جامعه‌ ایران در سراشیبی انحطاط اجتماعی و اخلاقی

دستگیری یک معتاد در جنوب شهر تهران 

مجید محمدی ( جامعه شناس )

تصویری که امروز رسانه‌های دولتی و شبه دولتی جمهوری اسلامی از جامعه‌ ایران به صورت پراکنده عرضه می کنند- با همه‌ی اصراری که بر سفید نمایی در داخل و سیاه نمایی در خارج کشور دارند- جامعه‌ای است که از هر جهت در سراشیبی و انحطاط است.

کافی است قطعات اطلاعات عرضه شده در رسانه‌های داخلی را در کنار هم قرار دهیم و از نگاه یک پرنده به آن نظری بیفکنیم. ناهنجاری‌هایی که می آید در دیگر جوامع نیز به چشم می خورند اما این ناهنجاری‌ها در ایران سیر صعودی دارند و برنامه و سیاستی نیز برای کاهش آنها به چشم نمی خورد.

فقر و نابرابری
 
 
درسال ۱۳۸۶، ۱۲ میلیون نفر در جامعه زیر خط فقر زندگی می کردند و ۲ میلیون نفر نیز زیر خط فقر خشن بودند. (مهر ۸ اردیبهشت ۱۳۸۶) این رقم در سال ۱۳۸۷ به ۱۴ میلیون نفر رسید. (نوروز، ۴ ژانویه ۲۰۰۹) در سال ۸۰ حدود ۹ میلیون نفر در ایران زیر خط فقر بودند و در طی هفت سال این آمار به ۱۴ میلیون نفر رسید.

حتی بنا به آمارهای مسئولان دولتی در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد که همواره با آمار و ارقام بازی می کنند: "‏در ایران یک درصد افراد جامعه زیر خط فقر شدید [گرسنگی] قرار دارند و تعداد آنها ۷۰۰ هزار نفر ‏است. تعداد افرادی که علاوه بر رفع گرسنگی قادر به تامین هزینه مسکن، پوشاک و ‏آموزش خود نیز نیستند و در واقع زیر خط فقر مطلق زندگی می کنند، هفت میلیون و ۸۰۰ ‏هزار نفر معادل ۱/۱۱ درصد جمعیت کشور هستند." (مدیرکل دفتر فقرزدایی وزارت رفاه و تامین اجتماعی، روزآنلاین، دسامبر ۲۰۰۷)
 
 
با توجه به اعلام ۲ میلیون  و حدود هشتصد هزار تا یک میلیون تومان درآمد به عنوان آستانه‌ی گذر از خط فقر و اعلام ۳۹۰ هزار تومان به عنوان پایه‌ی درآمد کارگران در کنار ۳۰ تا ۳۵ درصد نرخ تورم (با توجه به تورم ۲۷ درصدی سال ۱۳۹۰) پیش بینی می شود که میان ۶۰ تا هفتاد درصد از مردم ایران در زیر خط فقر قرار گیرند. با توجه به افزایش ضریب جینی در دوره‌ی احمدی نژاد (از حدود ۰.۴۰ تا ۰.۵۸) شکاف طبقاتی در ایران افزایش یافته است.
 
 
فساد
 
 
فساد اقتصادی و سوء استفاده از قدرت به بخشی جدایی ناپذیر از رفتار و منش مقامات جمهوری اسلامی تبدیل شده است. اختلاس، واگذاری اموال دولتی به خاصان درگاه ولایت، اختصاص طرح‌های بزرگ اقتصادی به نظامیان و امنیتی‌ها، بخشی از این فساد گسترده هستند. کمتر مقامی در جمهوری اسلامی است که در مقطعی از مدیریت خود از قدرت سوء استفاده نکرده باشد با روی کار آوردن قوم و خویش و دوستان تا استفاده از امکانت دولتی برای حمل و نقل اعضای خانواده تا سفرهای بی دلیل به خارج کشور برای گرفتن ارز دولتی و تفریح به هزینه‌ی دولت تا تحصیل در ضمن مدیریت و از گرفتن مقام بدون شایستگی تا درست کردن مدارک قلابی.
 
 
نتیجه‌ی مستقیم فساد کاهش اعتماد عمومی و مسابقه بر سر رسیدن به همه چیز در مدتی کوتاه است. به همین دلیل در سطوح پایین تر نیز با افزایش چک‌های برگشتی از ۳.۵ میلیون در سال ۱۳۸۴ تا حدود شش میلیون در سال ۸۹ مواجه هستیم که فساد اقتصادی را در بطن جامعه گواهی می کند. تعداد چکهای صادره از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۸۸ از حدود ۸۰ میلیون به حدود ۴۸ میلیون کاهش یافته است. 
 
 
مواد مخدر
 

 
اعتیاد پیامد و کارکردی بجز بیکاری و فروپاشی خانواده و در پی آن تضعیف پیوندهای اجتماعی و کاهش سرمایه‌ی اجتماعی ندارد. افزایش مصرف مواد مخدر جهت گیری جامعه به سوی سقوط را بیان می کند. مردم ایران در سال ۱۳۹۰ حدود ۱۵ میلیارد دلار هزینه‌ی مستقیم و غیر مستقیم برای مصرف مواد مخدر پرداخت کرده‌اند که تخمین زده می شود تا سال ۱۳۹۳ به ۱۸ میلیارد دلار می رسد. (تابناک، ۱۸ دی ۱۳۹۰) این در حالی است که هزینه‌ی مصرف شیر یا لوازم بهداشتی یا گوشت در ایران به این رقم نمی رسد. بر اساس آمارهای دستگاه های دولی میان دو تا هفت میلیون نفر معتاد در ایران وجود دارد (بر اساس معیارهای مختلف) و اعتیاد حتی به خوابگاه های دانشجویی و کودکان مدارس راهنمایی نیز گسترش یافته است.

 
 
رجوع به پلیس
 
 
  تنها در شهر تهران در عرض یک ماه (آذر ۱۳۹۰) هفت میلیون و ۳۳۳ هزار و ۴۲۸ نفر با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ ارتباط برقرار کرده اند.
 
 
 از کل تماس‌های برقرار شده، دو میلیون و ۷۵۱ هزار و ۶۸۲ مورد منجر به عملیات پلیسی و حضور به موقع مأموران در سر صحنه شده است(معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، واحد مرکزی خبر، ۱۸ دی ۱۳۹۰).
 
 
این بدین معنی است که به طور متوسط همه‌ی شهروندان تهرانی  (فراخوان و شکایت یک طرفه به پلیس ممکن نیست و حدود ۱۵ میلیون نفر- مورد در این ارجاعات به پلیس درگیر هستند، با فرض ۸.۵ میلیون جمعیت برای تهران یا ۱۲ میلیون برای تهران بزرگ) در طول ماه حداقل یک بار با پلیس تماس می گیرند و از این رقم حداقل در یک سوم شرایط برخوردها در حدی است که پلیس باید مستقیما دخالت کند. این رقم نیز در حال کاهش نبوده بلکه در آذر ۱۳۹۰ در مقایسه با آذر ۱۳۸۹، تعداد تماس‌های عملیاتی هفت درصد و کل تماس‌های برقرار شده یک درصد افزایش یافته است. (همانجا)
 
 
مراجعه به دستگاه قضایی
 
 
تعداد پرونده‌های موجود در قوه‌ی قضاییه همواره رو به افزایش بوده و در سال ۱۳۹۰ به حدود ۱۳ میلیون پرونده (صادق لاریجانی، رئیس قوه‌ی قضاییه، خبر آنلاین، ۱۹ مهر ۱۳۹۰) یا ۱۶ میلیون پرونده (مدیرکل اجتماعی و فرهنگی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، خبر آنلاین ۱۴ دی ۱۳۹۰) یعنی یک پرونده به ازای حدود چهار ایرانی بالای ۱۸ سال رسیده است. تنها در سال ۱۳۹۰ پرونده های قضایی ۱۳ درصد افزایش یافته است. (محمدباقر ذوالقدر، معاون قوه‌قضائیه، ایسنا، ۲۳ مهر ۱۳۹۰) این رقم در سال ۱۳۸۱ حدود ۵ میلیون (روزنامه بنیان، ۲۴ فروردین ۱۳۸۱) یعنی حدود یک پرونده به ازای حدود هفت ایرانی بالای ۱۸ سال و در سال ۱۳۸۶ حدود هشت میلیون یعنی یک پرونده به ازای حدود ۶ ایرانی بالای ۱۸ سال بوده است.
 
 
اکثر این پرونده‌ها مربوط می شوند به جرائم مواد مخدر، صدور چک بلا محل، تخلف در ثبت اسناد و املاک، قولنامه‌ها، ثبت شرکت‌ها، مالیات، و امور اقتصادی و امنیتی، نزاع و درگیری. (محمد جعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری، مهر ۲۱ آبان ۱۳۹۰) مقامات این قوه همچنین تحت فشار دستگاه‌های امنیتی و تبلیغاتی جرائم تازه‌ای را (مثل آب بازی جوانان در خیابان یا فرستادن فانوس به آسمان) خلق می کنند.
 
 
عدم رعایت قانون
 
 
نگاهی به جرائم در جامعه‌ی ایران بیندازید: وجود ۶۰ هزار خودروی سرقتی در کشور (تابناک، ۱۷  تیر ۱۳۸۷)؛ بازداشت ۵۰هزار سرباز فراری در سال  ۱۳۸۶ (رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، گویا نیوز، ۱ مرداد ۱۳۸۷)
 
 
دستگیر شدن  ۳۸۲ هزار نفر در موضوع سرقت در ۶ ماه اول ۱۳۸۹ (تابناک، ۵ آبان ۱۳۸۹). تنها در تونل توحید تهران، روزانه به صورت میانگین ۶۵۰ خودرو متخلف از طریق دوربین جریمه می‌شوند. (رئیس پلیس راهور تهران، خبرگزاری مهر ۱۸ دی ۱۳۹۰) تنها در آذرماه ۱۳۹۰، ۵۵۹ هزار مورد تخلف برای ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک و ۱۹۲ هزار تخلف درعدم استفاده از کمربند و کلاه ایمنی در تهران رخ داده است. (رئیس اجرائیات پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، پایگاه خبری پلیس، ۲ اسفند ۱۳۹۰) این بدین معنی است که در تصور شهروندان تهرانی رعایت قانون به نفع آنها نیست و هرکسی تلاش می کند با نقض قانون از دیگران پیشی بگیرد. عدم رعایت قانون است که شهروندان را، چه کسانی که حقوق دیگران را نقض می کنند و چه کسانی که حقوشان نقض شده، به مراکز انتظامی و قضایی می فرستد.
 
 
 
انحطاط اخلاقی

 
 
نصب تندیس تمام قد ذبیح الله بخشی (معروف به حاجی بخشی) در یکی از میدان‌های اصلی شهر کرج با هدف "ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت مقام شهدا و ایثارگران و الگوسازی برای نسل جدید و نسل‌های آینده" (مهدی ایزدی، مدیر کل اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز، مهر، ۹ بهمن ۱۳۹۰) از نمودهای بارز فروپاشی اخلاقی در جامعه‌ی ایران است.

این تندیس از نگاه مقامات جمهوری اسلامی با این انگیزه نصب می شود که "نسل جدید و نسل های آینده این مرز و بوم باید اهداف، آرمانها و شخصیت های فردی و اجتماعی اسطوره ها و ایثارگران ایران اسلامی را بشناسند و آنها را الگوی گفتار و کردار خود دهند." (همانجا) در جامعه‌ای که اسطوره‌های معرفی شده به آن حمله کنندگان به مردم در خیابان‌ها و ناسزاگویان و قداره بندان باشند جایی برای اصول اخلاقی در حوزه‌ی عمومی باقی نمی ماند.
 
 
وقتی اعضای انصار حزب الله الگوی رفتاری جوانان باشند، آنها هیچ اصل اخلاقی را رعایت نخواهند کرد. بر اساس یک پژوهش انجام گرفته که یافته‌های آن در "همایش ملی آسیب شناسی مسائل جوانان" ارایه شد، ۶۰ درصد دانشجویان مورد پرسش اظهار داشتند که به روش‌های مختلف تقلب می کنند. (خبر گزاری مهر، ۵ اردیبهشت ۱۳۸۷)
 
 
از وجوه دیگر انحطاط اخلاقی در جامعه‌ی ایران شوهر دادن دختران زیر پانزده سال است. در سال ۸۵، ۳۳هزار و ۳۸۳ دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند که این رقم در سال ۸۶ به ۳۵هزار و ۹۳۱ مورد، در سال ۸۷ به ۳۷ هزار و ۹۹۶ مورد و در سال گذشته به ۴۳ هزار و ۴۵۹ مورد رسیده است. آمار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در خلال این سال‌ها نسبت به آمار کل ازدواج‌ها افزایش ۴۵ درصدی داشته است. (فرشید یزدانی، عضو انجمن دفاع از حقوق کودکان، ایسنا، ۲۰ اسفند ۱۳۹۰)
 
 
در همین جامعه اندکی آرایش دختران جوان یا بیرون بودن موی آنها از زیر روسری یا تنگی مانتوها به عنوان انحطاط اخلاقی معرفی می شود. نیروی انتظامی برای تحکیم اخلاق در جامعه فروش عروسک‌های باربی را ممنوع می کند و دستور جمع آوری آنها را از مغازه ها می دهد (تابناک، ۲۶ دی ۱۳۹۰) اما خیابان‌های شهرهای بزرگ به محلی برای عرضه‌ی تن فروشانی با سنین پایین تبدیل شده است.

بنا به گزارش ارائه شده در همایش اسلام و آسیب‌های اجتماعی در تهران، ۱۱درصد روسپیان تهران با اطلاع همسرانشان دست به روسپیگری می زنند. در دهه ۶۰ و ۷۰ سن روسپیگری بالای ۳۰ سال بود اما در دهه‌ی هشتاد سن روسپیگری به ۱۵ سال و بالاتر رسیده است (آفتاب، ۱۸ تیر ۱۳۸۷).

+87
رأی دهید
-88

منگوله مشهدی - مشهد - ایران
پدر مادرهای امروز ایران - اکثریتشون با ایمان قاطع از صحت ادعام - تنها چیزی که به فرزندانشون منتقل نکردند، ارزش ها ، اخلاقیات و فرهنگه؛ اینکه چرا نتونستند هزار دلیل داره اما حقیقتا اوضاع فرهنگی- اجتماعی این کشور برای منی که از همین مردمم و از همین فرهنگ، حتی یک ثانیه قابل تحمل نیست. ورود تکنولوژی و مدرنیته بدون اینکه فرهنگش هم وارد بشه، جولان مذهب سیاسی، ناپختگی اجتماعی خود مردم و اینکه اصلا اشل و استاندارد اخلاقی-فرهنگی برای انطباق باقی نمونده و درگیری طبقه متوسط با انبوهی از دغدغه ها، شیرازه هرچی فرهنگ و اخلاق رو از هم پاشیده. اما همه اینها از ما است که بر ما است، فقط خود ما مقصریم!
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 08:57
bavar88 - آمستردام - هلند
وقتی‌ این همه فشار و سیا نمایی از خارج کشور است خصوصا از وطن فروشان خائن و مزدور خارج نشین، یکیش همین مجید جیک جیک که کاسه لیسی‌ شبکه خارجی‌ می‌کند تا ۲ زار گیرش بیاد.. اوضاع ایران در محیط خارج بدتر از این هم میشود....ننگ و مرگ بر شما.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 09:00
m_r - سیدنی - استرالیا
با درود. متاسفانه این ارقام و اعداد وحشتناک جای تعجب نداره کشوری که رئیس جمهور آن هو چی‌ و بی‌ سواد و امام زمانی‌ که بار‌ها بار‌ها رفت و از ته چاه نسخه پیدا کرد و آمد و گفت یک شبه مشکلات اقتصادی کشور با شروع رایانه حل شد آیا می‌توان و بایستی انتظار دیگری هم داشت؟ خیانتی که این احمقی نژاد بی‌ سواد و اطرافیان او کردند می‌توان با خرابی‌ مغولها یک سان دانست تازه این لعنتی‌ها از نظر ایدیولگی هم تعدادی انسان ساده دل‌ را به طرف خود و افکار پلید و امام زمانی‌ قرون وسطی خود کشاندند.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 09:01
منگوله مشهدی - مشهد - ایران
مثالی بزنم. در جامعه ای که دلسوزترین، آگاه ترین، مهربانترین و روشن ترین مادران و زنانش در زندانها اسیرند و در مقابل سطحی ترین و بی مایه ترین بزک های مونثش در انتخابات فرمایشی-نمایشیش شرکت میکنند در حالیکه حتی سواد انتخاب ندارند! فکر میکنید بچه های تربیت شده این مثلا مادرها چه ایرانی تحویل آیندگانشون میدن؟ جامعه ای که بهترین اصلحینش یا زندانیند یا فراری یا آواره یا زیر خاک یا مهاجر ازین بهتر نمیشه، این تفاله های که من هر روز میبینم - بلانسبت و بلاتشبیه اونهایی که شامل حرفام نیستن - در کنار حکومت نالایق و شارلاتان مذهبی، بار دوش این سرزمینند.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 09:05
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫این بدبختی ازشرق دنیا تا غرب دنیا همه جاگیر شده چون انسانها از خدا فاصله گرفتن و خداوند هم رحمت و برکتش رو برده. ‫تا انسانها به سوی خالق برنگردند این موضوع حل شدنی نیست. ‫ای عاقلان تعقل کنید
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 10:05
machan - لس انجلس - آمرکا
به مهمترین مشکل ایران که رواج خرافات باشد اشاره ای نکردید. فقط در استان بوشهر بیش از ده هزار امام زاده (قلک) وجود دارد و مردم بیچاره را به بهانه های خرافی به این قبور واهی می کشانند. والله دین اسلام از این خرافات بری است
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 10:49
ukguy4u - لندن - بریتانیا
از اوایل دهه هفتاد انحطاط فرهنگی ایران قابل مشاهده بود نسل امروزی کاملا پوج بدون تفکر و خوشگذران شدن و براشون هیچی اهمیت نداره جز عشق و حال!
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 10:52
ehsanusa - تهران - ایران
خوش به حال ساندیس خورا !!! تازه یه عده شون هم تو اروپا (مثل آمستردام) دارن جیره و مواجب میگیرن و دوره کارآموزی میبینن تا فساد اجتماعی رو تو ایران هم پیاده کنن. خیلی هم باورمندند!!! کلاهتونو بذارین بالاتر!!!
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 11:02
invisible kid - ریو دو ژانیرو - برزیل
از اسلامو جامعه اسلامی و حکومت اسلامی انتظار بیشتر از این هم نمیره دیگه
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 10:48
pezhman - وين - اتريش
مسئولین محترم سایت ایرانیان. عزیزان نمیدانم چه رای بدهم.اگر رای منفی‌ بدهم . به این معنا است که کل مطلب, ناراحتم نموده.و از این همه نکات تاسف بار متأثر شده‌ام و یا این مطلب را خلاف واقعیت دانسته به آن رای منفی‌ داده ام..و اگر ری مثبت بدهم به این معنا است که کل سخنان شمارا تایید و موافق و هم نظر شما هستم.واقعا گیج کننده است و نمیدانم رای منفی‌ دادنم دال بر رد و تکذیب خبر است.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 11:29
به عشق ولایت - سنندج - ایران
اینا همش سیاه نمایی مزدوران گوش به زنگ امریکا و اسراییل هست که برای 2 دلار خودشان و وطنشان را فروختند به حول و قوه الهی در سایه ولایت فقیه از این بحران رسانه ای هم می گذریم روسیاهی اش برای شما مزدوران وطن فروش
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 12:20
massoudoslo - اسلو - نروژ
آیا علت همه این بدبختی ها و بی شرفی ها خدای بنجول و حکومت خدا در ایران نیست!؟ فرقی نمیکند که به اسم او این همه زشتی و بیهودگی در تار و پود ایران دویده یا اینکه نه، مفهوم عملی خدا همین است! خدا و مذهب را قرن هاست که انسان ها به چراگاه مبدل کرده اند که آدمیان هیچ ندارند و ندانند به جز آخرت! نه علمی ،نه مهری ،نه ساختنی ،نه فکری ،نه شوری ، فقط فقط دنیا محل گذر است و چماق و کهریزک و تحقیر انسان ایرانی (اما در این وسط هستند مبلغین خدا که میلیارد میلیارد از مال مردم بردند و میبرند تا دنیایشان را رنگی کنند).تا ایران اینچنینی امروز(سست و در هم شکسته بوسیله ج.اسلامی ) پذیرفته نشود و خائنین به ملت دستشان کوتاه نشود نمیتوان کار زیادی انجام داد. که البته تا ایرانی نفس میکشد آویزان کردن ظالمین کاری است میسر!
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 12:42
massoudoslo - اسلو - نروژ
از دوستان مذهبی خودم در این سایت انتظار دارم که از من بابت کامنت قبلی ام ناراحت و دلگیر نشن و میدونن که قصد من ناراحت کردن اونها و توهین به اعتقادات اونها نیست ،خصوصا دوستانی که سالهاست تو این سایت با کامنت های همدیگه آشنایی داریم .
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 13:21
perser68 - فلوریدا - امریکا
ننگ به جمهوری پلید اسلامی.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 13:25
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
باور ۸۸""" این که سن روسپی گری در ایران از ۳۰ به ۱۵ رسیده و هزاران مشکل دیگر همش کار دشمنه!!! مثل کبک سرتو کردی زیر برف مزخرف میگی‌ . بی‌چاره شستشوی مغزی شدی ۳۳ ساله هنوز نفهمیدی؟؟؟ آورین آورین
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 13:47
kasra persia - لندن - انگلیس
به راستی‌ اشکال کجاست ؟ اشکال اینجاست که زندان ما دانشگاه و دانشگاه ما زندان شده ؟و یأ به خاطر این که مجلس ما که قرار است نمایندگان مردم باشند غلامان حلقه به گوش ضحاک زمانند ، دادگاه‌های ما بیدادگاه ،نیروهای مسلح ما به جای دفاع از ملت آنان را سرکوب و به خاک و خون میکشند طبابت ما تجارت شده و کسب و کار کسبه به راهزنی بیشتر شباهت دارد والدین به فرزندان چه میاموزند به دختران میاموزند که تلاش کن شوهری پولدار مثلا دکتر و یأ مهندس
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 14:02
kara - روتردام - هلند
bavar88 - آمستردام - هلند حضرت آقا میشه بفرمایی کدوم قسمت سیاه نمایی خارج از کشور هست. این مطلب که همه مستند به خبرگزاریهای حکومت است. یک حرفی‌ بزن که ابروی نداشته ات را بیش از این نبری.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 14:32
kasra persia - لندن - انگلیس
پسران ما زمانی با زغال برای خود سبیل درست میکردند که شبیه پدر خود باشند اما حالا زیر آبروی خود را بر می‌دارند که شبیه مادران خود باشند حل آنکه خود این مادران نیز در تلاشند که شبیه کس دیگری باشند هیچ کس نمی‌خواهد خودش باشد و به حق خود قانع باشد . در ایران ما همه ادعای رهبری دارن و هیچکس ر‌ه رو نیست ، ما یاد نگرفتهیم که یک رفتگر خوب به مراتب از یک رئیس جمهور بد بهتر هست .ما از کورش فقط اسمی‌ را یدک می‌کشیم بدون هیچ محتوا برنامه‌های ماهواره را سأمسق زندگی‌ خود غار میدهیم به خیال اینکه انور دنیا اینطور زندگی‌ میکنند
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 14:50
arsalAn72 - منچستر - انگلیس
شهر تو که اینجوری نیست ؟ - درسته ؟‏ . -- من در شهری زندگی می کنم که یکی از معروف ترین سمفونی های موزارت را روی دنده عقب وانت می گذارند!. شهری که روانشناس هایش همه از همسرانشان طلاق گرفته اند ! . شهری که هنوز پیکان 56 را ترجیح می دهند . شهری که در جدول های روزنامه ها و مجله ها سوال این است : بی دینی 7حرفی( و جواب می شنود : سکولاری!. شهری که می گویند مسلمان ساز و مسلمان دار است اما با هر نفس تهمت میزنند و غیبت می کنند و به قولی گوشت برادرمرده خود را با ولع می خورند . شهری که نظامی اش شهردار می شود !. مهندس برقش تاکسی دارد !. آدمها از دیدن پلیس می ترسند !. شهری که دل به دست آوردن سخت است و دل شکستن هنر می باشد !. شهری که در دانشگاهش فقط این را یادت می دهند که چگونه با حراست نرم صحبت کنی تا خوشش بیاید!. شهری که ملت رسانه ای دارد اما رسانه ملی ندارد. شهری که زبانش "پارسی" است اما می گویند "فارسی" چون زبان عربها "پ" ندارد !. شهری که من دوست دارم هوای تو را داشته باشم ، و تو هوای من را ، اما نه به معنی حمایت! به این معنی که هیچ کدام نمی خواهیم در هوای خودمان نفس بکشیم ...>>>
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 15:54
gol andam - ژنو - سویس
مرگ بر سران رژیم که باعث و بانی این مسائل هستند ،،،دین و سیاست از هم جداست چرا تو مغز این احمق‌های ساندیس خور نمیره،،،،.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 16:03
arsalAn72 - منچستر - انگلیس
.. <<< شهر تو که اینجوری نیست ؟ - درسته ؟‏ . -- من در شهری زندگی می کنم که شهری که عبدالمالک ریگی را از هوا پایین می کشند اما دزدان چند مجسمه را نمی توانند پیدا کنند !. شهری که مرگ حق است و حق گرفتنی!. شهری که برنده یعنی کسی که کمتر از بقیه می بازد !. شهری که کف اتوبانش دست انداز دارد !. شهری که همه فکر می کنند فقط خودشان می فهمند !. شهری که مرگ بر آمریکا می گویند ولی آرزویشان این است که آمریکا را حداقل یکبار ببینند !. شهری که همه مشکل را در کس دیگر می جویند !. شهری که هنوز نفهمیدم من در آن به دنیا آمدم یا در آن مردم .
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 15:55
amirhassna - سیدنی - استرالیا
آقا یا خانوم باور ۸۸ امثال شما فکر می‌کنن با سیا بازی می‌شه صورت مسئله‌رو پاک کرد. نه برادر. البته تا زمانی‌ که مردم در ایران اکثرا عوام هستن امثال شما هم میتونی‌ سر کار باشی‌ و چیزهایی که لایق خودت و خانوادت هستش رو به همهٔ خارج نشینان نسبت بدی. برای امثال شما کلا متاسف هستم. شاید روزی حاضر بشین نون بازوتنو بخورید تا نون چاپلوسی.
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 16:57
greentree - تهران - ایران
هر وقت ریشه افراد چابلوس و دروغگو از ایران کنده شد خیلی‌ مشکلات خود به خود حل میشه و جامعه به روال عادی بر می‌گرده،این افراد در تمامی‌ بدنه ارتش و سپاه نفوذ کردند و فقط کارش چابلوسی برای رسیدن به درجه و قدرته برای این افراد مردم ارزشی ندارند
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 16:29
همه فن حریف - تهران - ایران
به عشق وقاحت-سنندج- ایران کسی که خودش گرفتار همه این موارد باشه، بایدم اینجوری نظر بده!
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 17:39
kasra persia - لندن - انگلیس
پسران ما زمانی با زغال برای خود سبیل درست میکردند که شبیه پدر خود باشند اما حالا زیر آبروی خود را بر می‌دارند که شبیه مادران خود باشند حل آنکه خود این مادران نیز در تلاشند که شبیه کس دیگری باشند هیچ کس نمی‌خواهد خودش باشد و به حق خود قانع باشد . در ایران ما همه ادعای رهبری دارن و هیچکس ر‌ه رو نیست ، ما یاد نگرفتهیم که یک رفتگر خوب به مراتب از یک رئیس جمهور بد بهتر هست .ما از کورش فقط اسمی‌ را یدک می‌کشیم بدون هیچ محتوا برنامه‌های ماهواره را سأمسق زندگی‌ خود غار میدهیم به خیال اینکه انور دنیا اینطور زندگی‌ میکنند
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 14:50
zebelkhan - لوس آنجلس - آمریکا
bavar88 - آمستردام - هلند. چرا فرا فکنی میکنی نوکر علی گدا! اینها همه آمارهای داخلی خودتون هست نه سیاه نمایی خارجیها! تو نوکر عرب اگر ذره ای وجدان در وجودت بود این همه واقعیات رو انکار نمیکردی! مگر آن مخبط جانی خمینی دجال امام گور به گورتان نبود که میگفت ما میخواهیم هم دین شما را بسازیم و هم دنیای شما را؟! مگر آن بیمار روانی نبود که میگفت به این مقدار دلخوش نباشید.. اسلام همه چیز برای شما میاورد؟ شماها نوکر و کاسه لیس هستید نه خارج نشینان! خارج نشینان چون بر خلاف شما مزدوران بی وطن, شرف و عزت داشتند نخواستند زندگی ننگین در حکومت نکبت بار اسلامی را بپذیرند اما تو مزدور حاضری به خاطر چندر غاز عزت و وطن و همه چیزت را بفروشی! این همه فساد و تباهی در تاریخ ایران سابقه نداشته. بارها گفته ام و باز هم تکرار میکنم که ریشه تمام فسادها در اسلام است
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 16:30
khalaban - تهران - ایران
bavar88 - آمستردام - هلند. کی میشه امثال تو رو پای چوبه دار با چپیه دااااااااار بزنیم تا سیانمایی حالیت شه
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 20:30
Islam zoda - تورنتو - کانادا
تا اسلام بوده، دروغ و تزویز و تقیه و زور و تصاحب و بی‌ برکتی بر ممالک اسلام حکم فرما بوده، به آغاز این دین نگاه کنید و از ثمره آن تعجب نکنید. خداوند ما را از این مکتب اهریمنی حفظ کنه و به ما همت کافی‌ بده که به حقیقت اسلام بدون تعصب پی‌ ببریم. آی‌ کاش...
دوشنبه 7 فروردين 1391 - 22:12
مهرتابان - تهران - ایران
مطالب این مقاله کاملا درسته و با تاسف بسیار که هیچ حرکتی برای بهبود اوضاع انجام نمیشه و مسئولان هم مثل کبک سرشون رو کردن تو برف .
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 00:29
amirehsan1 - آمستردام - هلند
bavar88 - آمستردام - هلند همیشه سعی‌ کن با ادب و با دانش صحبت کنی‌، البته اظهار نظر کردن خیلی‌ خوبه ، ولی‌ اگه از روی قصد و غرض باشه و این که توام با .. باشه بسیار نتیجه زشت و زنده می‌شه مثله کمنت جنابعالی.
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 01:26
سهیل ایرانی - اصفهان - ایران
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان از شما بعیده!!؟؟ چه عجب بعد 6 ماه یه حرف درست و حسابی زدی.
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 01:44
shakila99 - شارجه - امارات
arsalan72واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم شما راست می گویید همه چیز در ایران برعکس است ومتاسفانه بدتر اینکه کسانی که حتی خارج از ایران زندگی می کنند وقتی به ایران برمی گردند برای زندگی یا تفریح دقیق مثل کسانی می شوند که در ایران هستند وبا این مشکلات عجین شدن ودر هم حل شدن وجزءزندگیشان شده واین بدتر است در ایران تا دروغ نگویی وچاپلوسی نکنی وخودت را مومن نشان ندهی زندگیت به راحتی نمی گذرد
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 02:54
Nerse - اهواز - ایران
متاسفانه نسل جدید بدون حامی در ایران رها شده و حکومت تمام وقتش رو برای کارهای سیاسی گذاشته و اهمیتی برای کارهای بخصوص فرهنگی و بزه اجتماعی نذاشته. متاسفانه حتی برخی فیلمهایی که به معضلات جامعه بطور مستقیم می پردازه ممنوع الپخش میشن یا به بهانه هایی سرکوب میشن. اما این وسط بزرگترین خیانت رو صدا و سما در حق این مردم میکنه که با نشون دادن یه جامعه آماری مطلوب و زندگی های مناسب و بدون دغدغه های جدی ایرانی ها رو اون چیزی که نیستن معرفی میکنه. خیلی اوضاع داغونه واقعا داغون. وسط شهر جلوی مردم یکی میاد یه اسلحه میزاره رو سرت و میگه یالا هرچی داری بده به من و تو هم هیچ کاری نمی تونی بکنی. اگه درگیری بشه پلیس اصلن دخالت نمی کنه تا درگیری تموم بشه بعد تازه میاد یکم سرو صدا میکنه. حکومت مردم رو کاملا به حال خودشون رها کرده و متاسفانه بستر فساد هم مهیاتر از قبل شده و مردم انگار به عمد به این راها ها میرن تا از فشار روحی و اقتصادی و سیاسی خارج بشن.
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 03:32
khalaban - تهران - ایران
Nerse - اهواز - ایران. با شما کاملا موافقم. میشه بگید اصلیت شما کجایی هست؟ من سابق خوزستان زندگی میکردم
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 08:59
anti velayat - زنجان - ایران
. تنها راه بیرون امدن از این بحران نابودی کامل جمهوری اسلامی به همراه اخوندهای صیغه باز و پاسداران مفت خور وتمام بسیجیان ساندیس خوره...... به امید پیروزی مرگ بر اصل ولایت فقیر
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 09:35
Peymanss - دبی - امارات
هی دادوبیداد کیده کارمون _ دیکه جستجوبرای علت جه فایده ای داره مهم اینه که همش حقیقته وحقیقت هم تلخ فقط خداعاقبتمون رو بخیرکنه
‌سه شنبه 8 فروردين 1391 - 11:57
arsalAn72 - منچستر - انگلیس
shakila99 - شارجه - امارات . متاسفانه اینچنین است . متشکر از کامنت شما.
جمعه 11 فروردين 1391 - 15:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.