ایران از نگاه یک گردشگر آلمانی
هارتموت نیمان صاحب یک آژانس گردشگری در شهر گوتینگن آلمان بیش از ۳۰ سال است که علاقمندان آلمانی را به تماشای ایران میبرد. در طول این سالها او تصاویر زیادی را از گوشه و کنار ایران تهیه کرده که بخشی از آنها را در اختیار دویچهوله قرار داده است. چشمه آبگرم معدنی سرعین.
پوستر تبلیغاتی رستوران زنجیرهای "برگر کینگ" به زبان آلمانی در یکی از اغذیهفروشیهای تهران
هارتموت نیمان نخستین بار در تابستان سال ۱۳۵۸ به ایران سفر کرد. او حتی در سالهای جنگ ایران و عراق نیز مسافر راه ایران بود.
آقای نیمان نیز همانند شمار زیادی از گردشگران غربی معتقد است تصویری که رسانهها از ایران ارائه میدهند، فاصله زیادی با حقیقت روزمره در این کشور دارد.
بیشتر مسافران آلمانی که همراه با هارتموت نیمان به ایران سفر میکنند، زنان و مردان سالخورده هستند. او میگوید البته یک بار در گذشتههای دور یک زوج جوان سوئیسی برای گذراندن ماه عسل همراه با گروه راهی ایران شدند.
قدم گذاشتن همزمان ستارهی سینمای هالیوود و سینمای ایران بر فرش قرمز یک دکه روزنامه فروشی در تهران
اگر چه فروش نوشیدنیهای الکلی در ایران به طور رسمی ممنوع است اما نگهدارندهی بطریهای شراب را میتوان به راحتی از بازار تهیه کرد.
نکتهای که در صحبتهای هارتموت نیمان جلب توجه میکند، احساس نزدیکی خاص او با ایران و ایرانیان است.
کله پاچه، غذای سنتی ایرانی، برای گردشگران غربی تصویر تازهای است.
هارتموت نیمان در این ۳۰ سال شاهد روی کارآمدن جریانهای سیاسی متفاوتی در ایران بوده و روزهای پررونق و کم رونقی را در کسب و کار گردشگری تجربه کرده است.
آقای نیمان با یادآوری سالهای ریاستجمهوری محمد خاتمی، آن دوران را برای صنعت توریسم ایران سالهایی پرامید و شکوفا توصیف میکند.
خودرویی در یکی از خیابانهای ایران که به نظر میرسد متعلق به یکی از طرفداران تیم فوتبال رئال مادرید اسپانیاست.
دانستن زبان و سفرهای بیوقفه، هارتموت نیمان را به خوبی با ایرانیها و ویژگیهایشان آشنا کرده است.
این آلمانی علاقمند به سرزمین و فرهنگ ایران هر بار پس از راهی کردن مسافران به خانه به قصد کشف مکانهای جدید بهراه میافتد. تازهترین کشف او گورستان تاریخی خالد نبی در شهرستان کلاله با سنگ قبرهای افراشته است.
کودکی در بازار اصفهان
هارتموت نیمان ایران را کشوری زیبا توصیف میکند و تأکید دارد که اظهارنظر افراد در مورد مکانهای ندیده چقدر باعث ناراحتیاش میشود.
او از الکساندر فون هومبولت یکی از بزرگترین دانشمندان و ماجراجویان آلمان نقل میکند که میگوید «دیدگاه کسانی که از دنیا هیچ ندیدهاند و در موردش نظر میدهند، خطرناک است.»
در سالهای جنگ او یک بار همراه با پسر چهارسالهاش در تهران به سر میبرده است. بمباران و شلیک ضد هواییها موجب میشود تا کودک بیخبر با کنجکاوی از پدر بپرسد چرا آسمان این شهر مدام رعد و برق میزند اما بارانی از آن نمیآید.
هارتموت نیمان در کنار یک وسیله نقلیه دستساز در ایران
نمایی از تخت جمشید
گذراندن سالهای آخر عمر در خلوتی آرام در یکی از کویرهای ایران، از برنامههای آتی هارتموت نیمان است.
هارتموت نیمان به همراه پسرش صمد در یکی از سفرهایش به ایران
لینکهای مرتبط :