آمریکا از ۱۰ شرکت برای ادامه تجارت با ایران توضیح خواست

لوگوی کمیسیون ارز و اوراق بهادار آمریکا درکنار پرچم این کشور

کمیسیون ارز و اوراق بهادار آمریکا از ۱۰ شرکت‌ آمریکایی خواسته تا درباره ادامه فعالیت‌های تجاری خود با ایران، سوریه و کشورهای دیگری که از سوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان حامیان «تروریسم» معرفی شده‌اند، توضیح دهند.

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز، در گزارشی روز دوشنبه ۲۱ آذر ماه (۱۲ دسامبر) نوشت که شرکت‌های بزرگی چون «سونی»، «کاترپیلار»، «امریکن اکسپرس»، «آئیکام تکنولوژی»، «ایریدکس» و «وئولیا اینوایرومنت»، از جمله شرکت‌هایی هستند که طی ماه‌های گذشته از بخش مالی کمیسیون ارز و اوراق بهادار آمریکا، نامه دریافت کرده‌اند و از آنها خواسته شده درباره ادامه معاملات خود با کشورهای تحت تحریم توضیح دهند.
 
این شرکت‌ها که همگی در آمریکا ثبت شده‌اند باید پاسخ دهند که چگونه با وجود تحریم‌های شدید علیه کشورهایی چون ایران و سوریه، همچنان معاملات تجاری خود را با این کشورها حفظ کرده‌اند.
 
براساس گزارش فایننشال تایمز، اطلاعات ارائه شده از سوی این شرکت‌ها نشان می‌دهد که تحریم‌ها، معامله‌ها را دشوار کرده و سطح آن را کاهش داده است.
 
این روزنامه نوشته است که در این میان بودند شرکت‌هایی که از طریق واسطه‌هایی در دوبی و چندین کشور دیگر به معاملات خود ادامه داده‌اند که از جمله آنها می‌توان به شرکت «سونی» اشاره کرد.
 
قانون ایالات متحده به شرکت‌های این کشور اجازه نمی‌دهد که با شرکت‌هایی که تحت تحریم آمریکا قرار دارند، معامله کنند، اما در همین قانون به شعبه‌های غیرآمریکایی این شرکت‌ها چنین اجازه‌ای داده شده است.
 
براساس این قانون، چنانچه اداره این شرکت‌ها، خارج از حوزه وظیفه شرکت مادر باشد و هیچ‌یک از کارکنان این شعبه‌ها نیز شهروند آمریکا نباشد، در اینصورت آنها اجازه خواهند داشت که با کشورهای تحت تحریم آمریکا معامله کنند.
 
دولت‌های آمریکا، کانادا، بریتانیا و ژاپن به تازگی، تحریم‌های جدیدی علیه نظام بانکی و صنعت پتروشیمی ایران وضع کردند.
 
هم‌زمان نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهوری فرانسه از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کرد که دارایی‌های بانک مرکزی ایران را مسدود و معاملات نفتی خود با این کشور را متوقف کنند.
 
اتحادیه اروپا هفته گذشته برای فشار بر دولت ایران جهت همکاری «شفاف‌‌تر» با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۸۰ شخصیت‌ و شرکت‌ مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را به فهرست تحریم‌ها افزود و هشدار داد که اقدام‌های موثرتری در زمینه گسترش تحریم‌های ایران ازجمله تحریم نفت انجام خواهد داد.
 
دولت فرانسه نیز اعلام کرد که سیاست تحریم یک جانبه خرید نفت خام ایران را اجرا خواهد کرد.
 
تحریم‌های جدید در زمینه مالی و انرژی علیه ایران پس از انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز هشتم نوامبر بود که ماهیت نظامی برنامه‌های هسته‌ای ایران را تایید می‌کرد.
 
همچنین قرار است وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا، در نشستی که ۳۰ ژانویه برگزار خواهد شد، درباره دور جدید تحریم‌ها علیه ایران تصمیم‌گیری کنند.
 
غنی‌سازی اورانیوم، جنجالی‌ترین بخش فعالیت‌های هسته‌ای ایران است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز سال‌هاست درباره برنامه هسته‌ای ایران تحقیق می‌کند. اما ایران اصرار دارد که این برنامه‌ صرفا اهداف صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.
 
اما کشورهای غربی می‌گویند مدارکی دارند که نشان می‌دهد برنامه هسته‌ای «صلح‌آمیز» ایران، پوششی برای فعالیت‌های این کشور به منظور دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

+49
رأی دهید
-95

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.