ایران و سوریه در دستور کار اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا

خبرگزاری ها به نقل از محافل دیپلماتیک گزارش می‌دهند که ایران در آستانه اعمال بزرگترین تحریم ها از زمان انقلاب اسلامی تا کنون قرار دارد.

کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه از شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا خواسته اند تا در نشست امروز پنجشنبه (۱ دسامبر) خود در بروکسل، پایتخت بلژیک، واردات نفت ایران را به اروپا منع کنند و در کنار آن تحریم های شدید سیاسی و اقتصادی تازه‌ای را علیه ایران به تصویب برسانند.

 

گفته شده است که این تحریمها در واکنش به برنامه های هسته ای ایران و بحران اخیر بین بریتانیا و جمهوری اسلامی ایران است.

تصمیم در باره سوریه نیز از دیگر موضوعاتی است که وزراری خارجه کشوهای اروپایی قرار است بر سر آن تبادل نظر کنند.

بر اساس گزارش‌ها، بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتظار دارند که شورای وزیران خارجه این کشورها در ابراز همدردی و همبستگی با بریتانیا، ایران را بیش از پیش مورد انزوای سیاسی قرار دهند.

گفته شده است که به دنبال حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا خواهان اعمال تحریم های بیشتر بر بخش انرژی ایران است.

به نقل از منابع دیپلماتیک گفته شده است که اعمال نهایی برخی از تحریم های عمده نظیر نفت ایران، به جلسه سران اتحادیه که قرار است روز ۹ دسامبر صورت گیرد، موکول خواهد شد.

تعطیلی سفارت ایران در لندن


پیشتر (چهارشنبه ۳۰ نوامبر) در واکنش به حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا دستور تعطیلی سفارت ایران در لندن را اعلام کرد.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در اظهاراتی پارلمان این کشور گفت که دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در بریتانیا صادر شده است.

آقای هیگ گفت به کارمندان این سفارت‌خانه ۴۸ ساعت فرصت داده شده که خاک بریتانیا را ترک کنند.

وزیر خارجه بریتانیا گفت تعطیلی سفارتخانه به معنای قطع کامل روابط نیست


آقای هیگ که برای توضیح درباره واکنش بریتانیا به حمله به سفارت این کشور در تهران در پارلمان بریتانیا حاضر شده بود گفت که تمام دیپلمات‌های بریتانیا از ایران خارج شده‌اند. او دلیل این تصمیم را اطمینان یافتن از تامین امنیت این کارکنان خواند.

آقای هیگ تصریح کرد که سفارت بریتانیا در ایران تعطیل شده است و گفت اگر بریتانیا قادر به کار کردن در ایران نباشد سفارت ایران در لندن نیز باید کاملا تعطیل شود.

با وجود این وزیر خارجه بریتانیا گفت که تعطیلی سفارتخانه به معنای قطع کامل روابط نیست بلکه "کاهش سطح رابطه" میان دو کشور است.

حمله به سفارت بریتانیا


روز سه شنبه، ۸ آذر (۲۹ نوامبر) گروهی از معترضان که رسانه‌های داخلی ایران آنان را دانشجویان دانشگاه های تهران و دانشجویان بسیجی توصیف می کردند، به منظور اعتراض به سیاست بریتانیا در قبال حکومت جمهوری اسلامی و حمایت از مصوبه مجلس راجع به کاهش رابطه با بریتانیا وارد ساختمان‌های سفارتخانه بریتانیا در مرکز تهران و قلهک شدند و اقدام به تخریب اموال کردند.

آقای هیگ از واکنش "با تاخیر" مقام‌های ایرانی برای توقف حمله به ساختمان سفارت‌خانه و مجتمع مسکونی قلهک نیز انتقاد کرد.

وزیر خارجه بریتانیا گفت: "ایران کشوری است که در آن رهبران مخالفان در بازداشت خانگی هستند، بیش از ۵۰۰ نفر در سال جاری اعدام شده اند و اعتراض های واقعی در آن بی‌رحمانه سرکوب می‌شود... این که مقام‌های ایرانی نتوانند از سفارت‌خانه ما محافظت کنند یا این که این حملات بدون درجاتی از رضایت در داخل رژیم ایران انجام شده باشد، ساده‌انگارانه است."

آقای هیگ گفت با وجود تعطیلی سفارت خانه بریتانیا در تهران دولت این کشور در آینده، هر گاه که مناسب و معنادار باشد، چه در قالب گروه ۱+۵ و چه در سازمان های بین‌المللی، با دولت ایران گفت‌وگو خواهد کرد. او گفت که دولت آمریکا هم مایل است با ایران گفت‌وگو کند در حالی که در ایران سفارت‌خانه ندارد.

آقای هیگ گفت که دولت‌های فرانسه و آلمان هم به زودی در واکنش به حمله به سفارت بریتانیا، اقدامات دیپلماتیک جدی انجام خواهند داد.

وزیر خارجه بریتانیا از سر داده شدن شعار "مرگ بر انگلیس" در صحن علنی مجلس ایران به شدت انتقاد کرد.

در مقابل رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اقدام بریتانیا برای بستن سفارت جمهوری اسلامی را "انفعالی و شتابزده" خواند و گفت: "بدیهی است دولت جمهوری اسلامی ایران متقابلا اقدامات لازم را انجام خواهد داد."

حمله به سفارت بریتانیا در تهران انتقاد و محکومیت گسترده‌ای را به خصوص در میان دولت‌های غربی و اروپایی به دنبال داشت.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، نیز مراتب ناخرسندی خود را از حادثه حمله به سفارت بریتانیا در تهران ابراز داشت و از مقام‌های ایرانی خواست تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و به تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار اینگونه حملات به سفارتخانه بریتانیا و اماکن دیپلماتیک سایر کشورها در ایران دست بزنند.

+58
رأی دهید
-16

اميراردلان - تهران - ايران
درود لحظاتی پیش به سفارت ایران در سوئیس حمله شد بدرود
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 06:31
romano - تهران - ایران
ها بزن زنگو از الان تا 4 ماه دیگه تو ایران منتظر یک اتفاق عجیب یعنی عجیبترین در زندگیتون باشید. خدافظ خامنه‌ای خدافظ آخوندیسم خدافظ ولایت مطلقه خدافظ سفره بخور بخور مفت خدافظ یادتون میاد رای من کو حالا ببین به کید. برو بریم آخوند کشونی بشه که در کل تاریخ ایران و جهان بی سابقه باشه حالا فعلا تا نامه بعدی نوری زاد که حتی دیگه نمی‌تونید جواب هم بدید برید یک فکری بکنید راست می‌گه گاندی اول بهت می‌خندن و بی توجهی می‌کنن بعد باهات مبارزه می‌کنن آخر ما پیروز می‌شیم. حالا دوستایی که اینجا می‌شینن می‌گن خلایق آنچه لایق یا به مردم توهین می‌کنن به همه چیزشون فردا برام مبارز نشنها اگر می‌خواید رهایی ببنید الان وقتشه این موج رو باید سر ملاها خراب کرد. همه باید دست به دست هم بدن حالا وقتشه بگید این بابا چی میگه بشینید و ببینید.
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 05:34
پریستوک - تهران - ایران
"ایران کشوری است که در آن رهبران مخالفان در بازداشت خانگی هستند، بیش از ۵۰۰ نفر در سال جاری اعدام شده اند و اعتراض های واقعی در آن بی‌رحمانه سرکوب می‌شود.. این که مقام‌های ایرانی نتوانند از سفارت‌خانه ما محافظت کنند یا این که این حملات بدون درجاتی از رضایت در داخل رژیم ایران انجام شده باشد، ساده‌انگارانه است." یعنی دوره فریبکاری تموم شده دیگه نمی تونید با مظلوم نمایی عملکرد پلیدتون و مطابق با خواسته مردم اعلام کنید!
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 05:52
bita tehrani - ويكتوريا - كانادا
فشار زیادی که به رژیم وارد شد،باعث این خودزنی بود البته پرت کردن حواس دنیا از سوریه هم بی‌ ربط نیست! ....این بایکوت رژیم باید خیلی‌ زودتر انجام میشد. من به شخصه این گله را از دول اروپایی دارم که چرا موقع کشتار بعد از انتخابات همه خفه خون گرفتند،چرا چشم‌شان را بستند ٔبر آنهمه ظلم به جوانان ایرانی‌؟چرا دو سال اخیر که خون ملت در شیشه شد،چشم‌شان را بستند به آنهمه خونریزی و ترور و تجاوز و زندان و شکنجه؟ برای اروپاییان که اینگونه با رژیم کثیف ج.ا. مماشات کردند متاسفم.با همه کثافتکاری‌های رژیم ساختند،به مسئولان جنایت کارش اجازه رفت و آمد دادند، با آره و اوره و شمسی‌ کوره تشریف آوردند بلاد غرب،توله مجتبی‌ در لندن به دنیا آمد،چرا اجازه دادید؟ من به عنوان یک ایرانی‌ این حق را به خود می‌دهم که بپرسم چرا...و هزاران چرای دیگر که نسل سوخته من ٔبر لب دارند.ما جواب میخواهیم آقای اروپا.
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 07:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.