خبرنگار جمهوری آذربایجان: میخواهند مرا وادار به سکوت کنند
خدیجه اسماعیلوا خبرنگار و مجری برنامه های رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی
یک روزنامه نگار و خبرنگار تحقیقاتی سرویس آذری رادیوی اروپای آزاد/ رادیو آزادی که اخیرا یک ویدوی سکسی ساختگی و جعلی در مورد او روی شبکه اینترنت پخش شده است می گوید این روشهای اعمال فشار و حق سکوت گرفتن وی را از انجام وظایف خبرنگاری اش بازنخواهد داشت.
خدیجه اسماعیلوا خبرنگار و مجری برنامه های رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت که هدف این فشارها مجبور ساختن وی به متوقف کردن تحقیقات در مورد فساد مربوط به معاملات مالی و تجاری الهام علی یف رییس جمهور آذربایجان و خانواده اوست.
او گفت :« اگر آنها با این کار می خواهند من را وادار به سکوت کنند، باید مطمئن باشند که موفق نخواهند شد. من به تحقیقات خود و انتشار نتایج آن ادامه خواهم داد. اگر هدف آنها شکست دادن و به سکوت واداشتن من است آنها شکست خورده اند. من از حمایت دوستان خود برخوردار هستم و حتی شخصیت های دینی در کشور از من حمایت کرده اند.»
« استیون کورن » رییس رادیوی اروپای آزاد/ رادیو آزادی که چند روز پیش به باکو سفر کرده است در بیانیه ای که روز چهاردهم مارس منتشر شد اعلام کرد که حمایت وی از خدیجه اسماعیلوا خدشه ناپذیر است.
آقای کورن گفت:« ما به طور کامل از خدیجه حمایت می کنیم و از تلاش های در مسیر کمک به رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی برای ارائه خبرهای سانسور نشده ، مباحث مسئولانه و بحث های آزاد که مردم آذربایجان از آن محروم هستند قدردانی می کنیم .
ارزش و حقایق نهفته در کار خدیجه خود به حد کافی گویا هستند و آنهاییکه تلاش می کنند وی را بدنام کنند باید از رفتار خود شرمگین باشند.»
این ویدئوی ساختگی روی وب سایتی منتشر شده که شناسه اینترنتی آن به شکل جعلی چنین جلوه می دهد که گویا با وب سایت حزب « مساوات» حزب مخالف دولت آذربایجان در ارتباط است.
تهیه کنندگان این ویدئو روز دوازده مارس عکس هایی از این ویدئو را همراه با یک یادداشت تهدید آمیز برای خدیجه اسماعیلوا ارسال کرده و تهدید کردند که اگر « درست رفتار نکند» او را بدنام خواهند کرد. همین عکس ها برای دو روزنامه آذربایجان نیز ارسال شده بود ولی هیچیک از آنها این عکس ها را منتشر نکرده اند.
یک سخنگوی وزارت کشور آذربایجان به رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت به دنبال شکایت خانم اسماعیلوا در روز نهم ماه مارس تحقیقاتی در این زمینه آغاز شده و طبق قانون وی ظرف ده روز پاسخ دریافت خواهد کرد.
آذربایجان یکی از کشورهای خطرناک برای کار خبرنگاران و فعالان رسانه ای است. در میان کشورهای جهان از نظر فساد مالی و اداری در مقام ۱۴۳ قرار دارد. موسسه تحقیقاتی « فریدم هاووس » ( خانه آزادی) نیز در گزارش سال ۲۰۱۱ از نظر آزادی های سیاسی و مطبوعاتی وضعیت این کشور را وخیم توصیف کرده بود.