حلقه های گوناگون اما به هم پیوسته برای آزادی ایران

شاید اینگونه به نظر برسد که جنبش اعتراضی مردم ایران فرو خوابیده و دیگر خبری از اعتراض نخواهد بود همچنانکه حکومت ایران ادعا می کند که چشم فتنه را درآورده است، اما نگاهی به واقعیت ها عکس این موضوع را ثابت می نماید.

                                                               حلقه های گوناگون اما به هم پیوسته برای آزادی ایران 
اگر حضور اولیه مردم در خیابان ها بر بنیاد احساس بود، سکوت پس از این حضور را نباید و نمی توان به معنای فروخفتن جنبش و مرگ آن قلمدادکرد. ناگفته پیداست که منظورم از حضور احساسی این نیست که مردم حاضر در میدان، هیچ خواسته عاقلانه ای نداشتند. اتفاقا مردم به دنبال آرای گمشده خود بودند و این یعنی آگاهی و این یعنی نگرش عاقلانه به موضوع. بنابراین مردم می دانستند به دنبال چه چیزی هستند اما رفتن بی پروای به خیابان ها تنها به سبب پس گیری رای کاری احساسی بود و در نظر من یکی از دلایل مهم بی نتیجه ماندن کوشش های آن روز هم به همین سبب بود.

رویارویی احساسی با حکومتی خشن و بی رحم به مردم آن روی سکه را نیز نشان داد، رویی که پرده از چهره نظامی ددمنش برمی داشت که دین را وسیله ای برای به بند کشیدن ایرانیان کرده بود. خشونت علیه مردم، دیگر جایی و دلیلی برای حضور در خیابان ها باقی نم گذاشت زیرا طرف مقابل به راحتی حاضر بود زندانی و شکنجه کند، اعتراف های دروغین بگیرد، بدرد، بکشد و در یک کلام از قواعد ناجوانمردانه در پیروزی بر حریف استفاده کند. به همین رو مردم خیابان ها را رها کردند و به عرصه مجازی پناه بردند جایی که البته همچنان ناامن ولی به هر حال از خیابان ها بسیار امن تر بود.

من کشاندن مسائل روز و حتی مبارزه را به شبکه های اجتماعی چیزی نادرست نمی بینم بخصوص که سران ایران نیز خود از این معجزه قرن بیست و یک در عذابند و به همین دلیل دائم در استفاده از آن ایجاد اختلال می کنند. پناه بردن به شبکه های اجتماعی و پیگیری مبارزات به این شرط مفید خواهد بود که مردم و بخصوص جوان ها را گرفتار توهم نسازد، توهم اینکه دنیای مجازی را همان دنیای واقعیت ببینند و به حضور در آن دلخوش باقی بمانند و مرور زمان از آنها نیروهایی خنثی بسازد. حضور در دنیای مجازی از این بابت خوب است که از میزان کشته ها و دستگیری ها می کاهد، حتی گاه حکومت را به خواب خرگوشی فرو می برد و گرفتار توهم می سازد که همه چیز به پایان رسیده است و همین توهم چنگ و دندانش را کندتر می کند. حضور در دنیای مجازی هم فرصتی برای تفکر درباره راه و طی مسیر خواهد بود، دنیایی که سخاوتمندانه اجازه اشتراک عقاید و اندیشه ها را به آنها می دهد و خود مکان مناسبی برای تمرین دموکراسی است. به خاطر داشته باشیم که در بهار عربی اینترنت و فیس بوک ، توئیتر تاثیر غیر  قابل انکاری داشتند.

دنیای مجازی فرصت خوبی برای کنار هم قرار گرفتن گفتمان ها و دیدگاه های گوناگون، فرصت مناسبی برای بحث های پیش از بازی است، برای شناختن همدیگر و البته احترام گذاشتن به یکدیگر. فرصتی برای یافتن همفکران همراه و آغاز همکاری با دیگرانی است که غیر از ما می اندیشند. همکاری و همفکری با دیگران بسیار مهم است چیزی که تا به امروز متاسفانه در میان گروه های مختلف فعال در ایران نبوده است. مگر در یک تیم ورزشی همه به یک اندازه توانایی دارند و همه به یک شکل می اندیشند اما این دیدگاه های گوناگون یک هدف را دنبال می کنند، بنابراین طرح دیدگاه های مختلف نه تنها به جنبش مبارزه با نظام سرکوبگر و مستبد جمهوری اسلامی آسیبی نمی رساند که آن را تنومند تر می سازد.

 متاسفانه تا به امروز اپوزیسیون خارج از کشور نیز نتوانسته دور یک میز جمع بشود، دیدگاه های دیگر را بشنود و تاب بیاورد. تا زمانی که به منافع فردی و گروهی و نه منافع همه مردم ایران می اندیشیم مبارزه ها، به اتلاف وقت و فرصت سوزی تبدیل می شود، چیزی که در همه این سال ها جمهوری اسلامی از آن بهره فراوان برده است. بنابراین امروز شروط اصلی مبارزه تفکر، همزیستی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر و در نهایت لحاظ کردن منافع تمام مردم ایران در رسیدن به دموکراسی است.

همزیستی و همکاری مسالمت آمیز با همه گروه ها به معنای از دست رفتن هویت گروهی، احزاب و گروه های مختلف نیست. اتفاقا بر عکس باعث هویت دادن به گروه ها و احزاب می شود، اما نکته مهم آن است که گروه ها، طیف ها، احزاب و فعالان داخل و خارج از ایران باید بدانند که اتحاد آنها به معنای تبدیل همه تنوع ها به یک حلقه نیست. یک حلقه شدن عاقبت نهضت را شبیه عاقبت جمهوری اسلامی می کند و به دیکاتوری ختم می شود. تفکرات گوناگون باید به شکل حلقه های گوناگون یک زنجیر نمود پیدا کنند. در این صورت ضمن داشتن اتحاد، هر گروهی تفکرات خود را دارد و آن را در معرض انتخاب مردم قرار می دهد. از آنجایی که تفکر مورد پسند مردم خود یک حلقه از حلقه های زنجیر برشمرده است، همچنان از همراهی آنها نیز استفاده و بهره خواهد برد.

بنابر آنچه آمد امروز در عرصه مبارزه حضور حلقه های گوناگون در کنار یکدیگر بسیار اهمیت دارد، اتحاد تفکرات و دیدگاه های مختلف، اتفاق مبارکی است که نهال دموکراسی را از گرفتار آمدن در دام دیکتاتوری محفوظ نگاه می دارد. دنیای مجازی عرصه مناسبی برای عرضه دیدگاه و تفکرات مختلف  و متنوع است. امروز نهضت مبارزه با نظام جمهوری اسلامی نیازمند به خودشناسی و بررسی امکانات موجود است و این مهم امکان نمی پذیرد مگر آنکه همگان از یک ابزار واحد بهره ببرند. به نظر می رسد مناسب ترین ابزار همین شبکه های اجتماعی باشند که می توانند پراکندگی ها را به جمعیت و پیوستگی تبدیل کنند. شناختن امکانات موجود اهداف مبارزه را مشخص تر و هدفمندتر و هزینه های آن را کمتر خواهد کرد.

 امروز تمام فعالان در عرصه مبارزه با جمهوری اسلامی باید به این نکته واقف باشند که شنیدن و احترام گذاشتن به دیدگاه های دیگران و حتی گاه مخالف، فرخنده، مبارک و نشانه ای از حرکت به سوی دموکراسی است. ایران آزاد آینده از آن همگان خواهد بود و چنانکه در مقاله ای دیگر نوشتم هیچ کس هیچ حق از پیش تعیین شده ای در آن ندارد. مردم ایران ضمن احترام به کوشش همه فعالان، در آن روز یکی از حلقه ها را انتخاب می کنند و می دانند حلقه های دیگر آن زنجیر از حلقه انتخاب شده جدا نمی شوند و در خدمت رسانی به مردم و ساختن جامعه ای آزاد و آباد به آن یاری خواهند رساند.

دکتر بهروز بهبودی
contact@bbehbudi.com

نیویورک  - ۳ مارس ۲۰۱۲

+395
رأی دهید
-53

اینترنت ندیده - کرمان - ایران
فکر کنم راست میگه من دیگه دوست ندارم حتی یکبار یک کلیپ یا ویدیویی در مورد کشتار و جنایات نیروهای اسلامیون ببینم چون بعدش بشدت سردرد میگیرم و میریزم به هم در حالیکه کاری هم از دستم بر نمیاد حتی این همه دلیل دارم که اسلام دین ضد بشریست ولی چیزی به دور و بریها نمیگم چون لج میکنن و قبول نمیکنن و باز هم میچسبن به دنیای خیالی و آسمان و الله مدینه ووو
دوشنبه 22 اسفند 1390 - 06:17
pahlave - پاوه - ایران
تعلیم به احمقها همانقدر بی ثمر است که بخواهیم با صابون ذغال را سفید کنیم. تا زمانی که افکار برخی از این مردم عوض نشه و تغییر و تحولی در افکار مردم به وجود نیاد متاسفانه دیگران هم کاری از پیش نخواهند برد و وضع موجود ادامه خواهد داشت.برای خلاص شدن از شر اسلام و این فرقه شیعه .احتیاج به اتحاد داریم اتحاد اتحاد اتحاد
دوشنبه 22 اسفند 1390 - 12:07
SIAVASHOMA - منچستر - انگليس
بمب اتم داریمو موشکه قاره پیما. ولی‌ اصلش اینه که در هر جای دنیا که بری . در تمام مؤسسات دولتی و پناهندگی صدایه یک ایرانی‌ را می‌شنوی که داره گریه میکنه و با دروغ گفتن فقط می‌خواد که به ایران بر نگرده و کمکی‌ از اون دولت بگیره. تو ایران هم به جز آقا زاده‌ها‌ آصع برایه فروش کلی‌ غوغا میکنه. پس باز هم بریدو ساندیس بخورید‌ای ادمفروشان و ایرانی فروشان. لعنت خدا بر خمینی و نابود باد جمهوریه کثیفه اسلامیه محمدی.
دوشنبه 22 اسفند 1390 - 14:35
invincible - مینستا - آمریکا
دوستان جنبش آزادی خواهی مردم ایران نه فقط خامش نشده بلکه قویتر هم شده، هر روز در شهرهای ایران تظاهرات به شکلهای مختلف برگزار می‌شه، شما حتما میدونید که تمامی کشورهای دنیا به رژیم ایران کمک می‌کنن، اگر کسی‌ باور نداره فقط از آمریکا روزانه رژیم به عناوین مختلف میلیونها دلار خرید میکنه، ساده نباشید تحریم فقط بخاطر ترس از اسرائیل هست که ادارهٔ سهام آمریکا رو تعطیل نکنهوگرنه اینها دلشون بحال ایرانی‌ نسوخته!! درود بر مردم ایران،مرگ بر اصل ولایت فقیه
دوشنبه 22 اسفند 1390 - 23:04
arashia - شیراز - ایران
آقای ندیده واقعا ندیده هستی اگر کارهای مخالفان حمهوری اسلامی را می دیدی آنوقت .....این جمهوری را ماچ می کردی
‌سه شنبه 23 اسفند 1390 - 08:06
Royan - بوخوم - آلمان
arashia - شیراز - ایران/ مثلا ؟کار یکی از این ها بگو از منافقین نگو که برای همه مردم شناخته شده هستند از بقیه بگو. از سینما رکس آبادان نگو که کار حاج عبدالله بود که البته حاج عبدالله اسم سازمانی علی خامنه ای در دوران انقلاب است و از میدان ژاله نگو که توسط مزدورهای فلسطینی که لباس سربازان ایرانی را به تن کرده بودنند انجام شد که بعد از پیروزی فتنه یاسر عرفات به ایران آمد و مزد خودش را گرفت و برد از این دوتا بدتر نمونه اگه داری بیان کن.
‌سه شنبه 23 اسفند 1390 - 10:44
iransabz - تهران - ایران
به خدا قسم جمهوری اسلامی از سر من ایرانی‌ زیاد هست. کو تا حالا بفهمم. من ایرانی‌ هستم که، پر توقعم، دزدم، نمک نشناسم، بی‌ معرفتم، غیبت گو هستم، ، کم کارم، مفت خور هستم، دیگه چی‌ بگم، این یک کمی‌ از صفت بی‌ نهیات من ایرانی‌ هست. شاه ایران هم که بود، میگفتم، این کارو کرد اون کارو کرد. من شاهی نیستم، این سؤ تفاهم برای هیچکس نشه، اما اون فقط یک خواهر داشت اشرف، حالا برد، دزدید، هر کاری کرد، فقط اون یکی‌ زیاد برد، آهای من کور، من کر, من لال، اینها دارن مملکتو می‌برن اون واگت بهروزی دلشو خوش میکنه به ۳ یا ۴ تا مقاله. مرد عزیز، فکر نون باش که خربزه آبه. اگه واقعا قدرتی هست واسهٔ من ایرانی‌، یکی‌ منو راهنمائی کنه که مستقیم تو روی این جمهوری اسلامی بایستم، اینها زبان عالم و عدم رو نمی‌فهمند، تا ابد هم از این مقاله‌ها میتونین بنویسین، به محض اینکه اینها دستشون به اون چیزی که میخوان برسه، دیگه خدا رو هم بنده نیستن، بعدا باید همگی‌ بریم زیر پرچمشون، به یاد این چند سطر باشین تا ببینید من گفتم، . دوست میگه گفتم، اما دشمن، میگه می‌خواستم بگم.
‌چهارشنبه 24 اسفند 1390 - 12:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.