گزارش نیویورک تایمز از واکنش ناسیونالیستی ایرانیان : برای گرفتن جزایر، باید از روی جنازه ما رد بشوید
انتخاب :نیویورک تایمز نوشت: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران و اقدامات او در میان طبقه متوسط جامعه ایران محبوب نیست، اما وی هم اکنون با حمایت بی سابقه ای از طرف این طبقه در ماجرای جزایر سه گانه مواجه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، دیگر سیاستمداران ایرانی هم بر روی این ماجرا تاکید ورزیده اند، چرا که می دانند چقدر این مسئله در داخل ایران با اهمیت است.
یک هیئت پارلمانی ایران در روز ملی خلیج فارس سفری به جزیره ابوموسی کردند . باقی نمایندگان مجلس ایران هم خواستار تشکیل استان خلیج فارس و تغییر نام خیابانی که سفارتخانه امارات در ان قرار گرفته به ابوموسی هستند.
در حالی که اقتصاد ایران با مشکل مواجه شده، برای بسیاری از ایرانیان، مناقشه بر سر ابوموسی، باعث افزایش احساسات ناسیونالیسی شده است.
سمیه الله داد 35 ساله که خانه دار است، می گوید: ما ایرانیان ممکن است که دائما مانند زن و شوهرها با یکدیگر دعوا و مخالفت کنیم. اما زمانی که کسی سعی می کند فرزند ما را از ما بگیرد و جدا کند، ما متحده شده و با این تهدید مقابله می کنیم.
سفر احمدی نژاد به ابوموسی و سخنرانی او موجب واکنش هایی از کشورهای عربی شد.
وی در این سخنرانی ادعای اعراب در خصوص اشغال جزایر سه گانه توسط ایران را رد کرد.
به ادعای نیویورک تایمز، برخی از ایرانیان معتقدند که این اقدام احمدی نژاد بخشی از طرح و برنامه او است.
عمه ی خانم الله داد می گوید: مطمئنم که احمدی نژاد توقع چنین واکنش خشمگینانه ای از سوی اعراب را داشت.
وی افزود: او به دنبال پرت کردن حواس ها بود.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: اگر برنامه آن باشد که به نظر می اید جواب داده است. روز یکشنبه، صفحه ی فیس بوک ملک عبدالله پس از دهها هزار کامنت توسط ایرانیان بسته شد.
خانم الله داد ضیافتی ترتیب داده بود و نزدیکان و اشنایان به خانه اش امده بودند.
چندین نفر از اشنایان وی که ههچ کدام به احمدی نژاد رای نداده بودند مقاصد احمدی نژاد را تحت سئوال قرار دادند اما همگی می گفتند که او کار درستی انجام داده است.
خانم الله داد در ادامه از پدرش که در طول جنگ 8 ساله شهید شده بود سخن گفت.
وی گفت: ما از وجب به وجب کشورمان با خون و جانمان دفاع کردیم و اکنون فکر می کنید که به این اعراب جزایرمان را بدهیم؟ از روی جسد من باید رد بشوند.
به نوشته ی نیویورک تایمز، تنش همیشه در خلیج فارس وجود داشته است اما تلاش ایران برای دستیابی به جایگاه یک قدرت منطقه ای و خرید سلاح توسط عربستان و امارات به ارزش بیش از 100 میلیار دلار مسئله جزایر را مهم تر کرده است.
یک تحلیلگر ایرانی می گوید: مسئله ی مالکیت بر جزایر توسط غربی ها مطرح شده تا به ایران بر سر برنامه هسته ای فشار وارد کنند.
سعداله زارعی، نویسنده روزنامه کیهان می افزاید: امارات در این مسئله مستقل عمل نمی کند و قدرت های بزرگ پشت این مسئله هستند.
وی افزود: غرب در حال افزایش فشار بر ایران در استانه مذاکرات بغداد است.
نویسنده کیهان اضافه کرد: با افزایش تنش در خلیج فارس، امریکا و متحدانش در حال ارسال این پیغام به ایران هستند: عقب بکش یا با فشار از دیگر جناح ها مواجه می شوی.
نیویورک تایمز نوشت: تاریخ به ایران لبخند نزده است چراکه این کشور بخشی از سرزمین خود از جمله قفقاز، بلوچستان، افغاستان و بحرین را از دست داده است.
محمد اسماعیل حیدری روزنامه نگار بازنشسته می گوید: در طول 200 سال گذشته، تکه هایی از سرزمین ما جدا شده است.
وی در ادامه به حمله ی شوروی و بریتانیا به ایران در طول جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت: چنین رخدادهایی در ایران به سرعت فراموش نمی شوند . ما دیگر نمی خواهیم قسمت بیشتری از سرزمین مان را از دست بدهیم.