ایران پشت توطئه بمب گذاری علیه دیپلمات های اسرائیلی
+68
رأی دهید
-18

یکی از متهمان ایرانی به بمبگذاری در تایلند، عکس آرشیوی است
به گزارش روزنامه «گاردین» یک گروه بین المللی که در مورد بمب گذاری چند ماه پیش علیه دیپلمات های اسرائیلی تحقیق کرده، می گوید مدارک و شواهد روشنی به دست آورده که نشان می دهد ایران مسئول این حملات بوده است. خلاصه ای از گزارش گاردین به شرح زیر است:
این رویداد تاکیدی است براین نکته در صورت به شکست انجامیدن مذاکرات هسته ای با ایران که از امروز در مسکو آغاز شده غرب ممکن است با خطرات بیشتری از سوی ایران مواجه شود.
مقامات امنیتی غرب می گویند که شکست این مذاکرات پیامدهای خطرناکی خواهد داشت. با توجه به ادامه تهدید به حمله نظامی از سوی اسراییل ، مقامات امنیتی کشورهای غربی می گویند که بمب گذاریهای عوامل ایرانی علیه اهداف اسراییلی نشان داده است که ایران برای اقدامات تلافی جویانه آمادگی زیادی دارد.
نهادهای اطلاعاتی هند در گزارش نهایی تحقیقات خود در مورد بمب گذاری ماه فوریه در شهر دهلی که به مجروح شدن همسر یک دیپلمات اسراییلی منجر شد، اعلام کرده اند که این عملیات کار یک سازمان یا نهاد اطلاعاتی ایرانی بوده است.
نتیجه این تحقیقات قبلا علنی نشده بود و مقامات دولت هند تلاش زیادی کردند که ایران، از متحدان نزدیک و صادر کننده نفت به هند را مسئول این حملات معرفی نکنند.
دولتهای گرجستان و تایلند نیز که درست در روز بمب گذاری شهر دهلی توطئه هایی برای بمب گذاری علیه اهداف اسرائیلی را خنثی کرده بودند تاکنون رسما دولت ایران را مسئول این عملیات معرفی نکرده اند.
مقامات امنیتی کشورهای غربی به روزنامه « گاردین » گفته اند که در پی روشن شدن نتایج این تحقیقات ارزیابی دقیق از میزان خطری که ایران می تواند ایجاد کند دشوارتر خواهد شد.
یک مقام امنیتی غربی می گوید:« تا چندی پیش می شد دلایل و منطق اقدامات دولت ایران را تحلیل کرد ولی اکنون اقدامات و روشهای آنها بسیار غیرقابل پیش بینی شده است. به عنوان مثال به سختی می توان منطق بمب گذاری های ماه فوریه را درک کرد. مگر آنکه هدف آنها این بوده است که به هر شکلی نشان دهند که در صورت وقوع جنگ آنها دست به تلافی خواهند زد.»
دولت ایران اعلام کرده بود که عملیات بمب گذاری در دهلی توسط دشمنان ایران و برای مجرم جلوه دادن این کشور صورت گرفته است. همه این حوادث در شرایطی صورت می گیرد که هنوز هم امکان افزایش تنش بر سر برنامه های هسته ای ایران جای نگرانی دارد. حکومت اسراییل تاکید کرده که در صورت لزوم برای پیشگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای از اقدام نظامی استفاده خواهد کرد. غرب نیز طی یکسال گذشته بر حجم و شدت تحریم های خود علیه ایران افزوده است.
براساس مدارک و نتایج تحقیقاتی که توسط نهادهای مسئول در هند صورت گرفته می نویسد که سه بمب گذاری که در روزهای سیزدهم و چهاردهم فوریه در شهر دهلی صورت گرفت کار یک گروه بیش از ۱۰ نفره از عوامل اطلاعاتی و امنیتی ایران بوده و آنها حداقل ۱۰ ماه مشغول تدارک و برنامه ریزی این عملیات بوده اند.
بخشی از این شواهد عبارتند از مدارک شناسایی و هویت حداقل ۱۰ شهروند ایرانی که متهم به شمارکت در این عملیات هستند، انتقال پول از ایران برای عوامل اصلی عملیات، استفاده از شبکه ارتباطی تلفن های ایرانی و پرواز این افراد پس از وقوع بمب گذاری به ایران.
یک مقام امنیتی غربی می گوید در مورد هدایت و سازماندهی این عملیات توسط ایران هیچ تردیدی نیست. سئوال این است که چه نهاد و مرجعی در ایران این عملایت را هدایت کرده است.
مسئولان این تحقیقات می گویند که اولین بار در ماه آوریل ۲۰۱۱ پنج نفر از افرادی که در این عملیات شرکت داشتند برای تجسس و شناسایی به هند و تایلند پرواز کرده اند. این درست چهار ماه پس از ترور مجید شهریاری یکی از کارشناسان هسته ای ایران بود. قبل از آن نیز مراکز هدایت برنامه های هسته ای ایران توسط بد افزار «استاکس نت » مورد حمله قرار گرفته بودند. ایران دولتهای اسرائیل و آمریکا را مسئول این حملات و خرابکاری ها می داند.
پلیس هند می گوید فردی که بمب را به اتومبیل حامل همسر دیپلمات اسرائیلی نصب کرده هوشنگ افشار ایرانی نام دارد و فتوکپی پاسپورت وی نشان می دهد که اولین بار در آوریل سال ۲۰۱۱ و سپس در ژانویه سال ۲۰۱۲ به هند سفر کرده بود. او روز سیزدهم فوریه حدود یک ساعت پس از بمب گذاری از فرودگاه اصلی دهلی به سمت مالزی و از آنجا به ایران پرواز کرده است.
ماده منفجره ای که در این بمب گذاری به کار برده شده از مشتقات تی ان تی است. جعبه حاوی آن در خارج از هند ساخته شده و آهن رباهایی که برای چسباندن آن به اتومبیل به کار برده شده با مواردی که در بمب گذاریهای بانکوک و تفلیس به کار رفته بودند یکسان اند.
در حمله شهر بانکوک نیز حداقل پنج نفر شرکت داشته که همه ایرانی بوده اند. یکی از این افراد زن ۳۱ ساله ای به نام لیلا روحانی در سال ۲۰۱۲ دوبار به تایلند سفر کرده و خانه ای اجاره کرده بود. فرد دیگر مردی ۲۸ ساله به نام سعید مرادی است که بر اثر انفجار زودرس بمب به شدت مجروح و بازداشت شد. لیلا روحانی از شهر بانکوک به کوالالامپور و از آنجا به تهران پرواز کرده است.
یکی دیگر از متهمان در فرودگاه و قبل از پرواز به تهران بازداشت شد. گفته می شود که این فرد به نام مسعود صداقت زاده احتمالا مسئول اصلی هماهنگی تمام این حملات بوده است. وی در بازداشت پلیس مالزی و منتظر استرداد به تایلند است.
ارتباط بمب گذاری شهر تفلیس با دو مورد دهلی و بانکوک چندان مشخص نیست. پلیس هند می گوید شماره تلفنی که هوشنگ افشاری ایرانی، بمب گذار شهر دهلی، به هنگام سفر سال ۲۰۱۱ خود به آن شهر از آن استفاده کرده است در ماه ژوئن سال گذشته در شهر تفلیس مورد استفاده قرار گرفته و به همین خاطر احتمالا افراد مسئول این بمب گذاریها با هم در ارتباط بوده اند.
در مورد نهاد یا گروه مسئول اجرای این عملیات حدس و گمان های گوناگونی زده می شود. برخی معتقدند که حزب الله لبنان ممکن است برنامه ریزی و هدایت آن را برعهده داشته باشد.
یک گروه از مقامات ارشد پلیس هند از هفته ها پیش قرار بوده برای تکمیل تحقیقات به تهران سفر کنند ولی اکنون انجام این سفر بعید به نظر می رسد.
برخی از کارشناسان معتقدند که انتخاب هند برای انجام این بمب گذاری شاید به این دلیل صورت گرفته که از نگاه مهاجمان هند یک دولت دوست محسوب می شود و آنها انتظار داشتند که در صورت انجام هر گونه تحقیقاتی سخت گیری زیادی نشود.
اما دولت هند از پلیس بین المللی ( اینترپل ) و وزارت خارجه ایران خواسته که در انجام این تحقیقات با آن کشور همکاری کنند.
fdsa60 - تهران - ایران
دیپلماتی در کار نبوده. برادران و سربازان گمنام امام زمان توی تایلند در حال ترور معاون موساد بودند که نقشه لو رفت.واقعا عجب جانور هایی هستند.به القاعده گفتن برو جلو شیپور بزن.
سه شنبه 30 خرداد 1391 - 11:44
baran828 - تهران - ایران
ایران واسراییل!دوتاشون بهم میان .
سه شنبه 30 خرداد 1391 - 12:37
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - آلمان
موشک جواب موشک.شعار زمان جنگ بود.چشم در مقابل چشم.قانونی نوشته شده در عهد قدیم تورات.اونها میان تو خیابونهای تهران دانشمند هامون رو ترور میکنن ما هم باید این دنیا رو از وجود انگلیشون پاک کنیم.
سه شنبه 30 خرداد 1391 - 13:08
monjiiran - وین - اتریش
مشارکت نه شمارکت
سه شنبه 30 خرداد 1391 - 14:18
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
تحقیق احتیاج نداشت این رژیم ببینید چه بر سر ملت خودش میآورد اگر بتواند دنیا را به آتیش میکشد مگر اینکه هرچه زودتر نابود شود که هم ملت ایران از دستشان راحت شوند هم دنیا.
سه شنبه 30 خرداد 1391 - 16:38