موسس یاهو استعفا داد؛ یاهو از گذشتهاش دور میشود
جری یانگ
جری یانگ، مدیرعامل سابق و یکی او موسسان یاهو از عضویت در هیات مدیره این شرکت استعفا داد. یاهو همچنان به تلاشهای عموماَ نافرجام خود برای رقابت با رقبای قدرتمندی نظیر فیسبوک و گوگل ادامه میدهد.
مدیرعامل سابق و یکی از موسسان یاهو و عضو فعلی هیات مدیره این شرکت، جری یانگ از سمت خود کنارهگیری کرد. این در حالیست که هنوز مدت زمان زیادی از معرفی اسکات تامپسون بهعنوان مدیرعامل جدید یاهو نگذشته است. یاهو اکنون باید استراتژیهای خود برای آینده را مورد بازنگری قرار دهد.
جری یانگ در سال ۱۹۹۵ همراه با دیوید فیلو یاهو را تاسیس کرد. او ۱۷ سال در شرکتی که خود پایه گذاشته بود فعالیت کرد تا اینکه از کل سمتهای خود کنارهگیری کرد. او همچنین از سمت هیئت مدیره در شرکت یاهو ژاپن و نیز گروه Alibaba استعفا داده است. جری یانگ دلیل این استعفا را پیگیری فعالیتهای دیگر خود در خارج از یاهو عنوان کرد.
پیش از مدیر عاملی تامپسون برخی بر این گمان بودند که او دوباره به سمت قبلی خود در این شرکت باز خواهد گشت اما این اتفاق نیفتاد. تامپسون در چهارم ژانویه و پس از چهار ماه جستجو به مدیر عاملی یاهو برگزیده شد.
یانگ، ۴۳ ساله، در دهه ۹۰ میلادی بنیانگذار یاهو شد که در آن زمان یکی از ماشینهای جستجوی پیشرو در دنیای وب بود. او زمانی از یاهو کنارهگیری میکند که این شرکت به سختی دچار رقابت با فیسبوک و گوگل بر سر تعداد کاربران و میزان تبلیغات است.
یانگ از سمت هیئت مدیره در شرکت یاهو ژاپن و نیز گروه Alibaba نیز استعفا داده است
یک تحلیلگر به بلومبرگ گفت که یاهو با پاک کردن خود از گذشتهاش به طور سمبلیک دارد تمایل خود را به حرکت رو به جلو نشان میدهد.
تلاش بیفرجام یاهو برای رقابت با رقبای قَدَر
یاهو در ماه سپتامبر ۲۰۱۱ مدیر عامل سابق خود را تلفنی اخراج کرد. کارول بارتس، مدیرعامل شرکت یاهو هفتم سپتامبر این خبر را در یک ایمیل نوشت و از همکارانش خداحافظی کرد. مدیر عامل ۶۳ سالهی یاهو در آن ایمیل نوشت که«تلفنی» خبر اخراج را به او دادهاند. بارتس سه سال پیش با ۸۰ درصد رای موافق هیئت مدیره یاهو، جانشین جری یانگ شده بود.
اخراج صدها تن از کارکنان این شرکت برای کاهش هزینهها از اولین اقدامات بارتس برای بهبود وضعیت یاهو در میدان رقابت با گوگل بود. اقدامی که نتوانست روند رو به کاهش سهم این شرکت در بازار اینترنت و به تبع آن کاهش درآمد در برابر گوگل و فیس بوک را متوقف کند.
رقابت با رقیبان قدری مانند گوگل و فیس بوک برای یاهو دشوار است. هرچند که خدمات این شرکت هنوز هم طرفداران فراوانی در دنیای وب دارند، اما یاهو بیش از همه در حوزهی درآمد ناشی از تبلیغات میدان را به رقبا باخت. سال ۲۰۰۹، یاهو صاحب بیش از ۱۶ درصد از درآمد تبلیغات آنلاین وب بود. این رقم در سال ۲۰۱۱ به ۱۱ درصد کاهش یافت، درحالی که درآمد تبلیغاتی گوگل در همین دورهی دو ساله، از ۳۵ درصد به ۴۱ درصد افزایش یافته است. سهم گوگل در این بازار ۱۷۰ میلیارد دلار است، یعنی ۱۰ برابر درآمد یاهو .فیسبوک نیز سهمی ۷ درصدی از تبلیغات آنلاین دارد.