آیا استعداد ریاضی دختران کمتر از پسران است؟

کمتر زنی در میان ریاضی‌دانان برجسته به چشم می‌خورد. برخی معتقدند مردان در رشته ریاضی با استعدادتر از زنان هستند. پژوهش‌گران آمریکایی با رد این نظریه، معتقدند که برابری اجتماعی در شکوفایی استعداد ریاضی موثر است.

 
 

در میان ریاضی‌دانان برجسته، به عنوان مثال میان برندگان مدال فیلدز که نوبل ریاضی شناخته می‌شود، نام هیچ زنی دیده نمی‌شود. مدال فیلدز از سال ۱۹۳۶ تاکنون به ۵۲ ریاضی‌دان برجسته دنیا اهدا شده است. برخی بر این باورند که مردان به طور ذاتی در رشته ریاضی استعداد بیشتری دارند.
 
تحقیقات موسسه بین‌المللى آزمون دانش آموزان «پیزا» که به ارزیابی و بررسی توانایی‌های دانش‌آموزان در کشورهای مختلف جهان می‌پردازد، نشان می‌د‌هد که در آلمان دانش‌آموزان پسر در رشته ریاضی نمرات بهتری دارند.
 

برتری دخترها در تونس و اندونزی
 
پژوهشگران دانشگاه ویسکونسی مدیسون آمریکا با در اختیار داشتن تحقیق سال ۲۰۰۹ موسسه «پیزا» و تحقیق بین‌المللی «تیمز» سال ۲۰۰۷ که آن‌هم سطح دانش و عملکرد دانش‌آموزان کشورهای مختلف جهان را بررسی می‌کند، نمرات ریاضی دانش‌آموزان دختر و پسر را با هم مقایسه کردند.


در کشورهایی مانند تونس و اندونزی دانش‌آموزان دختر نمرات بهتری داشتند

 

جالب این‌جاست که این دو تحقیق نشان می‌د‌هند در کشورهایی مانند مراکش،‌هلند و ارمنستان، تفاوتی میان نمرات دانش‌آموزان دختر و پسر در رشته ریاضی دیده نمی‌شود. در اندونزی و تونس حتی دخترها بهتر از پسرها هستند.
 

در آمریکا تفاوت میان دخترها و پسرها هر سال‌کمتر شده است. در حالی‌که در دهه هفتاد میلادی در برابر هر ۱۳ پسر مستعد در رشته ریاضی یک دختر وجود داشت، اکنون در برابر هر ۳ پسر یک دختر دیده می‌شود.
 
در این کشور آمار دخترانی که در رشته‌های مرتبط با ریاضیات تحصیل کرده‌اند، در ۵۰ سال گذشته از ۵ به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که استعداد پسرها در رشته ریاضی ذاتی نیست. اگر این چنین بود، دخترها امکان این پیشرفت قابل ملاحظه را نداشتند.
 
جالب این‌جاست که در برخی از کشورهای خارومیانه مانند بحرین و عمان، درحالی‌که دخترها در مجموع نمرات خوبی در رشته ریاضی نداشته‌اند، نمرات پسرها بدتر بوده است.
 

مادران موفق صاحب فرزندان با استعدادتر
 

پژوهش‌گران دانشگاه ویسکونسی مدیسون آمریکا معتقدند آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی نقش موثری در شکوفایی استعداد ریاضی دارند.


 
 
پژوهشگران معتقدند برابری اجتماعی استعداد ریاضی را شکوفا می‌کند

 

این پژوهش‌گران با اشاره به شاخص‌های توسعه انسانی، از جمله تحصیلات، سلامت و موقعیت سیاسی هر کشور به این نتجیه رسیده‌اند که هرچه برابری جنسیتی در یک جامعه بیشتر باشد، استعداد ریاضی دانش‌آموزان ان جامعه نیز بیشتر است.
 

پژوهش‌گران آمریکایی به طور روشن می‌گویند: «یک مادر تحصیل‌کرده و شاغل که درآمد خوبی دارد، فرزندان با استعدادتری در رشته ریاضی دارد. فرقی هم نمی‌کند که فرزندان او پسر باشند یا دختر.»
 

این پژوهش‌گران با توجه به باور عده‌ای که معتقدند افزایش حقوق زنان به معنای کاسته شدن از حقوق مردان است، تأکید می‌کنند: با افزایش حقوق زنان، استعداد ریاضی دختران و پسران نسل بعد شکوفا می‌شود و در اینجا مردان و زنان هر دو از برابری اجتماعی سود می‌برند.

+174
رأی دهید
-34

mortimer - اصفهان - ایران
مریم میرزا خانی نمونه ی یک دختر با استعداد در ریاضیات.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 08:51
gol andam - ژنو - سویس
من تو این درس ضعیفم،،، ولی‌ جالبه کارمند بانکم : )
یکشنبه 27 آذر 1390 - 11:49
eqqe - بوگوتا - کلومبیا
خوب توی اون کشورهای نمونه گیری پسرهاش خنگ و خل بودن. از من بپرسین . ارشد همین رشته کوفتیو دارم. اره در کل پسرها در درک مطالب و تجزیه و تحلیل مسائل ریاضی بهترن مخصوصا در دروس محض اما دخترهای زیادی هم هستن که چیزی کم ندارن و حالا اگه بگین بهشون کل این جزو حفظ کنین در 3 سوت کلشو دقیق حفظ می کنن.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 12:16
new-iran - منچستر - انگلیس
البته در سطوح بالای استعداد علمی ، پسرها به وضوح بهتر عمل می کنن.مثلا برندگان المپیادهای بین المللی ریاضی ،فیزیک و حتی شیمی حدودا 90 درصد پسر هستند.برندگان جوایز نوبل فیزیک هم 98 درصد مرد هستن.در سالهای اخیر هم در اون سطوح بالا ،هنوز این اختلاف وجود داره.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 13:11
new-iran - منچستر - انگلیس
ضمنا درصد پسرهای با استعداد ریاضی نسبت به دختران، از سال 1995 تا الان همون نسبت 4 به 1 رو حفظ کرده و از اون موقع هر چی تلاش کردن نتونستن تفاوتو از بین ببرن که نشون میده دیگه این حد از تفاوت بیولوژیکی و طبیعیه .
یکشنبه 27 آذر 1390 - 13:18
mortimer - اصفهان - ایران
new-iran:از کی مطالعات رو شروع کردید جناب پژوهشگر؟
یکشنبه 27 آذر 1390 - 17:40
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان
یک همکلاسی دختر داشتم که تونسی بود. ریاضیش انقدر خوب بود که معلم وقتی جوابی رو پیدا میکرد با اون هم یک بار چک میکرد. البته ایرانیها هم اینجا معروف هستند که ریاضیشون خوبه با اینکه برخلاف این نوشته وضعیت در کشور برابر نیست
یکشنبه 27 آذر 1390 - 18:03
new-iran - منچستر - انگلیس
mortimer - اصفهان - ایران. درباره جوایز نوبل علمی به خود سایت رسمیش مراجعه کنید یا عبارت Nobel Prize Facts تو گوگل بزنید و آمارها رو بخونید.در مورد استعداد علمی در سطوح بالا هم یه نمونه از تحقیقات جدید انجام شده ،عنوانشو می تونید سرچ کنید :. Gender Gap Persists at Highest Levels of Math and Science
یکشنبه 27 آذر 1390 - 19:22
سهیل ایرانی - اصفهان - ایران
هر چقدر محققان سعی میکنن مرد و زن را مساوی در نظر بگیرن اما طبیعت چیز دیگه ای میگه. تنها در صورتی که دچار خودفریبی بشیم مرد و زن با هم برابرن.(نکته مهم: دو اتم خنثی چجوری به هم جذب بشن؟) شاید ریشه اون در کمال گرایی انسان که مردها با ریش زدن و ابرو برداشتن و زیبا کردن غیر متعارف خودشون و زنها با سعی کردن در انجام کارهای مردانه سعی دارن به طور مجازی و نه حقیقی نقاط ضعفشون را جبران و به کمال برسن. اما کمال حقیقی اون که مرد و زن قابلیت‌ها و نواقصسشون را قبول کنن و با در کنار هم قرار گرفتن دو من را به ما تبدیل کنن و به کمال حقیقی برسن.
دوشنبه 28 آذر 1390 - 04:27
khosh bavar - يزد - ايران
پارمیدا عزیز، این‌را خیلی‌ بامزه آمدی که با صدای بلند خندیدم ! بدبخت مشتریهای بانکی‌ شما که پیش شما میانند و از شما درخواست وام و سود آنرا می‌کنند !؟
دوشنبه 28 آذر 1390 - 04:43
gol andam - ژنو - سویس
فرهاد عزیز خجالت کشیدم،،،،ولی‌ از کارم راضی‌ هستن ؛ )
دوشنبه 28 آذر 1390 - 16:00
khosh bavar - يزد - ايران
پارمیدا عزیز، امیدوارم که از من ناراحت نشده باشی‌ که ما به اشخاصی‌ چون شما افتخار می‌کنیم، شاد و سربلند و پیروز باشید !
دوشنبه 28 آذر 1390 - 18:47
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.