مجمع مدرسین: حمله به سفارت بریتانیا کار دانشجویان نبود
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در محکومیت حمله به سفارت بریتانیا و محل سکونت کارمندان آن در تهران بیانیهای صادر کرده است.
این بیانیه به مناسبت شانزدهم آذر، روز دانشجو، صادر شده است و در آن از حمله "عدهای به نام دانشجو" به دو مجتمع دیپلماتیک سفارت بریتانیا در تهران، "ابراز تاسف" می شود.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم که یک تشکل اصلاح طلب در ایران به شمار میرود، در وب سایت رسمی خود همچنین نوشته است: "این حرکت غیرمسئولانه، برآمده از خواست عموم ملت ایران نبوده و جمعیت عظیم دانشجویان هیچ نقشی در آن نداشتهاند".
سفارت بریتانیا و اقامتگاه دیپلمات های بریتانیایی در باغ قلهک تهران روز سه شنبه ۲۹ نوامبر گذشته هدف حمله هواداران حکومت ایران که خود را دانشجو معرفی میکردند، قرار گرفت، اما مقامهای دولت بریتانیا، حکومت ایران را مسئول این حملات دانستند.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
"ورود به سفارت بریتانیا و محل سکونت کارمندان آن، که با رفتارهای توهین آمیز و ناشایست همراه بود، اعتبار ایرانیان را نزد جهانیان مخدوش کرده است"
در عین حال گروهی موسوم به "شورای متحصنین سفارت انگلیس" در ایران، دو روز پیش با انتشار بیانیهای، مسئولیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران را برعهده گرفت و اعلام کرد که اقدام آنها یک "حرکت خودجوش دانشجویی" بوده و تحت تاثیر "هیچ نهاد دولتی و غیردولتی" نبودند.
این حمله به فاصله کوتاهی پس از تصویب کاهش روابط دیپلماتیک با بریتانیا تا سطح کاردار در مجلس ایران صورت گرفت، اما دولت بریتانیا در واکنش به آن دستور خروج دیپلماتهای ایران از خاک بریتانیا را صادر کرد.
دستگاه دیپلماسی ایران از این واقعه "ابراز تاسف" کرده است و برخی از شخصیتها و چهرههای مذهبی و سیاسی داخلی نیز از آن انتقاد کردهاند.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز با اشاره به محکومیت این حمله توسط شورای امنیت سازمان ملل و دیگر کشورهای جهان، در بیانیه خود آورده است: "ورود به سفارت و محل سکونت کارمندان آن، که با رفتارهای توهین آمیز و ناشایست همراه بود، برخلاف عهدنامه وین بوده و اعتبار ایرانیان را نزد جهانیان مخدوش کرده است".
در این بیانیه از این که عدهای از مقامهای حکومت ایران "با اقدامات خود مملکت را به ورطه نابودی بکشانند"، ابراز نگرانی شده است.
بیانیه ۲۳۱ نفر علیه حمله به سفارت بریتانیا
بیش از ۲۳۱ نفر از ایرانیان "مخالف فعال جنگ" در اقدامی جداگانه، در "محکومیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران و ضرورت فوری تنش زدایی در بحران هسته ای" بیانیهای را صادر کردهاند.
در این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار بخش فارسی بیبیسی قرار گرفته، آمده است: "تنش آفرینیهای بینالمللی نظام جمهوری اسلامی وارد مرحله بسیار خطرناک شده است".
براساس این بیانیه: "حمله سازمان یافته به سفارت بریتانیا، انزوای بیشتر بینالمللی و تشدید تحریمها به عنوان پیامدهای آن، گام بلندی برای کشیدن مردم ایران به جنگی ناخواسته است".
در بیانیه این گروه همچنین حکومت ایران متهم شده است که "برای حل بحرانهای داخلی و خارجی، سیاست غیرمسئولانه تهاجمی خود را که همواره در سرکوب مردم و تعرض به اموال آنها استفاده میکند، این بار در عرصه دیپلماتیک به کار گرفته است".
این در حالی است که وزارت امور خارجه ایران از "رفتارهای غیرقابل معدودی از معترضان"، ابراز تاسف کرده و گفته بود که دولت از قصد معترضان برای ورود به سفارت بریتانیا بیخبر بوده است و تلاش پلیس هم برای جلوگیری از آن بی نتیجه مانده است.
با این همه در بیانیه مذکور آمده است که برای دومین بار در تاریخ ۳۳ ساله جمهوری اسلامی، "تاراج اموال سفارتخانه بریتانیا توسط شبه نظامیان حکومتی و برخی مسئولان و عوامل بسیج دانشجویی" صورت گرفته است.