ترکیه: شلیک سوریه به دومین هواپیمای ما بدون پاسخ نخواهد ماند

دومین هواپیمای ترکیه که هدف قرار گرفته، تجسسی و از نوع CASA بوده است

در پی شلیک نیروهای سوری به یک هواپیمای دیگر ترکیه، بولنت آرینچ معاون نخست وزیر ترکیه گفت که این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند، هرچند کشورش قصد جنگ با سوریه را ندارد.

به گفته آقای آرینچ، ارتش سوریه امروز به سمت یکی از هواپیماهای ترکیه شلیک کرده که در عملیات جستجوی سرنشینان جنگنده ساقط شده در روز جمعه شرکت داشته است.

بولنت آرینچ معاون نخست وزیر ترکیه افزود که هواپیمای جستجو و نجات آن کشور، در اثر تیراندازی نیروهای سوری سقوط نکرده است.

روز جمعه گذشته، یک هواپیمای فانتوم اف -۴ ترکیه، درآبهای مرزی دو کشور هدف شلیک پدافند ضد هوایی سوریه قرار گرفت و ساقط شد.

خلبان و کمک خلبان این هواپیما موفق به پرش از آن با چترنجات شدند و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه، پیشتر گفته بود که نیروهای دریایی این کشور و سوریه در جستجوی آنها هستند.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، که ترکیه نیز در آن عضویت دارد، قرار است فردا سه شنبه در مورد ساقط شدن جت جنگنده ترکیه جلسه اضطراری تشکیل دهد.

به گفته احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، جت جنگنده اف ۴ این کشور غیر مسلح بوده و در حال انجام مأموریت سری در مورد سوریه نبوده، اما قبل از اینکه مورد هدف قرار بگیرد به طور اشتباهی وارد حریم هوایی سوریه شده است.

آقای داوود اوغلو به تلویزیون "تی‌آر‌تی" گفت که جت ترکیه، بلافاصله پس از ورود اشتباهی به حریم هوایی سوریه از آن خارج شده، اما "۱۵ دقیقه بعد از خارج شدن" هدف دفاع هوایی قرار گرفته است.

مقامات نظامی سوریه اعلام کرده‌اند که این جنگنده وارد حریم هوایی سوریه شده بود و "مطابق مقرراتی که در چنین موقعیت‌هایی اعمال می‌شود"، با آن برخورد شده است.

شامگاه روز جمعه و به دنبال برگزاری نشستی اضطراری دولت ترکیه، این کشور اعلام کرد که بعد از مشخص شدن تمام جزئیات، در مورد چگونگی واکنش نشان دادن به اقدام سوریه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

+113
رأی دهید
-47

baran828 - تهران - ایران
خوب هواپیماهاتونو جمع کنین .
دوشنبه 5 تير 1391 - 22:59
samuk66 - لندن - انگلستان
گندهٔ اینا که آمریکا بود هیچ کاری نتونست بکنه ،می‌خوای ترکیه کاری بکنه.
دوشنبه 5 تير 1391 - 23:04
massoudoslo - اسلو - نروژ
بشار اسد و لباس شخصی هایش هستند که مردم را قتل عام میکنند چرا که دارند به سفارش ج . اسلامی عملا ناتو رو به جنگ تحریک میکنند ! در غیر اینصورت چگونه میشود اسدی که در گیر جنگ داخلی و ساقط شدن هستش میاد به هواپیما های ترکیه شلیک کنه !!؟ هم سوریه و هم ایران با این سیاست خارجی دارند به لشکر کشی غرب در خاور میانه کمک میکنند .
دوشنبه 5 تير 1391 - 23:04
ehsan.b1362 - تهران - ایران
ای ولا سوریه خوب قوی است
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 04:14
مهدیار - تهران - ایران
خوب سوریه از حریم هواییه خودش دفاع میکنه . این کاریه که هر کشور دیگه انجام میده. به نظر من بعد این همه دخالت ترکیه در امور سوریه کار بسیار قشنگی هم هست
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 03:37
jordanpol - آلبرتا - کانادا
ولی خداییش طبق قوانین بین المللی هر (( جنگنده ای)) که وارد کشور غریبه میشه باید بهش برخورد بشه.با این اوضاعی که سوریه داره .اونا احساس کردن که واقعا جنگی در راهه و سریع هواپیما رو ترکوندن.لوووووول
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 05:01
danial nabi - استكهلم - سوئد
ما منتظر سوّمیش هستیم، هیچ جا نمیریم همین جا هستیم، ترکیه نوکر قسم خورده آمریکا.
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 06:39
majid63 - پاريس - فرانسه
مرحبا...همین! جواب میدین...ساغول سن.
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 07:56
diyaco_1358 - اربیل - عراق
منتظر یه جنگ تمام عیار تو منطقه باشید. فقط امیدوارم این جنگ دامن کردستانمون رو نگیره که میدونم میگیره .
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 08:10
amonbede - تهران - ایران
فعلا شلیک به هواپیمای قبلی رو پاسخ بده بعد بیا سر این دومی
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 11:17
dena11 - تهران - ایران
سوریه دیگه قاطی کرده -همین روزا کارش که مدتمومه -آفرین به ترکیه که مدافع مظلومه نه مثل بعضی ها ظالم
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 19:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.