درس های یک محاکمه در آمریکا

عصرایران - این خبر را از سایت دادستانی ایالت ایلینویز آمریکا بخوانید: فرماندار  ایالت ایلینویز - پنجمین ایالت بزرگ آمریکا - به اتهام دریافت رشوه و تلاش برای انتخاب فردی به جای کرسی خالی اوباما در مجلس سنا ، استیضاح ، برکنار ،‌ محاکمه و نهایتاً به ۱۴ سال زندان محکوم شد.

او البته از مردم عذرخواهی هم کرد اما دادگاه اعلام داشت که عذرخواهی دردی از مردمی که بابت فساد او متحمل زیان شده اند دوا نخواهد کرد.

نکته جالب در کیفرخواست دادستانی و حکم دادگاه این است که جرم آقای فرماندار ، صرفاً تحصیل مال نامشروع (رشوه) نبوده است بلکه آنچه محکمه از آن به عنوان "جنایت" نام برده و او را مستحق شدیدترین کیفر دانسته ، "خدشه دار کردن اعتماد عمومی" است چه آن که وقتی یک مقام دولتی مرتکب خلاف می شود ، قبل از هر چیز "اعتبار دولت"‌ و  "اعتماد مردم"‌ را با آسیب مواجه می کند.

نکته جالب دیگر آن که قاضی صادر کننده رأی ، چندی پیش در همین دادگاه یک قاتل را به 12 سال زندان محکوم کرده بود اما فرماندار متقلب - که حتی نتوانسته بود به هدفش یعنی انتخاب فرد مورد نطظر به عنوان نماینده سنا برسد - را به 14 سال زندان محکوم کرد زیرا به خوبی می دانست اگر اگر یک قاتل ، یک یا چند فرد معدود را می کشد ،‌ یک دولتمرد متخلف و مجرم ، قاتل زنجیره ای افکار عمومی و اعتماد ملی است.

 دادگاه ایلینویز همچنین در بررسی پرونده فرماندار متقلب هرگز نگفت که این شخص فرماندار پنجمین ایالت بزرگ آمریکا و یک مقام عالیرتبه است و محکومیتش می تواند آب به آسیاب دشمن بریزید و مردم را بدبین کند! بلکه به درستی به این جمع بندی رسید که آنچه به جامعه لطمه می زند لاپوشانی کجی های مقامات است و به همین دلیل در کیفرخواست دادستانی و حکم دادگاه ،‌این مقام فاسد با صریح ترین و تندترین عناوین مانند "مسوول خائن" ، مورد نقد قرار گرفته است.

نکته دیگر آن که در کیفرخواست فرماندار سابق ، فقط به خود جرم اشاره نشده بلکه دادستان افکار عمومی را هم در نظر داشته به گونه ای که از دادگاه تقاضا کرده است با صدور حکمی سخت و سنگین به مردمی که "قربانی فساد فرماندار"‌شده اند این پیام را ارسال کند که مراقبشان است و با مجرمان برخورد شدید می کند.

آنچه در ایالت ایلینویز آمریکا در جریان محاکمه فرد اول این ایالت رخ داد ، هر چند ممکن است در داخل ایالات متحده یک پرونده قضایی صرف خوانده شود اما برای ما می تواند حاوی درس های مهمی باشد که به حکم "بیاموزید ولو از دشمن"‌ می توانیم بدان بنگریم و آرزومند آن باشیم که در کشور ما نیز مقاماتی که از مرزهای قانون عبور می کنند بدون مصلحت اندیشی های ناروا ، با همین صراحت و قاطعیتی که در سطور فوق
آمد محاکمه شوند و الا سخن از پیشرفت و تعالی کشور گفتن ، به چیزی شبیه آب در هاون کوبیدن خواهد ماند.

نظرات کاربران سایت عصر ایران در مورد این مطلب :

اگر این گونه نبودند که اینهمه پیشرفت نمیکردند


مگر نه اینکه ابن صفهای طولانی برای خرید سکه نتیجه ی سیاستهایی است که در جهت جبران کسری بودجه و جبران اختلاسهای میلیاردی اتخاذ گردیده ؟آیا دیگر مردم به لحظه ای دیگر اعتماد دارند ؟


آقا این چه حرفیه میزنین فرمانداران ما گلند اونا اصلا حقوق هم نمیگیرن فقط نون پنیر میخورن و همش به فکر مردمن همین دیروز بود که چن تا از فرمانداران بدلیل سو. تغذیه و غصه مردم دق مرگ شدن


بیاموزیم !!!؟؟؟؟ نه عمو ، آنکه نامخت از گذشت روزگار ...هیچ ناموزد زهیچ آموزگار


من هم موافقم، یعنی چی "بیاموزیم" همه کار آمریکا اشتباهه و ما باید برعکس عمل کنیم.


جانا سخن از زبان ما میگویی!
احسنت تحلیل بسیار جالب و عبرت آموزی هم برای مسولین و هم مردم بود!


بله اگر درس و عبرت بگیریم عالی است اما...


اینجا تابه یه نفر از مسئولین سیاسی گرفته تا یه فوتبالیست در جه چند! چپ نگاه میکنن میگه اگه به من تو بگین منم حرفایی رو که میدونم میزنم( به وظیفم عمل میکنم) حالا این حرفا چیه که مردم نباید بدونن خیلی جالبه وجالبتر اونجاست که بعد از این تهدید دیگه هیچکس با اون فرد کاری نداره وایشان قوی تر از قبل به کارش ادامه میده!


قدرت یک دولت آنجا نمایان میشود که وقتی یکی از مسئولین آن خطا می کند به راحتی بتوان آن را محاکمه و محکوم کرد بدون آن که ترس و خللی در روند کار آن دولت نمایان گردد ولی دولتی که تا به یکی از مسئولین آن فقط اتهام می زنند به صغری و کبری و... متوصل می شود تا بگوید ما پاکیم، یعنی آنقدر با تنها یک اتهام آنهم به مدیران رده دوم ،اقتدارش زیر سئوال می رود که حاضر می شود از اعتبار خود هزینه کند تااز یک بازجویی یا تفهیم اتهام معمولی هم جلوگیری کند.


درسهای مهمی است که چنانچه بیاموزیم... سالها زمان میبرد تابتوانیم اعتماد خدشه دار شده را به جامعه بر گردانیم


مسلمونیم! ادعای عدالتمون دنیا را برداشته! طبقه متوسط به پایینمون کمرشون زیر فشارهای اقتصادی شکسته! مسئولین محترممون هر روز یه گوشه ای رسوایی اقتصادی به بار میارن و تو روی مردم نگاه می کنن و با چهره ی حق به جانب جوابهای پرت و پلا میدن! اونوقت یارو تو آمریکا معل.م نیست رشوه گرفته یا نه ببین چیکارش میکنن.
وامصیبتااااااااااااااااااااااه


تو دنبال این هستی که آمریکای کثافت را سرمشق خودت کنی؟! اگه راست میگی منتشر کن


آقا این حرفو نزنید، این دولت پاک ترین دولت از شش سال پیش تا حالاست...


بیاموزز هرچند از دشمنت


خیانت به اعتماد مردم بزرگترین خیانتهاست !


اگه می بینید اونجاها اینقدر قانونمند و باحساب کتابه نتیجه مدیریت جهانی هست که ما می کنیم ، این مهمه !!!


چرا ایقدر پیله دور خود تنیدیم که جز خود هیچی نمیبینیم


بقول حافظ نمرده بر ما نماز بخوانید!!!!


چشمها را باید شست!


گریه ام گرفت....برای ایران و ایرانی...و مسلمان و مسلمانی...


آنچه که سبب اجرای صحیح عدالت در مقام عمل (نه در مقام شعار وادا) در یک نظام خواهد شد همان استقلال کامل قوه قضاییه و قاضی است که به عنوان قبل تپنده یک نظام است. اگر قاضی مستقل که براساس شایستگی و با معیار های دموکراتیک انتخاب گردیده و در محیطی عاری از ترس و تحمیل و سفارش و تحدید قضاوت کند قطعا عدالت به خوبی اجرا شده و حقی از فردی وجهالمصالحه ارباب قدرت نخواهد شد.


سلام
مقاله ی خیلی قشنگ و آموزنده ای بود و من از خواندن آن حظ بردم در عین حال
دلم هم سوخت برای اینکه بعد از این چند اظهار نظر که بیشترشان هم طنز گونه نوشته اند ،نوشته های بعدی هم قطعا به همین سبک و سیاق طنز خواهد بود.
علتش هم روشن است در ایران ما تنها چیزی که هیچوقت و در هیچ دوره ای مورد توجه قرار نگرفته ، همین جلب افکار عمومی است.بنا بر این دوستان عصر ایرانی دقیقا به این موضوع واقفند و به همین جهت هم از روی آگاهی نظراتشان را با طنز می نویسند و ارسال میکنند و ضمنا میدانند که درد این جامعه اگر چه ممکن است دردهایی از این دست باشد اما دوای آن با درج چنین مقاله هایی موجب درمان نخواهد شد. برای اینکه اثر بخش باشد این مقاله را برای سایت های رسمی دولتمردان بفرستید شاید تلنگری باشد شاید...

+88
رأی دهید
-26

demokrasi-solh - صحنه - ایران
آنها هر کاری هم بکنن باز هم شیطان بزرگن و از شیطان که نباید چیزی یاد گرفت!!!!!؟؟؟؟؟!!!؟!؟!؟!
یکشنبه 20 آذر 1390 - 11:10
hassan5 - تهران - ایران
دروغ قتل غارت فساد...از همان روزهای اول توسط رهبر جمهوری اسلامی پایه گذاری شد.رهبر گفته بود همه چیز را ارزان و مجانی میکند و تمام گروه ها حتی کمونیست ها میتوانند در انتخابات شرکت کنند وگفته بود که من یگ طلبه هستم و بقم خواهم رفت....پس از انجام اعدام در بالای اقامتگاه خودش و اقامت دائم در جماران وقتی از خلف وعده سئوال شد گفت که خدعه کردم(البته خدعه در جنگ در اسلام ایرادی ندارد)بدانید و اگاه باشید که برای مسلمانان در راه حفظ بیضه اسلام هر کاری علاوه بر روا بلکه واجب میباشد.اشکال اساسی ما در ایدئولوژی اسلامی میباشد.البته هر ایدئولوژی ای مملکت را دچار نکبت میکند فقط لبیرال دمکراسی در این مقطع احتمال موفقیت دارد
یکشنبه 20 آذر 1390 - 14:18
elaheh85 - تهران - ایران
من نمیدونم چرا تو این سایت تنها از خوبی های امریکا و بدی های ایران حرف زده میشه.جوری که انگار آمریکا خوبیه مطلقه و ایران بد کامل.چرا از اوضاع حال آمریکا سخن نمیشه.از این همه تظاهرات.چرا از خیابونای اروپا حرف زده نمیشود.این سایت تنها به دنبال ایران ستیزی است چون دشمنی عمیقی از ایران دارد.پشت پرده ای این سایت اونطور که از خبرها میشه فهمید سایه ای آمریکا.اسرائیل و.....وجود دارد.
یکشنبه 20 آذر 1390 - 15:11
ensanam arezoost - خارگ - ایران
کشوری که پایه و اساس فرهنگش صداقت و عدالت هست همینه...اگر حکومت ایران بود پست و مقام بالاتری بش میدادند...
یکشنبه 20 آذر 1390 - 17:40
Royan - بوخوم - آلمان
بدبختی ما ایرانیها اینه که نمیدونیم رهبر رئیس جمهور یا نماینده مجلس باید در خدمت ملت باشه و اهداف ملت را در جهت رفاه و پیشرفت دنبال بکنه فکر می‌کنیم که رهبر برای تقدیس و رئیس جمهور برای اینه که خدا را بنده نباشه هر کاری می‌خواد بکنه کشور این ۴ سال مال تو و فّک و فامیلات ، نما ینده مجلس را هم رای می‌دیم که منافع خودشو هفت پشتشو حفظ بکنه، اینه فهم ملت از حکومت.
یکشنبه 20 آذر 1390 - 19:01
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.