۱۰ انفجار پیاپی پایتخت عراق را به لرزه در آورد

 

روز پنجشنبه چندین رشته انفجار در بغداد «بیش از ۲۳۰ کشته و زخمی» بر جای گذاشت و این در حالی است که تنها چند روز از تخلیه کامل عراق از نیروهای آمریکایی می‌گذرد و دولت عراق در چند روز اخیر نیز با تنش سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۱۰ انفجار، بامداد پنجشنبه و در ساعات پر رفت و آمد روز در محله‌های مختلف بغداد به وقوع پیوست که به گفته سخنگوی وزارت بهداشت عراق، بر اثر این انفجارها، «دستکم ۵۷ تن کشته و ۱۷۶ تن دیگر مجروح» شده‌اند.
                        ۱۰ انفجار پیاپی پایتخت عراق را به لرزه در آورد
 
به گفته مقامات، این حملات در ۱۰ محله بغداد واقع در مرکز، شمال، جنوب، شرق و غرب بغداد به وقوع پیوسته‌اند و در حال حاضر نیروهای پلیس این مناطق را محاصره کرده‌اند.
 
تا این لحظه هیچ شخص یا گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. این رشته انفجار‌ها شدیدترین حملات تروریستی در عراق طی چهار ماه گذشته توصیف شده است.
 
۲۴ مردادماه سال جاری انفجار چندین بمب در ۱۷ شهر عراق «۷۴ کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح» بر جای گذاشته بود.
 
حملات روز پنجشنبه در حالی رخ داد که روز ۲۷ آذرماه آخرین کاروان نیروهای رزمی آمریکا از عراق خارج شده و برقراری امنیت در عراق را به طور کامل به نیروهای داخلی این کشور واگذار کردند.
 
در عین حال در چند روز گذشته شکاف سیاسی بین جناح‌های سنی و شیعه در داخل حکومت عراق، بیش از پیش عمیق شده است.
 
از یک‌سو طارق الهاشمی، معاون سنی مذهب رییس جمهوری عراق متهم به دست داشتن در سلسله‌ای از انفجارها و ترورها شده و قوه قضاییه عراق برای وی حکم بازداشت صادر کرده است.
 
طارق الهاشمی که از رهبران ائتلاف العراقیه است، تمامی این اتهام‌ها را رد کرده و آن‌ها را ساختگی خوانده است. وی در حال حاضر در اقلیم کردستان به سر می‌برد و خواستار محاکمه خود در این اقلیم است.
 
این در حالی است که نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق، خواستار آن شده است تا مقام‌های کردستان عراق، آقای هاشمی را به حکومت بغداد تحویل دهند و اطمینان داده است که دادگاه آقای هاشمی، عادلانه خواهد بود.
 
از سوی دیگر، پس از آن‌که صالح المطلق، معاون سنی مذهب نوری المالکی، آقای مالکی را با صدام حسین مقایسه کرد، نخست وزیر عراق خواستار آن شد تا پارلمان این کشور، رأی اعتماد خود به آقای مطلق را پس بگیرد.
 
در این مدت همچنین از ورود صالح المطلق که از رهبران ائتلاف العراقیه به شمار می‌رود، به دفتر محل کار وی در ساختمان نخست وزیری جلوگیری به عمل آمده است.
 
در این میان، اعضای حزب العراقیه در پارلمان و کابینه عراق، از حضور در جلسات حکومتی خودداری کرده‌اند و نوری المالکی هشدار داده است که در صورت تداوم این وضع، اشخاص دیگری را جایگزین ۹ وزیر وابسته به ائتلاف العراقیه خواهد کرد.
 
روز چهارشنبه، هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق و از شخصیت‌های سیاسی کرد عراق هشدار داد که تداوم تنش میان دولتمردان شیعه و سنی در عراق، امکان دخالت نیروهای خارجی در امور این کشور را تقویت خواهد کرد.
+60
رأی دهید
-141

ariobarzan - اکسفورد - انگلستان
آینده ایران بعد از داشتن بمب هسته ای و قبل حمله نظامی ناتو
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 11:25
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
اینهم از دموکراسی صادراتی آمریکایی‌!
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 11:46
Azadikhah - تكسل - هلند
جنگ شیعه و سنی و در بدترین حالت بزودی کشمکشهای قومی و خطر از همپاشیدگی و تجزیه عراق را نیز بدنبال خواهد داشت. مردم لیبی هم بنوعی به همین افت مبتلا هستند. در صورت ادامه کشمکشها احتمال میرود که جمهوری اسلامی نیز بزودی بی پرواتر از گذشته وارد این معرکه در عراق شود.
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 11:46
golly47 - فرانکفورت - المان
مرز بین عراق و عربستان بسته شود دیگر انفجاری رخ نمیدهد وقتی‌ بحرینی‌ها را علناً بکشند و غربی‌ها هم سکوت کنند بمب گذاری در کشور‌های دیگر براشون تمرین است
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 12:03
negar1210 - منچستر - انگلستان
awal
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 12:10
mortimer - اصفهان - ایران
آمریکا فقط یه پول بیدادی خرج این عربا کرد.اینا هیچ وقت آدم نمی شن.
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 12:17
مانش رومشکانی - کرماشان - ایران
اینهم از به بار نشستن دمکراسی امریکایی در عراق البته این دمکراسی نیاز به تزئین با رافت و عطوفت و عطر و بوی انقلاب اسلامی را هم دارد که آبادتر شود
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 11:46
فراز_نروژ - تونسبرگ - نروژ
همین الان تماس گرفتم. یازده انفجار بود!
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 15:02
benetton - لندن - بریتانیا
این روزا تو سراسر دنیا عجب عرب کوشونیه
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 16:01
gol andam - ژنو - سویس
حالا این قدر میزنن تو سر و کلهٔ هم .... تا ببینیم چه غلطی می‌کنن وحشیه وحشی
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 17:45
ehsanusa - تهران - ایران
باش تا صبح دولتت بدمد ـ کین هنوز از نتایج سحر است
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 17:45
differenta - استکهلم - سوئد
بابا امریکا بیرون نرو اینا وحشی هستن
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 13:23
بهدین - نشویل - آمریکا
در خاورمیانە تعصب بە راههای گوناگون زبانە میکشد و بە گفتە سعدی اگر عقل نباشد جان در عذاب است.
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 16:31
parvaz 1 - پلیموس - انگلیس
بیش از هشتاد درصد این انفجارها کار ...جمهوری پر برکت اسلامیه . من در شگفتم که چرا یک عده از عراقیها٬ عربها وکردها سنگ جمهوری اسلامی را به سینه میزنند. وقتی با اونا صحبت میکنی میگن٬ اقا جان حکومت ایران خیلی خوبه٬ خیلی قدرت داره. بدبخت مردم عراق هم از یک طرف قربانی حکومت کثیف جمهوری اسلامی و امریکا و نوری المالکی و از طرفی دیگر زیر سیطره دین عزیز اسلام که در واقع پرورش دهنده جمهوری اسلامی وا لمالکی میباشد قرار گرفته اند. از ابتدای ظهور انقلاب نور درایران(۳۳) سال٬ تمامی دوستان صمیمی انقلاب اسلامی متشکل از فرقه های رادیکال اسلامی در اطراف مرزهای ایران از شرق تا غرب ٬ با سلب حقوق مردم ایران توسط دولت انفجارنورهمچنان در جریان بوده است. پرواضح روشن هست که حکومت **انفجار و نور**در ایران که امروز بر لبه پرتگاه قرار گرفته از نیروهای بمبگذار در اطراف خاک ایران برای ناارم کردن منطقه به منظور نجات خود استفاده میکند
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 16:06
ekman - شیراز - ‫ایران
‫این ها همه دست آوردِ دینی کامل است که پیامبرش بعد از خودش بجا گذاشته،سنی دشمن شیعه و شیعه دشمن سنی است.جمعی در یک سرزمین قادر به همزیستی مسالمت آمیز نیستند.در کشور خودمان چقدر از مناصب حساس مملکت در دست هموطنان سنی و ادیان دگر است.
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 17:15
Azadikhah - تكسل - هلند
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف:آمریکا که دیگه اونجا نیست یادت رفته چی‌ گفتی‌؟عراق هم شد مال ما!تحویلش بگیر پس!این تازه اولشه شب دراز است و قلندر بیدار
جمعه 2 دي 1390 - 07:26
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.