پیام ویدیویی مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران و پیام خانواده وی در جواب این ویدیو

پیامی ویدیویی از مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

مأمور سابق "اف. بی. آی" در نوار ویدئویی ارسال شده برای خانواده‌اش

با گذشت نزدیک به پنج سال از ناپدید شدن رابرت لوینسون، مأمور پیشین اف‌بی‌آی در ایران، گزارش‌ها حاکی است که خانواده وی در یک سال گذشته یک پیام ویدیویی و چندین عکس از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند.
 
به گزارش آسوشیتد پرس، خانواده رابرت لوینسون نوامبر سال ۲۰۱۰ یک پیام ویدیویی از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند که در این پیام این مأمور پیشین پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، از دولت آمریکا درخواست کرده‌است تا با عمل کردن به خواسته‌های افرادی که وی را ربوده‌اند، شرایط آزادی‌اش را فراهم کنند.
 
آقای لوینسون در این پیام ویدیویی گفته است: «با من خوش رفتاری شده است، اما من به کمک دولت ایالات متحده احتیاج دارم. می‌خواهم آمریکا به خواسته‌های گروهی که در سه سال و نیم گذشته من را نگاه داشته‌اند، عمل کند... و خواهش می‌کنم کمک کنید تا من به خانه بازگردم.»
 
رابرت لوینسون فروردین ماه سال ۸۶ زمانی که در قالب یک سفر کاری به ایران رفته بود، در جزیره کیش ناپدید شد.
 
چند سال پس از این واقعه، در حالی که گمانه‌هایی در مورد امکان زنده نبودن آقای لوینسون زده می‌شد، در اسفندماه سال ۱۳۸۹، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد که بنابر اطلاعات دست یافته، رابرت لوینسون زنده است.
 

پیامی ویدیویی از مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

رابرت لوینسون در کنار فرزندانش- آقای لوینسون که اکنون ۶۳ سال دارد دارای هفت فرزند و دو نوه است.

​​​​آن زمان دولت آمریکا از انتشار شواهد این امر در رسانه‌ها خودداری کرد و تأکید داشت که انتشار این شواهد می‌تواند شرایط آزادسازی رابرت لوینسون را دشوار کند، با ‌این‌حال اکنون، واشینگتن در نهایت موافقت کرده است تا اطلاعاتی را که در اختیار دارد رسانه‌ای شوند.
 
به گزارش آسوشیتد پرس، در این پیام ویدیویی ۵۴ ثانیه‌ای که یک کپی از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته، آقای لوینسون که به دیابت مبتلا است و از فشار خون بالا رنج می‌برد، تأکید کرده است که از وضعیت سلامت خیلی خوبی برخوردار نیست و افزوده است: «داروی دیابت من به سرعت در حال تمام شدن است.»
 
در این پیام ویدیویی به نظر می‌رسد آقای لوینسون مقدار قابل توجهی وزن کم کرده است، اما نشانی از آزار جسمی در وی دیده نمی‌شود.
 
خانواده آقای لوینسون هویت وی را در این ویدیو تأیید کرده‌اند و مقامات نیز پس از تحقیقات خود بر این تأیید صحه گذاشته‌اند.
 
در این پیام ویدیویی که برای خانواده لوینسون ارسال شده همچنین از ایالات متحده خواسته شده است تا زندانیانی را که فهرست نام آن‌ها با این پیام ویدیویی ارسال شده است، آزاد کنند، اما مقامات واشینگتن می‌گویند که هیچ‌یک از افرادی که نامشان در این فهرست آمده در اختیار آمریکا نیستند.
 
به گزارش آسوشیتدپرس، پیشتر تصور غالب در دولت آمریکا مبنی بر این بود که ناپدید شدن آقای لوینسون، یک مسئله دیپلماتیک است.
 
مقامات آمریکایی معتقد بودند که وی توسط مقامات اطلاعاتی ایران دستگیر شده‌است تا جمهوری اسلامی بتواند از وی به عنوان دستاویزی در مذاکره با واشینگتن استفاده کند؛ ادعایی که همواره از سوی ایران رد شده است.
 
با این‌حال پیام‌ ویدیویی و عکس‌هایی که در یک‌سال اخیر برای خانواده لوینسون فرستاده شده بر این فرضیه سایه انداخته‌اند.
 
پیشتر نیز محمد حسین آقاسی، وکیل رابرت لوینسون در گفت‌و‌گو با رادیو فردا/ رادیو اروپای آزاد تأکید کرده بود که ربوده شدن آقای لوینسون می‌تواند به مافیای سیگار در ایران ارتباط داشته باشد.
 
خانواده آقای لوینسون نیز تأکید کرده است که تحقیقات رابرت لوینسون در مورد قاچاق سیگار دلیل سفر وی به جزیره کیش بوده‌است.
 
افزایش شبهه در مورد محل نگهداری رابرت لوینسون
 
در کنار این پیام ویدیویی، خانواده لوینسون در یک سال گذشته چندین عکس نیز از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند که این پیام ویدیویی و عکس‌های موجود در مورد محل دقیق نگهداری رابرت لوینسون بیش از پیش شبهه ایجاد می‌کنند.
 
به گفته مقامات آمریکایی که نخوسته‌اند نامشان فاش شود، بر اساس تحقیقاتی که بر روی پیام ویدیویی ارسال شده صورت گرفته، به نظر می‌رسد آقای لوینسون نه در ایران که در پاکستان نگهداری می‌شود.
 
محققانی که این سند را مورد بررسی قرار داده‌اند می‌گویند در پس زمینه این پیام ویدیویی، به طور مبهم صدای موسیقی پشتون به گوش می‌رسد.
 
همچنین این پیام ویدیویی از طریق یک آدرس اینترنتی در پاکستان ارسال شده است.
 
اما چند‌ماه پس از این پیام ویدیویی، خانواده لوینسون مجموعه‌ای عکس از رابرت لوینسون دریافت کردند که از آدرسی اینترنتی در افغانستان ارسال شده بود.
 
در این مجموعه آقای لوینسون که لاغرتر از پیش شده و ریشش نیز بلندتر شده است، لباس نارنجی رنگی همانند آن‌چه زندانیان زندان گوانتانامو می‌پوشند، بر تن دارد.
 
در هر یک از این عکس‌ها پیامی نوشته شده بر روی یک صفحه بر گردن آقای لوینسون آویخته شده است. بر روی یکی از این صفحات که آقای لونیسون بر گردنش آویخته، نوشته شده است: «چرا نمی‌توانید به من کمک کنید؟»
 
بر اساس این شواهد اکنون مقامات آمریکایی در خصوص محل نگهداری آقای لوینسون میان ایران، افغانستان و پاکستان مردد مانده‌اند.
 
همچنین هنوز واشینگتن نمی‌تواند به درستی بگوید آیا آقای لونیسون توسط مقامات ایرانی دستگیر شده و یا از سوی شبه‌نظامیان ربوده شده است.

پیام ویدیویی مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

خانواده مأمور بازنشسته پلیس فدرال آمریکا (FBI) که در ماه مارس سال ۲۰۰۷ (فروردین ۱۳۸۶) در جزیره کیش ایران ناپدید شد، می‌گوید نوامبر ۲۰۱۰ یک پیام ویدئویی از وی دریافت کرده است.

در این ویدئو که در سایت اینترنتی این خانواده منتشر شده رابرت لوینسون به طور مشهود وزن کم کرده و از دولت آمریکا درخواست کمک می‌کند. مأمور سابق "اف بی آی" از دولت خود می‌خواهد به «درخواست‌های گروه» رباینده که او را برای «سه سال و نیم در اسارت خود دارند» عمل کند.

لوینسون در این نوار ویدئویی می‌گوید با او «بدرفتاری نشده است» اما می‌افزاید: «حالم زیاد خوب نیست و داروهای دیابت من در حال تمام شدن هستند». لوینسون همچنین خطاب به دولت آمریکا می‌گوید: «مرا به خانه برگردانید. ۳۳ سال خدمت برای ایالات متحده سزاوار چنین اقدامی است».
 

 



جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید.
جهت دانلود ویدئو اینجا کلیک کنید.




پیامی ویدیویی از مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

پیام ویدیویی پسر و همسر لوینسون به ربایندگان با زیر نویس فارسی

دیوید و کریستین، پسر و همسر رابرت لوینسون که تا کنون در این باره سکوت اختیار کرده بودند، در ابتدای ویدئوی منتشر شده در وب‌سایت خانواده خود خواستار آزادی وی می‌شوند. پسر لوینسون می‌گوید پیام ویدئویی پدرش باعث خرسندی آنها شده چون نشان می‌دهد «پدر زنده و سلامت است».

خانم لوینسون و پسرش در این پیام ویدئویی از دولت ایران سخنی به میان نمی‌آورند. در عوض درخواست خود را مستقیما خطاب به ربایندگان رابرت لوینسون مطرح کرده و از آنها می‌خواهند باز هم با خانواده‌ی وی تماس برقرار کنند.

دیوید لوینسون در این پیام می‌گوید: «مادرم پیام شما را دریافت کرد. لطفا درخواست‌‌های خود را به ما بگویید تا بتوانیم با هم همکاری کرده و پدرم را سلامت به خانه برگردانیم».خانواده رابرت لوینسون می‌گوید در اوایل سال جاری (۲۰۱۱) ایمیل دیگری دریافت کرده که حاوی تصاویری از او بوده است. او در این تصاویر در لباسی نارنجی‌رنگ دیده می‌شده که شبیه لباس زندانی‌ها بوده و ریشی بلند داشته است.

"اف بی آی" با ردگیری این ایمیل‌ها دریافته است که این پست‌های الکترونیکی از "کافی‌نت"هایی در افغانستان یا پاکستان ارسال شده‌اند. اما در مورد اینکه چه کسی یا گروهی آنها را ارسال کرده، اطلاعاتی به دست نیامده است.

رابرت لوینسون به هنگام ناپدید شدن ۵۹ ساله بود. به نوشته نیویورک‌تایمز، لوینسون قصد داشت در کیش با داود صلاح‌الدین ملاقات کند. صلاح‌الدین یک پناهنده‌‌ی آمریکایی است که به دلیل ترور یکی از افراد وابسته به رژیم شاه سابق ایران در نزدیکی واشنگتن، از آمریکا فرار کرده و از سال ۱۹۸۰ به ایران پناه آورده است.

خانواده لوینسون و مقام‌های آمریکایی همچنین می‌گویند لوینسون برای تحقیق در مورد قاچاق سیگار برای یک مشتری خصوصی به ایران رفته بود.

مقام‌های ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که در مورد ناپدید شدن لوینسون و اینکه چه بر سر او آمده و کجا نگهداری می‌شود، اطلاعاتی در دست ندارند. محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، در سفر خود به آمریکا در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که دولت او تمایل دارد به آمریکا در زمینه یافتن لوینسون کمک کند.

از آن زمان تا کنون دست‌کم دو ملاقات بین مقام‌های رسمی ایران و آمریکا در این مورد صورت گرفته اما پیشرفتی در این موضوع دیده نمی‌شود.

 

 



جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید.
جهت دانلود ویدئو اینجا کلیک کنید.




 

پیامی ویدیویی از مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

+191
رأی دهید
-49

آرمان144 - میسور - هند
دوستان اگه امکانش هست این ویدیو رو در فیس بوک به اشتراک بذارید.خدا رو چه دیدی شاید یکی بتونه کمکی کنه.چون من از این گونه موارد رو دیدم .همه میدونیم که انتظار خیلی سخته پس بیایید این ویدیو رو از YouTube به اشتراک بذاریم.سربلند و پیروز باشید
شنبه 19 آذر 1390 - 08:14
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
خب معلومه از کجا آب میخوره. حکومت ولی وقیح برای آزاد سازی تروریست هایش(همون سربازان گمنام!!!) این فرد رو که اساسا بجرم آمریکایی بودن مستحق مرگه به گروگان گرفته تا یه روزی معاوضه کنه. خدا رحمتش کنه.
شنبه 19 آذر 1390 - 10:28
mhroo - کاردیف - انگلستان
اخیی بیچاره چه قد دلم سوخت براش انشاالله که هر چه زودتر آزادش کنن این مرد بیچاره که مریض هم هست انشاالله خدا خودش کمکش کنه و آزادش کنن امیننننننن .
شنبه 19 آذر 1390 - 10:50
Mossadegh - لندن - انگلیس
حالا گور پدر اخوندها هم کرده...اما اینها مردم را هم احمق فرض میکنند.. یک عده از امریکا با ان همه کوه و کوهستان در خود امریکا یک دفعه هوس میکنند که بیائن بین مرز ایران وعراق کوهنوردی کنند....؟؟؟ سه تا انگلیسی در خلیج فارس مسیر را گم میکنند....!! حالا این یکی هم میاد کیش برای انجام کاری ...تحقیق روی قاچاق سیگار .. یعنی تمام قاچاقچیان در امریکا مرده اند و یا توبه کردنند و هیچ قاچاقی انجام نمیشود...
شنبه 19 آذر 1390 - 10:52
اهل ایران - اصفهان - ایران
آرمان144 - میسور - هند. موافقم باهاتون.من حتما شر میکنم.
شنبه 19 آذر 1390 - 11:33
gol andam - ژنو - سویس
دلم گرفت ،،،،آخه چی‌ میشد اگه بدی نبود ،،جنگی نبود ،،دیکتاتوری نبود ،، همه با صلح و صفا کنار هم زندگی‌ میکردیم : (
شنبه 19 آذر 1390 - 12:20
oghab - هلسينكي - فنلاند
پس رامبو کجاست . یآ جیمز باند ..
شنبه 19 آذر 1390 - 14:31
mihanyar - منچستر - انگلیس
موسیقی پشتون؟. این موسیقی میتونست موسقی ایرانی باشه تا امریکا بهتره بتونه اتهام بزنه!. این مامور دزدیده نشده و داخل خاک ایالات متحده بصورت مخفیانه زندگی میکنه. این ویدیو ساختگی هست و فقط دارن یه فیلم نمایشی درست میکنن!. گروهی که یک مامور اطلاعاتی رو بدده که نمیاد تو ویدیو موسویق پخش کنه یا کاری کنه که محل مخفیگاه مشخص بشه!. همین مانده پشت سر مامور آدرس و کد پستی هم بنویسن! اینا همش فیلمه!
شنبه 19 آذر 1390 - 15:28
firozi - بغداد - عراق
داروهایم در حال تمام شدن است .حتما منظور خاصی داشته یعنی میخواسته پیامی را بده والا اگر روزی یک قرص هم میخورده 1280 قرص با خودش داشته !!!بعبارتی به قصد ربوده شدن با تجهیزات کامل آمده بوده ( اگر انسولین هم تزریق میکرده که با یک گونی سرنگ امده .اگر هم براش قرص میخرند که دیگه ناراحتی و گفتن نداره به نگهبانت بگو برات میخره
شنبه 19 آذر 1390 - 15:40
cooluk - بیرمنگام - جزیره بریتانیای کبیر
سلام. آیا گروگان گیری دیگری از طرف ج.ای.ای در کار است ؟
شنبه 19 آذر 1390 - 15:46
smile_with_flowers - ونکوور - کانادا
به امید آزادی تمام زندانیها در تمام دنیا :)
شنبه 19 آذر 1390 - 17:01
smile_with_flowers - ونکوور - کانادا
چرا از هواپیمایR-Q-170 جاسوسی استفاده نمی‌کنن لول :) اینا که به قول خودشون بن لادن با اون پیدا کردن چرا نمی‌تونن واسه این جاسوس پیر مرد که مریض هم هست کمک بگیرن؟ شاید هم فقط یه دونه داشتن که اونم تو ایران حالا لول :)
شنبه 19 آذر 1390 - 16:58
reza_persian - تنسبرگ - نروژ
از اول تا آخرش فقط اشک ریختم،خدا کمکشون کنه،امین
شنبه 19 آذر 1390 - 17:09
Azadikhah - تكسل - هلند
حالا بگذریم از این قضیه که گروگان گیری از ویژگی‌های بارز جمهوری اسلامی؛ سفارت آمریکا، ملوانان انگلیسی، کوهنوردان آمریکایی، من نمیدونم صد در صد کار جمهوری اسلامی یا نه (طبق سوابقی که ذکر شد بعید نیست). سوال اینکه یه مامور (سابق یا فعلی‌) اف بی‌‌ای تو ایران چکار میکرده؟ نرفته کیش که از ساحل اختصاصی آقایان لذت ببره و غواصی بکنه که ! احتمالا اومده بوده راجع به یه چیزی مذاکره بکنه و حرفاش به دل‌ آقایون ننشسته و گروگان گرفتنش. تو این مواقع دولت آمریکا از جمهوری اسلامی هم بدتر عمل می‌کنه و هیچی‌ نمیگه
شنبه 19 آذر 1390 - 17:50
*Fanoos* - ايران - ايران
smile_with_flowers - ونکوور - کانادا هموطن عزیزم آرزوی زیبایی کردی منم در جواب میگم الهی امین . شاد و پیروز باشی عزیزم
یکشنبه 20 آذر 1390 - 09:56
elaheh85 - تهران - ایران
Mossadegh - لندن - انگلیس.با حال گفتی.این نظام احمق نیست که تصاویر ویدیوی بذاره که هربار یک یا چند نشانی از اینکه ممکنه این آقا در انجا اسیر شده باشن قرار بده.که اگه بود 33 سال حکومت نمیکردو هر روز قدرتمندتر نمیشد.بازخوانی و انتشاره دوباره این پرونده بعد از این همه مدت سکوت اونم زمانی که جنگ و آشوب امریکا را پر کرده و گرفتن هواپیمایی جاسوسی آمریکا در ایران تنها برای گمراه کردن فکر اذهان عمومی است.این آقا هم توسط خود مقامات آمریکا اسیر شده.جریان کوهنورد و قایق آمریکا هم اگه یادتون باشه با چه سلام و صلوات و احترامی که به وطنشون بازنگشتن.کدوم از آنان یکبار از بدخلاقی ایران در زمان اسرات گفته؟بی انصاف نباشید.اشالله هر چه زودتر به جمع خانواده برگرده.
یکشنبه 20 آذر 1390 - 16:49
baran828 - تهران - ایران
firozi - بغداد - عراق : بسیار با شما موافقم دوست عزیز .
‌پنجشنبه 24 آذر 1390 - 22:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.