اجرای طرح حجاب گل یاس برای دختران دانشآموز در تهران
گامهای متعددی برای سختگیری در حجاب از طریق طراحی لباسهای متحدالشکل برداشته شده است
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران از اجرای طرح حجاب و عفاف «گل یاس» ویژه دختران در تهران خبر داد.
آذر نظری یکشنبه، دوم بهمن ماه، به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت که این طرح با همکاری آموزش و پرورش و برای دختران ۱۴ تا ۱۸ ساله و با همراهی دانشآموزان اجرا میشود.
به گفته خانم نظری به علت کمبود امکانات و اعتبار، این طرح فقط در سه منطقه آموزش و پرورش اجرایی میشود و اجرای آن ۱۶ ماه طول خواهد کشید.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران همچنین گفت که ۸۵/۵ درصد زنان کارشناس برای حجاب و مانتوی دختران نوجوان در مدارس، رنگ سورمهای را به عنوان رنگ مانتوی دانشآموزان دختر نوجوان انتخاب کردهاند. به گفته او، رنگ دوم انتخابی، خاکستری است.
در دوسال اخیر، جمهوری اسلامی گامهای متعددی برای سختگیری در حجاب از طریق طراحی لباسهای متحدالشکل برداشته است. خرداد ماه سال گذشته، استانداری تهران از طراحی لباس فرم زنان کارمند خبر داد و چندی بعد نیز رئیس سازمان زنان جمعیت هلالاحمر ایران از طراحی چادر ملی برای زنان امدادگر خبر داد.
بر این اساس، مانتو و مقنعهای که تاکنون به عنوان لباس فرم این جمعیت استفاده شده، جای خود را به چادر ملی خواهد داد و از این پس زنان امدادگر علاوه بر پوشش قبلی خود، چادری بر سر خواهند کرد که آرم هلالاحمر بر روی آستین آن دوخته شده است.
دی ماه سال گذشته نیز، سرپرست امور فرهنگی معاونت دانشجویی وزارت بهداشت گفت که این معاونت قرار است آییننامه «پوشش» دانشجویان پزشکی را طی دو ماه تدوین کند.
به گفته دکتر فریبا قربانیان، لباس و پوشش و رفتار از جمله گزینههایی است که در آییننامه به آن پرداخته شده است.
مردادماه گذشته نیز دبیر شورای اجتماعی کشور گفت که طرح موسوم به «طرح تحول اجتماعی» که برنامهای ملی برای کاهش آسیبهاست، آماده شده است.
علیرضا افشار این طرح را پس از دو سال «بررسی جامع آسیب های اجتماعی، برنامه ملی کاهش آسیب ها و ارتقای سرمایه اجتماعی» آماده اجرا اعلام کرد. او گفت که برنامههای هشتگانه «حجاب و عفاف» برای سال ۹۰ به همه ادارات و نهادها ابلاغ شده است.
همه اینها در حالی اتفاق افتاده که با وجود آنکه آقای احمدینژاد در تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد که نحوه پوشش مردم ربطی به دولت ندارد، طرحی با عنوان «طرح جامع عفاف امنیت اجتماعی» با امضای رئیسجمهوری ایران به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و سپس توسط آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشته شد. این طرح در هنگام اجرا «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» نام گرفت.
مجریان این طرح، علاوه بر نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، سپاه و بسیج بودند.
اجرای طرح «امنیت اجتماعی» به همراه طرح مبارزه با «بدحجابی»، با داغشدن رقابتهای انتخاباتی و پس از آن بالاگرفتن اعتراضها و برخورد حکومت با معترضان، فراموش شد، اما بار دیگر از اواسط سال گذشته با اعتراض چهرههای مذهبی و تذکر به دولت جریان یافت.
آیتالله خامنهای هم در سالهای اخیر هشدار داده بود که دشمنان کشور تلاش میکنند از طریق اشاعه فرهنگ یا عقاید فاسد، انقلاب «نرم» یا «مخملی» در کشور به راه اندازند.
اجرای طرح «امنیت اجتماعی» به همراه طرح مبارزه با «بدحجابی»، با داغشدن رقابتهای انتخاباتی و پس از آن بالاگرفتن اعتراضها و برخورد حکومت با معترضان، فراموش شد، اما بار دیگر از اواسط سال گذشته با اعتراض چهرههای مذهبی و تذکر به دولت جریان یافت.