پیشبینی سرطان پستان در زنان از طریق آزمایش خون
این آزمایش نشان می دهد که چگونه ژن افراد از طریق عوامل محیطی مانند الکل و هورمونها تغییر می کند. این تغییرات اپیژنتیک نام دارد که در یک زن از هر پنج زن به وجود می آید و خطر ابتلا به سرطان پستان در شخص را دو برابر می کند.
دکتر جیمز فلناگان، سرپرست گروه محققان می گوید: "حدس و گمانهای زیادی وجود دارد. تحقیقهای ما نشان می دهند که ممکن است سیستم دفاعی بدن نقش مهمی درابتلا به سرطان پستان بازی کند. محیط زیست هم موثر است چرا که بر بافتهای پستان و سلولهای خون تاثر می گذارد."
گروه تحقیقاتی دکتر فلناگان در کالج سلطنتی لندن از بیش از ۱۳۰۰ زن در سنین متفاوت، آزمایش خون گرفتند.
آزمایشها نشان میدهند که ۶۴۰ نفر از این زنان ممکن است به سرطان پستان مبتلا شوند.
این تحقیقات، رابطه قوی بین سرطان پستان و تغییرات مولکولی ژنی به نام ایتیام را نشان میدهد که در سلولهای سفید خون وجود دارند.
پژوهشگران به دنبال تغییرات در ساختار ژنتیکی بودند که به آن متیلاسیون گفته می شود.
آنها متوجه شدند زنانی که بالاترین میزان متیلاسیون را دارند دو برابر زنانی که پایین ترین میزان را دارند در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار میگیرند.
به گفته آقای فلنگان سن زنان هم در پیدا کردن شواهد مهم است.
او می گوید تغییرات ژنتیکی در زنان زیر ۶۰ سال راحتتر دیده می شود. در برخی موارد هم ۱۱ سال قبل از ابتلا این تغییرات به وجود آمده و شواهد آشکار بوده است.
دکتر فلناگان می گوید که از طریق این یافته می توان از سرطان پستان قبل از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
او می گوید: "اگر آزمایشها نشان دهد که شخصی در معرض خطر است می توان کارهایی کرد که خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد مانند تغییر در شیوه زندگی، طرز غذا خوردن و حتی عملهای جراحیهایی که به جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک می کنند."
دکتر فلناگان می گوید چنین آزمایشهایی می تواند جان افراد زیادی را نجات دهد.