سایه حمله نظامی به ایران بر کنفرانس امنیتی مونیخ

توماس دمزیر، وزیر دفاع آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ

افزایش خطر حمله به تاسیسات اتمی ایران بازتابی نسبتاَ گسترده در کنفرانس امنیتی مونیخ داشت. وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد ایران باید به گونه‌ای از گزینه تسلیحات اتمی چشم‌پوشی کند که نظارت بر آن ممکن باشد.

 

آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ با انتشار خبرهایی درباره برنامه اتمی ایران و حمله احتمالی اسراییل به تاسیسات هسته‌ای ایران همراه بود. روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از لئون پانه‌تا گزارش می‌دهد که اسراییل از اواسط بهار تا اوایل تابستان ۱۳۹۱ حمله به ایران را آغاز خواهد کرد.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، این خبرها را تنها گمانه‌زنی رسانه‌ای دانست و از موضع‌گیری رسمی درباره آن خودداری کرد. وزیر امور خارجه آلمان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به خبرنگاران گفت: «برای ما این موضوع مهم است که ایران از گزینه تسلیحات اتمی چشم‌پوشی کند و این موضوع باید قابل نظارت و کنترل باشد. به همین دلیل نیز تحریم‌هایی علیه ایران مقرر شده‌اند.»

"بهار عرب"، پیامدهای آن و همچنین سیاست روسیه در قبال سوریه نیز یکی دیگر از مسایل مورد بحث در کنفرانس است.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، تصریح کرد این کشور امیدوار است که روسیه رویه خود را در قبال رژیم اسد بازبینی کند و امکان اجماع در شورای امنیت را فراهم سازد. روسیه تا کنون از صدور هر قطعنامه‌ای در راستای محکومیت رژیم اسد ممانعت کرده است.

وزیر امور خارجه آلمان گفت: «کشورهایی که در این زمینه تعلل می‌کنند، باید بدانند که تعلل‌شان از سوی مردمی که تحت فشار و سرکوب رژیم سوریه به سر می‌برند، پذیرفته نخواهد شد.»

نقش آلمان در امنیت جهانی

موضوع نخستین روز کنفرانس امنیتی مونیخ جایگاه آلمان در امنیت جهانی بود. توماس دمزیر، وزیر دفاع آلمان، در سخنرانی افتتاحیه‌ی کنفرانس از منظری کاملاَ اروپایی به این موضوع پرداخت. به گفته دمزیر، شرکای آلمان به این کشور به عنوان سومین قدرت صادراتی جهان و پرجمعیت‌ترین کشور اروپایی می‌نگرند و از آلمان انتظارات و توقعاتی در زمینه قبول مسئولیت در سطح جهانی دارند و بر عهده‌گیری وظایفی که در گذشته به خاطر شرایط ویژه این کشور پس از جنگ‌جهانی دوم و سیطره جنگ سرد از آن انتظار نمی‌رفت.

 

گیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ

 

وزیر دفاع آلمان تصریح کرد که کشور متبوعش می‌تواند چنین وظایفی را برعهده گیرد، اما این امر تنها از طریق همکاری نزدیکتر میان کشورهای اروپایی در زمینه سیاست خارجی و دفاعی مشترک متصور است. دمزیر تاکید کرد که قاره اروپا نیازمند گسترش ساختارهای نظامی خود است.

وزیر دفاع آلمان گفت: «نیروهای نظامی اروپا باید توان و استقامت بیشتری کسب کنند. اروپاییان باید بیش از پیش بطور مشترک در زمینه‌های نظامی همکاری داشته باشند. آلمان هر جا که نیاز باشد، آماده است که سهم خود را ادا کند.»

تقسیم وظایف نظامی میان کشورهای اروپایی

یکی از موضوعات محوری مورد بحث در کنفرانس امنیتی امسال مونیخ تقسیم وظایف نظامی میان کشورهای اروپایی است. این امر می‌تواند توان دفاعی کشورهای اروپایی را به یکباره افزایش دهد.

به طور مثال برخی کشورها می‌توانند تمرکز بیشتری بر گسترش واحدهای دریایی داشته باشند و برخی دیگر در زمینه حمل ونقل هوایی یا یگان‌های زرهی. این امر تنها در صورتی عملی است که اروپا در سیاست خارجی و دفاعی هم‌نظر و تابع رایی واحد باشد. این طرح مشترک با توجه به اهمیت فزاینده آسیا بیش از پیش خود را به کشورهای اروپایی تحمیل می‌کند.

به گفته وزیر دفاع آلمان در غیر این صورت اروپا از قافله عقب خواهند ماند. دمزیر گفت: «اگر ما خواهان دفاع از منافع و علایق خود هستیم، اگر ما خواهان آنیم که صدای اروپا در زمینه امنیتی نیز شنیده شود، باید تمام توان خود را بکار گیریم. اروپا باید قادر به قبول مسئولیت‌های نظامی برای تامین امنیت خود و همسایگانش باشد.»


مشارکت روسیه در سامانه سپر دفاع موشکی

به نظر کارشناسان نظامی ساخت سپر دفاع موشکی در اروپا برای مقابله با تهدیدات کشورهایی نظیر ایران، سوریه و حتا پاکستان توجیه می‌شود. وزیر دفاع آلمان در این‌باره تاکید کرد که برای پیشبرد این برنامه از روسیه دعوت می‌کند که در برنامه دفاع موشکی با اروپا مشارکت داشته باشد. کرملین سپر دفاع موشکی را تهدیدی برای خود می‌داند. این موضوع نیز یکی از مهمترین مباحث کنفرانس امنیتی در روزهای آتی خواهد بود.

سیاستمداران، کارشناسان نظامی و اقتصادی در کنفرانس مونیخ همچنین درباره پیامدهای بحران اقتصادی- مالی بر مسایل امنیتی جهان به بحث و گفت‌وگو خواهند پرداخت. یکی از پیامدهای مستقیم بحران اقتصادی کاهش بودجه‌های دفاعی در کشورهای غربی است.

+70
رأی دهید
-110

samuk66 - لندن - انگلستان
از این .. خوریا زیاد کردین شما فقط تحریم بالین که مردم بدبخت شن
شنبه 15 بهمن 1390 - 12:45
bahram-g - آمرسفورت - هلند
چرا باید غربی‌ها روی کار‌های ما نظارت داشته باشند؟! مگر روی ساخت سلاح‌های شیمیایی در آلمان و آمریکا نظارت هست؟ مگر بر تولید سلاح اتمی‌ در اسراییل و پاکستان و هند و جاهای دیگر نظارت هست؟ حکومت‌های شما هم کمتر از حکومت اسلامی خطرناک نیست. حکومت کمونیستی همیشه گرسنه در چین و روسیه و حکومت استعماری ملکه انگلیس و همچنین حکومت ۱۰۰ خانواده یهودی ثروتمند بر آمریکا همه خطرناک هستند و شعار سلاح در دست حکومت دموکراتیک و عاقل را فقط آدم‌های نادان باور میکنند.
شنبه 15 بهمن 1390 - 12:46
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
حمله نظامی اسرائیل به ایران هیچ فایده ای نداره و فقط بحران رو بیشتر میکنه. حمله نظامی در صورتی اثر میکنه که با نیروهای اپوزیسیون ایرانی هماهنگ شده باشه. حیف که نیرویی مثل مجاهدین وجود نداره که ضربه نهایی رو به رژیم بزنه. مرگ بر خامنه ای و مزدورانش
شنبه 15 بهمن 1390 - 14:45
fdsa60 - تهران - ایران
نترسید از قدیم گفتن سگی که زیاد پارس میکنه نمیگیره.اسرائیلی ها وجود حمله به ایران رو ندارند. این جهودهای احمق هنوز قدرت پدافند هوایی ایران را ندیدند.با ورود 1 هواپیما البته بهتره بگم بادبادکهای اسرائیلی به خاک ایران آسمان ایران تبدیل به تونل جهنم برای اونها میشه البته ارتش و نیروی هوایی دستور دارند که این هوا پیماها رو سالم به زمین بنشونند و اسیرهای جهود رو به دنیا نشون بدن.
شنبه 15 بهمن 1390 - 16:25
*israel* - اورشلیم - اسرائیل
bahram-g - آمرسفورت - هلند باید نظارت باشه اگه نباشه ۴ تا ...مثل شما نمیمدین این‌ور واسه خرابکاری راستی‌ اگه ایران خوبه هلند چه ... میکنی‌؟
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 01:43
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان
fdsa60 - تهران - ایران.
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 01:53
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان
فدسا۶۰ - تهران - ایران. منظورت از سگی‌ که زیاد پارس میکنه نمی‌گیره سید علی‌ چلاغ بود و نوچه هاش مثل خودت؟ بچه جون باز رفتی‌ مسجد مغز پوکتو شستشو دادن؟
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 01:53
ebrahim-india - دهلی - هندوستان
اسرائیل کوچیکتر از این حرفهاست که به مخیله اش حمله به ایران خطور کند! تو سوابق آمریکایی ها هم بگردید و نشانه ای از حمله به یک کشور مقتدر پیدا کنید!
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 03:38
mohamadrezaazizi - تهران - ایران
جانم فدای رهبر ، بقول امام خمینی (ره) آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 09:14
Mr.IRAN - هامبورگ - آلمان
هر کی‌ می‌خواد واسه رهبره مفت خورش بجنگه، بفرماد بره جلو. اینطوری لااقل از شره همتون راحت میشیم.وقتی‌ که جنگ شروع شد اونوقت میبینیم که کی‌ غلطی نمیتونه بکنه. از بس که مغز هاتونو شستشو دادند،فکر می‌کنید که واقعا میتونید جلوی آمریکا بایستید !!!.به صدام هم هی‌ گوشزد کردند و گفتند می‌زنیم.اما نزدند.آخرین باری که گفتند،بازم اونا فکر کردند که آمریکا بلوف میزنه.ولی‌ یه دفعه شب تاریک آسمان عراق مثل روز روشن شد و ...
یکشنبه 16 بهمن 1390 - 16:40
amonbede - تهران - ایران
بارها گفتم تا زمانی که این رژیم به کشورهای غربی ، شرقی و کلا به اکثر کشورهای دنیا باج میده مورده حمله قرار نمیگیره این ثروت مردم ایرانه که به کشورهای دنیا داده میشه تا آخوند خودش رو نگه داره
دوشنبه 17 بهمن 1390 - 09:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.