آمریکا:در صورت بسته شدن تنگه هرمز، آمادگی کامل برخورد با آن را داریم

لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا

 

لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه گفت نیروهای نظامی ایالات متحده هیچ نیازی برای آمادگی بیشتر و یا تمرین فراتر برای مقابله با بسته شدن احتمالی تنگه هرمز ندارند و اگر چنین اتفاقی روی دهد، آمادگی کامل برای برخورد با چنین شرایطی را دارند.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای پانه تا روز چهارشنبه در پاسخ به خبرنگاران که آیا آمریکا آمادگی خاصی را برای بسته شدن احتمالی تنگه هرمز از سوی ایران در نظر دارد، گفت: «اصولا ما همیشه حضور نظامی کافی داریم و آمادگی لازم برای هر مسئله اضطراری را داریم ولی هیچ نیازی نمی بینیم که کار خاصی انجام دهیم. به اندازه کافی توان لازم را داریم و هیچ نیاز ویژه ای دیده نمی شود.»
 
در هفته های گذشته بحث لفظی میان ایران و آمریکا در مورد تنگه هرمز جریان داشته و دارد. متعاقب زمانی که اتحادیه اروپا اعلام کرد طرح تحریم نفت ایران را بررسی می کند، محمدرضا رحیمی، معاون محمود احمدی نژاد اعلام کرد اگر چنین کاری انجام شود، ایران تنگه هرمز را خواهد بست.
 
متعاقب آن مسئولان نظامی دو کشور به هم هشدار و پیام دادند و در آخرین اظهار نظر، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد منظور حفظ امنیت منطقه بوده و ایران نگفته که تنگه هرمز را می بندد.
 
وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه گفت: «ایالات متحده همواره حضور نظامی قدرتمندی در منطقه داشته و الان هم به همان اندازه حضور نظامی مشخص و مقتدری در منطقه داریم. پیام آن هم کاملا مشخص است: به طور کامل آماده هستیم تا هرچه لازم باشد برای حفظ صلح و ثبات در آن منطقه از جهان را انجام دهیم.»
 
لئون پانه تا گفت: «ما به طور مشخص دو خط قرمز مشخص کرده و به ایران هم اعلام کردیم. دستیابی ایران به بمب اتمی و اقدام احتمالی ایران برای بستن تنگه هرمز. اما با این حال، هدف اصلی ما، این است که اختلافات را کنار گذاشته و بتوانیم به طور صلح آمیز و بدون هیچ گونه درگیری و به استناد قوانین و مقررات بین المللی، مسائل و نگرانی ها دو طرفه را حل کنیم.»
 
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد:«ما همیشه این را روشن مطرح کرده ایم، اگر تهدیدی برای منطقه باشند و برخی رفتار ها که درمنطقه انجام می دهند،در صورتی که مجبور بشویم، آماده پاسخگویی نظامی خواهیم شد.»
 

آقای پانه تا گفت: «ما از مقررات و قوانین بین المللی تبعیت می کنیم و امیدواریم ایران هم چنین مسیری را دنبال کند.» وزیر دفاع آمریکا حاضر نشد در مورد جزییات نامه ای که گفته می شود در مورد تنگه هرمز به ایران نوشته شده مطلبی بگوید و فقط گفت: «ما کانال های متعددی برای گفت وگو با مقامات ایرانی داریم و سعی می کنیم از این کانال های ارتباطی استفاده کنیم.»
 
روزنامه نیویورک تایمز چندی پیش از ارسال پیامی از سوی آمریکا به ایران خبر داده بود که در آن آمریکا  به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی درباره پیامدهای بستن تنگه استراتژیک هرمز به وی هشدار داده  و گفته است، چنین اقدامی «خط قرمز» واشینگتن است.
 
نیویورک تایمز به نقل از مقام‌های آمریکایی که نامشان را فاش نکرده نوشته است: کاخ سفید در پیام خود تصریح کرده است در صورت چنین اقدامی از سوی جمهوری اسلامی واکنش نشان خواهد داد.
 
چند روز بعد رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با تایید این خبر گفت: «ما نامه آمریکا در مورد تنگه هرمز را از سه راه دریافت کردیم. هم دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل آن را تحویل گرفته، هم نسخه‌ای از آن را سفیر سوییس در ایران به عنوان حافظ منافع آمریکا فرستاده و همچنین جلال طالبانی، رییس جمهوری عراق این پیام را به ایران منتقل کرده است.»
 
وی افزود: «در حال حاضر مشغول بررسی نامه هستیم و اگر حس کنیم نیازی به فرستادن پاسخ باشد، به آن جواب می‌دهیم ولی در حال حاضر به بررسی‌های خودمان ادامه می‌دهیم.»
 
آقای مهمانپرست همچنین گفت: «تنگه هرمز شاه‌راه حیاتی برای تامین انرژی مورد نیاز دنیا است، طبیعتا ایران تمام توان خود را برای امنیت آن به کار خواهد گرفت و تمام توان دفاعی ما برای تامین امنیت این منطقه است.»
 
وزیر دفاع آمریکا همچنین روز چهارشنبه در مورد تعویق انداختن رزمایش مشترک میان آمریکا و اسرائیل گفت که به عقب انداختن زمان این مانور، به درخواست اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل انجام شده است.
 
لئون پانتا گفت: «آقای باراک به ما اطلاع داد که مایل است زمان اجرای مانور عقب بیافتد. ما هم بررسی های لازم را کردیم و با آن موافقت کردیم.»
 
مقامات اسرائیلی روز شنبه به منابع خبری گفته بودند برای پرهیز از تنش بیشتر در منطقه، تصمیم گرفته اند این مانور را دیرتر برگزار کنند و شاید در نیمه دوم سال جاری میلادی، این رزمایش مشترک را اجرا کنند.
 
تنگه هرمز نقشی استراتژیک در انتقال انرژی به بازارهای جهانی دارد و طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۰۹ روزانه ۱۵.۵ میلیون بشکه نفت خام، معادل حدود ۱۷ درصد کل نفت صادراتی جهان از این تنگه به بازارهای جهانی منتقل شده است.

+86
رأی دهید
-111

bahram-g - آمرسفورت - هلند
دندان‌های شما گرگ‌های گرسنه بر تن درخت کهنسال ایران زمین اثری ندارد. اگر حتی در جنگی احتمالی‌ پیروز شوید اما نفرت ایرانیان را تا ابد به جان خریده‌اید. شما خونخوار تر از مغول و کثیف تر از عرب و جهان گشا تر از اسکندر نیستید....بیش از ۸۰۰۰ سال تاریخ مکتوب با ۳ ناو هواپیمابر آمریکایی‌ و ناو پیشرفته انگلیسی‌ و بمب‌های شیمیایی آلمانی‌ و پیاده نظام روسی و موشک‌های فرانسوی نابود نمی‌شود.. ایرانی‌ تفرقه را کنار بگذار.. مبادا دوباره بهمن جادویه ساسانی و داریوش سوم هخامنشی و خوارزم شاهیان تنها بمانند.
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 09:45
محمداصلی - تهران - ایران
رژیم شیطانی آخوندها با رهبری نابخردانه ولی وقیح اینبار در باتلاقی فرو رفته است که بیرون آمدن از آن بسیار بعید است . اگر بتواند از این منجلابی که خود فراهم کرده جان سالم بدر ببرد در برابر ضربات بعدی واکسینه خواهد شد و این موضوع را جهان بخوبی می داند . در شرایط فعلی امریکا و ناتو هیچ ضرورتی برای حمله نظامی ندارند و فقط در صورتی که آخوندها از سر ناچاری بخواهند رفتار خطرناکی همچون بستن تنگه هرمز انجام دهند با واکنش قاطع و تمام کننده نظامی روبرو خواهند شد و امریکا آمادگی آنرا دارد .
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 10:22
Azadikhah - تكسل - هلند
خوب حالا ببینیم کی‌ می‌خواد تنگه هرمز رو ببنده این گوی و این میدان!
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 12:13
sedaye_sokoot1388 - تهران - ایران
با درود-میدونم که دولت امریکا اونقدر هشیار هست که بدونه تموم شلوغ بازی وجنگ طلبی دولت کثیف اسلامی ایران به این دلیله که بتونه به بهانه جنگ وحمله بیگانه سرکوبهای داخلی رو با قدرت هر چه تمامتر انجام بده واین ارزوی رهبر وسران وخصوصا عده کمی به ظاهر ازمردم ولی جیره خوار و دستمال بدستان نظام کثیف میباشد .
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 12:44
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
درود بر ارتش‌های رهایی بخش آمریکا،اسرائیل و ناتو. به امید آزادی ایران.امین
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 15:36
golly47 - فرانکفورت - المان
اگر آمادگی داری پس بیا جلو وقتی‌ عربها از بین برند آنوقت از کجا میارین بخورین وسایل جنگی تونو به کی‌ می‌خواهید بفرشید ۸۰۰ سال طول کشید تا رومیها ناکار شدند برای شماها ۱۰۰ سال کافیه پس بهتره از در دوستی‌ وارد شوید با این ملت هرکه در افتاد ور افتاد
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 18:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.