استیون اسپیلبرگ، همه فن حریف هالیوود، ۶۵ ساله شد

دستان جادویی

در مورد سال تولد استیون اسپیلبرگ اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از منابع معتبر تاریخ تولد او را ۱۸ دسامبر ۱۹۴۶ ذکر کرده‌اند و شماری نیز سال ۱۹۴۷. اسپیلبرگ که در ژانرها‌یی بس متفاوت فیلم‌های موفق و پرفروشی ساخته، طى فعالیتش به‌عنوان کارگردان و تهیه‌کننده، به قله‌اى رسیده که بسیارى از همتایان در حسرت رسیدن به آن هستند.

قوه تخیل

اسپیلبرگ در سال ۱۹۸۲ با فیلم جذاب و تماشایى E.T. میلیون‌ها نفر را به سینماها کشاند. این فیلم از لحاظ فروش مرز ۷۰۰ میلیون دلار را پشت سر گذاشت و رکوردى تازه به پا کرد. اسپیلبرگ در این اثر با سانتى‌مانتالیسم گرم و کودکانه‌ای کانون خانواده پسرى کوچک را که پدر ندارد، به کمک یک موجود عجیب و مهربان فضایى حفظ می‌کند.

مجموعه فیلم‌های ایندیانا جونز

اسپیلبرگ و هریسون فورد تا کنون در چندین فیلم با یکدیگر همکاری داشته‌اند، از جمله در مجموعه فیلم‌های «ایندیانا جونز». تصویری از اسپیلبرگ در کنار هریسون فورد و کیت کپشو در سال ۱۹۸۳ در فرودگاه هیترو، هنگام ورود به لندن.

عشق به سینما از دوران نوجوانی

اسپیلبرگ که در خانواده‌ای یهودى در شهر سینسیناتى در ایالت اوهایو به دنیا آمده، از همان دوران کودکى شیفته فیلم و فیلم‌سازى بود. او در سن ۱۱ سالگی نخستین فیلم آماتوری خود را ساخت. اسپیلبرگ در کنار ایمی ایروینگ در سال ۱۹۸۴.

علاقه به داستان‌های ماجراجویانه

اسیپلبرگ همواره علاقه‌ی خاصی به داستان‌های ماجراجویانه داشته است. مجموعه ماجراهای ایندیانا جونز چهار فیلم را در بر می‌گیرد که که نخستین قسمت آن در سال ۱۹۸۱ و چهارمین قسمت آن در سال ۲۰۰۸ به سینماها راه یافت. اسپیلبرگ در ژوئن سال ۱۹۸۴ به هنگام اکران افتتاحیه قسمت دوم این مجموعه در لندن در کنار کیت کپشو، کی هوی کوآن و جرج لوکاس که تهیه‌کننده‌ی این فیلم بود (از راست). 

محروم از ورود به مدرسه فیلم‌سازی

اسپیلبرگ علیرغم قابلیت‌هایش در کار، دو بار کوشید وارد یکى از بزرگترین مدارس عالى فیلم‌سازى آمریکا شود، اما هر دو بار به علت نمره‌های نه چندان خوبى که در دوران مدرسه گرفته بود، ناکام ماند و در نهایت در رشته زبان و ادبیات انگلیسى تحصیل کرد. اگر چه او در دوران دانشگاه همیشه به عشق اصلى‌اش یعنى فیلم‌سازى وفادار بود.

 برخورد شرق و غرب

در شصت و دومین مراسم اهدای جوایز اسکار در سال ۱۹۹۰، اسپیلبرگ و جرج لوکاس (چپ) اسکار افتخاری برای یک عمر فعالیت هنری را به آکیرا کوروساوا، اسطوره‌ی سینمای ژاپن اهدا کردند. 

همکاران دیرینه

اسپییلبرگ و لوکاس هر یک بیشتر از آنکه یک هنرمند منفرد باشند، یک «کمپانى» یا «شرکت تولیدى» بزرگ هستند. اهمیت آنها در تهیه‌کنندگى نیز کمتر از فیلم‌سازى نیست. این دو ثروتمندترین فیلم‌سازان تمام تاریخ سینما به شمار می‌روند. اسپیلبرگ و لوکاس در مراسم اهدای جوایز اسکار در سال ۱۹۹۲. 

«فهرست شیندلر»

در سال ۱۹۹۳ فیلم طولانى و سیاه و سفید «فهرست شیندلر» به روى پرده آمد که درباره نجات یک هزار و ۲۰۰ یهودى با کمک شخصى به نام «اسکار شیندلر» از اردوگاه مرگ نازی‌ها است. منتقدان فیلم از خلاقیت پخته اسپیلبرگ و اثرى روشنفکرانه و هیجان‌انگیز سخن گفتند. 

کسب ۷ اسکار

«فهرست شیندلر» چندین جایزه معتبر را از آن خود کرد، از جمله جایزه اسکار براى بهترین فیلم و بهترین کارگردانى. این فیلم نامزد دریافت مجموعا ۱۲ جایزه اسکار شده بود که در پایان هفت جایزه نصیبش شد. اسپیبلرگ و "اسکارهایش" در کنار کلینت ایستوود در مراسم اهدای جوایز اسکار در سال ۱۹۹۴. 

«اگه می‌تونی منو بگیر»

اسپیبلرگ در کنار لئوناردو دی‌کاپریو (راست) و تام هنکس در هنگام اکران افتتاحیه فیلم «اگه می‌تونی منو بگیر» در سال ۲۰۰۳. 

مهمان همیشگی جشنواره‌ها

اسپیبلرگ با توجه به فعالیت‌های گسترده‌اش همواره در بسیاری از جشنواره‌های معتبر جهان حضور دارد. تصویری از در سال ۲۰۰۴ در جشنواره فیلم ونیز. 

مردان بزرگ هالیوود

اسپیبلبرگ در حین صحبت با جرج لوکاس و در کنار مارتین اسکورسیزی و فرانسیس فورد کاپولا در هفتاد و نهمین مراسم جوایز اسکار در سال ۲۰۰۷.

کارگردان و ستاره‌اش

اسپیلبرگ و تام هنکس تا کنون در چند فیلم با یکدیگر همکاری داشته‌اند، از جمله در فیلم‌های «ترمینال» و «نجات سرباز رایان». اسپیلبرگ دومین جایزه اسکار بهترین کارگردانى را در سال ۱۹۹۹ براى فیلم «نجات سرباز رایان» دریافت کرد؛ فیلمى که روزنامه معتبر نیویورک تایمز از آن به عنوان بهترین فیلم جنگى دوران معاصر یاد می‌کند.

تحقق رویای دیرینه

یکی از آرزوهای بزرگ اسپیبلرگ که در نهایت پس از گذشت نزدیک به سه دهه به واقعیت پیوست، به پرده کشیدن ماجراهای تن‌تن و میلو، اثر هرژه بود که چندی پیش در قالب فیلمی سه بعدی به سینماها راه یافت.

خستگی‌ناپذیر

اسپیلبرگ علی‌رغم موفقیت‌هاى زیادى که تا به حال کسب کرده و رسیدن به بسیاری از رویاهایش، هنوز هم یکی از کارگردان‌های خستگی‌ناپذیر هالیوود است. او در گفت‌وگوهایش همچنان از ایده‌ها و سوژه‌هایى می‌گوید که در ذهن دارد و علاقمند به ساختن فیلمی در مورد آنهاست. اسپیلبرگ در کنار کوئنتین تارانتینو در سال ۲۰۱۰. 

عشق داستان‌گویی

استیون اسپیلبرگ می‌گوید: «من عاشق این هستم که داستان تعریف کنم. اگر روزى نتوانم براى عموم این کار را بکنم، به فعالیتم پایان می‌دهم و دیگر فقط براى بچه‌هایم داستان تعریف می‌کنم.»

+218
رأی دهید
-36

morgan123 - واشینگتن - امریکا
دوستان اگر کسی خبر موثق داره که چطور میشه به آمنه بهرامی کمک کرد لطفا در مطالب جدید سایت در چند نوبت کامنت بگذاره - تشکر
یکشنبه 27 آذر 1390 - 23:16
massoudoslo - اسلو - نروژ
خب بشه !! جونش سلامت ولی تو دنیا میلیون ها نفر ۶۵ ساله هستند . ولی خب بیا ایم ۲ تا بشکن برا دایی اسپیلبرگ حالا دیگه ساز نقاره اش با کسی دیگه .
دوشنبه 28 آذر 1390 - 04:16
khosh bavar - يزد - ايران
واقعاً دنیای سینما چطور دیده میشد بدون بزرگان هالیوودی که اکثراً یهودی هستند !؟ از کرک داگلاس بگیر تا داستین هوفمن و چارلی شین، پولانسکی و تا این کارگردان معروف !?
دوشنبه 28 آذر 1390 - 04:21
Nur_ir - هامبورگ - المان
تولد 65 سالگی استیون اسیپلبرگ مبارگ - بهترین کارگردان وتهیه کننده فیلم است . وبهترین دوستش هم تام هنکس عشق من است و لئوتاردودیکاپریو . هنرپیشه توانا ودوست داشتنی است . با ارزوی بهترین ها درسالگرد تولد استیون. عشق من
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:22
shali - سوپوت - لهستان
مرگن۱۲۳ واشنگتن- آمریکا درود بر شما ایرانی‌ ،ایرانی‌ دوست امیدوارم همیشه در زندگی‌ موفق و مؤید باشید
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:24
mnbbi - کیف - اکراین
نمیدونم دوست من. من برام یهودیا مس همه مردم دنیان فرقی‌ ندران. ولی‌ با دقت جاهای دیگه را هم چک کنید. فقط سینما نه. بعد متوجه میشید موففقن. این آقا هم یکی‌ از ستاره‌های محبوبه من. کاراشو دوست دارم
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:26
benetton - لندن - بریتانیا
یکی‌ از نوابغ عصر سینما
دوشنبه 28 آذر 1390 - 14:09
khosh bavar - يزد - ايران
mnbbi - : دوست عزیز، منم قصدم همین بود که شما فرمودید ! زیرا مردم خوش باور ما عاشق هنر و فرنگ هستند، اما متأسفانه نمیدانند که پشت این هنر اول یک انسان هست و در درجه دوم یک یهودی !
دوشنبه 28 آذر 1390 - 17:51
gol andam - ژنو - سویس
اکثر فیلم هاش زیباست ،،،، مرگن۱۲۳ - واشینگتن - امریکا دوست عزیز من هم خوشحال میشم اگر آدرسی پیدا کردین در سایت بگذارین با سپاس،،،،
دوشنبه 28 آذر 1390 - 21:28
mortimer - اصفهان - ایران
khosh bavar:این جور مسائل رو واسه خودت گنده ش نکن.فیلمشو ببین، حالشو ببر ،تمام.
‌سه شنبه 29 آذر 1390 - 05:32
bita tehrani - ونکوور - کانادا
morgan123 - واشینگتن - امریکا/هموطن گرامی در فیس‌بوک صفحه یی هست به نام ما به معصومه کمک خواهیم کرد" مطمئن هستم از طریق این پیج می‌توانید اطلاعاتی‌ که میخواهید بگیرید.درود بّر شما و دیگر کسانی که کمک میکنند.
‌سه شنبه 29 آذر 1390 - 07:15
Arminpaniranist - تهران - ايران
میشه شما که اینقدر با یهودیان مشکل دارید بفرمایید: در این دنیا از ٢٠٠ سال قبل تا به امروز کوم مسلمون یا مسلمون زاده یه کلی به جمال انسانیت در تاریخ بشریت زده تا من دست بریدن و سنکسارش رو قبول کنم. اخه این عینک بدبینی را از روی جشمهای زیبایتان بردارید و بدون داوری، کورکورانه حرفهای ضد إنسانی بعضی ها را قبول نکنید.در ضمن من طرفداری هیج دینی را نمیکنم.
‌سه شنبه 29 آذر 1390 - 08:25
khosh bavar - يزد - ايران
mortimer , Arminpaniranist - : دوستان گرامی‌، من بعنوان یک انسان " بالغ و عاقل " انسانها " را به دین و رنگ, مانند گذشته که " نادان و بیتجربه " بودم تقسیم نمیکنیم و وقتیکه بمرور زمان، رشد سیاسی و شعوری کردم، از خودم بسیار دلخور و غمگین شدم که چرا ما را در این سیستم غلط اسلامی اینطور تربیت کردند که " انسانها " را بخاطر " دین و رنگ ( زیبائی ) " تقسیم بندی کنیم و در مورد آنها نظر بدهیم ! و طبق فرمول " کافر همه را به کیش خود پندارد " عمل کردم، که چون با مشغول کردن خود با بقیه ادیان و احترام گذاشتن به آنها با بزرگان ادیان مختلف آشنا شدم، این " امر " به من خیلی‌ کمک کرد که آنها را, انسان و دوست بدارم و به آنان احترام بگذارم، بدینجهت خواستم چنین اشاره کوچکی به سایر عزیزانم بکنم که آنان تحت تبلیغات غلط اسلامی قرار نگیرنند و مردم را بخاطر دینشان تقسیمبندی نکنند ! و با سپاس فراوان از همکاری و یادآوری محترمانه شما هممیهنان گرامی‌ !
‌چهارشنبه 30 آذر 1390 - 01:59
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.