دانشگاه تهران باز هم شاگرد اول دانشگاه‌های ایران شد

دانشگاه تهران باز هم شاگرد اول دانشگاه‌های ایران شد

بر اساس تازه‌ترین نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی ایران، دانشگاه تهران در سال گذشته خورشیدی، برای دومین سال متوالی رتبه اول دانشگاه‌های این کشور را کسب کرده است.

بر اساس رتبه‌بندی کلیک "پایگاه استنادی علوم جهان اسلام" که موسسه‌ای پژوهشی وابسته به دولت ایران است، دانشگاه تهران با صد امتیاز رتبه اول و دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و دانشگاه علم و صنعت به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم را کسب کرده‌اند.
در همین رابطه، جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری روز شنبه ۳ تیر،( ۲۳ ژوئن) به خبرگزاری مهر گفت که در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها از پنج معیار کلی پژوهشی، آموزشی، وجهه بین‌المللی، امکانات و فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی استفاده شده است.


دانشگاه تهران برای دومین سال متوالی رتبه اول را در میان موسسات آموزش عالی ایران کسب کرده است

بر اساس این رتبه‌بندی، دانشگاه‌های شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد، شهید بهشتی تهران و دانشگاه تبریز به ترتیب رتبه‌های ششم تا دهم را کسب کرده‌اند.

در این میان دانشگاه تربیت معلم تهران که در سال ۱۳۸۹ رتبه ۱۹ این جدول بوده، سال گذشته به رتبه ۲۶ تنزل کرده است.

همچنین بر اساس این رتبه‌بندی، از ۳۰ دانشگاه وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در این رتبه‌بندی شرکت کرده‌اند، "دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران" با کسب ۶۱/۵۶ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز در رتبه اول قرار گرفته است.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه پزشکی شهید بهشتی تهران، دانشگاه پزشکی اصفهان ، تبریز و مشهد به ترتیب در رتبه‌های دوم تا ششم قرار گرفته‌اند.

آقای مهراد همچنین گفت که بخش اطلاعات مربوط به تولیدات علمی دانشگاه‌ها فقط توسط کارشناسان و اعضای هیات علمی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از پایگاه پژوهشی "تامسون رویترز" استخراج می‌شود و تعداد و کیفیت و میزان تاثیرگذاری مقالات از نکات مهم این رتبه‌بندی است.

به گفته آقای مهراد قرار بوده این نتایج پیش از پایان سال ۱۳۹۰ منتشر شود اما به دلیل تاخیر در ارسال اطلاعات به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، این کار با تاخیر انجام شده است.

بر اساس رتبه‌بندی دانشگاه‌های برتر جهان که توسط موسسه تایمز در اکتبر سال ۲۰۱۱ منتشر شد، برای اولین بار، دانشگاه صنعتی شریف ایران در رتبه‌های بین ۳۰۱ تا ۳۵۰ دانشگاه‌ برتر جهان قرار گرفت.

+78
رأی دهید
-105

biparva - تهران - ایران
با این حال این دانشگاه تا کنون به خاطر مقاصد سیاسی نهاد های دانشگاهی جهان در سطح جهانی دانشگاه معتبری محسوب نمی شود و دارای رتبه جهانی مناسبی نمی باشد.
یکشنبه 4 تير 1391 - 09:07
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
دانشگاه تهران نماد و برند آموزش عالی ایرانه که متاسفانه آخوندا میخوان علوم انسانی رو نابود کنن و دانشگاه رو بکنن حوزه علمیه!دانشجو ها رو که دارن تفکیک می کنن از سال دیگه احتمالا می گن دخترا باید برقه بپوشن پسرا هم امامه بذارن رو سرشون بیان!ولی دانشجو ها نمی تونن حرف زور رو تحمل کنن!اوضاع زیاد اینجور نمی مونه!به امید آزادی ایران
یکشنبه 4 تير 1391 - 09:23
hamidla - هامبورگ - المان
ما که ندیدیم چیزی از این به اصطلاح دانشگاه ایران در بیاد. مخصوصا در زمینه مهندسی‌. یعنی‌ از نظر من صفر. یعنی‌ انگولا سطحش بالاتره. اینا همش گزافه است.
یکشنبه 4 تير 1391 - 11:05
delmorde - یوتوبوری - سوئد
یادگیری و هزینه کردن دلارها و مغزها برای علومی که کاربردی ندارد بی ارزش و هدر دادن وقت و عمر دانشجویان است حتی اگر این دروس تئوری بهترین امتیاز را در دنیا بدست ارد درست مانند اینست که در مسابقه ملکه زیبایی اول شده باشند افتخاری برای ایرانیان نیست، تنها امتیاز ان اینست که مدرک در بعضی از دانشگاههای دنیا قبول شود. کشوری که با اینهمه دانشگا هنوز نمی تواند ساده ترین تکنولژی را خود داشته باشد و محتاج بیگانگان نباشیم. ما الان خود نمیتوانیم نفت استخراج کنیم و یا درست تصفیه نمائیم. حتما مهندسین خارجی باید باشند بعد از نزدیک یک قرن. یا در تکنولژی ساخت نیروگاهها صفریم. این فارغ التحصیل ها فقط بدرد پشت میز نشستن و مثلا مدیریت کردن با باری از تکبر می خورند ولی از نظرعلمی هرچه خواندند بدست فراموشی داده و درحقیقت عمر هدردادند و بیسوادند.
یکشنبه 4 تير 1391 - 15:19
alireza 66 - تهران - ایران
به عرض شماهایی که فکر کنم همتون دانشگاه هاروارد درس خوندید برسونم من خودم دانشگاه تهران برق خوندم..از بین 140 ورودی برق دانشگاه تهران حدود 50تا 60نفر در دانشگاههای خارج کشور جز موفق ترینها هستند..کسانی هم که ایران موندن جز بهترینها هستند.سعی کنید عادلانه به موضوع نگاه کنید.
یکشنبه 4 تير 1391 - 15:41
delmorde - یوتوبوری - سوئد
alireza 66 - تهران - ایران: با عرض سلام. شما که مهندس برق هستید و کشور برای شما کلی هزینه کرده تا متخصص شدید آیا توانستید جهت پیشبرد یا تولید صنعت برق کشور حرکتی انجام دهید؟ مثلا با همکاری سایر دوستان فارغ التحصیل خود نیرو گاهی ( آبی، بادی یا خورشیدی ) احداث کنید؟ یا ابتکاری داشته باشید؟ اینکه از نظر تئوری موفق ترین باشند افتخاری نیست. دانش اموزان دبستانی و دبیرستانی که از ایران به سوئد می ایند از نظر تئوری اکثرا، بهترین در کلاس شان هستند دوستانی که اینجا زندگی می کنند به این امر واقفند این چیز جدیدی نیست. اینجا ایرانیان تا سظح سیاستمداری مجلس پیش رفتند.
یکشنبه 4 تير 1391 - 17:59
morgan123 - واشنگتن - امریکا
لنگه کفش در بیابان نعمت است مثل چهار تار مو در صورت رفسنجانی یا کله خاتمی!!!
یکشنبه 4 تير 1391 - 20:02
morgan123 - واشنگتن - امریکا
alireza 66 - تهران - ایران- من در یکی از بهترین دانشگاههای ایران تحصیل کردم و در پی آمدش در دانشگاههای اینجا دانشگاههای ایران یعنی انباشتن مفروضات کم مایه اگر برخی اشخاصی که از این دانشگاها فارغ التحصیل میشوند در دنیا موفق هستند دلیلش این است که افراد باهوش ایرانی جذب چنین مراکزی میشوند و خودشان فراتر از تحصیلات آکادمیک به پیش میروند و موفقیتشان مرهون هوش علاقه و پیگیر بودن خودشان است و نه ارزش علمی این مراکز که در مقایسه با مراکز مشابه در غرب عملا حرفی برای گفتن ندارند.ضمنا تقریبا هم رشته هستیم اگر در دانشی که آموختید جدی هستید در مطالب مرتبط با این رشته در سایت میتوانیم با هم مباحثه کنیم خوشحال میشوم.
یکشنبه 4 تير 1391 - 20:32
nikiniki12 - ماينز - المان
من در زمان دانشجوی چند نفر رو می‌شناختم که فوق لیسانسشون رو بیشتر از دانشگاه تهران گرفته بودند و برای گرفتن دکترا در رشتهای فیزیک، ریاضی‌ و.. به آلمان اومده بودند و به عنوانه دستیار با دکترهای دانشگاه در رشتهای خودشون کار میکردند، فکر می‌کنم هنوز هم دانشگاه تهران در حد بالای باشه
یکشنبه 4 تير 1391 - 21:48
ana123 - اورنج کانتی - امریکا
hamidla - هامبورگ - المان...اقای محترم همسر من در دانشکده فنی همین دانشگاه درس خوانده ..وارد این دانشگاه شدن کار هر کسی نیست مخصوصا تو ...پس از حسادت هرچی به دهنت اومد نگو
دوشنبه 5 تير 1391 - 01:22
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
alireza 66من کاملا با فرمایشات شما موافقم و این کاملا بی انصافیه که د بخواهیم سواد کسانی که تو ایران درس خوندن رو زیر سوال ببریم حتی اگر شرایط تحصیل مساوی هم بود
دوشنبه 5 تير 1391 - 03:20
alireza 66 - تهران - ایران
خدمت دوستان عزیز جناب morgan 123 و delmorde عرض کنم تا حدود زیادی حرف شما رو قبول دارم و این مشکلی که متاسفانه هست بدلیل سیستم آموزشی غلط کشور ماست.پس از 141 واحد درسی در دوره لیسانس هنوز دوره های آموزشی برای مشغول به کار شدن وجود داره..ایین هیچ ربطی به دانشگاه و استادها و دانشجوها نداره بلکه مربوط به نظام آموزشی هست. من قدرت خوندم و خوشحال میشم با هم بحث کنیم...
دوشنبه 5 تير 1391 - 08:28
mahshahr - ونکوور - کانادا
رتبه اول تو ایرانو ببینیم رتبه چندم جهانه، ببینیم چقدر تکنلوژی به مدد دانشآموخته های توانمندش تولید و به نام مجموعه ای که سنگش به سینه زده میشه ثبت کرده اند، ببینیم کدوم علومو ارتقا یا بهبود داده اند، اامارواطلاعات مستند بدین مقایسه کنیم و لذت ببریم، همین طفل معصوم روژانو که همه ابراز همدردیو تأثر کردن، محصولات نابغه همین کارخونههای مدرک که وارد شدنشونم کارسختیه، اونم رشته طب، به این روز انداختن و حالا تحصیلکرده های یه جای دیگه باید به دادشن برسن
دوشنبه 5 تير 1391 - 12:10
mahshahr - ونکوور - کانادا
رتبه اول ما رتبه چندم جهانه، اینو بگین! بگین چقدر تکنولژی به مدد دانشآموختگان توانمندش به نام مجموعه هائی که سنگش به سینه زده میشه به ثبت رسونده اند؟ چقدر عامل رشد و ارتقای علوم بوده اند؟ مقاله های الکی آی اس آی رو نمیگم که یادگرفتن سری دوزی بدن برای رتبه چاپ بشه، کارهای واقعی اگه هست اامارواطلاعات مستند بدین مقایسه کنیم و لذت ببریم! بلائی که سرهمین طفل معصوم روژان آورده شده و مریشو مثل یه بیمار سرطانی متاستازیک ترمینال استیج از دست داده و همه ابراز همدردیو تأثر کردن، حاصل کار پنجه های طلائی همین محصولات کارخونه های مدرک که اتفاقا وارد شدن بهشون هم خیلی سخته، بوده و حالا باید تحصیکردههای یه جای دیگه به دادش برسن شاید بقیه عمرشو کمتر رنج بکشه،
دوشنبه 5 تير 1391 - 12:31
morgan123 - واشنگتن - امریکا
alireza 66 - تهران - ایران- دوست گرامی رشته من الکترونیک است و اکنون در زمینه میکروالکترونیک و طراحی سیستمهای کنترل و روباتیک در کارخانجات بصورت تیمی فعال هستیم بخشی که من در آن هستم طراحی مبتنی بر مایکروپروسسورها و مشخصا مایکروکنترلرها است. در هر صورت خوشحالم که علاقمند هستید و هر جا لازم شد با هم تبادل اطلاعات کنیم.
دوشنبه 5 تير 1391 - 22:54
hamidla - هامبورگ - المان
ana123 - اورنج کانتی - امریکا. به پرس ان خواهر محترم من ، که خانم شما باشه چند تا ابتکار داشته. چقدر درسش برا کارش مهم بود بعد بنویس!؟
دوشنبه 5 تير 1391 - 22:02
Anarchist - دبلين - ايرلند
مورچه چیه تا کلّه پاچش باشه..!دانشگاه‌های ایران مفت گرونه..!
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 19:18
sepehrazadi1 - تهران - ایران
لطفا به فارق التحصیلان "دار البلای تهران" بر نخورد. ضمن احترام به همه این عزیزان ، اما بعضی مواقع آدم حق دارد منفجــر شود و حرفهایی را که برای نرنجیدن دوستانش ، در دل نهفته، بیرون بریزد. آخر یک نفر بگوید با چه معیاری دانشگاههای کشور را ارزیابی کرده اند که این خرابشده ، رتبه اول را به خودش اختصاص داده ؟. - سطح " فهم و شعور " و " توانایی علمی و عملی " فارق التحصیلان مفطع دکترایش ، که حتی در رشته خودشان ، تاپاله را از گوشت کوبیده تشخیص نمیدهند؟ !. - هیئتهای علمی اش که اساتید برجسته را ، خانه نشین و در به در نموده اتد ،،، و عده ای دستمال به دست و چوپان را ، جایگزین ایشان کرده اند ؟!. - یا آمار به اصطلاح دانشجویان مدرک جوئی که با ازبرکردن کتابهای "آیندگان" و" نشر آزمون " و "گاج " و "عماج" و "اسکاج " و کوفت و زهر مار ، (تازه آن هم بعد از چهار- پنج مرتبه مردودی) و یا با استفاده از سهمیه رزمندگان و جانبازان و ایثار گران و تبمارگران و .... در کنکور مثلا سراسری قبول میشوند و جواز ادامه تحصیل در دروس قرون وسطی را پیدا میکنند. احتمالا سال آینده هم ، " دافـــوس " رتبه اول را کسب کند .
شنبه 10 تير 1391 - 13:42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.