با نفوذترین خانواده های ایرانی در دبی چه کسانی هستند؟

حاکم دبی چگونه ایرانیان را جذب کرد؟

در یکی از اسناد ویکی لیکس به حضور موثر ایرانیان در دبی اشاره شده است. این سند در 27/6/2007 توسط جیلیان برنز، رئیس دفتر منطقه ای ایران در دبی تنظیم شده است.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" ؛ در این سند ویکی لیکس آمده است: دبی یکی از مراکز اصلی ایرانیان خارج از کشور از لحاظ تعداد زیاد و حضور در جامعه اقتصادی است.

مهاجران ایرانی، چه کسانی که قبل و چه کسانی که پس از انقلاب اسلامی به دبی آمدند، نقشی قابل توجه در موفقیت اقتصادی دبی بازی کرده اند.

 

دبی همچنان پذیرای مهاجران ایرانی است که در همه ی حوزه های اقتصادی فعالیت می کنند. البته، تنش بین دو کشور و افزایش فشار بین المللی در مورد ایران باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای جامعه اقتصادی دبی شده است.

به گفته ی اتاق تجارت و صنعت دبی، ایرانیان و غالبا تاجران این کشور، در بین اولین بیگانگانی هستند که در امارات متحده ی عربی فعالیت اقتصادی را اغاز کردند.

در ادامه ی این سند آمده است: از زمان دهه 1950 که ایران پویاترین اقتصادی منطقه را داشت، بازار دبی، اول از همه متوجه ایران بود.

حاکم دبی، شیخ راشد به ایرانیان مشوق هایی مثل زمین رایگان، محافظت شخصی و معافیت از پرداخت گمرگ ارائه کرد.

با فشارهای اقتصادی غرب علیه  ایران  پس از انقلاب 57 ، دبی نقشی جدی به عنوان مرکز صادرات برای ایران بازی کرد.

این تلگراف بر روی حضور اقتصادی ایران در امارات تمرکز دارد. در ذیل نگاهی جامعه شناختی به جامعه ی ایرانیان ساکن دبی شده است:

امارات در فاصله ی کمتر از 100 مایلی خلیج فارس واقع شده و  بزرگترین شریک تجاری ایران است. دبی به عنوان روزنه ای از سوی ایران استفاده می شود تا فعالیت اقتصادی این کشور با دنیای خارجی از طریق حمل بارها توسط کشتی های بزرگ و لنج ادامه یابد.

 

 

اتاق تجارت و صنعت دبی ادعا می کند که در سال 2006، تجارت غیرنفتی ایران و دبی به 8 میلیار دلار رسیده بود.

همچنین ارزش تجارت کامل ایران - دبی به حدود 11 میلیارد دلار رسید.

همانطور که در رسانه های داخلی گزارش داده شد، کنسولگری ایران در دبی اعلام کرد که صادرات و واردات به ایران به 7 میلیارد دلار در سال 2006 رسید و صادرات ایران به امارات نزدیک به 3 میلیارد دلار بود. انتظار می رود که به 3.5 میلیارد دلار در سال 2007 برسد.

مسئول تجاری کنسولگری ایران در دبی اعلام کرده است که ایران ماشین الات و تجهییزات سنگین، میوه، سبزی ، غذا، مصالح ساختمان و محصولات پتروشیمی به امارات صادر می کند.

به نوشته ی سایت دولتی ایسنا، در پایان سال 2006، مجموع سرمایه ایرانیان  در دبی نزدیک به 300 میلیارد دلار است.

بسیاری از خانواده های ایرانیان فعال اقتصادی در دبی به وضعیت برجسته ی رسیده اند. اما مهاجران قدیمی ایرانی در جامعه دبی بیشتر شناخته شده اند. البته انها هم اکنون شهروند امارات هستند.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" ؛  حتی برخی از انها وارد دولت امارات شده اند و پست وزارتی نیز گرفته اند.

خانواده های مشهور ایرانی

خانواده های با نفوذ ایرانی در دبی عبارتند از: گله داری، گرگاش، العقیلی و رفیقدوست .

این افراد چندین فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری  دارند و نمونه ی فرصت های کاری موجود در دبی هستند.

خانواده گله داری، البته با مقداری پسرفت مواجه شده اند ولی سابقه ی طولانی در فعایت های سازمانی و تجاری از دهه 1940 دارد.

وی اصلتا اهل شهر گله دار در ایران است. سه بردار گله داری اولین هتل مدرن دبی را ساختند که شامل هتل اینترکانتیننتال و هیتات رجینسی در اواسط دهه 1970 می شود.

یکی از بزگرترین چهارراه های دبی عبدالوهاب گله داری نام دارد که به خاطر نزدیکی به محل نمایشگاه ماشین معروقش یعنی گله داری موتورز است.

عبدالوهاب همچننین روزنامه گلف تایمز را راه اندازی کرد و یکی از فرزندانش سردبیر روزنامه خلیج تایمز بود.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" ؛ امروز، یکی دیگر از فرزندان گله داری، عصام مدیرعامل توسعه دهندگان بین المللی عمار هستند که برج دبی را می سازد و قرار است که بزرگترین برج جهان باشد.

همچنین خانواده های بزرگ دیگری مثل العقلیلی روابط تجاری قابل توجهی با امریکا و ایران دارند. البته العقیلی با پسرفت هایی در حوزه سرمایه گذاری در ایران مواجه شده است.

ایرانیان در تمام حوزه ها پخش شده اند

امروز، ایرانیان دبی در طیف گسترده ای از فعالیت های اقتصادی مشغول به کار هستند و به نظر نمی اید که بر روی بخش خاصی در فعالیت های اقتصادی متمرکز شده اند.

دولت ایران، مرکزی تجاری در دبی دارد که همایش های بین الملی تجاری برگزار می کند و شورای مستقل تجارت ایران، آن محل را اداره می کند تا ایرانیان فعال اقتصادی را کمک کند.

بر اساس مقاله ای که در ژانویه سال 2007 در میدل ایست انلاین منتشر شد، اتاق تجارت و صنایع دبی اعلام کرده است که هشت هزار و پنجاه شرکت ایرانی در دبی ثبت شده اند. این در حالی است که شورای تجارت ایران این تعداد را نزدیک به 10 هزار شرکت عنوان کرده است.

لهحه ی لاری پلیس امارات

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" ؛ دیگر ایرانیان به عنوان، معلم، استاد، مسئولان بانکی و پزشک در امارات فعالیت می کنند.بسیاری از پلیس های امارات اصالتا متعلق به قسمت جنوبی ایران و بلوچستان هستند.

برای مثال، یک چهارم افسران پلیس در ساختمان مرکز تجارت جهانی دبی، محل ساختمان کنسولگری، به لاری سخن می گویند که گویشی فارسی است.

  

 

همچنین برخی از اماراتی های قدیمی، زبان فارسی را به صورت محدود صحبت می کنند، چراکه زمانی زبان فارسی زبان بازار داخلی دبی بود.

منافع دولت ایران

دولت ایران از دو حوزه در خصوص جامعه تجارت ایرانیان در دبی نفع می برد.

در ادامه این سند به منافعی که ایران از تجارت با امارات می برد اشاره شده است: برعکس کردن جریان سرمایه از ایران و هدایت دوباره آن به ایران و حفظ ارتباط اقتصادی بین دو کشور مخصوصا در حالی که تهدید تحریم های بیشتر افزایش پیدا کرده است.

همچنین مقامات ایرانی معمولا سفرهایی به دبی می کنند که نمی توان فهمید که این قدم، به بهبودی اوضاع کمک کرده است یا خیر.

احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در تاریخ 13 می سال 2007 به دبی سفری کرد که اولین سفر رئیس دولت ایران به امارات از زمان اتحاد امارات بود.

او دیدارهایی محرمانه ی با فعالان اقتصادی داشت که افراد برجسته ای هم در میان انان بودند.

در ادامه ی سند ویکی لیکس آمده است: ما از چندین نفر شنیده ایم که جامعه ی ایرانیان دبی در گردهمایی بزرگ رئیس جمهور ایران در استادیوم فوتبال باشگاه ایران حضور یافته اند.

در کنار رئیس جمهور، اخیرا، وزیر تجارت و رئیس بانک مرکزی چندین بار به دبی سفر کرده اند.

به گزارش رسانه ها، وزیر تجارت در جلسه ای با شورای تجارت ایران حضور یافت و در پاسخ به درخواست برخی از اعضا، قول به انجام اقداماتی در جهت تسهیل تجارت امارات واعضا داد.

به نوشته ی این سند ویکی لیکس، منابع ما اشاره کردند که دولت ایران به دنبال استفاده از نفود بیشتر در شورای تجارت ایران است.

یکی از دلایل اهمیت روابط این دو کشور، حضور حمید اصفی ، یکی از ارشدترین دیپلمات های ایرانی، سخنگوی سابق و معاون وزیر خارجه را به عنوان سفیر ایران در امارات است.

کنسول ایران در دبی دیدارهای مرتبی با شیوخ دبی در مورد روابط تجاری دارد.

توضیح تنظیم کننده ی سند: فضای تقریبا باز اقتصادی دبی و جو اجتماعی با محدویت کمتر این کشور به جذب ایرانیان که هم اکنون 10 درصد جمعیت امارات را تشکیل می دهند ادامه می دهد.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" ؛ همچنین تسهیل کردن انتقال محموله ها به ایران از دبی خط، عرضه ای  مهم برای خدمات و واردات محموله به ایران  است که شامل فعالیت خود ایرانیان برای دور زدن تحریم امریکا و سازمان ملل می شود.

در پایان توضیحات این سند آمده است: تصویر فرود هواپیمای احمدی نژاد در ماه می در امارات و خروج همزمان دیک چنی معاون رئیس جمهور امریکا از این کشور، نشان دهنده ی مشکلات سهمگین امارات برای ارتباط با دو کشور ایران و آمریکاست و همچنین سخت است که امارات دو کشور را نادیده بگیرد.


 

+281
رأی دهید
-66

ALireza200096 - تهران - ایران
اوهههه این یارو گله داری رو من میشناسم البته کسی نیست توی شمال تهران اونو نشناسه بخاطر سوپر ماشین های گذر موقت و غیر موقتی که توی تهران فقط اون 1 دونه داره مثل جدید ترین مدل های لامبورگینی پورشه فراری فورد هامر و ...
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 05:08
zamanphp - تهران - ایران
به خدا اگه این نظام کثیف نبود و این سرمایه گذاری ها تو ایران عزیز انجام میشد الان پیشرفته ترین کشور تو خاوز میانه و حتی آسیا بودیم ولی افسوس...
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 06:28
shervin-iran - خرم آباد - ایران
طایفه گله داری یکی ازبزرگترین طوایف استان لرستان هستش که در حومه شهر خرم آباد و روستاهای نزدیک به آن زندگی می کنند...افراد این قوم همگی ثروتمند و مالک بوده و هستند...من هیچ گله داری رو نمی شناسم که فقیر باشه.....ماشااله همگی ترلیاردر هستند .....خدا بهشون بیشتر بده...
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 06:34
majid63 - پاريس - فرانسه
اما رات هیچ منافعی برای ایران ندارد فقط عربها چاق بیشتر می‌شند و دخترهای ایرانی‌ در آنجا بفروش میروند بخاطر یک لقمه نان.فقط بخاطر جمهوری اسلامی.ننگ بر تو آخوند بد ترکیب.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 07:14
suhail - دبی - امارات
بقیه تجار نیز می توان از این افراد نام برد الرستمانی والگرگ وعباسی وقبیله بزرگ العوضی والزرعونی را نیز می توان نام برد
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 07:31
آشی - لندن - انگلیس
می خواهم بدانم دبی به غیر از آسمانخراش چه جاذبه توریستی دارد؟ فقط یک تعداد ساختمانهای بلند با فروشگاههای مدرن. هیچ جاذبه فرهنگی یا تاریخی پیدا نمی شود. تنها یک مرکز خرید مدرن. همین.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 08:55
arashia - شیراز - ایران
لار شهری در استان فارس است وگله داریها هم اهل استان فارس هستند
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 09:26
m.noor - شارجه - امارات
با درود. ذوب در ولایتdanial-nabi استکهلم -سوئد اینجا همان عرب کده‌ای است که تو از آن سخن گفتی‌ .م.ن
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 09:53
shahrooz93 - دبی - امارات
اینجا بیشتر امارات‌هایی که بالای ۴۰ سال سن دارند می‌تونن خیلی عالی ایرانی صحبت کنند. اگر هم می‌گن نمی‌تونن دارن دروغ می‌گن. به خاطر تبعیض‌نژادی هست. می‌خوان بگن زبان ایرانی ارزشی نداره که. اما بیشترشان بلد هستن.!! بیشتر پلیس‌ها می‌تونن ایران صحبت کنند.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 12:54
taz_manian - کیف - اکراین
اینجا که نوشته گلّه داری‌ها مال شهر گلّه دار نیستند و اصالتی بندر عباسی دارند
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 13:14
poriyaye_vali - دوحه - قطر
shervin-iran - خرم آباد - ایران..گَله‌دار شهری است در جنوب استان فارس و مرز استان فارس و بوشهر است. شهر گله‌دار در بخش گله‌دار از توابع شهرستان مهر استان فارس در جنوب ایران واقع شده‌است
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 14:17
asire gham - پونا - هند
shervin- iran - خرم آباد - ایران , - alireza200096 -تهران -ایران / شماها که اینارو میشناسین توشون کسی‌ نیست بخواد ازدواج کنه؟هرچقدر اونا پول دارن من خوشگلم.شاید بتونیم با هم کنار بیاییم.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 14:01
Mohammad_Galadari - ‫کوالالامپور - ‫مالزی
گله داری‌ها از سالهای دور به بندر عباس و بندر لنگه مهاجرت کردند و از زمان کشف حجاب رضا شاه به دوبی‌ نقل مکان کردن ،و هیچ ربطی‌ به انقلاب ایران نداشته...و این که گله داری‌ها تنها سرمایه خود را در دوبی‌ نگاه نداشته اند و به کشورهای نظیر انگلیس ،آمریکا ،پاکستان و مالزی و .. برده اند ،که این هم دلیل پسرفت آنها در دوبی‌ نمی‌شود چون مقدار زیادی از سرمایه را از دوبی‌ به بقیه کشورها که نام بردم انتقال داده اند و هنوز پر نفوذ‌ترین خانواده در دوبی‌ هستن از شهر داری دوبی‌ ،فرودگاه ،گمرک گرفته تا بانک دوبی‌ را نیز در دست دارند.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 14:48
porharfi - آرنم - هلند
تجارت دختران ایرانی از آن ِ کیست؟؟! در دُبـــِی!!!
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 15:58
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
حالا مگه خیلی مهمه که گله داری از کجاست؟ مهم اینه که گله داری و یا هر ایرانی دیگه که سرمایه دار باشه و سرمایش توی کشور دیگه باشه ، اون دیگه ایران بیا نیست و جزو اون کشور محسوب میشه. اوائل انقلاب که کویت و دوبی تصمیم داشتند ایرانی ها را بیرون کنند ، موفق به پرداخت سرمایه هاشون نشدند و اینه که دوباره تحملشون کردند. یکعده زیادی از همین آقایون مسلمان دو آتیشه تر از خامنه ای هستند و همون بهتر که با عربهای اونوری باشند . اگه شما هم سالهای پنجاه و شصت میلادی اونجا تشریف می بردین الآن اگه اندازه اونها نداشتین اما کمتر هم نداشتید. اون قدیما یادم میاد که میگفتند هر کی ورشکست شد و خواست پول در آره بره کویت. اما یه عده از جنوبی ها مسخره میکردن و میگفتن مگه همینجا پول کمه؟ اون موقع توی جنوب ایران هم پول فراوان بود و مرد میخواست بیاد و کار بکنه و دربیاره.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 17:00
مانفرد - ایران - ایران
Mohammad _Galadari-کوالالامپور-مالزی دوست عزیز. پیشینه ای که جنابعالی عنوان کردی موثقترین تاریخ خانواده گله داریه و آثارش رو میشه تو بندرعباش مثل( حمام تاریخیه گله داری) و نیز تجار موفق و خانواده های متمول ساکن تو این شهر دیدکه خوشبختانه من با چند نفرشون دورادورآشنا هستم .به هر صورت انسانهای موفق تو هرجا باشند باعث رونق و پیشرفت اونجا میشند و ایکاش محیط جوری فراهم بود که میتونستند تو ولایت خودشون موثرتر باشند.چه لرستان و چه فارس و چه هرمزگان ووو
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 16:49
irane/azad - رتردام - هلند
porharfi دست پسر رفسنجانی‌
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 17:36
rohe.emam - دبى - امارات
اینا که اینجا گفتن که کمی‌ از این آدما بودن که سرمایه‌دار و پولدار هستن. خیلی‌ها هستن که اینارو می‌زارن جیبشون . خدا بیشتر بهشون بده مگه ما حسودیم . فکرش موقعیتش رو داشتن به اینجا رسیدن. همه باهم یک صدا امام تو رووووووووووووووحت.. یاد آهنگ على موسى زاده افتادم . گله داروم کله داروم گله دار ... باید بگیم بزارن این آهنگ لووووووووول . اونوقت باید دیکشنرى هم بزاریم بقیه بفهمن
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 18:55
SherenAsal - دوحه - قطر
گله دار از توابع شهرستان لامرد فارس (جنوب) وبرای جنوب فارس وبوشهر این شهرستان ومردمانش بسیار شناخته شدس مثل لاریها گراشیها لامردیها و...
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 20:13
kurosh-h - گوتنبرگ - سوئد
من در اوایل دهه ۸۰ در دبی زندگی‌ کردم. بسیاری از مردم آنجا ریشه ایرانی‌ داشتند و همان آدم‌ها به ما بیشترین کمک را میکردند. و کمترین کمک از جانب ایرانی‌ هایی بود که از دهه ۷۰ به بعد به دبی آمده بودند.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 21:01
SherenAsal - دوحه - قطر
از جنوب فارس ما زیاد تجار توی خلیج داریم وخیلیها شهروند کشورها اونجا شدن وهنوز جه شهروندان ایرانی اصل وجه مقیمیان 50 و 60 سال اونج هستند از ایران فامیلهاشونو رو سابورت میکنن وخیلی ها از همون شهرستانه زن میکیرن وجقدر فامیلهای دورشان از جنوب ایران با هم رفت وامد دارن----اما نمیدونم بعضی ها اکه از شمال وتهران و.. بری امریکا واروبا هزار ویک کار بکنی جون خودشون از اون وران براشون کلاس داره اما خدا نکنه یه دختر توی همین کشورهای که اکه مقایسه کنیم خیلی بیشتر رعایت میکنن کار بکنن ااااااااااااااااااااااوه فلان شد دختر فروختن وبیسان شد اما تو کشورای دیکه هر کار میکنن شب و روز مست با امریکاییها یا عربهای اون ورا ووووواااااااا به به هنر دارن و فلان دارن جون اون ورا دولتهاش حمایت میکنه از این افراد اما کشورها ی خلیج قانون اسلامی دارن و حتی متولدین اینجا هم باید از قانون ایران استفاده کنن
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 20:31
سوییس - برن - سوییس
shervin-iran - خرم آباد - ایران. کی گفته گله داری ها اهل لرستانند،گله داری ها در اصل لاری هستند(جنوب استان فارس )و سنی مذهب که بیشتر به بندرعباسی میشناسند،
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 22:04
سوییس - برن - سوییس
دوستان کسی دختران ایران را به زور دوبی یا جایی دیگه نمی برد خودشان با رضایت کامل تشریف میبرند،فکر نکنید فقط دختر ایرانی اونجا هستند بیشر دخترای دوبی از کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق هستند.
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 22:11
ranande taxi - منچستر - انگلستان
حالا چی‌ از این گله داری‌ها به شما‌ها میرسه که این همه سرشون بحث و جدل می‌کنین بهتر نیست بگیم همه ایرانی‌ هستن تا کی ما با خودمون هم به یک تفاهم خواهیم رسید خدا میدونه؟
‌چهارشنبه 14 دي 1390 - 23:24
shervin-iran - خرم آباد - ایران
سوییس - برن - سوییس. عزیز دلم ...مثل اینکه من اهل این منطقه هستم و سالهاست دارم در جوار این خاندان زندگی می کنم...شاید شما بیشتر از من این طایفه رو می شناسی..شاید هم من اصلا جای دیگه ای دارم زندگی می کنم و خودم خبر ندارم..هه هه هه
‌پنجشنبه 15 دي 1390 - 05:08
negin5 - تهران - ایران
دیگه کدوم دختر یا زنی می تونه مدعی بشه فریب خورده و رفته دبی برای روسپی گری؟؟؟ ای بابا، اینا با رضایت کامل و برای درامد بیشتر به امارات میرن. همین. تجارت چی؟؟؟ تجارت اونه که طرف رو سرش شیره بمالن بهش بگن میری دبی میشی مدیر فلان جا و بعد بیارنش بفرستن کاباره.. خودمون رو گول می زنیم یا برای زشتی کار اونا بهانه و عذر می تراشیم؟
‌پنجشنبه 15 دي 1390 - 13:00
nostalgic - کالیفرنیا - آمریکا
حیف،اگر تمامِ نوابغ و ثروتمندانِ ایران دوباره به وطن برمیگشتند و البته کینه و نفرت از هم رو فراموش میکردیم الان ایران پیشرفته‌ترین کشورِ دنیا بود
‌پنجشنبه 15 دي 1390 - 19:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.