آمریکا ۳۰ میلیارد دلار جنگنده و هلی کوپتر به عربستان می فروشد
آمریکا نسل جدیدی از جنگنده های اف ۱۵ را در اختیار عربستان سعودی قرار می دهد
سخنگوی کاخ سفید از اجرای بزرگترین قرارداد نظامی این کشور با عربستان سعودی خبر داده است.
ارزش این قرارداد نظامی نزدیک به سی میلیارد دلار است.
سخنگوی کاخ سفید طی بیانیه ای از هاوایی آمریکا اعلام کرده است که این قرارداد نشان دهنده تعهد آمریکا به تامین و تقویت ظرفیت دفاعی عربستان سعودی به عنوان یک بخش کلیدی امنیت منطقه خلیج فارس است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر برای تعطیلات سال نوی میلادی در هاوایی به سر می برد.
آمریکا اعلام کرده است که براساس این قرارداد، ٨٤ فروند جت جنگنده جدید اف ۱۵ و همچنین قطعاتی برای تقویت و نوسازی ۷۰ جنگنده اف ۱۵ اس به عربستان تحویل داده خواهد شد.
به گفته مقام های رسمی آمریکا، این قرارداد شامل تامین مهمات نظامی، قطعات یدکی جنگنده ها ، آموزش، نگهداری و تدارکات لازم است.
اعلام قرارداد نظامی آمریکا و عربستان در میانه تبادل تهدیدهای لفظی ایران و آمریکا نسبت به تنگه هرمز در خلیج فارس صورت می گیرد که بیش از ۱۷ درصد نفت خام جهان از آن عبور می کند.
سکوت اسرائیل
در حالی که فروش تعداد زیادی از هواپیماهای جنگنده و هلیکوپترهای تهاجمی به عربستان سعودی، موازنه راهبردی در خاورمیانه را برهم می زند، اسرائیل برخلاف موارد پیشین با این معامله مخالفتی نکرده است.
ایران با برگزاری یک مانور نظامی در تنگه هرمز اعلام کرده است که در صورت تحریم نفت این کشور از سوی جامعه بین المللی، این تنگه را مسدود خواهد کرد اما آمریکا می گوید که این موضوع را تحمل نخواهد کرد.
توافقنامه جدید، بزرگ ترین قرارداد تسلیحاتی بین آمریکا و عربستان سعودی در تاریخ هر دو کشور است. بیش از یک سال پیش دولت و کنگره آمریکا بر سر فروش بیش از ۶۰ میلیارد دلار جنگ افزار به عربستان سعودی طی ۱۰ تا ۱۵ سال به توافق رسیدند.
این قرارداد به جز فروش ۸۴ فروند جنگنده اف ۱۵، نوسازی ۷۰ فروند جنگنده اف ۱۵ اس نیروی هوایی عربستان، شامل فروش بیشتر از ۱۵۰ فروند هلیکوپتر نظامی آپاچی و بلک هاوک است.
تحلیلگران می گویند این قرارداد در جهت کاهش نگرانی عربستان سعودی از تقویت توان نظامی ایران امضا می شود.
کارشناسان نظامی پیشتر گفته بودند که جنگنده اف ۱۵ اس برای حمله احتمالی عربستان سعودی به اسرائیل مناسب نیست و کارایی این هواپیما برای عملیات نظامی در مناطق همجوار است.
ایران در هفته جاری همزمان با تهدید به مسدود کردن تنگه هرمز یک مانور نظامی در این منطقه خلیج فارس برگزار کرد
برخی از تحلیلگران سیاسی اعتقاد دارند که این قرارداد در جهت کاهش نگرانی عربستان سعودی از تقویت توان نظامی ایران امضا شده و به برتری هوایی عربستان در برابر ایران کمک می کند.
سخنگوی کاخ سفید می گوید این قراداد از بیش از ۵۰ هزار فرصت شغلی را در آمریکا پشتیبانی می کند و سالیانه ۳ و نیم میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک می کند.
شرکت بوئینگ که تولیدکننده جنگنده های اف ۱۵ و هلیکوپترهای آپاچی است، پیشتر اعلام کرده بود که قرارداد تسلیحاتی با عربستان از ۷۷ هزار فرصت شغلی در ۴۴ ایالت آمریکا پشتیبانی می کند.
در حالی که فروش تعداد زیادی از هواپیماهای جنگنده و هلیکوپترهای تهاجمی به عربستان سعودی، موازنه راهبردی در خاورمیانه را برهم می زند، اسرائیل برخلاف موارد پیشین با این معامله مخالفتی نکرده است.
مقام های نظامی آمریکا پیشتر اعلام کرده بودند که آمریکا جنگنده پیشرفته و جدید اف ۳۵ را در اختیار اسرائیل خواهد گذاشت.