ترکی الفیصل: در برابر تهدیدهای ایران همه گزینه‌ها را به کار می‌گیریم

رئیس پیشین سازمان امنیت عربستان سعودی در واکنش به تهدیدهای اخیر ایران گفت برای تامین امنیت ملی و منطقه‌ای از همه گزینه‌ها استفاده خواهیم کرد. وی سیاست‌ ایران در کشورهای همسایه را ماجراجویانه و تنش‌آمیز خواند.

ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان امنیت عربستان

 

ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی در یک کنفرانس امنیتی با شرکت کشورهای شورای همکاری خلیج‌ [فارس] در ریاض اعلام کرد که بستن تنگه هرمز پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به همراه خواهد داشت.

ترکی الفیصل که هم اکنون سرپرستی "مرکز پژوهش‌ها و مطالعات اسلامی ملک فیصل" را عهده‌دار است گفت: «همه ما سخنان متکبرانه در مورد بستن تنگه هرمز و تعرض به کشورهای همسایه را از زبان رهبران ایران شنیدیم. این اقدام سبب افزایش تنش در منطقه می‌شود و ممکن است با ماجراجویی‌های غیرقابل پیش‌بینی همراه شود.»

تحریم‌ها و جایگزینی نفت ایران

 

 وزیر امورخارجه ژاپن در عربستان سعودی

مقامات عربستان سعودی پیشتر اعلام کرده بودند که در صورت تحریم نفت ایران، این کشور آماده است نیاز سوخت جامعه جهانی را تامین کند. محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در هیأت عامل اوپک، در گفت‌وگو با روزنامه‌ی "شرق" (یکشنبه ۲۵ دی / ۱۵ ژانویه) ضمن هشدار به کشورهای عربی حاشیه‌ی خلیج فارس گفته بود که «اگر کشورهای عربی در جایگزینی نفت ایران همکاری کنند، در حوادث بعدی شریک خواهند بود».

مقامات چین، ژاپن و کره‌جنوبی که از شرکای اصلی ایران در آسیا به شمار می‌آیند در پی درخواست‌های مکرر آمریکا برای پیوستن به تحریم‌های نفتی علیه ایران، طی روزهای گذشته به کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس سفر کرده و خواهان تضمین‌هایی برای تامین نفت مورد نیاز خود شده بودند.

سیاست ایران بی‌اثر خواندن تحریم‌هاست

تهدید مقامات ایرانی در حالی صورت می‌گیرد که کشورهای اتحادیه‌ی اروپا بر سر تحریم واردات نفت ایران اساسا به توافق رسیده‌اند. تنها جزئیات، زمان و چگونگی این تحریم‌ هنوز کاملاَ روشن نیست و باید به تایید کشورهای عضو برسد. به گفته‌ی دیپلمات‌اتحادیه‌ی اروپا، این پیشنهاد در نشست بعدی وزیران خارجه‌ی این اتحادیه‌ که در تاریخ ۲۳ ژانویه برگزار می‌شود به بحث گذاشته خواهد شد.

کشورهای عربی صادرکننده نفت رزمایش دریایی اخیر ایران را به عنوان هشداری به خود به خاطر همراهی آنان با سیاست‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی قلمداد کردند.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در گفتگو با شبکه تلویزیونی "سی‌ان‌ان" عنوان کرده بود که کشورش می‌تواند به آسانی ظرفیت تولید نفت خام خود را تا ۵/ ۱۲میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

به گفته وزیر نفت عربستان تولید این کشور در حال حاضر روزانه بین ۴/ ۹ تا ۸/ ۹ میلیون بشکه است و برای ازدیاد آن تا ۵/ ۱۲ میلیون بشکه تنها باید شیر فلکه‌ها را باز کرد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی  تحریم نفتی احتمالی ایران در نشست آینده اتحادیه اروپا را "شوی تبلیغاتی" خواند و در مورد تحریم بانک مرکزی از سوی آمریکا نیز گفت: «من فکر می‌کنم آنها یک هدف را دنبال می‌کنند و آن شلوع کردن فضای فکری منطقه است.»

ترکی الفیصل: در مناقشه اتمی بی‌طرف هستیم

 

ناوگان پنجم دریایی آمریکا خود را مسئول حفظ امنیت خلیج‌فارس می‌داند

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که دستیابی ایران به بمب اتمی و بستن تنگه هرمز دو موضوعی هستند که "خط قرمزهای" آمریکا به شمار می‌آیند. این تنش‌ها سرانجام به ارسال نامه از سوی اوباما به آیت‌الله خامنه‌ای منجر شد که در آن رئیس‌جمهور آمریکا مستقیماَ نسبت به انسداد آبراه هرمز به جمهوری اسلامی هشدار داده بود.

ترکی الفیصل درباره برنامه اتمی ایران گفت: «در مناقشه اتمی میان ایران و جامعه‌ جهانی بی‌طرف هستیم، اما تهدید امنیت و منافع‌مان ما را وادار می‌کند از همه گزینه‌ها برای دفاع از وطن و امنیت منطقه‌ای خود یاری گیریم.»

این مقام سعودی ضمن اشاره به تهدید‌های مستقیم ایران افزود: «اگر ما به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد پایبندیم، نباید از سوی ایران تهدید شویم. این کشور نباید به این تنش دامن زند.»

ترکی الفیصل بار دیگر ایران را متهم به دخالت در امور کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس کرد و درباره "تبلیغات جمهوری اسلامی" علیه کشورهای عربی گفت: «رهبران ایران باید از دخالت در امور کشورهای عضو شورای همکاری خودداری کنند و از ایجاد تفرقه و فتنه مذهبی و زیر پا گذاشتن حاکمیت ملی این کشورها دست بردارند.»

تهران و ریاض به جز برنامه اتمی ایران و بستن تنگه هرمز در مورد تحولات کشورهای عراق، بحرین، سوریه و لبنان اختلافات شدیدی با یکدیگر دارند.

در پی افشای توطئه ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا، مناسبات دو کشور رو به تیرگی نهاد. عربستان سعودی و آمریکا مقامات ایرانی را متهم می‌کنند در این توطئه دست داشته‌اند.

+214
رأی دهید
-73

ordak - بن - المان
جالبه عربستان سوسمارودی هم ظاهراً کشوره، تــــــــــــازه حتی میتونه از امنیت خودش هم دفاع کنه جوری که رئیس پیشین اداره امنیتش گفته این یعنی حتی عربستان سوسمارودی هم رئیس اداره امنیت داره!!! , به حق چیزای نشنیده !!,اینجور که شترزاده سوسمارالقورباقه میگه!!!جل السوسمار
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 14:34
greentree - تهران - ایران
اگه ایران پیشرفت اقتصادی مثل ترکیه داشت و مردم هم آزاد بودند فکر میکنید عربستان هرگز به فکر ضربه زدن به ایران بود ؟..هرگز .تمامی‌ این دشمنی‌های کشورهای اطراف به خاطره سیاست‌های غلط خامنه‌ای و پسرش هست که نه سواد دارند نه علم
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 14:22
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
نباید با مسخره کردن و کوچک حساب کردن دیگران، خودمون رو بزرگ جلوه بدیم. اگه بزرگ هستیم، بزرگیه ما خود نمایانگر خواهد بود، احتیاج به تحقیر کشور‌های دیگه نیست. یک عمر ترکیه و ترک‌های مملکت خودمون رو مسخره کردیم، عرب‌ها رو سوسمار خور معرفی‌ کردیم، اروپایی‌‌ها رو ...نشور خطاب کردیم، آخرش هم همه از ما جلو زدند و در راه آسایش و امنیت و رفاه ملت خودشان کوشش کردند، غیر از ما ایرانیان..
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 15:08
aghareza27 - برگن - نروژ
برید گورتون را گم کنید شما زباله‌ها از ترس صدام عنتر از آمریکا خواستید بیاد بند تنبانتان را محکم کنه یه وقت نرینید رو خودتون حالا که آمریکا را پشت سر خودشون می‌بینند شیر شدند از آخوند جماعت خیلی‌ کفریم ولی‌ خدا به آخوندا زور بده بیشتر از این که این ملخ خورهایی کثافت را سر جاشون بشنند هر چی‌ میکشیم یه سرش به این آشغالها ربط داره خوبه حالا همه میدونند آمریکا هر چی‌ با بمب اتم ایران مخالف هست فقط بخاطر این احمق هاست ،راستی‌ کامنت من را تا حالا چند بر منتشر نکردی با دم شیر بازی‌ میکنی‌ تنگه هرمز را ببندم ؟
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 17:38
دل سوخته - اریزونا - امریکا
این موضوع که یه عرب اشغال بیاد ایران رو تهدید کنه چیزی بجزء بی شرافتی مسئولین مملکت ایران رو نمیرسونه که یه عرب پاپتی ایران رو بخواد تهدید کنه
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 20:28
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
و این نیز بگذرد ایران دوباره پیروز خواهد شد
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 21:53
oghab - هلسينكي - فنلاند
امیدوارو انهایی که در این سایت کامنت‌های ضد ملی ودر کمال بی‌غیرتی مینویسند ..در اینده نزدیک سوراخ موش نروند ..ایران پیروز است چون لایق پیروزیست .ایران قدرت اول منطقه است .بدون تردید وتمام همسایگان ایران .جز حسادت و رشک چیز دیگر ندارند .
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 22:47
parvaz 1 - پلیموس - انگلیس
مرگ بر جمهوری اسلامی٬ مرگ بر علی چلاق
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 23:20
IR230 - لوون - بلژیک
خاک بر سر ما ایرانیها که همیشه از یک نفر بت ساختیم و از او بدون اینکه فکر کنیم اطاعت کردیم.فقط شعار میدهیم.نه عمل.ببینیدانقلاب سبز هنوز به هیچ حا نرسید وانقلاب مصر کمتر از بیست روز.حال خیلی دشمن کم داشتیم(عربها)دشمن تراشی هم کردیم.حالا همین عربهاکه خودشون رو به ظاهر دوست معرفی میکردند روی اصلی خودشون رو نشان دادند.واقعا که بی عرضه هستیم
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 04:20
bahram-g - آمرسفورت - هلند
بیا عرب بیابانگرد تا دوباره بهمن جادویه تو را شکست دهد.
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 06:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.