و سینمای ایران را "فاحشه خانه" خوانده بود، چند روز پیش در یادداشتی که در خبرگزاری ها منتشر شد، نوشت: "اگر نبود دست نوازش و رافت اسلامی انقلاب، انقلابیون نه سینمایی می گذاشتند و نه سینماگری."
آقای سلحشور که در بخش هایی از یادداشت خود از پگاه آهنگرانی نام برده، در قسمتی نوشته است: "خانم پگاه آهنگرانی و امثال ایشان باید می فهمیدند که روزی خواهد رسید که حتی مسئولین ارشاد و تلویزیون هم روی دفاع از آنان را نخواهند داشت. چرا که اهالی سینما و تلویزیون جایی برای حمایت و دفاع نگذاشته اند."
او نوشته است که اگر خانم آهنگرانی و سایر عوامل سینما گمان کرده اند که "نیروی انتظامی فقط یک بازوی بازدارنده و نظامی در دست دولتمردان و سیاستمداران است سخت اشتباه کرده اند. نیروی انتظامی در جمهوری اسلامی یک نیروی عقیدتی- فرهنگی و سپس نظامی است و خود دارای فکر و فرهنگ و اراده و ایمان است و نسبت به ناهنجاری ها به موقع تصمیم می گیرد. در حقیقت نیروی انتظامی مسئول برخورد با قانون شکنی ها و مدافع اعتقادات و ایمان جامعه اسلامی است."
در پی انتشار این یادداشت در سایت ها و منابع خبری، روزنامه اعتماد، یادداشتی را به قلم پگاه آهنگرانی منتشر کرد. در این یادداشت خانم آهنگرانی از آقای سلحشور به خاطر ادبیاتی که به کار می برد و شیوه برخوردش و سخنانی که می گوید انتقاد کرده و نوشته است: "بیانیه، نامه، یا تهدید نامه رأفت آمیزتان را دیدم... شما از کجا آمده اید که انقدر ترسناک هستید؟"
این بازیگر سینمای ایران در بخش دیگری خطاب به آقای سلحشور نوشته که او باید هم سن و سال پدرش باشد، اما پدرش و هم سن و سالانش و کسانی که پگاه آهنگرانی می شناسد و دوستشان دارد هیچکدام مثل آقای سلحشور و امثال او نبوده اند.
خانم آهنگرانی نوشته که پدرش در انقلاب حضور فعال داشته و در جبهه جنگ با عراق هم حضور داشته و به ارزش های انقلاب هم علاقمند است، اما نمی داند چرا فرج الله سلحشور "همیشه احساس طلبکاری" دارد و "به جای همه حرف می زند و خود را متولی همه چیز می داند".
فرج الله سلحشور، کارگردان سریال تلویزیونی "یوسف پیامبر"، مهرماه سال گذشته به خبرگزاری پانا گفته بود: "سینمای ایران فاحشه خانه است. مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود. وقتی زنهای ما افتخارشان این است که عکس های خود را به صورت نیمه عریان در اینترنت بگذارند، یعنی خودشان یک پا آنجلینا جولی هستند."
آقای سلحشور چند روز بعد و در پی انتقادهای شدیدی بسیاری از سینماگران و واکنش های بسیار در محافل سینمایی، در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد که اظهاراتش "بد منعکس شده است".
پگاه آهنگرانی و چهار بازیگر زن سینما ایران، همان وقت دریادداشتی از "بی ادبی" و "نفرت پراکنی" آقای سلحشور ابراز تاسف کردند.
خانم آهنگرانی که در یادداشت اخیر آقای سلحشور مستقیما مورد خطاب قرار گرفته، در بخش دیگری از نامه اش نوشته است: "نمی دانم شما از کجا آمده اید؟ نمی دانم در انقلاب چه می کردید؟ و یا در جبهه بودید یا نبودید؟ فرض بر این است که بودید، چون از اشتلم هایتان بر می آید که بودید، ولی چرا امثال شما اینقدر هتاک و بی ادب از آب در آمده اید؟ که امثال ما را بترسانید؟ اگر قصدتان این بوده، باید بگویم که موفق شده اید. امثال شما ترسناک هستید و امثال ما می ترسیم."
در بخش دیگری از این نامه آمده "مطمئن باشید که هرگز کسی را جذب ارزشهایی که به خاطرش فریاد می زنید نخواهید کرد."
خانم آهنگرانی در پایان نوشته اش آورده است: "ادب را البته در هیچ کتابی یاد آدم نمی دهند و آن را فکر کنم از خانواده می آموزند و من به یاد نمی آورم که پدرم در زندگی اش کسی را مورد آزار و خشونت کلامی یا نوشتاری قرار داده باشد. حتی به خاطر ارزشهایش."
پگاه آهنگرانی کمی بعد از انتشار پاسخ پنج زن بازیگر سینمای ایران به آقای سلحشور بازداشت و پس از مدتی آزاد شد. او در پی انتشار اخبار مربوط به "دست اندازی" دیپلمات ایرانی به دختران زیر سن قانونی در استخری در برزیل، در یادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر شد نوشت که اگر اتفاقی شبیه به این اتفاق در عرصه سینما می افتاد، برخوردها با آن بسیار متفاوت بود. خانم آهنگرانی در یادداشت خود نوشته بود: "آیا حساسیت وزارت خارجه کمتر از وزارت ارشاد است؟ آیا غیرت وزارت خارجه کمتر از وزارت ارشاد است؟ آیا جنسیت فرد در میزان جرم موثر است؟ آیا اگر محل جرم در آب یا خشکی باشد، قضایا فرق میکند؟ مگر وزارت خارجه آقای سلحشور ندارد؟"