دولت آمریکا روش‌های تحریم بانک مرکزی ایران را بررسی می‌کند

ساختمان کنگره آمریکا

در پی رای مجلس سنای آمریکا به تحریم بانک مرکزی ایران، وزارت خارجه آمریکا می‌گوید در حال بررسی راه‌های اعمال این تحریم است. دولت آمریکا مخالف این تحریم بوده است.‏

مجلس سنای آمریکا، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه، طرح بودجه دفاعی ایالات متحده را تصویب کرد که شامل یک متمم درباره تحریم بانک مرکزی ایران بود.
 
به دنبال این رای، ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرده که دولت آمریکا در حال بررسی راه‌ها مناسب برای اعمال محدودیت‌های جدید است.
 
او بدون اشاره به جزئیات این طرح گفته است که محدویت‌های جدید به گونه‌ای اعمال خواهد شد که بیشترین فشار را بر ایران و کمترین مشکل را برای آمریکا و متحدانش ایجاد کند.
 
سنای آمریکا پیشتر در روز چهارشنبه نهم آذرماه (۳۰ نوامبر) متممی را در چارچوب لایحه بودجه نظامی ایالات متحده برای تحریم بانک مرکزی ایران و خریداران نفت این کشور بررسی کرد.
 
متممی که روز پنج‌شنبه دهم آذرماه (اول دسامبر) با رای موافق هر ۱۰۰ نماینده مجلس سنا به تصویب رسید، اما برای اجرایی شدن منتظر تایید باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا است.
 
اما این طرح ۶۶۲ میلیارد دلاری بودجه دفاعی آمریکا، در نهایت روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه (۱۵ دسامبر) با ۲۸۳ رأی موافق در برابر ۱۳۶ رأی مخالف تصویب شد.
 
روز چهارشنبه نیز اعضای مجلس نمایندگان آمریکا، دو طرح تحریم دیگر را علیه ایران به طور جداگانه به تصویب رساندند.
 
بر اساس یکی از این طرح‌ها که «مصوبه کاهش تهدید ایران» نام گرفت، شرکت‌هایی که با بخش صنایع نفتی ایران، از جمله در زمینه سرمایه‌گذاری واردات، فروش کالا و خدمات پتروشیمی معامله کنند یا در طول یک سال فرآورده‌های نفتی تصفیه شده به ارزش پنج میلیون دلار یا بیشتر در اختیار ایران قرار دهند، مشمول تحریم‌های تازه آمریکا می‌شوند.
 
بر اساس لایحه دیگری که مجلس نمایندگان به تصویب رساند، کشورها یا شرکت‌هایی که در جهت ساخت سلاح‌های هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیکی به ایران، کره شمالی و سوریه کمک می‌کنند، مورد تحریم آمریکا قرار می‌گیرند.
 
همچنین دارایی‌های اشخاصی که اقدام به فروش فن‌آوری و ادوات متعارف نظامی به این سه کشور می‌کنند، در ایالات متحده مسدود می‌شود.
 
با آنکه دولت باراک اوباما، بانک مرکزی ایران را یک نگرانی جدی در زمینه «پولشویی» معرفی کرده اما برخلاف بریتانیا از تحریم بانک مرکزی ایران خودداری کرده بود. با این حال اکثر اعضای کنگره از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا خواهان این تحریم هستند.
 
یکی از نگرانی‌های دولت باراک اوباما و منتقدان این بود که تحریم فوری بانک مرکزی ایران بهای نفت را افزایش دهد و با ایجاد نوسان در بازار ارز اقتصاد جهان را متزلزل‌تر کند.
 
طرح بودجه دفاعی آمریکا با متتم تحریم بانک مرکزی ایران، برای مقابله با فعالیت‌های هسته‌ای ایران به تصویب رسیده است؛ فعالیت‌هایی که آمریکا و متحدان غربی آن همواره معتقد هستند ایران در پوشش آن به طور پنهانی در صدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است و ابعاد نظامی دارد.
 
اما ایران بارها این اتهام را رد کرده است و هدف از اجرای برنامه هسته‌ای خود را اهداف صلح‌آمیز ازجمله تامین برق و ایزوتوپ‌های پزشکی اعلام می‌کند.
 
پیش‌بینی می‌شود باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تا روز دوشنبه مصوبه بودجه دفاعی را امضا کند.
 
محدودیت‌های در نظر گرفته شده علیه بانک مرکزی ایران، از جمله مجازات موسسه‌های مالی طرف معامله با این بانک، قرار است شش ماه پس از ابلاغ این قانون اجرایی شود.
 
ایران همواره گفته است که تحریم‌های یکجانبه آمریکا و متحدان غربی‌اش هیچ‌گونه تغییری در سیاست اتمی این کشور ایجاد نمی‌کند.

+54
رأی دهید
-17

پریستوک - تهران - ایران
ramono ی عزیز کامنت شما رو تو صفحه ِ ذره خدا الان خوندم و بهتر دیدم که تو چند تا پیجی که حدس می زنم سر بزنید جواب بزارم. اولاً که من برای شما خیلی احترام قائلم و همیشه موقع صحبت کردن با شما احتیاط می کنم که نکنه دوست خوبی مثل شما رو برنجونم و امیدوارم شما هم تا آخر این موضوع رو رعایت کنید. دوم این که در جواب این که گفتید کتابی نیست که قرآن و انجیل رو به صورت علمی نقض کرده باشه : کتاب زیاده ولی من خودم به شخصه زیاد دنبالش نبودم و برای این منظور کتاب بازشناسی قرآن نوشته دکتر روشنگر رو به شما پیشنهاد می کنم. شاد و موفق باشید.
شنبه 26 آذر 1390 - 05:03
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.