هند: واردات نفت از ایران را کاهش نمی‌دهیم

 

پراناب موکرجی، وزیر دارایی هند

 

وزیر دارایی هند روز یکشنبه با اعلام اینکه کشورش قادر نیست بدون نفت ایران سر کند، گفت که دهلی نو قصد ندارد واردات نفت از ایران را کاهش دهد. این کشور حدود ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز خود را از جمهوری اسلامی خریداری می‌کند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، پراناب موکِرجی که برای سفری دو روزه به آمریکا رفته است، روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در شیکاگو، ایران را از جمله کشورهایی دانست که در تأمین نیازهای هند به عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور جهان، حائز اهمیت است و تأکید کرد که دهلی نو در این شرایط نمی‌تواند تصمیمی در خصوص «کاهش شدید» واردات نفت از ایران اتخاذ کند.
 
پیش از این نیز یکی از مسئولان وزارت نفت هند اعلام کرده بود که این کشور قصد ندارد میزان وارد نفت از ایران را کاهش دهد.
 
ایالات متحده ضمن تحریم بانک مرکزی ایران از مشتریان جمهوری اسلامی درخواست کرده است تا واردات نفت از ایران را قطع کنند.
 
هند چهارمین وارد کننده بزرگ نفت در جهان و دومین وارد کننده بزرگ نفت از ایران است.
 
علیرغم مخالفت هند با قطع واردات نفت از ایران، دهلی نو در حال حاضر تحت تأثیر تحریم‌های ایالات متحده علیه بانک مرکزی، در پرداخت بدهی‌های عقب‌مانده خود به تهران با دشواری‌های بسیاری همراه است.
 
ایالات متحده دهم دی‌ماه با تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی، اعلام کرد که موسسات مالی بین‌المللی در صورت معامله با بانک مرکزی ایران در فهرست سیاه این کشور قرار می‌گیرند.
 
هند هم‌اکنون بدهی‌های خود به ایران را از طریق یک بانک دولتی ترکیه می‌پردازد، روالی که تحت تأثیر تحریم‌ها علیه بانک مرکزی ایران، با موانع و مشکلات بسیاری مواجه شده است.
 
هند پیشتر به ایران پیشنهاد داده بود تا بدهی خود را به روپیه پرداخت کند که با توجه به کاهش های پی در پی ارزش روپیه، تهران خواستار آن شده است که دهلی نو بخشی از بدهی های خود را به ین ژاپن بپردازد.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران روز نهم بهمن‌ماه اعلام کرد که در مذاکرات اخیر با هند، «مشکل طلب هشت میلیارد دلاری» از این کشور حل شده است.
 
دهلی نو در عین موافقت با تحریم‌های شورای امنیت علیه برنامه اتمی ایران، مخالفت خود را با سایر تحریم‌های یک‌جانبه علیه جمهوری اسلامی اعلام کرده است و به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، علیرغم تحریم‌های نفتی آمریکا و اتحادیه اروپا، شرکت‌های نفتی هندی در ماه های اخیر حتی بر میزان خرید نفتی خود از ایران افزوده‌اند.

+76
رأی دهید
-40

greentree - تهران - ایران
هند حق داره چون نفت رو داره با ۳۰% زیره قیمت از ایران وارد میکنه ،چین هم همین طور به زودی با این حکومت قرارداد میبنده ،اینه نتیجه انتخاب رهبر دائمی ،انتخاب رهبر دائمی یعنی‌ انداختن بمب اتم توی کشور ،رهبر دائمی حاضر هر شکستی رو تحمل کنه که در قدرت بمونه و چابلوسان درباری هم برای پول هر جنایتی رو انجام میدند
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 10:56
khoftegan - کیف - اکراین
الهی می‌خواد جای چینو بگیره)))))نهی نهی
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 11:57
samuk66 - لندن - انگلستان
هیچ کشوری نباید واردات نفت از ایران رو کاهش بده چون این تحریما فقط مردومو بدبخت می‌کنه و غرب اهمیتی به کار مردم نمیده
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 12:01
khoftegan - کیف - اکراین
الهی می‌خواد جای چینو بگیره)))))نهی نهی
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 11:57
nassaji - مازندران - ایران
و باز هم وطن فروشان سکوت خواهند کرد.
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 12:29
baas - روتردام - هلند
و ساندیس خورها برای لحظه‌ای خوشهال .
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 17:12
jordanpol - آلبرتا - کانادا
هیچ کدوم از این کشورها توانایی تحریم کردن نفت ایران را در عمل ندارن.شاید به زبان یه حرفایی بزنن اما در واقع تحریم نفت ایران مساوی با رکود اقتصادی شدید کشور وارد کننده میشه. این یه واقعیته
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 18:42
Azadikhah - تكسل - هلند
حکومت ایران چوب حراج زده به نفت مگر این کشورهایی که از ایران نفت میخرند, احمقند نفت زیر قیمت بازار جهانی‌ نخرند!
‌سه شنبه 11 بهمن 1390 - 12:01
Azadikhah - تكسل - هلند
هند عملاً قصد دارد نفت وارداتی از ایران را به طور پایاپای معامله کند و در این بین ایران نیز چاره ای ندارد جز اینکه روپیه را برای خرید کالاهای هند مصرف کند. با این حال، مقامات هندی می گویند که ارزش واردات هند از ایران که همان واردات نفت است بیش از صادرات هند به ایران است و در نتیجه معلوم نیست که ایران با روپیه مازاد خود چه خواهد کرد، جز اینکه آنها را در بانک های هند نگه دارد یا صرف واردات کالای بیشتر از این کشور کند. ایران به طور متوسط ده میلیارد دلار نفت در سال به هند صادر می کند و اگر قرار باشد معادل این پول به روپیه را صرف واردات کالا از هند کند، شکی نیست که تنها برندۀ این معامله اقتصاد هند خواهد بود.
‌سه شنبه 11 بهمن 1390 - 17:09
hassan5 - تهران - ایران
اقای اوباما اختیار این را دارد که با بعضی از کشورها طبق قوانین تحریم رفتار نکند.احتمالا هند برای نفت ارزانی که در اینده از ایران بی مشتری خواهد خرید با اوباما بتوافق رسیده است.این یک بده بستان سیاسی است.احتمالا این اتفاق برای چین هم خواهد افتاد.البته این کشور ها باید بعدا جبران کنند
‌چهارشنبه 12 بهمن 1390 - 14:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.