چهار کشتیگیر ایرانی به دلیل تعطیلی سفارت به مسابقات لندن نرسیدند
لندن: حمید سوریان در کنار محمد بنا
مهدی رستم پور
سیداحمد محمدی، صادق گودرزی، حامد زرین کمر و جابر صادقزاده چهار نماینده تیم ملی کشتی آزاد ایران، بهدلیل تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران نتوانستند روادید سفر به این کشور را دریافت کنند.
به این ترتیب، این تیم با ترکیب ناقص و فقط سه کشتیگیر، راهی رقابتهای آزمایشی المپیک لندن شد. گذرنامههای این کشتی گیران به سفارت بریتانیا تحویل داده شوده بود و آنها باید روز سه شنبه هشتم آذر، ۲۹ نوامبر، روادید خود را از محل سفارت، واقع در خیابان فردوسی دریافت میکردند. اما همان روز این سفارتخانه همراه با اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران مورد حمله قرار گرفت.
خبرگزاریهای داخلی عکسهایی از پرتاب مواد آتش زا به داخل سفارت، شکستن شیشهها، تخریب اموال، ورود به اتاقها، تفتیش قفسهها و کمدها، آتش زدن خودرو و خروج اموال از محل سفارت را منتشر کردند.
حمله به سفارت بریتانیا تبدیل به بحران دیپلماتیک تازهای در روابط ایران و غرب شد. اما نخستین بازتاب مستقیم این جنجال در عرصه ورزش، باز ماندن ستارههای کشتی ایران از سفر به لندن بود.
سیداحمد محمدی ۱۹ ساله در ۶۰ کیلوگرم، فرد ذخیره تیم ملی در مسابقات جهانی استانبول بود. تیم ایران در این وزن هنوز سهمیه المپیک نگرفته و قرار بود این کشتی گیر جوان با حضور در لندن، تجربه اندوزی کند تا در میدانهای بزرگتر به میدان برود.
صادق گودرزی در ۷۴ کیلو، تنها آزادکار ایرانی است که در سه سال گذشته موفق به کسب سه مدال جهانی شده است. او که از بختهای اصلی کسب مدال در المپیک لندن است، قصد تطبیق با محیط و شرایط برگزاری المپیک را داشت که این فرصت از او گرفته شد. او در مصاحبه با ایسنا، از اینکه نتوانسته تیم ملی را در لندن همراهی کند ابراز تاسف کرده است.
همچنین حامد زرین کمر و جابر صادقزاده که بیست ساله هستند، امسال در رومانی به مدال طلای جوانان جهان دست یافتند. این اعزام، قرار بود زمینه حضور تدریجی آنها را در تیم ملی بزرگسالان مهیا کند. به ویژه در ۱۲۰ کیلو که ایران در مسابقات جهانی استانبول نتوانسته سهمیه المپیک را دریافت کند. اما این دو نیز از حضور در این تورنمنت مهم بازماندند.
قهرمانی قاسم رضایی در کشتی فرنگی
رقابتهای آزمایشی المپیک لندن در کشتی فرنگی با حضور ۱۹۶ فرنگی کار از ۳۱ کشور برگزار شد. حاصل کار ایران در این رقابتها، قهرمانی قاسم رضایی در ۹۶ کیلوگرم و کسب مدال برنز سامان عبدولی در وزن اول بود.
قاسم رضایی همان کشتی گیری است که امسال در رقابتهای جهانی استانبول، بنا به سیاستی که طی ۲۸ سال گذشته در ورزش ایران اعمال میشود، حاضر به انجام مبارزه با رقیب اسراییلی نشد و از جدول رقابتها کنار رفت.
در ۵۵ کیلو که فقط شش نفر حضور داشتند، سامان عبدولی مقابل چوی جیو جین دارنده مدال نقره جهان از کره جنوبی مغلوب شد و به مدال برنز رسید.
جیو جین با شکست دادن ایوان بلاتسیف از روسیه قهرمان شد.
حمید سوریان در ۶۰ کیلوگرم وینچنزو ماستری از ایتالیا را ۵-۰ شکست داد اما در نیمه نهایی به مصاف اصلان آبدولین از روسیه رفت و ۶-۱ شکست خورد.
سوریان در دیدار رده بندی مقابل وو سئونگ جائه از کره جنوبی نیز ۵-۱ باخت تا به مقام پنجم برسد.
آبدولین از روسیه طلا گرفت. بلمادانی از فرانسه دوم شد و کشتی گیر کره جنوبی به همراه اریک نیبلوم از دانمارک به مقام سوم رسیدند.
در ۶۶ کیلوگرم امید نوروزی ابتدا ژن ژی از چین را ۵-۰ مغلوب کرد. او در نیمه نهایی به آدام کوراک از روسیه باخت. در دیدار رده بندی نیز مقابل آرتاک مارگاریان از فرانسه شکست خورد و به مقام پنجم رسید.
در این وزن کیم هیون وو از کره جنوبی با شکست آدام کوراک از روسیه قهرمان شد. یارکو هایکا از فنلاند نیز همراه با نماینده ارمنستان سوم شدند.
محسن قاسمی در ۷۴ کیلو کاسینن از فنلاند را با ضربه فنی شکست داد. در نیمه نهایی اما به الکساندر چخیرکین از روسیه باخت. قاسمی که امسال در رومانی و رقابتهای جوانان جهان نیز حذف شده بود، برای کسب مدال برنز مقابل چانگ از چین هم شکست خورد و پنجم شد.
چخرکین از روسیه با غلبه بر دیمیترو پیشکوف از اوکراین در این وزن اول طلا گرفت. الکساندر کازاکویچ از لیتوانی دیگر مدال برنز این وزن را به دست آورد.
قاسم رضایی موفقترین نماینده تیم ایران، در ۹۶ کیلو و در دور اول رقیب استونیایی را ۲-۰ شکست داد. سپس مقابل اصلان بک خوشتوف قهرمان المپیک پکن از روسیه به پیروزی رسید. این فرنگی کار آملی در نیمه نهایی به مصاف رامی هیتانمی از فنلاند رفت و ۷-۴ پیروز شد.
رضایی در فینال با نتیجه ۲-۰ تیموچینی از ایتالیا را مغلوب کرد و به مقام قهرمانی رسید. گئورگی از مجارستان و رامی هیتانمی از فنلاند سوم شدند.
در ۱۲۰ کیلو بشیر باباجانزاده در دور نخست مقابل هایکی نابی قهرمان سابق جهان در ۹۶ کیلو که اهل استونی است، با نتیجه ۳-۲ به پیروزی رسید. او در دور دوم مقابل یوهان یورن از سوئد ۴-۰ شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد.
با پایان رقابتهای کشتی فرنگی، رقابتهای کشتی آزاد به انجام خواهد رسید. سه نماینده ایران، در وزن ۵۵ کیلوگرم فرزاد جعفری، مصطفی حسین خانی در ۶۶ کیلو و احسان لشکری در ۸۴ کیلوگرم هستند. چهار نماینده دیگر ایران موفق به دریافت روادید انگلستان نشدند و از سفر به لندن بازماندند.