استقبال سرد جامعه جهانی از تصمیم بشار اسد

تصمیم بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در پذیرش طرح آتش بس کوفی عنان، با استقبال سرد و همراه با تردید مخالفان دولت این کشور روبرو شده است. همزمان هیلاری کلینتون هم واکنشی تردید آمیز به این تصمیم نشان داده است.

گروههای مخالف دولت سوریه که هم اکنون در ترکیه گرد هم آمده اند، روز سه شنبه (۲۷ مارس، هشتم فروردین) و در پی انتشار خبر موافقت آقای اسد با طرح پیشنهادی دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، گفتند که عمیقا به وعده های رئیس جمهوری سوریه بدبین هستند و تحت هیچ شرایطی حاضر نخواهند شد که بر سر طرحی معامله کنند که به بقای بشار اسد در قدرت بینجامد.

گزارشگر بی بی سی که در محل اجلاس مخالفان دولت سوریه در ترکیه حضور یافته می گوید که حتی یک نفر از حاضران نیز از خبر پذیرش طرح کوفی عنان توسط آقای اسد به گرمی استقبال نکرده است.

گروههای مخالف دولت سوریه توافق کرده اند که خود را "شورای ملی سوریه" بنامند و عهده دار نمایندگی مردم این کشور شوند اما اختلاف نظرهای جدی و شکاف های عمیق میان این گروهها، اتحاد و کارایی این شورا را با سوالات اساسی مواجه کرده است.

همزمان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا هم با ابراز تردید در مورد این تصمیم آقای اسد گفت که جامعه جهانی این تصمیم آقای اسد را بر اساس رفتارهای بعدی او و اتفاقات آینده قضاوت خواهد کرد.

خانم کلینتون روز سه شنبه (۲۷ مارس) گفت که سابقه پایبندی آقای اسد به وعده هایش موجب شده که حالا از او برای اثبات مدعایش انتظار داشته باشیم که فورا به گفته هایش جامه عمل بپوشاند.

وی با اشاره به گزارش سازمان ملل درباره کشته شدن بیش از ۹ هزار نفر در جریان ناآرامی های سوریه گفت که وقایع این کشور همین حالا هم فصل سیاهی در تاریخ سوریه رقم زده و آقای اسد چنانچه می خواهد که به این فصل سیاه خاتمه دهد باید فورا به نیروهایش دستور دهد که از مناطق پر جمعیت عقب نشینی کنند.

دولت سوریه طرح پیشنهادی صلح کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه را پذیرفته است. در همین حال آقای عنان به چین سفر کرده تا حمایت مقامات این کشور را برای اجرای این طرح جلب کند.

آقای عنان گفته که وی اقدام اولیه دولت سوریه را گامی مهم تلقی می کند، اما برای خاتمه خشونت و خونریزی "عمل کردن به آن" نقشی کلیدی را بازی می کند.

آقای عنان همچنین در نامه ای از دولت سوریه خواسته است تا فورا به تعهدات خود جامه عمل بپوشاند.

وی در پیشنهاد خود از نیروهای دولتی سوریه خواسته است تا استفاده از سلاح را در مناطق پر جمعیت کنار بگذارند.

او همچنین از گروههای مخالف می خواهد تا دست از حملات خود بردارند.

آقای عنان در صدد است تا حمایت رهبران چین را از طرح صلح پیشنهادی خود برای پایان دادن به بحران سوریه جلب کند.

وی که پیش از عازم شدن به پکن در مسکو سخن می گفت اظهار داشت که نباید به این بحران اجازه داد به درازا بکشد، اما در عین حال تاکید کرد که هر گونه جدول زمانی برای پایان دادن به خشونت ها در سوریه باید با توافق همه طرفین تنظیم شود.

روسیه از طرح آقای عنان که شامل توافق آتش بس تحت نظارت سازمان ملل و انجام گفتگوهای سیاسی بین طرفین است، حمایت کرده است.

خبرنگاران می گویند که حمایت مسکو از طرح آقای عنان ممکن است کار او را در پکن آسان تر کند.

 

آقای عنان در پکن با نخست وزیر چین دیدار کرده است

چین و روسیه برای وتو کردن دو قطعنامه پیشین شورای امنیت سازمان ملل متحد که خشونت های اعمال شده توسط حکومت بشار اسد را محکوم می کرد، به شدت مورد انتقاد جامعه جهانی قرار گرفتند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تا کنون بیش از ۸۰۰۰ نفر در اثر سرکوب مخالفان حکومت سوریه به دست نیروهای دولت بشار اسد، رئیس جمهور کشته شده اند.

دیمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه (۲۵ مارس) پس از دیدار و ملاقات با دبیر کل سابق سازمان ملل گفت که از طرح آقای عنان کاملا حمایت می کند زیرا ممکن است این "آخرین فرصت برای سوریه باشد تا در دام جنگ داخلی طولانی و خونین نیفتد."

مقامات چینی گفته اند که امیدوارند مذاکرات به یافتن راه حلی برای پایان خشونت ها بینجامد، اما آنها نسبت به حمایت از پیشنهادهایی مبنی بر تغییر حکومت سوریه محتاطانه فکر خواهند کرد.

هنگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه (۲۶ مارس) گفت که چین بر تلاش های آقای عنان برای میانجگری ارزش می نهد و امیدوار است که این دیدار فرصتی فراهم آورد تا در مورد یافتن راه حلی برای پایان بحران سوریه مذاکرات مفصلی انجام شود.

دیدار مخالفان

در همین حال گروههای مخالف دولت سوریه در ترکیه ملاقات می کنند تا برای رسیدن به توافق بر سر یک میثاق ملی مذاکره کنند.

این دیدار پیش از دومین ملاقات گروه موسوم به "دوستان سوریه" که قرار است روز اول آوریل انجام شود، صورت می گیرد.

گروه "شورای ملی سوریه"، متشکل از گروههای مخالف دولت آقای اسد، می گوید که هدف از مذاکرات در ترکیه دست یافتن به "اهداف مشترک مخالفان حکومت سوریه شامل سرنگونی رژیم دیکتاتوری و در نهایت تاسیس کشوری دموکراتیک و پلورالیست" است.

جاناتان هد، خبرنگار بی بی سی در استانبول می گوید که آنها به ایجاد یک جنبش معتبر و منسجم مخالف نیاز دارند تا بتوانند به اهدافی که در نظر دارند نزدیک شوند، در غیر این صورت مذاکرات ترکیه نیز مانند ملاقات قبلی این گروه در تونس بی نتیجه خواهد ماند.

طرح پیشنهادی آقای عنان که در ۶ نکته خلاصه شده از ارتش سوریه می خواهد که نیروهای خود و سلاح های سنگین را از مناطق پر جمعیت بیرون بکشد.

وی همچنین از همه طرفهای درگیر خواسته است تا روزی ۲ ساعت نبرد را کاملا متوقف کنند تا نیروهای امدادرسان برای ارائه کمک های انساندوستانه به مناطق جنگ زده دسترسی پیدا کنند.

علاوه بر آن از مقامات سوریه خواسته شده است افرادی را که در جریان شورش ها بازداشت شده اند، آزاد کنند.

اما در طرح آقای عنان هیچ درخواست یا ضرب العجلی مبنی بر کناره گیری آقای اسد از قدرت وجود ندارد.

+89
رأی دهید
-73

omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
بله جونم ، حالا دیگه واسه غلط کردم گفتن دیر شده! بهتر بود این کار و همون اول انجام میداد! دیکتاتور‌های ایران چشماشو باز کنند!
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 02:06
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫منظورشون از جامعه جهانی آمریکا انگلیس فرانسه وچندتا نوکرشون هههههههههههههههه. ‫آمریکا خودشومالک دنیا و قانون دنیا می دونه ههههههههههه. ‫ورشکسته ترین کشوردنیا هنوز هم هاپ هاپ میکنه هههههههههههههه. ‫مرگ بر آمریکا ههههههههههههه
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 03:39
shahradman - تهران - ایران
در عجبم که این مردم مبارز سوری هیچ شعارو هیچ فعالیتی ضد چین وروسیه نمیکنن.امیدوارم این اسلام و بمب های انتهاریش دامن این دو تا کشورم بگیره.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 04:36
فوتبالیست - لندن - انگلستان
جامعه جهانی از نظر شما یعنی این 5 تا کشور غزبی+ قطر و عربستان که 2تاشون اندازه کرج هم نیستن. معلومه که این جامعه مثلا جهانی از هر تصمیمی که به آرامش سوریه کمک کند مخالف هستن. بر هیچکس پوشیده نیست که این تروریستهایی که به اسم مخالف با سوریه می جنگیدن و مردم سوریه را قتل عام میکردن هیچکدام سوری نبودن و مزدوران دیگر کشورها بودند
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 04:59
morid - بوشهر - ایران
جامعه جهانی یعنی امریکا،انگلیس ودو نوکر حلقه بگوششان عربستان و قطر؟
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 05:10
yas abi - ببرسل - لز
جامعه جهانی‌ کوفی رو مأمور کردند که طرح صلح بدهد. طرح هم معمولان امریکایست. خوب اگه قبول نمیکرد که با جامعه جهانی‌ همکاری نکرده، اگه شرط می‌زاشت که می‌گفتند داره بامبول در میاره، حالا که قبول کرده تردید دارند، خوب پس این مسخره بعضی‌ها واسهٔ چی‌ بود؟ جامعه جهانی‌ (منظور دولت آمریکا ) نمیخواد اسد بره چون لائیک است و بهتر از یک حکومت دمکراتیک است که ضد غرب و ضد اسرائیل و در عین حال ایسلامیک است. پس اسد بماند ولی‌ کوتاه بیاید از همه بهتر برای غرب است.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 06:11
dara20 - تهران - ايران
این طرح مسخره نوعی زمان دادن به تداوم جنایات اسد قاتل و ادامه حکومت پلید بعثی اوست.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 07:45
ایرانزمین - یوتوبوری - سوئد
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان,,تو یکی نمیخواد هههههه راه بندازی و با این ناهنجاریت مردم را بترسونی؛تند نرو و خوب گزارش را بخوان که گفته«گروههای مخالف دولت سوریه که هم اکنون در ترکیه گرد هم آمده اند، گفتند که عمیقا به وعده های رئیس جمهوری سوریه بدبین هستند و تحت هیچ شرایطی حاضر نخواهند شد که بر سر طرحی معامله کنند که به بقای بشار اسد در قدرت بینجامد»دراصل اینها باید قبول کنند؟ اینهم جوابت؟نکنه منظور تو اینه که باید رژیم آخوندی قبول کند؛فوتبالیست - لندن - انگلستان,, هموطن سوری هیچموقع خون زن و بچه خود و دیگران را نمی ریزد،بجز مزدوران اسو و پاچه خوارن ۴پاه قدس ایران،تو یکی هم برو فوتبال نگاه کن و تخمه بشکن؟
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 07:12
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
shahradman - تهران - ایران. ‫در عجبم که ۴ تا آشغال نوکر عربستان رو مبارز میدونی
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 08:39
hamood - دبی - امارات
اوه اوه اوه, چه ساندیس پارتیه اینجا, ضمنا آقای shahradman - تهران - ایران. شعار آنها اینست که اسد باید برود , برای اونا مهم کشور خودشان و سرنوشت خودشان است و برخلاف آنها ایران است که رهبرانش از 2000کلمه که میگویند3000تاش مربوط به فلسطین و حزب ال. و اسرائیل است و 15000تای بقیه اش مرگ بر آمریکا و مرگ بر این و بر آن است.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 07:53
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
ایرانزمین - یوتوبوری - سوئد. ‫تو وکیل کسی دراینجا نیستی پس حرف خودت رو بزن . ‫همه مسلحین علیه اسد یک مشت آشغال که عربستان و قطر و آمریکا بهشون چند تا سلاح و چند میلیون دلار بهشون دادن. ‫همون لیبی رو آباد کردن بسه. ‫مرگ بر آمریکا و نوکرانش هههههههههههههه
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 09:52
داماهی - بندرعباس - ایران
اسدجنایتکاروحامیان جنایتکارترازاورفتنی هستند هیچ شکی وجودندارد.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 14:13
toopchiyan1986 - لندن - انگلستان
اسد دیکتاتور خون آشم سرنوشتی بهتر از قذافی نباید داشته باشه و به دنبال آن نوبت دیکتاتورهای ایران
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 17:19
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان شما هم ایران رو ویران کردین بسّه ! مرگ بر خامنه‌ای و ساندیس خورانش !!
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 23:50
massoudoslo - اسلو - نروژ
جامعه جهان به واقع وجهه ای نداره بدون ایالات متحده امریکا . امریکا کشوری هستش که از تمام ملل دنیا تشکیل شده و این حق و قدرت رو داره که نماینده دنیا باشه و هست ،قوانینش مدرن و سرزمین و وطن هر آزادی خاه و دانش طلبی میتونه باشه ، فرهنگش هم ادغامی از تمام ملل دنیاست . خوب حالا این فشار اسد کیه و چی هستش ؟ نه ریشه ای داره نه سیاست ملیه درستی و نه کشوری درست کرده که تو دنیا ابرو و علم و هنر داشته باشه ،البته بجز نوکری ایران رو کردن در قبال مبالغ هنگفت ! فشار اسد باید بره کنار چونکه دست به کشتار مردم خودش زده . و این اتفاق هم داره میفته . کشور سوریه متعلق به مردم سوریه هستش نه حکومت سوریه !
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 01:37
Saeed54 - زنجان - ایران
توبه کرک مرک است قابل توجه عزیزان داخلى
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 03:14
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫زمانی که صدام جوان بود کودتا کرد حسن البکر رو کنار زد رئیس جمهور آمریکا در اون زمان به مشاوران سیاسیش گفت این صدام. ‫یک حـ.. هستش و من اعتمادی بهش ندارم. ‫یکی از مشاوراش گفت بله درسته اما این حـ.. برای منافع ما هستش و اشکال نداره که کی باشه مهم منافع آمریکاست. ‫زمانی که انگلیسها میخواستند جنوب ایران رو اشغال کنند یکی از مستشاراشون شنید یکی داره سر ظهر تو پشت بوم داد میزنه به مترجمش گفت این چی میگه ؟ گفت داره داد میزنه که وقت نمازشده مستشاره میگه حالا که بامنافع انگلیس کاری نداره بگو اگر میخواد بلندتر داد بزنه. ‫حالا حکایت ماست. برای من عربی جالب هست که منافع ایران رو تأمین کنه حالا شیعه یا سنی یا هر چی. ‫یکی این حرف ساده ومنطقی رو به امثال تو توضیح بده که نمی گیرید
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 05:27
ایرانزمین - یوتوبوری - سوئد
karkes - ‫فرانکفورت - ‫آلمان,,جواب تو یکی را بالا برات شاید خدا شفات بده که اونهم فکر کنم از محالاته
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 17:13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.