آمریکا خواهان آزادی فوری امیر حکمتی توسط ایران شد
دولت آمریکا خواستار آزادی فوری امیر میرزا حکمتی شده است
دولت آمریکا روز دوشنبه ایران را ترغیب کرد "بدون معطلی" یک شهروند آمریکایی ایرانی تبار را که به اتهام جاسوسی در آن کشور دستگیر شده آزاد کند.
ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این کشور خواستار دسترسی به امیر میرزا حکمتی از طریق سفارت سوئیس شده است. در غیاب روابط دیپلماتیک میان ایران و آمریکا، سوئیس به امور دیپلماتیک واشنگتن رسیدگی می کند.
او گفت: "ما از دولت ایران می خواهیم به سوئیس که حافظ منافع ماست اجازه دسترسی فوری به او را بدهد و بدون معطلی او را آزاد کند."
خانم نولاند گفت که خانواده حکمتی ابتدا بازداشت او را در ماه سپتامبر گزارش کردند و وزارت خارجه به بستگان او کمک کنسولی ارائه کرده است.
تلویزیون دولتی ایران روز یکشنبه آنچه را که گفت "اعترافات" امیر میرزا حکمتی است پخش کرد.
این مرد که خبر دستگیری او روز شنبه از سوی ایران اعلام شده بود به جاسوسی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا متهم شده است.
در گزارش تلویزیون ایران آمده بود که آقای حکمتی در سال ۲۰۰۱ به ارتش آمریکا پیوست و پیش از ورود به ایران آموزش های ویژه دریافت کرد.
تلویزیون ایران گفت که امیر میرزاحکمتی قصد داشت با نفوذ به وزارت اطلاعات ایران، اطلاعات غلط در اختیار مقام های ایران قرار دهد.
در خبری دیگر در همین زمینه، صبح روز سه شنبه، 29 آذر (20 دسامبر)، خبرگزاری مهر گزارش کرد که محمد خزاعی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، ایالات متحده را به خاطر وروزد هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به حریم هوایی ایران و "اعزام جاسوس" به این کشور مورد انتقاد قرار داده است.
براساس این گزارش، آقای خزاعی که در جلسه ویژه شورای امنیت درباره شرایط افغانستان سخن می گفت، "توجهان را به دو حادثه تجاوز هواپیماهای جاسوسی فه فضای کشورمان و همچنین دستگیری یک جاسوس آمریکایی در ایران که در پایگاه بگرام آفغانستان آموزش دیده و سپس وارد ایران شده است جلب کرد."
در گزارش تلویزیون ایران حاوی "اعترافات" آقای حکمتی، آمده بود که او در پایگاه آمریکایی بگرام در افغانستان بود و از طریق دوبی به ایران آمد.
در جمهوری اسلامی، پخش تلویزیونی اعترافات افراد بازداشت شده علیه خود این افراد امری متداول بوده است.
تکذیب اتهامات از سوی خانواده حکمتی
علی حکمتی، پدر امیر میرزا حکمتی روز دوشنبه در گفتگو با رسانه ها اتهامات علیه پسرش را رد کرد.
آقای حکمتی که ۶۱ سال دارد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که پسرش سرگرم بازدید از مادربزرگش در تهران بود که دستگیر شد و هرگز برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا کار نکرده است.
آقای حکمتی که استاد رشته میکروبیولوژی در کالج مات در فلینت واقع در دیترویت است گفت: "او جاسوس نیست. اینها یک مشت دروغ است که در مورد پسر خوب من می گویند."
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در این مورد اظهار نظر نکرده اما پیشتر، یک مقام دولتی آمریکا هر گونه ارتباط آقای حکمتی با سازمان سیا را تکذیب کرده بود.
پدر امیر میرزا حکمتی روز دوشنبه اتهام جاسوسی علیه پسرش را تکذیب کرد
علی حکمتی گفت پسرش قبلا مترجم زبان عربی در سپاه تفنگداران دریایی آمریکا بود و حدود چهار ماه قبل وارد ایران شد.
آقای حکمتی گفت پسرش در آن زمان به عنوان پیمانکار برای شرکتی که "به تفنگداران دریایی خدمات می داد" کار می کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
علی حکمتی در مورد سفر پسرش به ایران گفت: "همسرم سعی کرد او را منصرف کند. دو هفته اول در تهران اتفاقی برایش نیافتاد. هفته سوم در تهران، عده ای به بازدید او آمدند و او را با خود بردند. در سه ماه بعدی کسی چیزی از او نشنید."
او گفت: "مطلقا نمی دانم قصد دارند با پسرم چه کار کنند. دارم از نگرانی می میرم. عاشق پسرم هستم. خیلی متاسفم در چنین مخمصه ای افتاده."
علی حکمتی گفت درحال صحبت با وکلایی در تهران است تا آزادی پسرش را به دست آورد.
او گفت امیر حکمتی در آریزونا متولد شده است و پس از گرفتن دیپلم از دبیرستانی در فیلنت به تفنگداران دریایی ملحق شد.
علی حکمتی نگفت پسرش برای چه شرکتی کار می کرد اما گفت به عنوان یک تفنگدار دریایی سابق "کاملا در شغل تازه جا افتاده بود."
به گزارش آسوشیتدپرس برایان رورکاس سخنگوی شرکت "بی اِی ای سیستمز" گفت که امیر میرزا حکمتی از مارس تا اوت ۲۰۱۰ برای این شرکت کار می کرد.
در بیانیه وزارت اطلاعات ایران آمده بود که امیر میرزا حکمتی در خاک ایران دستگیر شده، اما ماموران اطلاعاتی ایران او را از زمانی که برای انجام ماموریتش وارد افغانستان شده بود، زیر نظر داشته اند.
وزارت اطلاعات ایران گفت که شخص دستگیر شده از "تحلیلگران" سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا است و سابقه فعالیت در واحدهای اطلاعاتی ارتش آمریکا و حضور در پایگاههای نظامی آمریکا در افغانستان و عراق را دارد.
ایران می گوید که این فرد قرار بوده "اطلاعات فریب" به وزارت اطلاعات ایران بدهد و زمینه جاسوسی را فراهم کند.