بریتانیا شماری از کارمندان سفارت خود را از ایران خارج می کند

بریتانیا شماری از کارمندان سفارت خود را از ایران خارج می کند

معترضان به محل سفارت بریتانیا در قلهک هم که هدف دعاوی ملکی بوده است وارد شدند

در واکنش به ورود گروهی از تظاهرکنندگان به سفارتخانه بریتانیا در تهران، کارمندان این سفارتخانه ایران را ترک می کنند در حالیکه اظهارنظر مقامات جمهوری اسلامی نسبت به این حادثه همچنان ادامه دارد.

بامداد روز چهارشنبه، ۹ آذر (۳۰ نوامبر)، به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا گزارش شد که در پی ورود گروهی از تظاهرکنندگان معترض به اماکن دیپلماتیک این کشور در تهران و نگرانی در مورد امنیت کارکنان سفارتخانه بریتانیا در جمهوری اسلامی، کارمندان این سفارتخانه از ایران خارج می شوند.


در گزارش های اولیه در این مورد آمده بود که این تصمیم شامل تمامی کارمندان سفارتخانه می شود اما گزارش های بعدی از خروج شماری از کارمندان سفارت حکایت دارد.

سخنگوی وزارت خارجه گفته است که"با توجه به حوادث روز گذشته و به منظور حفظ امنیت کارکنان سفارت بریتانیا در تهران، برخی از آنان تهران را ترک می کنند."

وی با اشاره به واکنش مقامات ارشد دولت بریتانیا به واقعه حمله به سفارت این کشور در تهران، افزوده است: "نخست وزیر و وزیر خارجه تصریح کرده اند که تضمین امنیت کارکنان سفارتخانه و اعضای خانواده آنان اولویت اصلی در حال حاضر است."

روز گذشته، گروهی از تظاهرکنندگان که رسانه های داخلی ایران آنان را دانشجویان دانشگاه های تهران و دانشجویان بسیجی توصیف می کردند، به منظور اعتراض به سیاست بریتانیا در قبال حکومت جمهوری اسلامی و حمایت از مصوبه مجلس راجع به کاهش رابطه با بریتانیا در برابر محل های سفارت این کشور در تهران تجمع کردند.

ساعاتی بعد گزارش شد که گروهی از معترضان وارد محل های سفارتخانه در مرکز تهران و قلهک، در شمال این شهر شده اند و به تخریب اموال مبادرت کرده اند.

برخی خبرگزاری های داخلی ایران گزارش کردند که افرادی که وارد محل سفارتخانه بریتانیا در قلهک شده بودند شش تن از کارکنان سفارتخانه را "به گروگان" گرفتند اما این افراد با مداخله ماموران پلیس "آزاد" شدند.

اطلاعیه های مربوط به برگزاری تجمع اعتراضی "دانشجویان دانشگاه های تهران" در برابر سفارت بریتانیا در تهران در روز سه شنبه، از چند روز پیش در رسانه های دولتی به طور گسترده منعکس و هدف از آن، درخواست اجرای مصوبه مجلس در مورد کاهش سطح روابط دیپلماتیک با بریتانیا و خروج سفیر آن کشور از ایران عنوان شده بود.

هفته گذشته، نمایندگان مجلس در اعتراض به سیاست دولت بریتانیا در قبال جمهوری اسلامی طرح کاهش روابط با آن کشور را تصویب کردند و این طرح اوایل این هفته مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و برای اجرا به دولت ابلاغ شد.

بریتانیا شماری از کارمندان سفارت خود را از ایران خارج می کند

وزارت خارجه ایران از حوادث روز چهارشنبه ابراز تاسف کرده و وعده بررسی فوری و ضروری مسئولین امر را داده است

تصویب این طرح ظاهرا به تلافی تصمیم اخیر بریتانیا صورت گرفته که براساس آن، دولت آن کشور همراه با چند کشور دیگر تحریم های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته اند.

در عین حال، حملات لفظی به بریتانیا برای هفته ها قبل از وضع این تحریم ها جریان داشته در حالیکه، با توجه به سردی روابط بسیاری دیگر از کشورهای غربی با جمهوری اسلامی، دلیل انتخاب بریتانیا به عنوان هدف اصلی اینگونه حملات مشخص نبوده است.

از جمله در هفته های اخیر، بار دیگر گزارش هایی از طرح دعاوی ملکی در ارتباط با محل متعلق به سفارت بریتانیا در قلهک همراه با اتهام تخریب محیط زیست در این محل منتشر شده بود.

بریتانیا از جمله معدود کشورهایی است که به دلیل روابط سیاسی قدیمی با ایران، مالک اماکن متعلق به سفارتخانه خود در تهران است که در حال حاضر، به دلیل وسعت و موقعیت محلی آنها، دارای ارزش اقتصادی قابل توجهی هم هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس، حضور دانشجویان در محل سفارتخانه ها تا ورود سرتیپ پاسدار رضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی به این محل و انقضای "اولتیماتوم به دانشجویان معترض" برای تخلیه سفارتخانه، ادامه داشت.

به گفته این خبرگزاری، "پلیس برای خارج کردن دانشجویان در برخی صحنه ها متوسل به زور شد و تعدادی از دانشجویان مورد ضرب و شتم ماموران پلیس قرار گرفتند و دوازده تن از آنان بازداشت شدند."

واکنش های خارجی و داخلی

اقدام تظاهرکنندگان طرفدار حکومت ایران به ورود به محل های سفارتخانه بریتانیا در تهران واکنش تند شماری از کشورها و مراجع جهانی را در پی داشته است.

شب گذشته، شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور بیانیه ای، قصور دولت ایران در جلوگیری از ورود افراد معترض به مجتمع های سفارت بریتانیا در تهران را محکوم کرد و آن را مغایر تعهدات جمهوری اسلامی در زمینه حفاظت از افراد و اماکن برخوردار از مصونیت سیاسی دانست.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در حاشیه اجلاسی در کره جنوبیف با اعضای هیات بریتانیایی ملاقات کرد و مراتب ناخرسندی خود را از حادثه حمله به سفارت بریتانیا در تهران ابراز داشت و از مقامات ایرانی خواست تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و به تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار اینگونه حملات به سفارتخانه بریتانیا و اماکن دیپلماتیک سایر کشورها در ایران دست بزنند.

بریتانیا شماری از کارمندان سفارت خود را از ایران خارج می کند

لاریجانی اقدام "دانشجویان معترض" را واکنش به حوادث صدر مشروطه و دوران پادشاهی پهلوی دانسته است

همچنین، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، حادثه حمله به سفارت بریتانیا در تهران را "اهانت به جامعه بین المللی" توصیف کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است تا به تعهدات خود در حفاظت از سفارتخانه های خارجی عمل کنند.

روز گذشته، نخست وزیر و وزیر خارجه بریتانیا نیز حادثه ورود معترضان به سفارت این کشور در تهران را به شدت تقبیح کردند و گفتند که نسبت به این حادثه واکنش جدی نشان خواهند داد هر چند ماهیت واکنش مورد نظر خود را مشخص نکردند.

به گفته برخی ناظران، چنین واکنش هایی می تواند شامل کاهش یا قطع روابط سیاسی دو جانبه، تلاش برای محکومیت ایران در جوامع بین المللی و درخواست از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اتخاذ موضعی مشترک علیه جمهوری اسلامی باشد که در نهایت می تواند به تعلیق برخی همکاری ها و کاهش سطح روابط سیاسی این کشورها با ایران منجر شود.

در همانحال، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، انتقاد از ورود معترضان به سفارت بریتانیا در تهران را محکوم کرده و گفته است: "انگلیس و آمریکا قصد سوء استفاده از این اقدام را دارند چرا که در واکنش به مصوبه قانونی مجلس نیز پاسخی حاکی از دشمنی دارند."

به گزارش خانه ملت - سایت خبررسانی مجلس - آقای لاریجانی در جلسه علنی روز چهاشنبه گفته است که روز گذشته عده ای دانشجو که از رفتار انگلیس به خشم آمده بودند، در مقابل سفارت این کشور تظاهرات کردند" و با مرتبط دانستن این واقعه با برخی حوادث تاریخی، افزوده است: "این خشم برخاسته از چندین دهه اقدام های سلطه برانگیز انگلیس در ایران است که گوشه هایی از آن مربوط به دوران صدر مشروطه و در جریان مسلط کردن نظام پهلوی بر ایران است."

آقای لاریجانی از بیانیه شورای امنیت در محکومیت حوادث روز گذشته نیز انتقاد کرده و گفته است: "آیا در سال 1359 که عده ای ضد انقلاب به سفارت ایران حمله و آن را ویران کردند، چرا جلسه فورا جلسه شورای امنیت برگزار و انگلیس محکوم نشد؟"

اشاره رئیس مجلس به واقعه ورود شش مرد مسلح مخالف جمهوری به سفارت ایران در لندن در بهار سال 1980 است که با گروگانگیری شماری از کارکنان سفارتخانه و تهدید به قتل آنان، خواستار آزادی تعدادی از جدایی طلبان خوزستانی بازداشتی در ایران شده و تهدید کرده بودند که گروگان های خود را به قتل می رسانند.

پس از شش روز، دولت بریتانیا، ظاهرا به دلیل نگرانی از خطر جانی برای گروگان ها، دستور اجرای عملیات کماندویی برای نجات گروگان ها را صادر کرد که در جریان آن، گروگانگیر ها یکی از گروگان ها کشتند اما تمامی گروگانگیرها به استثنای یک نفر، به دست نیروهای امنیتی کشته شدند.

حوادث روز گذشته واکنش های دیگری را نیز در ایران در پی آورد.

روز گذشته، سایت وزارت خارجه جمهوری اسلامی بیانیه این وزارتخانه را منتشر کرده که در آن "از برخی رفتارهای غیرقابل قبول معدودی از معترضین" ابراز تاسف شده و آمده است که "از مسئولین امر خواسته شده است تا اقدامات و بررسی های فوری و ضروری را در این رابطه به عمل آورند."

بریتانیا شماری از کارمندان سفارت خود را از ایران خارج می کند

به گفته رادان، فرمانده نیروی انتظامی با حضور در محل سفارت امنیت کارکنان سفارت را تضمین کرد

این وزارتخانه بر تعهد دولت جمهوری اسلامی به "حفاظت و صیانت از اماکن و ماموران دیپلماتیک" تاکید کرده و گفته است که این موضوع مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - علیرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، در مورد علت حمله به سفارت بریتانیا در تهران گفته است که "حوادث سیاسی که در سفارت انگلستان پیش آمد، احساساتمردم را جریحه دار کرد و عده ای با مشاهده این تجمع، احساساتشان جریحه دار شد و با عبور از پلیس، وارد سفارتخانه انگلیس شدند."

آقای رادان گفته است که فرمانده نیروی انتظامی "با حضور در سفارت انگلیس در جمع سفیر و مسئولان سفارتخانه اعلام کرد که امنیت آنها تامین شده و نگران نا امنی خود نباشند."

همچنین، شامگاه گذشته گزارش شد که مرتضی تمدن، استاندار تهران و رئیس شورای امنیت استان، با حضور در محل سفارت بریتانیا، "اخبار تحریک آمیز رسانه های بیگانه مبنی بر تصرف سفارت انگلیس و تلاش برای ملتهب کردن فضای سیاسی" را محکوم کرد و گفت: "سفارت انگلیس به کار خود ادامه می دهد و نیروی انتظامی نیز با اقدامات بدون ضابطه افراد برخورد می کند."

در پی ورود معترضان به سفارت بریتانیا در تهران، برخی از خبرگزاری های داخلی جمهوری اسلامی از "تصرف" این سفارتخانه سخن گفته بودند.

روز چهارشنبه، خبرگزاری فارس به نقل از "فعالان دانشجویی" گزارش کرد که "خبر تجمع امروز مقابل سفارت انگلستان شایعه است و دانشجویان دانشگاه های استان های مختلف از حرکت به سمت تهران برای شرکت در تجمع خودداری کنند."

+39
رأی دهید
-31

mohd1975 - دبی - امارات
سلام....کارمندان بریتانیا رو ایران اخراج کرد....خودشون نرفتند. لطفا خبر رو درست پخش کنید. مردم هم فقط خبر شما رو نمیخونن،،،خیلی‌ از سایتها رو میخونن پس خودتونو با عنوانِ یک دروغ گوی با مردم معرفی‌ نکنید.
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 07:11
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.