کمک ده‌ها میلیون دلاری ایران به حماس برای تعلیق توافق صلح

مقام‌های جنبش فتح در فلسطین می‌گویند گروه حماس با دریافت "ده‌ها میلیون دلار" از سوی ایران، قصد دارد توافق‌نامه سازش و اتحاد را زیرپا بگذارد. این توافق‌نامه ماه پیش میان خالد مشعل و محمود عباس امضا شده بود.


ایران با ارسال کمک‌های مالی ویژه به گروه اسلام‌گرای حماس، تلاش کرده است تا مسئولان آن را متقاعد کند که توافق با رقبای خود در جنبش فتح را زیرپا بگذارند. توافقی که میان فتح و حماس صورت گرفته بود، می‌توانست به درگیری‌های پنج‌ساله میان این دو گروه رقیب در فلسطین پایان دهد.

به گزارش رویترز، یکی از سخنگویان جنبش فتح در فلسطین اعلام کرد که تهران اخیرا ارسال کمک‌های مالی برای گروه اسلام‌گرای حماس را از سر گرفته است. گفته می‌شد ایران از شش ماه پیش در پی خودداری حماس از حمایت از رژیم متزلزل بشار اسد در سوریه و عدم مشارکت در سرکوب مخالفان سوری، کمک‌های مالی به این گروه فلسطینی را قطع کرده بود.
 

 

دیدار خالد مشعل و محمود احمدی‌نژاد در تهران
 

احمد عساف، سخنگوی فتح، با اشاره به حضور محمود الزهار و اسماعیل هنیه، از چهره‌های برجسته حماس، در هفته‌های گذشته در تهران، گفت: «ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد ایران ده‌ها میلیون دلار به الزهار و هنیه پرداخته است.»

توافق‌نامه اولیه "اتحاد" ماه گذشته میان این دو گروه فلسطینی امضا شد، اما محمود الزهار چندی پیش اعلام کرد که سازش سیاسی میان فتح و حماس فعلا در حالت تعلیق است. سخنان احمد عساف در واکنش به اظهارات اخیر الزهار بیان شد.

به گفته او، توافق پیشین به حالت تعلیق درآمده، چون محمود الزهار خواسته که چنین کاری کند و البته وی هزینه‌اش را از ایران گرفته است: «آنها از ایران پول گرفته‌اند تا سازش را به تعلیق ببرند.» در مقابل، سخنگوی حماس گفته «فتح به هیچ‌یک از تعهداتی که در توافق‌نامه اتحاد داده عمل نکرده و آنها پول آمریکایی را به توافق‌های ملی ترجیح می‌دهند.»
 

توافق صلح ماه گذشته میان خالد مشعل و محمود عباس امضا شده بود
 

حماس، در کنار حزب‌الله لبنان، از مهم‌ترین متحدان ایران در منطقه خاورمیانه است، اما اخیرا مواضعی ناهم‌سو با منافع جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است. گذشته از اعلام حمایت مقام‌های ارشد حماس از مخالفان حکومت بشار اسد در سوریه، این گروه چندی پیش اعلام کرد که در جنگ احتمالی میان اسرائیل و ایران، در کنار ایران نخواهد ایستاد.

در جست‌وجوی توافق از دست‌ رفته

 احمد عساف در گفت‌وگو با رویترز گفته هدف مقامات حماس از سفر به تهران، ارسال غیرمستقیم پیام به خالد مشعل، رهبر تبعیدی این گروه اسلام‌گرا است. توافق سازش و اتحاد به امضای خالد مشعل رسیده بود، اما اکنون رهبری حماس در دست افراد دیگری نظیر هنیه و الزهار است و آنها این توافق را قابل پذیرش نمی‌دانند.
 

 

تندروهای حماس توافق، سازش و اتحاد فلسطینیان را غیرقابل‌پذیرش می‌دانند
 

خالد مشعل، رهبر حماس، چند ماه پیش، در واکنش به کشتار گسترده معترضان و مخالفان سوریه به دست نیروهای وابسته به رژیم بشار اسد، دفتر این گروه در دمشق را تعطیل کرد. او سپس تحت حمایت مصر، ماه گذشته با محمود عباس، رهبر جنبش سکولار فتح و رهبر تشکیلات خود گردان فلسطین بر سر سازش و اتحاد به توافق رسید.

اما تندروهای حماس، تصمیم میانه‌روانه خالد مشعل را نپذیرفتند و گفتند در شرایطی که اسلام‌گرایی در جهان عرب رو به رشد است «ارائه چنین امتیازهایی به سکولارها قابل توجیه نیست.»

مقام‌های جنبش فتح می‌گویند ایران از وجود شکاف میان این دو گروه فلسطینی سود می‌برد و برای تداوم و تعمیق آن تلاش‌های بسیاری می‌کند. به گفته احمد عساف، «ایران اهمیت مذهبی، سیاسی و جغرافیایی فلسطین را درک می‌کند و به همین خاطر تلاش بسیاری دارد تا کنترل آن را در دست بگیرد.» به اعتقاد او، با تحقق شروط این توافق‌نامه، ایران نفوذ خود بر فلسطین را از دست خواهد داد.

+72
رأی دهید
-131

omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
ای بابا با این حساب از کجاشون بیارن ساعتی‌ ۷ هزار تومان بدن به کویر و باور ۸۸ و عقاب و امّل النبیین؟؟!!! فک کنم با این حساب این رو دیگه اینجا نبینیم!
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 19:33
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان
کثیف تر و پست فطرت تر از جمهوری ننگین اسـ... و جیره خوراش تو دنیا وجود نداره.به جز تفرقه نه امنی‌ و دخالت در امور سایر کشورها کار دیگری از دستشون بر نمیاد،مرگ بر جمهوری اسـ... با تمامی‌ کلیتش.
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 20:04
compatriot - تورنتو - کانادا
اه که این پول لعنتی چه کارها که نمیکنه!
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 20:21
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
نظامهای حاکم در ایران در این قرن از شاهنشاهی پهلویش گرفته تا این نظام دینی نکبت ترین نظامهای حاکم در منطقه هستند از اون محمدرضا وپدر قلاده به گردنش که بدون هیچ دلیلی به عمان لشکر کشید تا ضمن عرض اردت به اربابانش مثلا بگه ژاندارم منطقه هستم بعد هم پس از عمری نوکری اربابانشون هم مثل دستمال توالت دوتاشون را انداخته سیفون کشیدند تا این خمینی حـ... بی اصل ونسب که با قصابی منطقه را به خاک وخون کشید بعد هم ناراحت وطلبکار زمین وزمان که بله جام زهر را کوفت کردم تا این خامنه ای سگ وبیمار روانی که سر سوزنی نه به دین نه به شرف ونه به انسانیت نه .. نه اعتقاد داره ونه معنیشو میفهمه همشون سر وته یک کرباسند ودر حد کارمند سیا یا موسادند که هرگز نذارند منطقه روی ارامش ببینه و اب خوش از گلوی مردم منطقه پایین بره، ده لا مصب این همه پول را میدی به یه مشت روانی تر از خودت که چی بشه؟مگه غیر از اینه که همدیگه را بکشند. 90% پول ایران از جنوبه اما مردم همونجا نون شب ندارند بخورند بچه ها از اب لجن خوردن تلف میشن.
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 20:22
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
بعضی وقتها وقتی اخبار را میخونم یا میشنوم میگم این یکی دیگه حد نهایت بی شرفی ونامردیه اما وقتی عملکرد رضاخان گرفته تا خامنه ای میفهمم بی شرفی واقعا نهایت نداره.
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 20:26
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
سیاستمداران ایران در قرن گذشته بجز تعداد معدودی مثل مرحوم مصدق وحاکمان ایران بلا استثناء جز نکبت وفلاکت و دشمنی و فتنه وایجاد اشوب در منطقه هیچ کاری نکردند، واقعا هیچ. البته از حاکمی که به ملت خودش رحم نکنه انتظاری بیش از این نیست. او از رضا خان که سیاست استالین در قبال اکراینییها را در قبال بختیاریها انجام داد که به مرگ ونیستی بیش از نیمی از اونها منجر شد اون از پسر اواخواهرش که همین سیاست را در قبال قشقاییها اعمال کرد او از خمینی که روی استالین روسفید کرد این هم از خامنه ای حـ....
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 20:45
bita tehrani - ونکوور - کانادا
هنوز یک هفته از گردن کج کردن اوس محمود نزد مجلسیان شجاع نگذشته که گفت خزانه خالی‌ است.یکی‌ دو هفته دیگه صبر میکردید،حداقل،بعد شلنگ دلار را به این جماعت مفت خور باز میکردید.روی این دولت روسیاه دزد جنگ طلب را هیچ چیزی سفید نمیکند.خاک چین بر سرطان که لیاقت خاک آن ملک عزیز را هم ندارید.مرگتان باد.....ساندیسیان خیلی‌ شریف و وطن پرست تحویل شما.
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 22:17
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
این آخوندا رو بریزید تو دریا همه دنیا یه نفس راحت بکشن، خدایا کمک!!
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 23:33
م ر - تهران - ايران
خانه ای را که از پول ساخته باشد از پایه ویران است . تنها پول نمیتواند انسان را به خواسته هایش برساند و اون چیزی که خواسته های انسان را برآورده میکند معرفت و انسانیت و عدالت و نداشتن کبر و غرور است که متاسفانه دولتمردان ایران فکر میکند که از حق مردم ایران بزنند تا گروهی را در کشور دیگه برای بقای حکومت خودشان داشته باشند دست به هر کثافت کاری میزند و نه به طفل رحم میکنند نه به مرد و زن کشورها واقعا برای داشتن چنین حکومتی که ما درونش اسیر شدیم متاسفم امیدوارم که روزی خداوند منان به رسوائی بکشاندتان ، تا اینقدر حق یک عده را بخاطر فقط و فقط جاه و مقام خودتان پایمال نکنید . متاسفم.
‌سه شنبه 1 فروردين 1391 - 23:59
afshin71741 - تهران - ایران
خوب با این خبر معلوم شد که متجاوز فلسطینی ها هستد و اسراییلیها مردمانی صلح جو و خوب هستند که نه سلاح هسته ای دارند و نه اصلا آدم کش هستند.
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 00:34
be_pa_khaste - هارلم - هلند
با دمش گردو میشکنه این خالد مشعل بی‌ همه چیز
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 03:58
love-iran - چابهار - ایران
من نمی دونم مردم هر چی میخونن رو چرا باور میکنن خب اگه به پول حرف اینها عوض میشد که خود امریکا و اسرائیل ایننقدر پول به اینها میدادن که توش گم بشن و 10 ملیون دلار جلوش سکه باشه همش دورع شده اخبار دنیا
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 04:39
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
بیتا جان?? میبینی‌ نهایت پستی را؟؟؟؟ مقایسه ی رضا شاه با ملا !!! چون----رهبرانشان یا اسلامه است---یا کمونیسمی که باعث مرگ ۱۰۰ میلیون انسان در ۸۰ سال شد درد تنها اسلامیون بی‌ وطن نیست!!!!
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 04:31
shameghariban - تهران - ایران
امید جون داداش -ایرانزمین رو یادت رفت -اون هم از نفوذی ها است.
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 04:42
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه از دید شما امثال من پست و حقیرو فلان فلان شده هستند، نظر شما هم هرچی باشه واسه خودتون محترم چون به هر حال کوچکترین تاثیری در زندگی روزمره من نداره اما تاسف من از اینه که امثال شما ایران ایران میکنید اما برای اون دهها هزار بدبختی که قربانی سیاست استالینی او قلاده به گردن شدند سر سوزنی هم احساس ناراحتی نمیکنید اما وقتی یک حیوون بدست مسلمونا کشته میشه که بعنوان خوراک مصرف بشه اه وناله شما زمین وزمان را پر میکنه فقط بخاطر اینکه اینها مسلمان هستند. تقصیر شما هم نیست امثال شما اسیر زندانی بنام توهمات تاریخی هستند زندانی که هرگز وتا اخر عمر از ان خلاص نخواهید شد. امثال شما یا سواد تاریخی ندارند واحساسی با همه چیز برخورد میکنند یا کتابهای مغرضانی امثال رضا فاضلی وحسن عباسی را خوانده فکر میکنند ارتور کریستین سن یا ویلدورانت شده اند. من شخصا هیچ احساسی بجز تاسف برای امثال شما ندارم. واقعا متاسفم.
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 19:44
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
امثال شما هیج تفاوتی با بیچاره های فلک زده ای که در دفاع از نظام حاکم در ایران اینجا چرت وپرت مینویسند ندارید هردو موازی همدیگه هستید با این تفاوت که اونها شاید از فقر وفلاکت وترس مجبور به اینکار باشند اما شما وامثال شماها که سالهاست در دنیای ازاد ودمکراتیک زندگی میکنید هنوز هم مفهوم احترام به حقوق ورای دیگران را یاد نگرفته ومطمئنا یاد نخواهید گرفت واین عین واقعیت است. با این طرز تفکر خامنه ای که سهل است اگه موگابه هم رهبر ایران شد جای تعجب نداره و صد البته از سر شما هم زیاده، چون خلائق هرچه لائق.
‌چهارشنبه 2 فروردين 1391 - 19:54
bita tehrani - ونکوور - کانادا
فقط در جواب اینهایی که خمینی و رضا شاه را با هم مقایسه می‌کنند،همین را میتوان گفت:(قضاوت با وجدنهای بیدار)...آیه الله خمینی :. آنهایی که میگویند اسلام نباید آدمکشی بکند آدمهای نفهمی هستند که معنی اسلام را نفهمیده اند .پیغمبر برای همین میآید که جنگ کند و آدم بکشد.قرآن هم میگوید بکشید، بزنید، حبس کنید. یوم الله روزی است که خداوند تبارک و تعالی برای تنبیه ملتها یک زلزله‌ای را وارد میکند، یک سیلی را وارد میکند، یک طوفانی را وارد میکند، به مردم شلاق میزند که آدم بشوید. یوم الله روزی است که امیرالمومنین سلام الله علیه شمشیر میکشد و ۷۰۰نفر از خوارج را یکی بعد از دیگری گردن میزند . (سخنرانی به مناسبت سالروز تولد پیامبر اسلام، آذر ۱۳۶۳ . کتاب کوثر/دفتر حفظ ونشر آثار امام).
‌پنجشنبه 3 فروردين 1391 - 01:44
bita tehrani - ونکوور - کانادا
جناب تایگر اگر ارتیمس به قول شما حتا سواد هم نداشته باشد،آنقدر انصاف دارد که خمینی بی‌ وطن تقیه کار جنایتکار را با رضا شاه مقایسه نکند.البته بعضی‌ آدمها فرق فرغون و بویینگ را نمیدانند،که این هم جای تأسف دارد.
‌پنجشنبه 3 فروردين 1391 - 03:24
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
تایگر-----موش!!!! برو این دام بر مرغ دگر نه‌‌!!!!! که ایرانی‌ را-----------------------------بلند است آ‌‌شیانه!!! بی‌ سواد هستم چون دین انسان کش تو را شناخته‌ام همین افتخار برای من بی‌سواد کافیست!!!!!
‌پنجشنبه 3 فروردين 1391 - 04:00
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.