صادق لاریجانی: قضات دادگستری از کاندیدای خاصی حمایت نکنند

لاریجانی کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی را تشکیل داده است

رئیس قوه قضاییه ایران دخالت این قوه در انتخابات را مردود دانسته و دادستان کل ایران از "توطئه خارجی" برای ایجاد التهاب در جریان انتخابات سخن گفته است.

روز سه شنبه، ۶ دی (۲۷ دسامبر)، صادق اردشیر لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در سخنانی در جمع دادستان ها و رئیسان کل دادگستری های کشور، وظایف این قوه در جریان برگزاری انتخابات دوره نهم مجلس از جمله نقش کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی را شرح داد.

 

آقای لاریجانی ضمن تاکید بر اقدام سریع روسای دادگستری های سراسر کشور برای ایجاد شعبه های ویژه پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی، گفت که قانون اساسی وظیفه نظارت استصوابی را برعهده شورای نگهبان، وظیفه اجرایی انتخابات را بر عهده وزارت کشور و وظیفه برخورد با تخلفات و جرایم انتخاباتی و پیشگری از وقوع تخلفات را برعهده قوه قضاییه قرار داده است.

رئیس قوه قضاییه گفت که در جریان انتخابات، دستگاه قضایی نباید در نظارت و اجرا دخالت کند و افزود که تعبیر رسانه های همگانی در مورد "نظارت قوه قضاییه بر انتخابات" صحیح نیست.

وی یادآور شد که قانون انتخابات بر رسیدگی خارج از نوبت به جرایم انتخاباتی تاکید دارد و افزود "لازم است روسای کل دادگستری ها بتوانند شعبی خاص در دادسراها و دادگاه ها با استفاده از قضاتی متدین و بی طرف برای برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی ایجاد کنند" و گفت که هدف از تشکیل این شعب، رسیدگی خارج از نوبت به گزارش تخلفات انتخاباتی است "تا رفتار ناشایست برخی، موجب از بین رفتن سلامت انتخابات نشود."

رئیس قوه قضایی افزود که "قضات دادگستری نباید از کاندیدای خاصی حمایت کنند تا مردم مطمئن باشند از آراء شان صیانت می شود."

آقای لاریجانی گفت که "یکی از موارد فراوان این است که افراد در انتخابات، رقبای خودشان را تخریب می کنند که این جرم است و باید به آن رسیدگی شود."

چند هفته پیش، رئیس قوه قضاییه با صدور بخشنامه ای، دستور کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی را به منظور "اجرا و اعمال دقیق قانون و پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی" صادر کرد و غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل را به ریاست این کمیته منصوب کرد.

این کمیته در تهران و مراکز استان ها ستادهای ویژه ای را تشکیل می دهد.

 

به گفته اژه ای کشورهای غربی می کوشند نشان دهند اوضاع ایران مشابه سایر کشورهای منطقه است

تشکیل این کمیته واکنش هایی را در مورد نقش قوه قضاییه در جریان انتخابات مجلس در پی آورد و در حالیکه برخی از مقامات حکومتی، آن را اقدامی طبیعی در راستای ایفای وظایف انتخاباتی قوه قضاییه دانستند، برخی دیگر تشکیل چنین نهادی را نشانه نگرانی از بروز تخلفات انتخاباتی توصیف کردند.

به گفته آنان، اختیارات گسترده دولت در برگزاری انتخابات باعث آن شده است تا قوه قضاییه، که رئیس آن در صدد ایجاد تشکیلاتی جدید برای "نظارت" بر انتخابات برآید و اظهارات آقای لاریجانی در مورد اینکه نظارت بر انتخابات در حیطه اختیارات شورای نگهبان است ظاهرا واکنشی به انعکاس این نظر در رسانه های همگانی است.

در همانحال، روز گذشته، سایت سحام نیوز، متعلق به حزب اعتماد ملی، اظهارات مهدی کروبی، دبیرکل این حزب را در مورد ستاد نظارتی قوه قضاییه منتشر کرد که گفته است: "آقایان ستاد مبارزه با تخلفات انتخاباتی را با حکم رئیس قوه قضاییه تشکیل داده اند و همه اینها نشاندهنده آن است که آقایان هیج اعتقادی به رای مردم ندارند و از هم اکنون خود را برای برگزاری انتخاباتی فرمایشی آماده می کنند."

هشدار دادستان کل

غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل، سخنگوی قوه قضاییه و رئیس کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی، نیز در سخنانی در مورد نحوه برگزاری انتخابات مجلس و نقش قوه قضاییه در این انتخابات سخن گفته است.

آقای اژه ای در جلسه روسای کل دادگستری گفته است که شواهد اطلاعاتی نشان می دهد که "کشورهای غربی در تلاشند کشور را در انتخابات ملتهب کنند."

دادستان کل در مورد برگزاری تظاهرات در طول مبارزات انتخاباتی هشدار داد و گفت : "این کشورها در تلاشند تا حتی با تشکیل اجتماعات کوچک، کشور ایران را در دنیا ملتهب نشان دهند و وانمود کنند که مسایلی که در کشورهای حوزه خاورمیانه وجود دارد، در ایران هم وجود دارد."

  

ثبت نام داوطلبان عضویت در مجلس به عنوان نخستین مرحله شرکت در مبارزات انتخاباتی آغاز شده است

این مقام قضایی خواستار شرکت گسترده مردم در رای گیری انتخاباتی شد و افزود: "انتخابات با شکوه و با حضور گسترده مردم علاوه بر اینکه نماد مردم سالاری دینی است، در جهت امنیت ملی تاثیر زیادی خواهد داشت و امیدواریم که انتخابات آینده هم همین معنا را داشته باشد."

غلامحسین محسنی اژه ای این نظر مقامات جمهوری اسلامی را تکرار کرد که تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، که تا کنون به سرنگونی تعدادی از رهبران این کشورها و تظاهراتی برای کناره گیری برخی دیگر از این رهبران منجر شده، تحت تاثیر انقلاب اسلامی سی سال پیش در ایران قرار دارد و هدف معترضان در این کشورها ایجاد نظام های حکومتی شبیه جمهوری اسلامی است.

وی گفت که "بیداری اسلامی الهام گرفته از نظام مقدس جمهوری اسلامی" است اما هشدار داد: "در کنار بیداری اسلامی، دشمن هم بیکار ننشسته و به طور مشخص همه شیاطین، به خصوص آمریکا و صهیونیست ها، برای ایجاد تنش در نظام جمهوری اسلامی و نظام ولایت فقیه در حال توطئه هستند."

این مقام قضایی در مورد ماهیت این توطئه ها هم توضیح داد که کشورهای غربی عمدتا در صدد ایجاد پایگاه های الکترونیک و فضای سایبری هستند و افزود: "بر همین اساس، رئیس قوه قضاییه تصمیم گرفت امسال با دقت و مکانیزم بهتر به وظیفه ای که قانون بر عهده ما گذاشته عمل کنیم."

آقای اژه ای گفت که یکی از وظایف دادستانی کل در انتخابات، پاسخ به استعلامات مراکز نظارتی، شورای نگهبان و هیات های اجرایی وزارت کشور است و افزوده است که در حال حاضر، زمینه همکاری این نهادها فراهم شده است.

دادستان کل بر رسیدگی به جرایم انتخاباتی به شکل خارج از نوبت تاکید ورزید و گفت که برای این منظور "از قضات خوب، مجرب و آشنا به مسایل مجازی و غیر مجازی با دید حکومتی استفاده خواهد شد."

رای گیری در انتخابات دوره نهم مجلس در جمهوری اسلامی روز ۱۲ اسفندماه صورت می گیرد و نام نویسی داوطلبان نمایندگی از روز 3 دی آغاز شده و به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت.

تاکنون شماری از تشکل ها و فعالان اصلاح طلب شرایط را برای حضور در انتخابات مناسب ندانسته اند و گفته اند که در مبارزات انتخاباتی شرکت نخواهند کرد.

+95
رأی دهید
-49

compatriot - تورنتو - کانادا
قورباغه باز ابوعطا خواند!
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 12:53
bavar88 - آمستردام - هلند
یکی‌ از پر شور‌ترین انتخابات خواهد بود. فردای انتخابات ببینیم که تحریم کنندگان ظاهری چه قدر ذغال مالی میشوند.
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 13:42
hassan5 - تهران - ایران
نتیجه این دوره از انتخابات .مشارکت میلیونی مردم فقط بعنوان تائید نظام و زدن مشت محکم بدهان امپریالیسم گومونیسم صهیونیسم ..وغیروه میباشد .وکیل الدوله ها از قبل مهندسی شده اند.شما خودش را ناراحت نکن
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 13:16
khorramdin babak - فرانكفورت - فرانكفورت
خوب اسمی روی شما گذشته هند. مثلث زور و ریا و ستم سه بردار لاریجانی. نام شما در کنار وطن فروشی مثل میرزا آقا نوری. و آغاسی در تاریخ ایران ثبت خواهد شد.
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 14:12
Nur_ir - هامبورگ - المان
تمام ارکانهای اصلی واساسی را برادران لاریجانی تصاحب کردند . وقتی رئیس قوه قضائیه یک اخوند هرچند همیشه بوده باید فانحع عدالت و قضاوت را خواند . بیشترین اعدامها بخصوص فله ای وجوانان تا زیر 18 سالدر زمان همین اخوند دست نشانده سید علی خامنه ای است . مگر تو میدانی کدامین قضات به چه . کسی رای میدهد که برای حفظ صورت ظاهر میگوئی قضات دادگستری از کاندیدای خاصی حمایت نکند . بتو چه ربطی دارد . خودت هرانچه که اقات گوید انجام میدهی . مردک اخه ترا چه به رئیس قوه قضائیه ایران .
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 14:49
juvel - اسلو - نروژ
یه نفر لطفا سیفنرو بکشه.
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 18:45
Nur_ir - هامبورگ - المان
خامنه ای دستور داده که نیروهای سپاه میتوانند وارد مجلس شوند .باید گفت . کشور نظامی صد درصدی
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 19:31
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
انتخابات چجوریه؟!!! کیک و ساندیس هم میدن؟!!! یا فقط همش مشت محکم تو دهان این و اون میزنن؟!!! میگن همیشه ۷۰- ۸۰ میلیون رأی جمع می‌شه ولی‌ نصفشو اعلام می‌کنن!!! هر کی‌ تا حالا رأی داده تعریف کنه تا ما هم بخندیم.
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 20:17
massoudoslo - اسلو - نروژ
صدا و سیما میره از یه گوشه خیابون از چند تا ساندیسی و بسیجی فیلم میگره و تیتر میزنه که در انتخابات ۴۵ میلیون شرکت کردند !! میگید نه حالا ببینید ! جمهوریه بیچاره تحریم شده اسلامیه تروریست صادر کن در دروغ و بی شرفی همتا ندارد .
‌چهارشنبه 7 دي 1390 - 04:14
Momo Aktiv - مونیخ - آلمان
این آقای لاری+جانی چش بسته غیب گفته !!! آخه مردیکهٔ شیاد دروغگو ! الان که دیگه تمام کاندید‌ها خاص هستند !
‌پنجشنبه 8 دي 1390 - 22:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.