ایران و سوریه در دستور کار اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا

خبرگزاری ها به نقل از محافل دیپلماتیک گزارش می‌دهند که ایران در آستانه اعمال بزرگترین تحریم ها از زمان انقلاب اسلامی تا کنون قرار دارد.

                                                ایران و سوریه در دستور کار اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا

کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه از شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا خواسته اند تا در نشست امروز پنجشنبه (۱ دسامبر) خود در بروکسل، پایتخت بلژیک، واردات نفت ایران را به اروپا منع کنند و در کنار آن تحریم های شدید سیاسی و اقتصادی تازه‌ای را علیه ایران به تصویب برسانند.

گفته شده است که این تحریمها در واکنش به برنامه های هسته ای ایران و بحران اخیر بین بریتانیا و جمهوری اسلامی ایران است.

تصمیم در باره سوریه نیز از دیگر موضوعاتی است که وزراری خارجه کشوهای اروپایی قرار است بر سر آن تبادل نظر کنند.

بر اساس گزارش‌ها، بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتظار دارند که شورای وزیران خارجه این کشورها در ابراز همدردی و همبستگی با بریتانیا، ایران را بیش از پیش مورد انزوای سیاسی قرار دهند.

گفته شده است که به دنبال حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا خواهان اعمال تحریم های بیشتر بر بخش انرژی ایران است.

به نقل از منابع دیپلماتیک گفته شده است که اعمال نهایی برخی از تحریم های عمده نظیر نفت ایران، به جلسه سران اتحادیه که قرار است روز ۹ دسامبر صورت گیرد، موکول خواهد شد.

تعطیلی سفارت ایران در لندن

پیشتر (چهارشنبه ۳۰ نوامبر) در واکنش به حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا دستور تعطیلی سفارت ایران در لندن را اعلام کرد.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در اظهاراتی پارلمان این کشور گفت که دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در بریتانیا صادر شده است.

آقای هیگ گفت به کارمندان این سفارت‌خانه ۴۸ ساعت فرصت داده شده که خاک بریتانیا را ترک کنند.

آقای هیگ که برای توضیح درباره واکنش بریتانیا به حمله به سفارت این کشور در تهران در پارلمان بریتانیا حاضر شده بود گفت که تمام دیپلمات‌های بریتانیا از ایران خارج شده‌اند. او دلیل این تصمیم را اطمینان یافتن از تامین امنیت این کارکنان خواند.

آقای هیگ تصریح کرد که سفارت بریتانیا در ایران تعطیل شده است و گفت اگر بریتانیا قادر به کار کردن در ایران نباشد سفارت ایران در لندن نیز باید کاملا تعطیل شود.

با وجود این وزیر خارجه بریتانیا گفت که تعطیلی سفارتخانه به معنای قطع کامل روابط نیست بلکه "کاهش سطح رابطه" میان دو کشور است.

حمله به سفارت بریتانیا

روز سه شنبه، ۸ آذر (۲۹ نوامبر) گروهی از معترضان که رسانه‌های داخلی ایران آنان را دانشجویان دانشگاه های تهران و دانشجویان بسیجی توصیف می کردند، به منظور اعتراض به سیاست بریتانیا در قبال حکومت جمهوری اسلامی و حمایت از مصوبه مجلس راجع به کاهش رابطه با بریتانیا وارد ساختمان‌های سفارتخانه بریتانیا در مرکز تهران و قلهک شدند و اقدام به تخریب اموال کردند.

آقای هیگ از واکنش "با تاخیر" مقام‌های ایرانی برای توقف حمله به ساختمان سفارت‌خانه و مجتمع مسکونی قلهک نیز انتقاد کرد.

وزیر خارجه بریتانیا گفت: "ایران کشوری است که در آن رهبران مخالفان در بازداشت خانگی هستند، بیش از ۵۰۰ نفر در سال جاری اعدام شده اند و اعتراض های واقعی در آن بی‌رحمانه سرکوب می‌شود... این که مقام‌های ایرانی نتوانند از سفارت‌خانه ما محافظت کنند یا این که این حملات بدون درجاتی از رضایت در داخل رژیم ایران انجام شده باشد، ساده‌انگارانه است."

آقای هیگ گفت با وجود تعطیلی سفارت خانه بریتانیا در تهران دولت این کشور در آینده، هر گاه که مناسب و معنادار باشد، چه در قالب گروه ۱+۵ و چه در سازمان های بین‌المللی، با دولت ایران گفت‌وگو خواهد کرد. او گفت که دولت آمریکا هم مایل است با ایران گفت‌وگو کند در حالی که در ایران سفارت‌خانه ندارد.

آقای هیگ گفت که دولت‌های فرانسه و آلمان هم به زودی در واکنش به حمله به سفارت بریتانیا، اقدامات دیپلماتیک جدی انجام خواهند داد.

وزیر خارجه بریتانیا از سر داده شدن شعار "مرگ بر انگلیس" در صحن علنی مجلس ایران به شدت انتقاد کرد.

در مقابل رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اقدام بریتانیا برای بستن سفارت جمهوری اسلامی را "انفعالی و شتابزده" خواند و گفت: "بدیهی است دولت جمهوری اسلامی ایران متقابلا اقدامات لازم را انجام خواهد داد."

حمله به سفارت بریتانیا در تهران انتقاد و محکومیت گسترده‌ای را به خصوص در میان دولت‌های غربی و اروپایی به دنبال داشت.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، نیز مراتب ناخرسندی خود را از حادثه حمله به سفارت بریتانیا در تهران ابراز داشت و از مقام‌های ایرانی خواست تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و به تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار اینگونه حملات به سفارتخانه بریتانیا و اماکن دیپلماتیک سایر کشورها در ایران دست بزنند.

+74
رأی دهید
-21

Freeman-Freedom - لندن - انگلیس
۱) از اکسیژن واجب تر، نابودی ضحاک این زمان ` علی‌ خامنه ای` است! فتنه اصلی‌، انگلی جامعه کنونی‌ بشری و خوناشام سیرنپزیر. ۲) از نان شب واجب تر، ریشه کنی اسلام ناب محمدیست. این‌ها هیچ به دست نمی‌آید جز با ایرانی‌ یکپارچه. فریب عاملان رژیم را جهت تفرقه افکنی نباید خرد. جایی‌ حتی برای فکر کردن به تجزیه نیست چون ما ایرانی‌ یکپارچه و سرشار از زیبای اقوام گوناگونیم که در نوع خود هارمونی بی‌ نظیر است. هیچیک بی‌ دیگری نخواهیم توانست بقا کنیم چون اتحاد ما فروپاشی استبدادی چون ضحاک زمان ` علی‌ خامنه ای` است! همگی‌ از گوشه و کنار ایران دست در دست هم، یکصدا فریاد بر میاریم: آزادی، آزادی، آزادی!!!! براستی که جاوید باد آزادی، رخسارشان گلگون عزیزان پر پر شدهمان، زنده باد زندانیان سیاسی که شکنجه، تجاوز، بی‌ حرمتی و .. شده اند! ننگ به دژخیمان رژیم! نفرین به جلادین و متجاوزین! گگون باد خامنه‌ای بی‌ غیرت!!!
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 19:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.