بررسی روزنامه‌های تهران؛ یکشنبه ۱۱ دی

روزنامه های یکشنبه ۱۱ دی بیشتر مطالب خود را به انتخابات اختصاص داده اند.

روزنامه کیهان تیتر زده است « گزارش کیهان از صف بندی های سیاسی در انتخابات ۹۰ » و روزنامه مردمسالاری در عنوان اول خود نوشته « شورای نگهبان در بررسی صلا حیت ها نگاه سیاسی و سلیقه ای نخواهد داشت».


روزنامه تهران امروز هم تیتر خود را اختصاص داده به « ائتلاف جریان انحرافی و حامیان دولت».

دومین موضوع مورد توجه روزنامه ها اقدام تازه ای است که مطبوعات، آن را در ادامه ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی دیده اند. روزنامه شرق تیتر اصلی خود را خواسته فرمانده ناجا قرار داده است با عبارت« پلیس بانک برای رصد حساب‌ها».

روزنامه جهان صنعت به اوضاع آشفته در بازار اشاره کرده و تیتر زده « هیجان دوباره در بازار سکه و طلا».

روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان آینه تمام نما به قلم حسام الدین برومند نوشته « سال ۲۰۱۲ از امروز در حالی شروع شده است که سال گذشته -۲۰۱۱ - تحت تاثیر بیداری اسلامی ملت های منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا سپری شد و حتی پهنه این بیداری به قلب اروپا و آمریکا کشیده شد و اکنون جنبش تسخیر وال استریت بیش از ۳ ماه است که گلوی نظام سرمایه داری را به سختی می فشارد».

ارزیابی نویسنده از تحولات سال گذشته این است که « در یک سال گذشته حتی دشمنان نشان دار ایران اسلامی اعتراف دارند که موقعیت ایران بصورت فزاینده مقتدرتر از گذشته است. دان مریدور معاون نتانیاهو خود دست به قلم می شود و در جروزالم پست می نگارد: «با بررسی تحولات منطقه گسترش نفوذ و قدرت نرم ایران در مقابل هژمونی آمریکا قرار گرفته است» نمونه ها بسیار است اما این اعتراف فارین پالیسی خواندنی است که در تفسیر تحولات منطقه خاطرنشان می کند؛ مختصات منطقه به سود ایران در حال تغییر است.»

بررسی روزنامه‌های تهران؛ یکشنبه ۱۱ دی 

نعمت احمدی در روزنامه شرق از پلیس بانک می گوید

روزنامه شرق یادداشتی دارد به قلم نعمت احمدی حقوق دان در باره پلیس بانک و نوشته «هر روز که از تاریخ کشف بزرگ‌ترین فساد بانکی می‌گذرد نهاد‌های مختلف دنبال راهکار یا ارایه راهکاری مبنی بر جلو‌گیری از وقوع اعمالی از این دست می‌گردند. آخرین اظهارنظر مربوط به فرمانده نیروی انتظامی است که ایجاد پلیس اقتصادی یا بانکی مستقر در بانک مرکزی را خواستار شده است».

آقای احمدی همچنین نوشته است « به باور نگارنده، در پرونده فساد بانکی اخیر همه نهاد‌ها و سازمان‌های دست‌اندرکار از بانک مرکزی گرفته تا بازرسی کل کشور و شورای‌عالی پول و اعتبار و دیگر دست‌اندرکاران ناظر کوتاهی کرده‌اند هرچند اگر پلیس بانکی تشکیل می‌شد مانند دیگر نهادها این متخلفان پلیس را دور می‌زدند. مگر هم‌اکنون بانک مرکزی ناظر بر کار بانک‌ها نیست؟ مگر سازمان بازرسی کل کشور به عنوان بازوی نظارتی قوه‌قضاییه مسوولیت ویژه‌ای ندارد؟ جای تعجب است که همه این نهاد‌ها از حراست و حفاظت داخلی گرفته تا بازرسی کل کشور و حتی وزیر مربوطه بنا بر اخبار منتشر شده از مدت‌ها قبل در جریان کلاهبرداری عظیم بانکی بودند اما عمل مجرمانه فوق زیر گوش همه این مجموعه‌ها انجام پذیرفت. نمی‌توان کشور را با گسترش نهادهای مختلف خصوصا از نوع امنیتی و نظارتی آن اداره کرد. اداره کشور با اجرای صحیح و درست قانون امکان‌پذیر است.»

روزنامه شرق در یادداشت دیگر خود به ماجرای اعلام غیر قانونی بودن خانه سینما از سوی شورا فرهنگ عمومی پرداخته است.

احمد مسجد جامعی وزیر پیشین ارشاد در یادداشتی با عنوان«خانه سینما همان سینما است» نوشته است «خانه سینما نهادی قانونی است که قریب ربع قرن سابقه دارد و زمینه‌ساز شکل‌گیری سایر تشکل‌های فرهنگی و هنری از جمله خانه هنرمندان، خانه تئاتر، خانه موسیقی، خانه شاعران، انجمن هنرمندان نقاشی، انجمن هنرمندان گرافیک و نظایر آن بوده است. ضرورت تشکیل چنین نهادی ناشی از نگاه جدید به هنر و اندیشه و جایگاه هنرمندان در پس از انقلاب اسلامی و تبدیل فضای سینمایی به اصطلاح «فیلمفارسی» به «سینمای مولف» است. این تغییر نگاه و تحول جایگاه نیاز به مشارکت صنفی گسترده‌ای داشت که انجام آن بدون همراهی عموم اهل سینما و اصحاب اندیشه و هنر امکان‌پذیر نبود.»

آقای مسجد جامعی گفته است «با توجه به جایگاه قانونی آن و همچنین توان بالای این نهاد خودجوش در همکاری با برجسته‌ترین چهره‌های هنری و فرهنگی کشور لازم است از برخوردهای شتابزده پرهیز و با روش گفت‌وگو و تعامل با آنان روبه‌رو شوند. «خانه‌سینما» طی این سال‌ها آنقدر اعتبار و تاثیرگذاری داشته که در پرتو فعالیت‌های آن حقوق صنفی هنرمندان تعریف و تبیین شده و فعالیت‌های اجتماعی و رفاهی سینماگران حتی در شرایط دشوار قطع حقوق قانونی آنها سامان یافته است.»

بررسی روزنامه‌های تهران؛ یکشنبه ۱۱ دی 

نویسنده مردمسالاری معتقد است "انگار، انتخاباتی صنفی و قبیله ای در پیش است"

 نویسنده اظهار نظر کرده است که «یقین است که اصحاب اندیشه و هنر که چشم و چراغ این سرزمین فرهنگی هستند با همدلی، همراهی و پیگیری زمینه رفع مشکلات ناشی از تصمیمات شتابزده به‌ویژه در آستانه ۳۰سالگی جشنواره فیلم فجر را فراهم کنند و از حیثیت و شأنیت سینما و تنها نهاد صنفی و فراگیر آن به خوبی پاسداری ‌کنند. به دلیل حضور فراگیر هنرمندان حوزه‌های مختلف سینما، «خانه سینما» همان سینما است و هر برخوردی با آن به تجزیه سینمای ایران می‌انجامد و دستاورد بزرگ همه این سال‌ها را در معرض آسیب قرار می‌دهد.».

روزنامه مردمسالاری در یادداشتی با عنوان پاسخ به آیندگان بر عهده کیست؟ به قلم منصور فرزامی نوشته است «حال در آستانه آزمونی دیگر، به صراحت بگویم که در جمع جوانان دانشگاهی که آینده سازان آتی کشورند و بازاریان که نبض اقتصاد را در دست دارند و در پرس و جوی احوال طبقات عزیز دیگر، هیچ گاه چنین فضای سنگینی را به یاد ندارم. نوعی بی اعتمادی و افسردگی در بیان و تلقی مردم عزیز ماست. چراها و اما و اگرهایی هست و حکمت اندیشان جامعه هم اینها را می دانند ولی چرا کنار گرفته اند و جهت تلطیف این فضای سنگین و ملال آور قدمی بر نمی دارند، نمی دانم! آیا حفظ مصلحت است یا حب مقام یا حفظ جاه; یا سلامت را «برکنار» می بینند».

به نوشته سرمقاله نویس مردمسالاری « فضا، حاکی از آن است که انگار، انتخاباتی صنفی و قبیله ای در پیش است، نه خیزشی ملی و فراگیر جهت تضمین آینده نظام ! اگر حقی بر مردم مترتب است که هست، پس «حق» گرفتنی است. در موضع انفعالی و انزوا، نتیجه ای حاصل نمی شود».

حسام الدین کاوه در روزنامه تهران امروز به دولت و نشست های انتخاباتی پرداخته و نوشته «نشست محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری با جمعی که اعضای ستاد (سابق) انتخاباتی وی توصیف شده‌اند و نیز حضور ‌ثمره‌هاشمی در این جمع، نشانگر این است که دولت عملا وارد کارزار انتخاباتی شده است».

سرمقاله نویس تهران امروز به انتقاد از این اقدام دولت پرداخته و نوشته است «طبق مفاد قانون اساسی وظیفه برگزاری انتخابات برعهده دولت و به‌طور مشخص وزارت کشور است. هرگونه فراروی از این وظیفه یا دخالت و تلاش برای راهیابی افرادی که منظور دولت هستند به مجلس، تخلف آشکار از قوانین است».

این نویسنده همچنین ابراز نگرانی کرده است که « متاسفانه نشانه‌هایی دیده می‌شود که حاکی از تلاش‌های مستقیم و غیرمستقیم دولت برای تاثیرگذاری یا جهت‌دهی به انتخابات آتی مجلس است».

به گفته این تحلیلگر، « همین نهان‌روشی و پنهان‌کاری، موجب نگرانی دلسوزان نظام و انقلاب است، مبادا رئیس‌جمهوری که مورد اقبال مردم بود، خناسان و منافقان مسیرش را اندک‌اندک از مسیر انقلاب و نظام جدا کنند. شاید محل برگزاری این نشست یعنی ساختمان مجلس سابق نیزبا هدف انتخاب شده و نشانه‌ای از تقابل حاضران در این نشست با بهارستان باشد».

+87
رأی دهید
-27

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.