ثبت نام داوطلبان نمایندگی نهمین دوره مجلس آغاز شد

 

ثبت نام از داوطلبان نمایندگی دوره نهم مجلس شورای اسلامی از امروز شنبه سوم دی ماه  آغاز شد و تا پایان روز جمعه به مدت هفت روز  ادامه خواهد داشت. انتخابات مجلس نهم روز ۱۲ اسفند ماه سال جاری برگزار می شود.
                          ثبت نام داوطلبان نمایندگی نهمین دوره مجلس آغاز شد
 
 ستاد انتخابات کشور می گوید، براساس قانون انتخابات مجلس، حداقل سن برای دواطلبان انتخابات مجلس نهم  سی سال و حداکثر هفتادو پنج سال  است.
 
قانون انتخابات دیگر شرایط برای انتخاب شوندگان را : «اعتقاد و التزام عملی» به اسلام و جمهوری اسلامی، «وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت فقیه»، نداشتن «سوء شهرت در حوزه انتخابیه» و داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا معادل  تعیین کرده است.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                براساس قانون انتخابات ایران، وزارت کشور  ابتدا صلاحیت عمومی داوطلبان را مورد بررسی قرار می دهد و پس از تایید  آنگاه شورای نگهبان تصمیم نهایی در خصوص حضور داوطلبان در انتخابات را اتخاذ خواهد کرد.
 
 درهمین زمینه، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، روز جمعه  از کسانی که شرایط مندرج در قانون انتخابات را ندارند خواست تا از ثبت نام خودداری کنند.
 
احمد جنتی گفت:«کسانی که می‌خواهند ثبت‌نام کنند، ابتدا باید ماده ۲۸ قانون اساسی را در مورد شرایط داوطلبان بخوانند و اگر بین خود و خدای خود متوجه شدند، شرایط لازم را ندارند، نیایند و آبروی خود را نریزند و همین‌طور وزارت کشور و شورای نگهبان و مردم را معطل خود نکنند.»
 
نقش شورای نگهبان در بررسی صلاحیت دواطلبان انتخابات در ایران همواره مورد انتقاد مخالفان بوده است. رد صلاحیت های گسترده توسط این نهاد بااعث شده است تا فقط  افراد نزدیک به حکومت بتوانند از صافی شورای نگهبان بگذرند.
 
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ، ایرنا، در سال ۱۳۸۶ در انتخابات مجلس هشتم ،  ۷ هزار و ۵۹۷  داوطلب نمایندگی مجلس برای شرکت  درانتخابات مجلس هشتم ثبت نام کردند که براساس گزارش رسانه های ایران،  سه هزار نفر  از این داوطلبان انتخابات مجلس رد صلاحیت شدند.
 
 انتخابات مجلس نهم نخستین انتخابات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ است که باعث نا آرامی های گسترده در تهران و برخی از شهرهای ایران شد.
 
اصلاح طلبان: در انتخابات شرکت نمی کنیم
 
در حالی ثبت نام از دواطلبان انتخابات مجلس هشتم  امروز آغاز شده است که اصلاح طلبان اعلام کرده اند در این انتخابات شرکت نمی کنند.
 
علی‌محمد غریبانی، رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، در ۲۳ آذرماه سال جاری گفته بود، اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم شرکت نمی‌کنند و در این انتخابات «از هیچ‌کس حمایت نمی‌کنند.»
 
محمد خاتمی، رییس جمهور سابق ایران، نیز هفته گذشته گفته بود، شرکت در این انتخابات «بی معنا است»
 
محمد خاتمی سال گذشته سه پیش شرط برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم مطرح کرده بود. وی خواهان «آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد» شده بود.
 
پیش شرط های محمد خاتمی برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات با واکنش تند  مقامات حکومتی و اصولگرایان مواجه شد و احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، در واکنش به اظهارات رییس جمهور سابق ایران گفته بود: «اصلا نیازی به حضور این عده در انتخابات نیست».
 
اختلاف اصولگرایان
 
در حالی اصلاح طلبان می گویند در انتخابات شرکت نمی کنند که اختلاف نظر بین اصولگرایان برای ارائه یک لیست واحد برای انتخابات مجلس نهم همچنان ادامه دارد .
 
دو جریان اصلی اصولگرایان یعنی؛ گروه ۷+۸ با محوریت محمدرضا مهدی کنی، رئیس فعلی مجلس خبرگان و  جبهه پایداری به محوریت محمد تقی مصباح یزدی، تاکنون نتوانسته اند به توافقی برای ارائه یک لیست مشترک برسند.
 
حسین سبحانی‌نیا، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم، روز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، با اشاره به این که  تصمیم جبهه پایداری مبنی بر نپیوستن به جبهه متحد اصولگرایی بر خلاف تاکیدات  محمدرضا مهدوی کنی است گفت: «آیت الله مهدوی کنی برای وحدت اصولگرایان در عرصه انتخابات وارد عرصه شد، از این رو اگر جبهه پایداری تصمیمی غیر از این بگیرد مطمئنا به اصل هماهنگی، همگرایی و وحدت اصولگرایان لطمه وارد می‌کند.»
 
حسین سبحانی نیا  اضافه کرده است:« در چنین شرایطی نه تنها عرصه برای عرض اندام بیشتر رقبای اصولگرایان در انتخابات فراهم می‌شود بلکه با تعدد لیست‌ها زمینه آسیب پذیری نیز بیشتر خواهد شد. »
+131
رأی دهید
-26

faghat khoda - شمال - نگلستان
امیدوارم همتون به درک واصل بشید .تا کی‌ فیلم ،دروغ ، حیله ،..... بزرگترین دزدان در تاریخ . دریغ از یه کم وجدان . آاه‌ه‌ه‌ه خدا کجایی
شنبه 3 دي 1390 - 10:42
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
..........توی این انتصابات که اسمشو انتخابات گذاشتن. و توی گور بابای اونیکه چه بعنوان منتصب و یا انتصاب توی این نمایش میمونها شرکت میکنه. اما توی این مملکت باندازه کافی .... موجود هست که جمع کنن و ازشون فیلم بگیرند و بگن انتخابات با هجوم میلیونی مردم.
شنبه 3 دي 1390 - 12:43
دختر ایران - تهران - ایران
کی میخواد نامزد بشه که مردم بهش رای بدن.این همه وطن فروش جلو چشمامون هستن.اونی که اینارو میبینه و بعد میره رای میده یه کوته فکر بیش نیست.بابا از قبل انتخاب شدن.از هم کثیفتر این نماینده های مجلس هستن که با قانون های مسخره اشون جز بدبختی و نکبت برای این مردم هیچی ندارن.اون غیرت ایرانیتون کجا رفته.یادتون نرفته که زمان پهلوی وقتی یه جنسی گرون میشود با یه اعتصاب دوباره همه چیز به روال عادی بر میگشت.اگر هنوز غیرتی تو وجود ایرانی مونده باشه باید این انتخابات را تحریم کنن.با این تحریمها به هدف.نابودی نظام نزدیکتر میشیم.تا اینکه بی فکر بریزیم تو خیابون.درود بر ایرانیان با غیرت و وطن پرست.
شنبه 3 دي 1390 - 15:23
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.