اعتراض نیروی انتظامی به نحوه پوشش لیلا حاتمی در جشنواره کن
لیلا حاتمی در مراسم پایانی اهدای جوایز جشنواره فیلم کن
معاون فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از نحوه پوشش لیلا حاتمی، هنرپیشه ایرانی، در جشنواره کن به شدت انتقاد کرد و گفت که «ما به وضع فعلی سینما معترض هستیم و این قابل تحمل نیست».
بهمن کارگر که خبرگزاری های ایران از وی با عنوان «سردار» نام برده اند در مراسم افتتاحیه «باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمایی پلیس» بدون اشاره به نام لیلا حاتمی گفت: «اینکه هنرپیشه زنی در جشنواره کن و یا دیگر جشنواره ها با یک لباس بد و مستهجن و حجاب نامناسب ظاهر شود و با مردم نامحرم دست بدهد، الگو می شود و این رفتار کجای انقلابی است که ما انجام داده ایم».
اظهارات این فرمانده نیروی انتظامی در حالی صورت گرفته که دو هفته است جشنواره فیلم کن به کار خود پایان داده است.
لیلا حاتمی، هنرپیشه ایرانی، که به دلیل موفقیت گسترده فیلم «جدایی نادر از سیمین» به یک چهره سینمایی بین المللی تبدیل شده است و در عین حال به زبان فرانسه مسلط است، در شصت و پنجمین دوره جشنواره کن بر روی فرش قرمز ظاهر شد و در مراسم پایانی این جشنواره نیز جایزه بهترین فیلم را به ماتئه گارونه به خاطر فیلم «واقعیت» اهدا کرد.
وی در این مراسم با لباسی که کاملا پوشیده بود مقابل دوربین خبرنگاران عکس گرفت که تصاویر وی به سرعت از سوی کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد.
سایت «اله» که اخبار دنیای مد را دنبال می کند لباس خانم حاتمی را به عنوان یکی از ده پوشش برتر مراسم اختتامیه جشنواره کن معرفی کرده است.
بهمن کارگر در سخنان خود که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرده است، از سینماگران ایرانی انتقاد کرده که چرا به پوشش لیلا حاتمی اعتراض نکرده اند.
وی اظهار داشت: «ما در سینما نقشی نداریم اما در حال حاضر این زن با این چهره ظاهر شده است. چرا سینماگران صدای شان بلند نمی شود؟ بعد ما می خواهیم زنان و دختران ما از چه کسی الگو بگیرند و این افراد آزادانه بگردند».
این فرمانده ارشد نیروی انتظامی گفت: «باعث تاسف است که یک هنرپیشه زن ایرانی برای آنکه در جشنواره های خارجی قبولش کنند چنین وضعیتی داشته اما بازیگر زن بوسنیایی که در غرب اروپاست، با حجاب ظاهر شود. ما مخالف این وضعیت هستیم و باید جلوگیری شود».
بهمن کارگر افزوده است: «چطور سینماگران در این مورد اعتراضی نمی کنند اما وقتی یکی از هنرپیشگان مدتی قبل نسبت به هنرمندان زن انتقاد کرد، همه صدایشان درآمد؟»
به نظر می رسد اشاره معاونت اجتماعی نیروی انتظامی به سخنان فرج الله سلحشور، کارگردان نزدیک به نهادهای سینمایی جمهوری اسلامی است که مهرماه سال ۱۳۹۰ در واکنش به حضور احتمالی آنجلینا جولی در یک فیلم ایرانی گفته بود: «سینمای ایران فاحشه خانه است، مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود. وقتی زن های ما افتخارشان این است که عکس های خود را به صورت نیمه عریان در اینترنت بگذارند، یعنی خودشان یک پا آنجلینا جولی هستند».
سخنان این فیلمساز با واکنش گسترده هنرمندان ایرانی روبرو شد و از جمله پنج زن سینماگر در نامه ای خطاب به وی نوشتند: «ای کاش لطف کنید سینمایی را که خجالت میکشیم بگوییم شما را یاد کجا میاندازد به حال خود رها کنید، شاید که رستگار شوید و آرامش و صلح و محبت به وجدان نگرانتان بازگردد.»
بهمن کارگر در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت، «همان قدر که با فساد در سینما مخالفیم با انحراف در سینما هم مخالفیم» و در ادامه افزود: «ما به عنوان نیروی انتظامی به وضع فعلی سینما معترضیم چرا که سینمای ما نباید ترویج بدپوشش و بدحجابی کند».
وی گفت: «کسانی که در وزارت ارشاد ادعای مسلمانی دارند باید با این امر برخورد کنند. با دست کثیف که نمی شود شیشه را تمیز کرد.»
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی از وزیر ارشاد جمهوری اسلامی ایران خواسته است تا به گفته وی، «به داد سینما برسد» و تاکید کرده است: «ما به وضع فعلی سینما معترض هستیم و این قابل تحمل نیست».