۱۰۹ ملوان ایرانی گروگان دزدان دریایی سومالی هستند

سعید ایزدیان، معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی می گوید درحال حاضر ۱۰۹ ملوان ایرانی گروگان دزدان دریایی سومالی هستند. وی همچنین گفته است، دزدان دریایی همچنان هفت کشتی صیادی ایرانی را در اختیار دارند.
 
به گزارش روز چهارشنبه سامانه خبری سازمان بنادر و دریانوردی ایران، سعید ایزدیان  درمورد حمله دزدان دریایی به کشتی های صیادی ایرانی گفته است:« ۳۱ شناور ماهیگیری ایرانی در سال ۸۹ و یک ماهه اول سال جاری در خلیج عدن و آب های سومالی مورد حمله دزدان دریایی قرار گرفته و ربوده شده است.»
 
سعید ایزدیان می گوید که از اردیبهشت ۱۳۹۰ تاکنون گزارشی درخصوص  ربوده شدن کشتی های صیادی ایرانی دریافت نکرده است و نخستین شناور از این ۳۱ فروند در تاریخ ۶ فروردین ماه ۸۹ و آخرین آن در ۱۷ فروردین سال جاری ربوده شده است.
 
معاون امور دریایی سازمان بنادرودریانوردی می گوید، در جریان حملات دزدان دریایی سه ملوان ایرانی کشته و شش فروند شناور از این ۳۱ کشتی نیز غرق شده اند.
 
آقای ایزدیان با اشاره به آزاد سازی ۱۸ فروند از این ۳۱ فروند همچنین گفته است: «درحال حاضر تنها هفت فروند شناور صیادی ایرانی در گروگان دزدان دریایی قرار دارد.»
 
معاون امور دریایی سازمان بنادرودریانوردی تعداد ماهیگیران ایرانی در گروگان دزدان دریایی را نیز ۱۰۹ نفر اعلام کرد.
 
طی سال های اخیر  دزدان دریایی در سواحل سومالی ده ها شناور را هدف حمله خود قرار داده اند و شماری از آنها را ربوده اند. دزدان دریایی تعدادی از این شناورها  را در برابر دریافت باج آزاد کردند.
 
سعید ایزدیان درخصوص نحوه آزادسازی کشتی های ماهیگیری نیز گفت: «از آن جا که شناورهای صیادی به لحاظ ارزش قابل مقایسه با کشتی های نفتی و تجاری نیستند به همین دلیل دزدان دریایی معمولا برای آزادسازی آن ها درخواست باج نمی کنند و عمدتا پس از استفاده این شناورها ، سرقت بار و محموله آن ها و در مواردی بیگاری از خدمه ،شناورهای مذکور را آزاد می کنند.»
 
این در حالی است که تعدادی از کشورهای جهان ناوهای جنگی خود را به منظور حفاظت از کشتیرانی تجاری به  این منطقه اعزام کرده اند.
 
ایران در سال  ۱۳۸۸برای مقابله با دزدان دریایی دو ناو  را به آب‌های سومالی و خلیج عدن اعزام کرده بود.
 
بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، کشورها می‌توانند به منظور مقابله با دزدی دریایی، کشتی‌های نظامی خود را به خلیج عدن و سواحل سومالی اعزام کنند.
 
سومالی از سال ۱۹۹۱ تا کنون دچار بی‌ثباتی و جنگ‌های داخلی شده و فاقد یک دولت مرکزی است. به همین دلیل، ساحل ۳۰۲۵ کیلومتری سومالی، که طولانی‌ترین ساحل در میان کشورهای آفریقایی است، تحت کنترل جدی قرار ندارد.

+183
رأی دهید
-45

romano - تهران - ایران
یعنی ایران واقعا ابر قدرته پیش دماغشم نمی‌تونه مراقبت کنه! زرشکا که دورتون در حال تموم شدنه بشار هم حرفهاش مثل قذافی داره می‌شه آسیاب به نوبت .. شب درازه.
‌پنجشنبه 17 آذر 1390 - 02:46
khosh bavar - يزد - ايران
در یک مطلبی خواندم که " سران " دزدان دریایی در کشورهایی چون دوبی و قطر نشسته اند که با بهترین و مدرنترین امکانات رایانه یی از محتویات و محموله کشتی خبر دارند که به این دزدان خود در سومالی گزارش میدهند که چه زمان و کدام کشتی را مورد حمله قرار بدهند که مقرون بصرفه باشد !
‌پنجشنبه 17 آذر 1390 - 05:59
دنیای وحشی - تهران - ایران
بایستی چوب ....... سران دزدان دریایی درکشورهای دوبی و قطر بکنند و اسیرشان کنند تا از ترس جونشون دستور آزادی اسرای ایرانی را بدهند بدون اینکه قطره ای خون از دماغ هیچ کدامشان ریخته شود.
جمعه 18 آذر 1390 - 01:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.