توافق اوپک برای افزایش سقف تولید نفت خام

اجلاس اوپک در وین

کشورهای عضو سازمان صادرکنندگان نفت، اوپک، در مورد تعیین سقفی جدید برای تولید نفت خام توافق کردند که حدود روزانه ۶ میلیون بشکه بالاتر از سقف قبلی است.

بر اساس این توافق، کشوهای عضو اوپک روزی ۳۰ میلیون بشکه نفت خام تولید خواهند کرد.


سقف قبلی تولید نفت توسط کشورهای عضو سازمان اوپک پس از خارج شدن لیبی از چرخه تولید عملا رعایت نمی شد و میزان تولید روزانه این کشورها نزدیک به ۳۰ میلیون بشکه بود.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران که ریاست دوره ای اوپک را به عهده دارد، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس امروز در پاسخ به سئوال خبرنگار اعزامی بی‌بی‌سی فارسی گفت که این نخستین باری است که همه اعضای اوپک به یک توافق جمعی رسیده اند.

امیر پایور، خبرنگار اعزامی ما به وین می گوید که اجلاس امروز دو ساعت زودتر از موعد تمام شد و این مسئله نشان می داد که توافق اصلی، دیروز در دیدار وزیران نفت ایران و عربستان سعودی حاصل شده است.


عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عراق، ایران، لیبی، نیجریه، الجزایر، اکوادور، آنگولا و ونزوئلا ۱۲ عضو اوپک هستند.

درخواست عربستان سعودی برای افزایش سقف تولید در اجلاس پیشین اوپک در ماه ژوئن توسط سایر اعضا رد شد، اما عربستان و همپیمانانش در حاشیه جنوبی خلیج فارس به اضافه تولید برای جبران کمبود نفت در بازار ادامه دادند. این کمبود عمدتا از توقف صادرات نفت لیبی ناشی می شد.

اضافه تولید نفت توسط عربستان و همپیمانانش باعث شد قیمت نفت خام از بشکه ای ۱۲۷ دلار در ماه آوریل به حدود ۱۰۰ دلار در حال حاضر برسد.

اکنون که تولید و صادرات نفت در لیبی از سر گرفته شده است، عربستان باید تولید نفت خود را کاهش دهد تا فضا برای صادرات نفت لیبی باز شود.

هنوز سهمیه هر یک از کشورهای عضو اوپک از سقف ۳۰ میلیون بشکه تولید نفت خام در روز مشخص نشده است.

ممکن است تعیین این سهمیه به زمان برگزاری اجلاس بعدی اوپک موکول شود.

اجلاس امروز، دومین و آخرین اجلاسی بود که ایران به عنوان رئیس دوره ای سازمان صادرکنندگان نفت، ریاست آن را به عهده داشت.

تحلیل - امیر پایور

توافق ایران با افزایش سقف تولید نفت اوپک که ظاهرا دیروز در دیدار وزیر نفت این کشور با وزیر نفت عربستان سعودی به دست آمده بود، می تواند تلاشی برای ترمیم روابط دو کشور تلقی شود.

این احتمال به ویژه هنگامی جدی تر به نظر می رسد که این اقدام در کنار سفر اخیر وزیر اطلاعات ایران به عربستان و ملاقات او با ولیعهد این کشور دیده شود.

روابط دو کشور که در سال های اخیر رو به سردی بوده است، پس از متهم شدن ایران به دست داشتن در طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن رو به وخامت رفته بود.

عربستان در اجلاس پیشین اوپک در ماه ژوئن هم خواهان افزایش سقف تولید این سازمان بود، اما درخواست این کشور با مخالفت ایران و همپیمانانش در اوپک روبرو شد.

اما این بار ایران با افزایش سقف تولید موافقت کرد، شاید به این امید که عربستان را از همسویی با تلاش بعضی کشورهای غربی برای تحریم خرید نفت از ایران منصرف کند.

از عربستان سعودی به عنوان یکی از کشورهایی یاد می شود که می تواند قطع احتمالی صادرات نفت ایران را در بازار جهانی جبران کند.

 

+53
رأی دهید
-70

love-iran - چابهار - ایران
نفت پفک نمکی نیست که کسی تحریم اش کنه اگه قرار بود عربستان نفت تمام دنیا رو هم تولید کنه میشد شما فکر کن تو شهر یک لباس فروشی هست وقتی بگه شلوار 1 دلاری رو 500 دلار میفروشم باید بخری لخت که نمیتونی راه بری الان هم همینه اگه قرار باشه عربستان بخواد همه نیاز غرب و تامیین کنه که بد امریکا از چه روشی فشار بیاره پس باید بازار ها متنوع باشه و تحریم نفت جنگ روانی هست که مردم رو تحت تاثیر قرار میده بد هم تحریم اروپا میشه صادرات 17 درصد ایران و بقیه اش رو اسیا میخره که زیاد هم مهم نیست
‌چهارشنبه 23 آذر 1390 - 16:51
شیر بیشه مازندران - ایران - ایران
فروش بیشتر=درآمده بیشتر ------------->خوش به حال مردم غزه و لبنان . -
‌چهارشنبه 23 آذر 1390 - 16:59
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
همینطوری دارند آفت الله‌ها را به قهقرای تاریخ میکشند و مغزشان دیگر کار نمیکند. که با تحریم نفت و تولید بیشتر ایران را منزوی میکنند.
‌چهارشنبه 23 آذر 1390 - 17:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.