بریتانیا از رایزنی‌های تازه برای پاسخ به اقدام ایران خبر داد

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا
 

سخنگوی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، روز دوشنبه از تصمیم ایران برای کاهش روابط بین دو کشور ابراز تاسف کرده و گفته است، لندن در حال بررسی اقداماتی درپاسخ به این رویکرد جمهوری اسلامی است.
 
مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه مصوبه کاهش روابط بین ایران و بریتانیا به سطح کاردار را تصویب کرد و روز دوشنبه شورای نگهبان مصوبه مجلس را تایید کرد. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان گفته است: این شورای مصوبه مجلس درباره کاهش روابط با بریتانیا را را مغایر با شرع و قانون اساسی ندانست.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی دیوید کامرون گفته است: «واضح است که تصمیم اخراج سفیر ما مایه تاسف است. من فکر می‌کنم که این تصمیم کمکی به حکومت ایران نخواهد کرد تا به نوعی انزوای فزاینده ایران در عرصه بین‌المللی را جبران کند.»
 
سخنگوی دیوید کامرون که با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: «ما درخصوص این که چگونه بهتراست دقیقا به این اقدام پاسخ بدهیم فکر خواهیم کرد، اما در همین زمینه روسای نمایندگی‌های اتحادیه اروپا در تهران امروز نشست خواهند داشت و همچنین بحث‌های بیشتری در نشست شورای امور خارجه (اتحادیه اروپا) در روز پنجشنبه انجام خواهد شد.»
 
وزارت امورخارجه بریتانیا روز یکشنبه اعلام کرده بود که به اقدام ایران برای کاهش روابط پاسخ «قاطعی» خواهد داد.
 
به دنبال تحریم بانک مرکزی ایران از سوی وزارت دارایی بریتانیا در روز ۱۴ نوامبر، مجلس ایران طرح کاهش روابط دو کشور را تصویب کرد. این تحریم‌ها که همزمان با تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا و کانادا علیه برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفت، خشم مقام‌های ایرانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برانگیخته است.
 
مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته دو فوریت طرح کاهش روابط را تصویب کرد و سپس در روز یکشنبه دوم آذرماه جزئیات آن را تصویب کرد.
 
بریتانیا از ابتدای پیروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ تا کنون، دستکم سه بار کادر دیپلماتیک خود را از ایران فرا خوانده است: خروج کادر دیپلماتیک بریتانیا از تهران در سال ۱۳۶۶، فراخواندن رییس هیات نمایندگی این کشور از ایران پس از صدور فتوای آیت الله خمینی برای قتل سلمان رشدی، نویسنده هندی الاصل بریتانیایی، و خروج دوباره رییس هیات نمایندگی بریتانیا از تهران پس از قتل چهار فعال کرد در رستوران میکونوس در سال ۱۳۷۱، که در هماهنگی با سایر کشورهای اروپایی صورت گرفت.
 
دو کشور از سال ۱۳۷۸ و دو سال پس از روی کار آمدن دولت محمد خاتمی، سطح روابط خود را از کاردار به سفیر ارتقا داده‌اند.

+64
رأی دهید
-105

iranianus - منچستر - انگلستان
لعنت به این جمهوری اسلامی ...داشتم میرفتم کارای نامزدمو از طریقه سفارت ایران انجام بدما .....اینم شانس ما ....ما کی‌ از دست این آخوندا خالص میشیم.....خیلی‌ دلم می‌خواد یکی‌شونو خودم به مغزشون تیر خلاصی بزنم
‌سه شنبه 8 آذر 1390 - 07:48
shadow of london - لیدز - انگلستان
با درود، بسیار عالی‌ و چقدر خوب، احسند به دولت‌مردان،بهتر این است که با کلیه کشورها قطع رابطه نموده تا آنها نتوانند در امور کشور ما دخالت نمایند و انشا الله در این مورد هم خودکفا شویم به کوری چشم دشمنان.
‌سه شنبه 8 آذر 1390 - 09:38
ايدين - کرج - ایران
Shadow of London - ببخشید شما تو چه چیزی میخوای خودکفا بشی تو اخراج سفیرها یا تو دیکتاتوری ؟ چرت و پرت نگو اگر از انگلیس بدت میاد ...میکنی اونجا زندگی میکنی برگرد و تو خودکفا شدن کشورت کمک کن بی سواد عقب افتاده ساندیسی!!
‌سه شنبه 8 آذر 1390 - 12:39
SIAVASHOMA - منچستر - انگليس
خshadow of londonجالت آوره این تعرض فکر. از کدوم خود کفایی حرف می‌زنی.ها‌ها ها ها. کشور ما حتی لیاقت زندگی‌ ایرانی‌ در ایران را هم نداره. اگر خود کفا بودیم و مردم محتاجی نداشتیم این همه پناهنده در کشور‌های مختلف دنیا چه میکنند. اینقدر خود کفا ایم که جایی‌ حتی راهمان هم نمیدهند
‌سه شنبه 8 آذر 1390 - 19:00
shadow of london - لیدز - انگلستان
با درود، منظور من خودکفایی در جهالت،وقاحت،و دروغگو+ایهای این دولت بود،با سپاس
‌چهارشنبه 9 آذر 1390 - 09:13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.