احمدی‌نژاد: ایران در مذاکرات اتمی خویشتن‌داری و صبوری کرده است

محمود احمدی‌نژاد در نشست خبری در ریو، برزیل

رئیس جمهوری ایران گفته است که اتهام تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی، بهانه غرب برای تحت‌فشار گذاشتن و توقف پیشرفت ایران است اما جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی در پی «همکاری متقابل، خویشتنداری و صبوری» کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمود احمدی‌نژاد عصر روز پنج‌شنبه یکم تیر در ریودوژانیرو پایتخت برزیل ضمن تاکید بر اینکه درباره فعالیت‌های اتمی تاکنون «هیچ انحرافی» به اثبات نرسیده، افزود ایران بار‌ها اعلام کرده که به دنبال ساخت بمب اتم نیست.

 
سومین دور از مذاکرات اتمی گروه ۱+۵ و ایران در مسکو روز سه‌شنبه بار دیگر بی‌نتیجه پایان یافت و تنها دو طرف، یکدیگر را مسئول عدم پیشرفت مذاکرات و بن‌بست این روند دانستند و قرار است مذاکرات دیگری ۱۳ تیر در استانبول برگزار شود.
 
روز چهارشنبه معاون نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی بی‌نتیجه‌ماندن مذاکرات اتمی در مسکو، اکنون غرب باید تحریم‌های خود در زمینه اقتصادی و نفت را علیه ایران افزایش دهد.
 
آقای حمدی‌نژاد این سوال را مطرح کرده که اگر در اختیار داشتن بمب اتم «غیرقانونی» است، چرا با اسرائیل که دارای کلاهک‌های هسته‌ای است، مخالف نمی‌شود و دولت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی هزاران بمب اتم برای خود ذخیره کرده‌اند.
 
او در حالی سلاح اتمی را «بد‌ترین و زشت‌ترین» سلاحی دانست که در اختیار انسان‌ها قرار گرفته که پیش از این نیز، رهبر ایران گفته بود از نظر فقهی و فکری ساخت و استفاده از سلاح اتمی گناه است.
 
اما مقام‌های ارشد آمریکایی بار‌ها از ایران خواسته‌اند که این اعتقاد را در عملکرد خود به جامعه جهانی نشان دهند و اطمینان بدهند که در پی ساخت سلاح اتمی نیست.
 
رئیس دولت‌دهم در بخش دیگری از سخنان‌اش افزوده که غرب خارج از قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌خواهد مواردی را به ایران تحمیل کنند اما «ما معتقدیم که تمامی کار‌ها باید در چارچوب قانون انجام شود.»
 
روز گذشته یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که آژانس نسبت به «ادامه پاکسازی» در سایت نظامی پارچین آگاه است؛ سایتی که ایران اجازه ورود و بازرسی بازرسان آژانس به آن را نمی‌دهد.
 
در ادامه واکنش‌ها به مذاکرات اتمی، امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه گفت غرب با تکرار اظهارات نخست‌وزیر اسرائیل، استقلال خود را زیر سوال می‌برد، مذاکرات را به بن بست می‌کشاند و خودشان از این موضوع متضرر خواهد شد.
 
احمد خاتمی افزود که طبق مبانی دینی، ایران به دنبال سلاح اتمی نیست اما آن‌ها به ایران فشار می‌آورند در حالی که اگر می‌خواهند مذاکرات به نتیجه برسد و مذاکره برای مذاکره نباشد باید حقوق ایران را در برخورداری از انرژی هسته‌ای به رسمیت بشناسند.
 
پیش از این، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طرف غربی مذاکرات اتمی را به بی‌صداقتی متهم کرده و گفته بود در مذاکرات مسکو نشان دادند اهل تعامل نیستند و تنها زورگویی را مبنای کار خود قرار داده‌اند تا برای اهداف آینده فرصت به دست بیاورند.
 
اظهارات انتقادی اکبر هاشمی‌رفسنجانی در حالی منتشر شد که پیش از مذاکرات مسکو، رهبر جمهوری اسلامی بدون اینکه از کسی یا کشوری نام ببرد، گفته بود که «سطه‌گران» این‌بار هم در تلاش برای «خارج کردن ایران از صحنه» ناکام خواهند ماند.
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای در نیمه خرداد نیز، سخنان غرب درباره خطر ایران هسته‌ای را دروغ و فریب نامیده و گفته بود آن‌ها از ایران اسلامی می‌ترسند.
 
مقام‌های ایرانی درحالی بر حق این کشور در ادامه غنی‌سازی در راستای اهداف صلح‌آمیز تاکید دارند که آمریکا، اتحادیه اروپا و اسرائیل تاکنون همواره خواستار توقف روند غنی‌سازی اورانیوم و خروج این مواد از ایران شده‌اند.

+66
رأی دهید
-67

barbud_daneshmand - گنت - بلزيك
درود دوستان عزیز من سالهاست که مطالب این سایت را دنبال می‌کنم و مدتهاست که متوجه شدم که دوستان عزیزم علاقه ای به مطالعه ندارند! زیرا در بخش دیدن و شنیدن ۱۰ها کامنت می‌گذارند اما در این بخش گاه گداری و تک و توکی!پس کی ایرانی‌ می‌خواهد به مطالعه علاقه مند شود؟! ای‌کاش اینگونه شود تا رهایی ما از چنگال رژیم ظلم و جور میسر شود. خرد چراغ راهتان باد.
شنبه 3 تير 1391 - 17:09
ASHKAN0711 - نیوکاسل - انگلستان
میشه باقی میمون وگرنه چه غلطی می‌خواستی بکنی‌ خائن وطن فروش اجنبی،مردکه شارلاتان ،تو ایران ما را به رسوایی و گدائی رساندی بی‌ همه چی‌،آخوند یعنی‌ بی‌ وطن یعنی‌ بی‌ همه چیز،یعنی‌ ....،لعنت به این حکومت اسلامی دزد و بی‌ همه چیز
شنبه 3 تير 1391 - 18:23
ehsanusa - تهران - ایران
barbud_daneshmand - گنت - بلزیک / آی گفتی! مخصوصا اگه تیتر مربوط به خانمها و یا سکس باشه، حسابی شلوغ میشه و کامنتها میره بالا!!!!
شنبه 3 تير 1391 - 18:44
irane aziz - وین - اتریش
اینقدر دروغ گفتی‌ که دیگه بچه‌ها هم حرفتو قبول ندران،دروغگوی فراموش کار تو مصاحبه قبلی‌ که گفتی‌ ایران هر وقت اراده کنه بمب میسازه،یادت رفت؟
شنبه 3 تير 1391 - 19:14
STING68 - گنبد - ایران
با خاک یکسانمون کردی دجال
شنبه 3 تير 1391 - 20:13
sonixax - هامبورگ - آلمان
باربد جان - آخه حرف زدن در مورد شر و ور های احمدی نژاد خداییش انرژی آدم رو خیلی میگیره ! میشه کارهای مفید تری هم کرد .
شنبه 3 تير 1391 - 20:44
elinaz - مونترال - کانادا
رو که رو نیست سنگ پا قزوینه
شنبه 3 تير 1391 - 21:38
Amir_Hamedi - لندن - انگلستان
دوستان با توهین کردن و خارج شدن از ادب و نزاکت مشکل ما حل نمی‌شود. ما در حل حاضر زیر فشار همی‌ دنیا سلطه هستیم و باید یک دلماا و یک صدا هیه کشورمان باشیم
شنبه 3 تير 1391 - 22:02
m_r - سیدنی - استرالیا
با درود. این لعنتی دروغ گو و بی‌ سواد و احمق که فقط جار و جنجال ابرو هیثییت جان مال اقتصاد حمائ چیز کشور عزیزمان ایران را از بین و نبود کرد مخصوصا در این ۳ سال آخر بی‌ شرف از رو هم نمیره ولی‌ بدان یک روز که زودتر از آن که فکر میکنی‌ در دادگاه مردمی باید جواب گو باشی‌. ایشان خیلی دوست داشتند مثلا با افرادی مثل امیر کبیر‌ها در یک خط قرار بگیرند ولی‌ هر وقت نام و اسم مغول آمد باید به این دیوانه و اقدی بیمار صفت هم فکر کرد.
شنبه 3 تير 1391 - 21:55
irane aziz - وین - اتریش
دروغ که حناق نیست که گلوتو بگیر،همین هفته پیش بود که گفتی‌ اگه بخوایم همه چی‌ آماده است که بمب بسازیم
شنبه 3 تير 1391 - 22:50
keleyman - اسلام آباد - ایران
barbud_daneshmand - گنت - بلزیک. حرف شما میتواند درست باشد.ولی یک چیزی هم هست.اینکه همه اخبار شبیه هم هست.همش دروغ های احودینژاد و جنایات رژیم و مطالب به شدت ناراحت کننده و حسرت و اعصاب خوردی و حرص خوردن تا جایی که انسان کم کم منفعل شده و از همه چیز خسته میشود حتی از اعتراض
یکشنبه 4 تير 1391 - 17:19
massoudoslo - اسلو - نروژ
خب دیگه صبوری نکنید ببینیم چه کار میکنید !
دوشنبه 5 تير 1391 - 07:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.