با معده خود مهربان باشید

با معده خود مهربان باشید

خوددرمانی عادت معمول مردم برای درمان مشکلات و بیماری‌های معده‌ای و روده‌ای و ناراحتی گوارشی مثل سوزش، سردل، سنگینی معده، سوء هاضمه، اسهال و دردهای شکمی است.

مردم تصور می‌کنند اگر برای درمان این دردها معده خود را از داروهای آنتی اسید و آنتی بیوتیک انباشته کنند، هیچ اتفاقی مهمی نمی‌افتد. برخی افراد حتی سعی می‌کنند از داروهای ضد اسهال قوی‌تر و بدون مشورت با پزشک برای درمان این علائم و ناراحتی‌ها استفاده کنند.

به گزارش شبکه خبری تورنتو نیوز، متخصصان گوارش تاکید دارند که در شرایط اورژانس موارد خاص، استفاده هرازگاهی از آنتی‌اسید‌ها، بلامانع است اما به هیچ وجه درست نیست و می‌تواند مشکل ساز شود.

اسهال ممکن است نتیجه یک عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد و یا در اثر ابتلا به بیماری‌های روده کوچک مثل بیماری روده ملتهب، حمله انگلی، عدم تحمل یک غذای خاص و یا واکنش به داروهای مختلف بروز کند. بنابراین بسته به اینکه که عامل اسهال چیست، راه‌حل‌ها و درمان‌های متفاوتی مورد نیاز است که در صورت درمان مناسب عامل مربوطه، اسهال نیز درمان می‌شود. اگر اسهال ناشی از عفونت‌ ویروسی باشد برای درمان آن نیازی به دارو نیست بلکه تنها با مصرف مایعات زیاد ظرف چند روز، اسهال درمان می‌شود. اما اگر عامل بروز این مشکل گوارشی عفونت‌های باکتریایی باشد، باید طبق تشخیص پزشک، آنتی‌بیوتیک مصرف شود. برای خود‌درمانی اسهال، فرد باید بتواند عوامل مختلف ایجاد کننده این مشکل را بر اساس علائم بیماری خود تشخیص دهد که این کار تقریبا به غیر از پزشک، برای فردی که هیچ سابقه تحصیلات پزشکی ندارد، غیرممکن است.

با توجه به مطالب فوق، متخصصان گوارش دو نکته مهم را در موارد مواجهه با مشکلات گوارشی توصیه می‌کنند:

1ـ تشخیص نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک را به عهده پزشک بگذارید. معمولا مردم برای هر نوع اسهال، یک دوره آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند اما مصرف آنتی‌بیوتیک‌ همانطور که در بالا ذکر شد فقط در مورد عفونت‌های باکتریایی مورد نیاز است. همچنین دوز و طول دوره مصرف آنتی‌بیوتیک‌ نیز حائز اهمیت است به همین دلایل اجازه دهید پزشکان در این مورد تصمیم‌ بگیرند. گاهی اوقات خود درمانی وضع را بد‌تر کرده و منجر به مقاومت دارویی می‌شود.

2ـ از عوارض آنتی اسید‌ها آگاه شوید. بیشتر مردم در مصرف آنتی اسید‌ها برای درمان مشکلات گوارشی نیز بی‌احتیاط عمل می‌کنند. در حالی که برخی از این داروها اسید تولید شده در دستگاه گوارش را خنثی کرده و برخی دیگر تولید این اسید را افزایش می‌دهند. این داروها شاید در مراحل ابتدایی علائم بیماری را تا حدی تسکین دهند، اما ممکن است این علائم ناشی از یک مشکل جدی‌تر مثل سرطان مری‌ ـ معده باشد. آنتی اسید‌ها شاید دردهای شکمی را کاهش دهند اما بیماری را به طور کامل درمان نمی‌کنند. پس آزمایشات دقیق باید توسط پزشک انجام گیرد تا علت دقیق مشکل گوارشی شما و در نیتجه نحوه درمان مناسب آن، شناسایی شود.

+88
رأی دهید
-16

khosh bavar - يزد - ايران
من نسبت به او مهربان هستم ولی‌ او باعث دل دردم می‌شه و با من مهربان نیست !
دوشنبه 7 آذر 1390 - 05:55
yashainiran - ایران - ایران
ما که باهاش مهربانیم ولی اونه که با ما مهربان نیست!
دوشنبه 7 آذر 1390 - 11:44
*Fanoos* - ايران - ايران
yashainiran - ایران - ایران جالب گفتی آفرین موافقم
دوشنبه 7 آذر 1390 - 20:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.