توصیه به تجویز داروی پیشگیری از عامل بیماری ایدز
این متخصصان توصیه کرده اند که قرص ترووادا به عنوان داروی پیشگیری عامل بیماری ایدز، یعنی ویروس اچ آی وی، مورد تایید قرار گیرد و برای کاهش خطر آلودگی، در دسترس گروه های در معرض خطر، مانند همجنسگرایان و شرکای جنسی افراد مبتلا به این ویروس قرار گیرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا، اف دی ای، الزامی برای عمل به توصیه این هیئت ندارد، ولی معمولا توصیه های این هیئت را می پذیرد.
در حال حاضر، ترووادا به عنوان داروی "آنتی رتروویرال" (ضد ویروس) در کنار داروهای دیگر، برای کسانی که اچ آی وی دارند تجویز می شود. اما این نخستین بار است که استفاده از آن برای پیشگیری از ابتلا به عامل بیماری ایدز در آمریکا توصیه شده است.
مطالعات از سال ۲۰۱۰ نشان داد که ترووادا، که مرکز گیلیاد ساینسز در کالیفرنیا آن را تولید می کند، ریسک ابتلا به اچ آی وی را در مردان همجنسگرا و نیز در میان شرکای جنسی کسانی که مبتلا به اچ آی وی هستند ولی خودشان مبتلا نیستند، حدود ۴۴ درصد تا ۷۳ درصد کاهش می دهد.
هیئت مشاور داروهای ضدویروسی که به اف دی ای مشاوره می دهد، با ۱۹ رای مثبت در مقابل ۳ رای منفی به تجویز این دارو به گروه های دارای ریسک بالا - مردانی که مبتلا به عامل بیماری ایدز نیستند و با مردان متعدد رابطه جنسی دارند - نظر داد.
ترووادا از سال ۲۰۰۴ در آمریکا برای کسانی که که به اچ آی وی آلوده هستند تجویز می شود.
با این حال برخی از فعالان حوزه سلامت، نگران آن هستند که تجویز این دارو برای پیشگیری، باعث القای حس نادرست امنیت، و سهل انگاری افراد در استفاده از وسایل و روش های جلوگیری از ابتلا به عامل بیماری ایدز شود و به این ترتیب، به گسترش این بیماری کمک کند.
همچنین برخی منتقدان می گویند که به دلیل قیمت بالای ترووادا، می توان بودجه محدود اولیه را به سوی امکان های مقرون به صرفه تر سوق داد.
اواخر سال میلادی گذشته، یک آژانس سازمان ملل متحد که در امر مبارزه با ایدز فعالیت می کند اعلام کرد که میزان ابتلا به ویروس ایدز از زمان اوج شیوع آن در چهارده سال پیش، به پائین ترین سطح خود رسیده است.
بر اساس گزارش این آژانس، شمار افرادی که در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند به خاطر دسترسی راحت تر به درمان کاهش یافته است.
در عین حال، این گزارش هشدار می داد که در برخی از نقاط جهان، ابتلای به اچ آی وی همچنان در سطحی غیرقابل قبول است.