اردوغان سیاست را به عرصه بدن زنان کشانده
اظهارنظر اخیر رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، علیه سقط جنین و سزارین خشم فعالان حقوق زنان را در این کشور برانگیخته است.
آقای اردوغان گفته است که "فرقی ندارد یک بچه را توی شکم مادرش بکشیم یا بیرون آن" و تاکید کرده است "به نظر من هیچ کس نباید حق انجام این کار را داشته باشد".
او همچنین گفته است با زایمان به شیوه سزارین مخالف است، چرا که آن را روشی "غیرطبیعی" میداند.
فاطمه شاهین، وزیر امور اجتماعی و خانواده در کابینه آقای اردوغان، نیز ضمن حمایت از نظر نخستوزیر درباره سقط جنین گفته است سزارین به هر حال "یک عمل جراحی است که سلامت مادر را به خطر میاندازد".
از سال ۱۹۸۳ در ترکیه سقط جنین تا ده هفتگی جنین قانونی است.
البته وزیر بهداشت ترکیه خواهان بازنگری قانون سقط جنین شده که مخالفان بیم آن را دارند به ممنوعیت کلی آن بینجامد.
گروه جمعیت فمینیستی استانبول با برگزاری تجمعی در مقابل دفتر نخستوزیر، مخالفت خود را با اظهارات او اعلام کردهاند. مخالفان در این تجمع شعار می دادند که "رحم ما، زندگی ما، انتخاب ما" است.
آنان همچنین در پاسخ به گفته آقای اردوغان که سقط جنین را معادل "قتل" دانسته بود گفتهاند که "قتل خشونت مردانه است" اما سقط جنین انتخاب ما زنان است.
فعالان حقوق زن در ترکیه میگویند "کورتاژ حق ما است"
آیلین نازلیآقا، از نمایندگان حزب عمده مخالف دولت، یعنی حزب جمهوریخواه مردم، گفته است: "نظرات نخستوزیر ناامیدکننده است. او سیاست را به عرصه بدن زنان کشانده است. این رژیم تمامیتخواه در حال مداخله در زندگی خصوصی مردم است".
خانم نازلیآقا افزوده است: "تنها کشور اروپایی که سقط جنین در آن غیرقانونی محسوب میشود مالت است. اردوغان از یک طرف به این که ما هفدهمین اقتصاد دنیا هستیم میبالد و از طرف دیگر میخواهد ما را کنار مالت بگذارد".
البته اعمال محدودیت بر سقط جنین ضرورتا به روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا ضربه نمیزند، چرا که کشورهایی دیگری نیز در اروپا هستند که شرایط بسیار سختی برای سقط جنین وضع کردهاند.