کت و شلوار ایرانی با مارک خارجی, مدیرانی که مارک باز شدند

مهر: تب مد و مارک گرایی پس از لباسهای اسپورت و بین جوانان حالا به کت و شلوار و مدیران هم رسیده است. به طوریکه قیمت کت و شلوار مارک دار اغلب مدیران به بیش از یک میلیون تومان می رسد. در این میان شرکتهایی هم تاسیس شده‌اند که وظیفه آنها وارد کردن لباسهای رسمی برای مدیران و آقازاده‌هاست.

طی چند سال اخیر همزمان با بالا گرفتن تب مد و مارک بازی در بین جوانان شاهد رسوخ این معضل در میان خریداران کت و شلوار هستیم. کت و شلوارهایی با مارک های معروف که برای خرید آنها باید به اندازه قیمت یک دستگاه پراید پول همراهتان باشد. در این مدت تب مارک گرایی در بین مدیران هم افزایش یافته و این موضوع بازار فروش کت و شلوارهای وارداتی را داغ تر کرده است. به طوری که اغلب مدیران پس از گرفتن پست جدید به اولین چیزی که فکر می کنند عوض کردن کت و شلوار است.

مدیران به دنبال کت و شلوار مارک دار

امیر یکی از فروشندگان کت و شلوار در حوالی میدان ولیعصر است. او می گوید: خریداران کت و شلوار با هم فرق دارند. اگر داماد ها را فاکتور بگیریم ، بیشترین خریداران کت و شلوار کارمندان و مدیران هستند. زمان خرید به راحتی می توان فرق کارمند و مدیر را تشخیص داد. کارمندان زمانی که وارد مغازه می شوند بدون توجه به مارک و برند کت شلوار قیمت ها را می پرسد.آخر سر هم با کلی چونه زدن یک دست کت و شلوار کمتر ۵۰۰ هزار تومان انتخاب می کند و می رود.

وی ادامه می دهد: از سوی دیگر مدران بعد از ورود سراغ کت و شلوار های مارک دار را می گیرند. آنها قیمت برایشان مسئله مهمی نیست. از طرز حرف زدنشان با همراهان خود معلوم است که تازه پست یا سمتی را گرفته اند. اغلبشان نیز یک جمله مشترک دارند " دیگر با این کت و شلوار زشت است بروم اداره .الان مدیرم و باید در جلسات پرستیژ مدیریت را حفظ کنم" این خریداران کت و شلوارهایی بین یک تا هفت میلیون تومان را انتخاب می کنند و کمتر چونه می زنند.

البته روانشناسان این رفتار را عادی اعلام می کنند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته نوع لباس به افراد اعتماد به نفس می دهد و آنها را در جایگاهی که می خواهند قرار می دهد که طی سال های اخیر با رواج فرهنگ مدگرایی شاهد رواج این نظریه و اعتقاد در میان مدیران هستیم. به طوری که بررسی صورت گرفته در یک همایش حمایتی از تولیدات داخلی نشان داد اغلب مدیران وزارتخانه ای این همایش با کت و شلوارهای مارک دار خارجی در آنجا حاضر شده بودند.

لباس ایرانی با مارک خارجی

رواج پدیده مارک بازی در کت و شلوار باعث تعطیلی اغلب خیاطی ها و کارگاه های تولید کت و شلوار در کشور شده است. ایران که تا سال هایی نه چندان دور یکی از صادر کننده های کت و شلوار و پارچه آن به کشورهای همسایه بود حالا به مصرف کننده ای صرف در این حوزه تبدیل شده است و تعداد اندک کارگاه های دوخت کت و شلوار برای فروش محصول خود مجبور به استفاده از مارک های تقلبی جعلی شده اند. افزایش استفاده از مارک های تقلبی باعث تولید شغل در این حوزه شده و دهها نفر به صورت زیرزمینی در تهیه و فروش آن در باراز سراسر کشور فعالیت دارند.

عبدالله صاحب یکی از کارگاه های قدیمی خیاطی در تهران است. قدیمی ها کت و شلوار های دوخته شده در کارگاه او را با نام ... می شناسند. تا پنج سال قبل آنها برای آماده کردن سفارشات مجبور بودند سه شیفت کار کنند. اما حالا کارگاه او با چهار کارگر در یک شیفت کار می کند. او می گوید: واردات بی رویه پارچه و حتی کت و شلوارها از خارج از کشور به خصوص چین صنعت نساجی ما و کارگاه های تولید پوشاک را با مشکلات مالی بسیاری روبرو کرده است. اغلب خریداران به کیفیت توجه ندارند و مارک برایشان مهم است. در حالی که کیفیت پارچه و دوخت ایرانی بهتر از چینی است اما بازهم خریداران جنس چینی را به ایرانی ترجیح می دهند. ما هم برای بقا در این بازار مجبوریم کت و شلوارهای ایرانی را با مارک خارجی وارد بازار کنیم. اغلب خریداران به جنس و کیفیت دوخت توجه ای ندارند و مارک برای آنها مهم است.

در این بازار آشفته شرکت هایی تاسیس شده اند که با توجه به مارک بازی برخی آقازاده ها به سودی کلان دست یافته اند. این شرکت ها که بیشتر در شمال تهران هستند وارد کنندگان عمده لباس های مارک دار به ایران هستند.خرید یک دست کت و شلوار با پیراهن و کفش از این شرکت ها حدود ۱۰ میلیون تومان آب می خورد.

۳۰ درصد برندها واقعی است

میثم محمدی –کارشناس مد و لباس – در این باره می گوید: کت و شلوارهای مارک دار از کشورهای ایتالیا، آلمان و فرانسه وارد می شود که مارک های ایتالیایی پر طرفدار ترین ها هستند. از آمریکا هم وارد می شود اما به دلیل اینکه تولیدات آن کشور سایز بزرگ هستند کمتر طرفدار دارد. ارزان ترین کت و شلوار این کشورها در بازار ایران یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می شود. برخی مارک ها نیز تا هفت میلیون تومان قیمت دارند. خریداران این کت و شلوارها اغلب تاجران و آقازاده ها هستند.
وی افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفته ۷۰ درصد خریداران کت و شلوار به مارک بیشتر از کیفیت توجه دارند. البته ۳۰ درصد برند ها واقعی است و در ایران همه وارد کننده بوده و کسی نمایندگی رسمی ندارد. به دلیل تحریم های اقتصادی و مسائل سیاسی این شرکت ها به ایران نمیندگی نمی دهند. فروشگاه هایی که با عنوان نمایندگی فعالیت می کنند نیز رسمی نیست زیرا اگر به سایت این برند مراجعه کنید نامی از این فروشگاه ها برده نشده است. در حال حاضر نیز سه نفر در ایران کت و شلوار با مارک واقعی وارد ایران می کنند که مشتریان آنها افرادی هستند که سفرهای خارجی زیاد می روند.

وی که سابقه طولانی در زمینه فروش پوشاک مارکدار دارد ادامه می دهد: استفاده از لباس مارک دار باعث افزایش اعتماد به نفس می شود و اغلب مدیران برای نشان دادن قدرت و اعتماد به نفس خود از لباس های مارک دار اصل استفاده می کنند. در حال حاضر شاهد ورود پوشاک چینی با نام برندهای معروف هستیم برخی افراد ناآگاه پول زیادی را بابت آن پرداخت می کنند. در ایران به جرات می توان گفت که یک تا دو درصد افراد قدرت شناخت مارک های اصل را دارند.

محمدی درباره قاچاق کت و شلوار به صورت قاچاق به کشور نیز گفت: وارد کردن این اجناس به صورت قانونی به صرفه نیست و اغلب اجناس موجود در بازار به صورت قاچاق وارد می شوند.

آقازاده ها از کجا لباس می خرند

وی به شرکت هایی اشاره کرد که وظیفه وارد کردن لباس های مارک دار برای آقازاده ها را دارند و افزود: لباس هایی که این شرکت ها وارد می کنند همه برند بوده و با پارچه و دوخت با کیفیت عالی تهیه شده اند. بیشتر مشتریان آنها آقازادها هستند که حاضرند برای پوشیدن لباس مارک دار هزینه میلیونی بکنند. یکی از این شرکت ها در شمال تهران است که آقازاده های ماهی دو بار برای سفارش لباس با مارک های خارجی به آنجا مراجعه می کنند.

در حال حاضر رواج مدگرایی و مارک بازی در جامعه به یک معضل تبدیل شده و روند آن هر روز باعث تعطیلی تولیدی دیگر در جامعه می شود. متاسفانه اجناس چینی با کیفیت پایین در ایران طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده که این موضوع تولید ملی را در جامعه با مشکل روبرو کرده است. در کنار اقدامات دولت برای مقابله با قاچاق کالا رسانه ها نیر باید در این زمینه فرهنگ سازی کنند .تبلیغ کالای با کیفیت ایرانی در کنار فرهنگ سازی و همچنین کاهش هزینه تولید برای تولید کننده داخلی از جمله راهکارهای ضربتی برای مقابله با مصرف کالاهای خارجی در جامعه است.

+90
رأی دهید
-100

STING68 - گنبد - ایران
چپاولگری خیانت و خباثت این مدیران حاجی فراماسونر در حد خاوری با پوشیدن این کت وشلوار های زیبا و مارک دار هرگز پنهان نخواهد شد و من روزی را میبینم که این غارتگران بیت المال با صورت های کبود و بدنی له و کوفته شده ذجه زنان در روز قیامت از ما گدایی زره ای رحم و بخشش میکنن تا از اتش جهنمی که خودشان روشن کردن نجات پیدا کنن ایا میپندارید در دنیا تمام و محدود خواهید ماند اخرت و عاقبت پس چه؟؟؟
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 01:03
Don Mario - بوگوتا - کلمبیا
STING68 ، دوست من حرفت درست ولی مطمئن باش در همین دنیا هم روزی باید جواب دهند و اگر روزی یهودیان کمیته‌های جستجو درست کردند و به دنبال باقیمانده نازی‌ها در گوشه و کنار دنیا به دنبال آنها میگشتند و مجازاتشان میکردند ، خوشبختانه یا بدبختانه در حال حاضر در اکثر کشور‌های دنیا ایرانیان زندگی‌ می‌کنند و روزی همین ایرانی‌ها به دنبال این کفتار‌ها و سگ و سوتکشان خواهند بود و حقشان را کفّ دستشان خواهند گذاشت و باور کن‌ که آن روز را خواهیم دید.
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 01:52
farhad352 - تهران - ایران
ساده لوحی و باور به مزخرفات آخوند ها مردم را از دفاع قانونی و انسانی حقوق خود بازداشته است و فرصت های بسیاری را برای کشتار و باج خواهی و شکنجه در حکومت ستم بار تازی به سر کرده گی گر گدایان سید علی ،این ...تازی ، فراهم ساخته است. هموطن قیامت و فردا را به زمان خود واگذار و فکر امروز و فقر و اعتیاد و شکنجه ها و ظلم های مشتی رجاله باش که مملکت ما را به یغما می برند. نابود باد رژیم منحوس آخوندی و دجالان تازی زادهبه سرکردگی سید علی گدا و تمامی توله های حرام لقمه آنها، برقرار باد ایران ،سر زمین مردان نیکوسرشت و پاک نهاد ایرانی
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 03:26
mns - مورگن هيل - امريكا
مارک بازی علاقه به براند ........... نشانه سطحی بودن افراد است و اینکه طرف کمبودهای خودشو با مارک و آرم دیگران جبران میکنه , یادمه 2007 که ایران بودم رفتم شلوار بخرم طرف گفت شلوارش خارجی مارکشو نشون داد گفتم اولا نوع دوخت نشون میده که خارجی نیست , دوما جنس شلوارت نخی و خوبه برشش خوبه توی تن قشنگ وا میسه اسم خودت چیه گفت رضا , گفتم خوب چرا آرم رضا را روش نمی زنی که براند تو اسم در بیاره کار تو میکنی شهرتش را یکی دیگه میبره. واقعا باعث تاسف است.
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 04:38
hamood - دبی - امارات
در گزارش ذکر شده , قیمت یکدست کت و شلوار در این مغازه ها از 1.5ملیون تا 7 ملیون است و در قسمت دیگری گفته شده آقازاده ها ماهی دو بار برای سفارش لباس خارجی به آنجا مراجعه میکنند. یعنی از 3 تا 14ملیون تومان , آنهم فقط لباس. و کسی که چنین لباسی میپوشد طبیعتا هزینه های سفر خارج . , عیاشی ها ,خرید اتومبیل های و اجناس لوکس و بریز و بپاشش کمتر از ماهی 60 - 70 ملیون نیست. و با توجه به تعداد زیاد آقازاده های مفتخور , این مخارج ماهانه سر به ده ها هزار ملیارد تومان میزند. این یکی ازساده ترین جاهائی است که درآمد نفت بانجا میرود. مردم هم کلیه اشان را باید
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 08:20
truth-seeker - لندن - انگلستان
شاه به ارتش آنقدر داد و خوردند و آنان بدون مقاومتی مملکت را به دست آخوندها مریضان جنسی‌ و انسانهای وحشی بی‌سواد دادند. همه چیز در ایران رو به فروپاچیست و روزی خواهد رسید که ما شاهد شکمهای ورم کرده کودکان ایرانی‌ از گرسنگی خواهیم بود.
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 09:15
hamood - دبی - امارات
truth-seeker - لندن - انگلستان. بنظرم شما جوان هستید و روزهای بعد از انقلاب را ندید. ارتش بیچاره چه میبایست میکرد. اگر میکشت , میشد مثل لیبی و شما اکنون از آنها با القابی چون , قاتل, قصاب, جانی و خائن یاد میکردید. در ثانی در ابتدا اصلا قرار نبود خمینی بر سر کار بیاید. اگر به روز های بعد از انقلاب نگاه کنید خواهید دید که اولین کسی که بعنوان رئیس دولت موقت کار را بعهده گرفت مهندس بازرگان بود یعنی یک ملی گرا و رئیس جمهور هم بنی صدر شد. اکثریت کابینه دولت هم از ملی گراها و غیر مذهبی ها بودند. این مردم ,خصوصا روشنفکران جو گیر شده بودند که در رفراندم شرکت کردند و کشور را دودستی تقدیم خمینی و دار و دسته نابکارش کردند.(البته اگر سیاستهای پشت پرده را ندیده بگیریم.)
یکشنبه 21 خرداد 1391 - 13:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.