از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد

از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد

دبیر انجمن روان پزشکان ایران می‌گوید از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد. نومیدی نسبت به آینده، عدم آگاهی از نشانه‌های اختلال روانی و بی‌توجهی به درمان از جمله دلایل افزایش تعداد بیماران به شمار می‌روند.


وزارت بهداشت و درمان ایران افزایش آمار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی در ایران را تأیید کرده است. به گفته پرویز مظاهری، دبیر انجمن روان‌پزشکان ایران، آمار وزارت بهداشت حاکی از ابتلای نزدیک به ۲۲ تا ۲۵ درصد افراد جامعه ایران به اختلالات روانی است.

پرویز مظاهری در گفتگو با سایت "خبرآنلاین" با اشاره به این آمار تصریح کرد: «از هر ۴ ایرانی یک نفر مبتلا به اختلال روانی است.» وی در ادامه ضمن آنکه مشکلات روان‌پزشکی در جامعه را به کوه یخی تشبیه کرد که تنها نوک آن پیداست افزود: «مردم چون از انگ خوردن می ترسند به پزشک مراجعه نمی کنند. بنابراین این آمار وزارت بهداشت خوشبینانه است.»

دبیر انجمن روان‌پزشکان ایران در ادامه تصریح کرد که تنها حدود یک چهارم افرادی که به اختلال روانی دچار هستند برای درمان به روانکاو یا روان‌پزشک مراجعه می‌کنند و در میان آنها نیز تنها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد روند درمان بیماری خود را تا پایان پیگیری می‌کنند.

 

از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد
افسردگی از جمله اختلال‌های روانی شایع در ایران به شمار می‌رود
 
رشد نگران‌کننده آمار اختلال‌های روانی ثبت شده

 

 افزایش آمار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی در ایران در سال‌های اخیر شتاب نگران‌کننده‌ای داشته است. مطالعات دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال‌های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۷ نشان می‌دهد که میزان شیوع اختلال‌های روانی در میان ایرانیان در فاصله‌ی ۹ سال ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده و به اندکی بیش از ۳۴ درصد رسیده است.

بحران اقتصادی، تغییر و تحولات سریع اجتماعی، استرس یا فشار روانی پیوسته و نداشتن امید به آینده از جمله عواملی هستند که به افزایش آمار اختلال‌های روانی در یک جامعه دامن می‌زنند. از جمله نشانه‌های نبود امید به آینده در یک جامعه نیز با توجه به معیارهای زیر تعریف می‌شود:

- عدم شادمانی، آنچه که اصطلاحاً شادی عمیق خوانده می شود، برای مدتی طولانی
- احساس ناامنی و ترس
- عدم برنامه ریزی و نداشتن نقشه برای ده سال آینده
- رویکرد به خرافه‌گری
- بیان مشکلات و چالش های موجود جامعه به طور مکرر
- حسرت گذشته و بی اعتنایی به آینده

 اگر امید به زندگی را میزان متوسط سال هایی در نظر گرفته شود که انتظار می‌رود یک فرد در یک کشور به آن عمر برسد، با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی ایران در رتبه‌۱۳۳ در میان ۱۹۲ کشور جهان قرار دارد. هرچه امید به زنگی در یک جامعه کمتر می‌شود، آمار اختلال‌های روانی در آن جامعه بیشتر می‌شود.

در ایران علاوه بر میارهای ذکر شده، عدم آگاهی در مورد اختلال‌های روانی، هراس فرد مبتلا از قضاوت جامعه و از آن گذشته هزینه بالای درمان از جمله مسائلی هستند که به عقیده متخصصان به افزایش آمار اختلال‌های روانی دامن زده‌اند. این درحالی است که به گفته دبیر انجمن روان پزشکان ایران بسیاری از اختلال‌های روانی قابل درمان یا حتی پیشگیری هستند.

بی‌توجهی به علائم افسردگی

پرویز مظاهری در گفتگویی که یکشنبه ۲۸ خرداد منتشر شده، تصریح کرد: «متاسفانه در اختلالات روان پزشکی وقتی علائم حاد می شوند، افراد به روان شناس مراجعه می کنند زیرا باور غلط این است که دارو اعتیاد آوراست. حتی بسیاری وقتها، بیماران درمان تسکینی را خودشان انجام می دهند و مثلا وقتی بی‌خواب می شوند قرص خواب آور مصرف می کنند در حالیکه بی‌خوابی از علائم افسردگی است.»

بیماری افسردگی به نقل از دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت شایع‌ترین احتلال روانی در ایران به ویژه میان زنان است.
 
گذشته از بیماری افسردگی که اغلب با بی‌خوابی همراه می‌شود "کاهش لذت از شرایط زندگی، افت عملکرد، اضطراب و بی‌قراری، افزایش تحریک‌پذیری، عصبانیت تغییر اشتها" نیز به نقل از دبیر انجمن روان‌پزشکان ایران را از دیگر عواملی هستند که می‌توانند نشانه اختلال روانی باشند.

کمبود امکانات درمانی

 کمبود امکانات درمانی اختلال‌های روانی از جمله چالش‌های عمده پیش‌روی افرادی است که از اختلال روانی رنج می‌برد و با بیماری خود آشنا هستند. به نقل از وزارت بهداشت و درمان، در کل سیستم پزشکی ایران تنها دو هزار و ۳۰۰ متخصص روانپزشکی فعالیت می‌کنند.

به این تعداد ۲۰۰ پزشک عمومی هم افزوده می‌شود که دوره روان پزشکی دیده‌اند. البته بنا بر آمار گروه سلامت و روان دانشگاه علو‌م پزشکی تهران کمتر ‎روانپزشکی حاضر است به صورت تمام وقت در شهرهای کوچک طبابت کنند.

نکته مهم دیگر اینجاست که بیمه‌های خدمات درمانی هزینه‌های درمان اختلال‌های روانی را نمی‌‌پردازند. حتی در مواردی که فرد نیازمند بستری شدن در بیمارستا‌ن است هم مراکز درمانی ظرفیت پذیرش بیمار را ندارد. بنا بر آمار وزارت بهداشت و درمان در کل ایران تنها هزار تخت روانپزشکی وجود دارد که ۴۱ درصد آن نیز در تهران قرار دارد. 

+114
رأی دهید
-36

monjiiran - وین - اتریش
وقتی‌ این حکومت عوض شد همه خوب میشن به امید اون روز
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 11:42
baran828 - تهران - ایران
ویکی از مهمترین علتها:برنامه های مداوم سوگواری رادیو تلویزیون.دیگه اینکه یه حرف بیسوادی مرسومی در اینجا هست :دکتر دیوونه ها!و باز هم اینکه کسانی میرن پیش روانپزشک که دردهای دیگرانو میبرن کسانی که به دلیل وقاحت یا جهالت اختلالات خودشونو نمیپذیرن.
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 11:47
مانفرد - ایران - ایران
از هر چهار نفر یک نفر؟دروغ محض خیلی بیشتر از اینها میزنه
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 12:50
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫بیتا تهرانی فریاد خاموش آرتیمس فمینیسم دارا و سارا صمصام بابک خرمدین امید پر جلال اسراییل اورشلیم پسر ۶۸. ‫و چند تا دیگه که جدأ مشکل روحی و شخصیتی دارند بهتره سریع به چند روانشناس و روانکاو در اسرع وقت مراجعه کنند. ‫که سطح این سایت هم کمی بالاتر بیاد
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 13:53
maziar hezarshamshir - بوخلت - آلمان
روزگاری می‌گفتند:هنر نزد ایرانیان و بس!!!حالا می‌گویند:از هر ۴ایرانی‌،یکنفر اختلال روانی‌ دارد.
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 15:11
arian1 - ابادان - ايران
حکومتی که همه چیز را سرکوب می‌کند و در تمام اوضاع مردم از پوشیدن لباس تا شنیدن نوع موسیقی دخالت میکند و به هرطریقی ممکن بر مردم فشار میاورد باعث بوجود آمدن بیماری‌های روانی‌ میشود.
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 17:24
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
تو اون مملکت واقعا اعصابی فولادین و پوستی‌ بسیار کلفت لازم است، برای زنده ماندن و زندگی‌ کردن. ‌ای کککس.‌ای کککس.. واقعا دلم میسوزه برات. این همه تا الان عمر کردی و تمام عمرت رو در نادانی و یاوه گویی گذراندی... من جای تو بودم خودمو تو آینه نگاه می‌کردم و با خودم رو راست میشدم که واقعا من کککس جز چرت و پرت گویی و مزخرف گویی چه کاری در دنیا انجام دادم؟ حیف و ۱۰۰‌ها حیف. :-))) میگن که دیوانه اگه میدونست دیوانست که دیوانه نمی‌شد. این بابا هم فورا به جای اینکه اسم خودش رو بیاره، اسم ۴ نفر دیگه رو آورده :-)))
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 19:29
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
ای بی‌شرف‌ها ‌ای بی‌ پدر‌ها ببینید چه بلایی سر این ملت آوردید.ملتی که نه امید داره، نه نشاط، نه امنیت، نه راحتی‌ نه رفاه.... فقط حرف از دشمنان اسلام بزنید. صبح تا شب از دشمنان اسلام بگید و به دنبال زنان ایران بیفتید و از آنطرف اعتیاد را رواج دهید...‌ای مرده شور ببره همتونو با اون دین اسلامتون.
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 19:42
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان. رهبر پدوفیل دزد قاتل دینت بیماری روانی‌ داشت که برای شما به ارث گذاشت!!!! رد گم نکن!سبحان الله--سبحان الله
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 20:56
hallaj - شیراز - ایران
ببخشید من کم خوابم یعنی الان افسردگی دارم؟
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 21:54
nerse - اهواز - ایران
متاسفانه خبرهای خوشی در حوزه روانشناسی اجتماعی ایران نمی شده داد. من به واسطه علاقه شخصی و رشته دانشگاهی با مردم سر و کار دارم و می دونم تنش اجتماعی و اختلالات شخصیتی و تغییر هویت ایرانیها بسیار نگران کننده شده. میزان جرم و جنایت، درگیری، نزاع و.. روز بروز داره آژیر قرمز رو بلندتر به صدا در میاره. اما خبر بد، نبود هیچ برنامه ای برای جلوگیری و بهبود این وضعه که متاسفانه بدلیل درگیری سیاستمداران ما بر سر به جیب زدن بیت المال هیچ امیدی به آینده نیست
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 21:05
mns - مورگن هيل - امريكا
از برکات ج.ا ،kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان /شرم و حیا هم خوب چیزی است بهتر بود اینجا کامنت نمیگذاشتی تا کمتر جلب توجه بکنی‌ و کمتر فحش بخوری، دست پیش گرفتی که پس نیفتی?
دوشنبه 29 خرداد 1391 - 23:29
bita tehrani - ونکوور - کانادا
اونوقت همین کوکو میاد به بقیهٔ میگه توهین شخصی نکنید! سبحان الله!
‌سه شنبه 30 خرداد 1391 - 02:40
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان. ‫به الله سبحان و تعالی قسم که کامنتت منو طوری به خنده انداخته که نگو. ‫به خدا هنوز دارم میخندم ( الله و اکبر ) وای خدا جان . ‫اگه همینطور ادامه بدی شاید تصمیم بگیرم که از فرانکفورت بیام آخن همسایه شیم. ‫هاها ها به خدا خندم بند نمیاد . ‫سبحان الله سبحان الله سبحان الله
‌سه شنبه 30 خرداد 1391 - 16:18
saber1000 - یزد - ایران
ماچهارنفریم !!! . از کجا بفهمیم کدوممون روانی نیستیم!!!؟؟؟؟
‌سه شنبه 30 خرداد 1391 - 20:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.