درخواست سفیر ایران در لبنان برای کمک به حکومت بشار اسد

غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان، از حزب الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر تشکل های لبنانی و فلسطینی خواسته است که همه قوای خود را برای کمک به حفظ حکومت بشار اسد در سوریه «بسیج» کنند و به طور عملی و کلامی و تبلیغی در کنار نظام سوریه بایستند.

                   درخواست سفیر ایران در لبنان برای کمک به حکومت بشار اسد  
 
غضنفر رکن آبادی در دیدار با مقامات این گروه های لبنانی و فلسطینی در بیروت، با گفتن این که «در شرایط حساس کنونی هوشیاری امت اسلامی در مقابل توطئه های غرب در کشورهای عربی و اسلامی ضروری است»، افزوده است که «باید هوشیار باشیم و حرکتی صورت ندهیم که باعث نجات رژیم صهیونیستی (اسرائیل) شویم».
 
سفیر ایران در لبنان افزوده است که «تحولات سوریه هم اینک از اهمیت والایی برای دشمن برخورداراست و باید همه توان خط مقاومت برای کمک به ملت و رهبری سوریه بسیج شود».
 
منظور ایران از «مقاومت»، گروه های لبنانی و فلسطینی است که با اسرائیل مسلحانه می جنگند و همسو و همراستا با جمهوری اسلامی ایران و سوریه هستند.
 
غضنفر رکن آبادی در ادامه سخنان خود گفته است که «وظیفه همه ماست که با گفتار و قلم و اقدامات صحیح خود توطئه های دشمن علیه ملت و دولت سوریه را خنثی کنیم».
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، «جمعی از اعضا و فرماندهی حزب الله، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، جبهه خلق برای آزادی فلسطین، فرماندهی کل جبهه خلقی فلسطین، شاخه لبنانی جنبش فلسطینی فتح، اعضا و فرماندهان جنبش شیعه امل لبنان، جنبش ناصری دموکراتیک» از جمله چهره های لبنانی و فلسطینی بودند که در دیدار بیروت با سفیر ایران در لبنان شرکت داشتند.
 
همچنین خبرگزاری ایسنا روز شنبه سخنان دیگری را به نقل از غضنفر رکن آبادی در دیدار جداگانه او با وئام وهاب، دبیرکل حزب «توحید عربی» لبنان نقل کرد که در آن آقای رکن آبادی گفته است: «سوریه بازوی اصلی مقاومت در منطقه است و یقیناً تلاش های دشمنان برای تضعیف محور مقاومت شکست خواهد خورد».
 
درخواست آشکار این فعال ترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در منطقه از حزب الله، حماس و سایر تشکل های مسلح لبنانی و فلسطینی برای حمایت عملی و «بسیج همه امکانات» جهت تقویت پایه های حکومت بشار اسد در سوریه در حالی است که در ۹ ماه خیزش مردم سوریه، معترضین سوری بارها پرچم ها و نمادهای حزب الله و حماس را در کنار پرچم جمهوری اسلامی ایران به آتش کشیده و شعار «لا حزب الله و لا ایران» یکی از رایج ترین شعارهای معترضین در سوریه بوده است.
 
حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله در نخستین هفته های ناآرامی ها در سوریه، چند بار از معترضین سوری خواست که «بازیچه دست اسرائیل نشوند و به حکومت برای تغییرات فرصت بدهند» و همزمان نیز خود در دیداری با بشار اسد، انجام تغییراتی را که در راستای خواسته های مردم باشد، به آقای اسد پیشنهاد کرد.
 
اما در پی شدت گرفتن کشتارهای سوریه، حسن نصرالله دیگر ماه ها آشکارا سخنی در باره وضع سوریه نگفته بود اما او این سکوت سنگین را چندی پیش شکست و باز از حکومت کنونی سوریه، این همپیمان دیرین جمهوری اسلامی ایران و حزب الله، دفاع کرد.
 
بر خلاف نصرالله، خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس، در تمامی ماه هایی که خیزش مردمی در سوریه در جریان بوده است، در مورد حکومت سوریه سکوت کرده است.
 
سکوت مشعل در حالی است که از سال ۱۹۹۹ پس از رانده شدن او از اردن به اتهام همکاری با ایران در طرح ریزی توطئه های تروریستی با هدف حمله به توریست های اسرائیلی در اردن، وی و سایر سران حماس در اردوگاه «یرموک» در حومه دمشق رحل اقامت افکنده اند.
 
یکی از دلایل مهم سکوت حماس نسبت به تظاهرات مردمی سوریه از نگاه ایدئولوژیک این جنبش ناشی می شود؛ حماس که از بستر اخوان المسلمین برخاسته و علقه عاطفی جدی میان حماس و اخوان همچنان برقرار است، نمی تواند به حمایت اخوان المسلمین سوریه از خیزش های این کشور بی اعتنایی کند.
 
در همین حال، سران حماس همچنان مردد مانده اند که میان این همبستگی ایدئولوژیک عمیق خود با اخوان المسلمین یا حمایت حکومت سوریه از حماس کدام را انتخاب کنند؟
 
جمهوری اسلامی ایران همواره گفته است که به دلیل حمایت های قاطع سوریه از حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر تشکل های «جبهه مقاومت» است که سوریه پیشگام و پیشآهنگ مقاومت در برابر اسرائیل محسوب می شود و باز به همین دلیل است که ایران حامی اصلی سوریه است.
 
در ماه های اخیر گزارش های زیادی منتشر شده است مبنی بر اینکه سران حماس در اندیشه رفتن از سوریه بحران زده هستند اما حاکمان مصر نیز علیرغم برقراری روابط بسیار حسنه و نزدیک با سران حماس، شرایط سنگینی را برای فعالیت دایمی حماس در مصر تعیین کرده اند؛ شرایطی که عملاً به دست رد زدن به سینه حماس در مصر تعبیر شده است.
 
در حالی که قرار است خالد مشعل این هفته نیز پس از ۱۲ سال، از اردن دیدار کند، سخنگویان حماس پیشاپیش در روزهای اخیر گفتند که این سفر هیچ ربطی به انتقال مقر دایمی حماس از سوریه ندارد؛ امری که حتی تکذیب آن، به خودی خود نشان می دهد که حماس از اقامت سران اش در سوریه بحران زده چندان آسوده خاطر نیست.
 
تبعات تحریم سوریه
 
درخواست علنی سفیر ایران در لبنان از سران حزب الله، حماس و سایر تشکل های مسلح لبنانی و فلسطینی برای پشتیبانی عملی از حکومت سوریه و بشار اسد در حالی است که محمد علی سبحانی، سفیر پیشین ایران در لبنان، روز ۲۶ آبان در مقاله ای در تارنمای «دیپلماسی ایرانی» در تهران نوشت که در نتیجه اقدامات و تصمیم های اتحادیه عرب علیه سوریه، «حکومت سوریه در شرایط اقتصادی بسیارسختی قرار خواهد گرفت؛ فشارهای بسیار سنگین تر به سوریه در ابعاد سیاسی، اقتصادی و روانی افزایش می یابد و سوریه را به نحو بسیار جدی تری به انزوا خواهد برد».
 
سفیر کنونی ایران در لبنان در حالی از «ثبات و آرامش خوب در سوریه» سخن گفته است که سلف او، آقای سبحانی در همان مقاله نوشته است که «به هرصورت، آنچه مسلم است این است که شرایط جدیدی در سوریه ایجاد شده است».
 
تارنمای «دیپلماسی ایرانی» که مدیر مسئول آن، صادق خرازی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی ایران است و گروه دیگری از دیپلمات های پیشین جمهوری اسلامی ایران نیز دراین تارنما با اوهمکاری دارند، در ۲۹ آبان در مقاله دیگری با عنوان «کدام کشورها برای پناهندگی اسد مناسب هستند»، به بررسی ارزیابی برخورد احتمالی شماری از کشورهای غربی از آمریکا گرفته تا انگلیس و فرانسه و نیز کشورهای عربی و غیر عربی منطقه و حتی روسیه با درخواست پناهندگی از سوی بشار اسد پرداخته است.
 
«دیپلماسی ایرانی» در این گزارش نوشته است که «ایران تنها کشور خاورمیانه است که حمایت قاطعی از بشار اسد می کند و برای حفظ آن همه گونه کمکی به اسد رسانده است». اما از ذکر نوع «همه گونه کمک» خودداری کرده است.
 
خبرگزاری رویترز هفته گذشته خبر داد، ایران، کشوری که خود نفت خیز است، هشتاد هزار بشکه نفت خام از سوریه خریداری کرده است تا به صنعت راکد مانده نفت سوریه کمک کند؛ خبری که به گزارش خبرگزاری مهر در روز شنبه، احمد قلعه بانی، معاون وزیر نفت ایران،  آن را پس از چند روز تکذیب کرد و گفت «شرکت ملی نفت ایران هیچگونه نفت خامی از سوریه خریداری نکرده است».
 
ایران ادعاهای مربوط به اعزام نیروی کمکی سپاه پاسداران به سوریه را نیز برای کمک به سرکوب خیزش های مردمی سوریه را قاطعانه رد کرده است؛ اما مخالفان سوریه همچنان ادعاهایی از این دست را تکرار می کنند.
 
همچنین در روزهای اخیر پس از آنکه رسانه های اروپایی از دیدارهایی میان نمایندگان ایران با چهره های اوپوزیسیون سوری در ترکیه و نقاطی در اروپا خبر دادند، سفارت ایران در ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که این کشور چنین دیدارهایی انجام نداده است و همچنان حامی حکومت بشار اسد می ماند.
 
محمود احمدی نژاد در جریان سفر دو ماه پیش خود به آمریکا، سخنانی را در زمینه لزوم به توافق رسیدن بشار اسد و مخالفانش مطرح کرد که با انتقادهایی در میان برخی از عوامل حکومت ایران روبرو شد.
 
در هر حال، غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان در دیدار روز شنبه خود با سران حزب الله، حماس و سایر تشکل های لبنانی و فلسطینی، روشن نکرده است که ایران چه نوع حمایت های عملی از سوی این سازمان ها از حکومت اسد را انتظار دارد؟
 
ناظران می گویند صرف مطرح شدن علنی همین درخواست ایران از گروه های فلسطینی و لبنانی برای ایستادگی عملی در کنار حکومت اسد، نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران علیرغم آنکه تلاش دارد اوضاع سوریه را همچنان «با ثبات» نشان دهد، اما خود نیز از تزلزل جدی در پایه های این تنها همپیمان منطقه ای خود عمیقاً نگران شده است.
 
سفیر ایران همچنین نگفته است که اگر این خواسته ایران از سوی گروه های لبنانی وفلسطینی اجابت نشود و آنها آینده خود را بر ایستادن در کنار حکومت متزلزل اسد ترجیح دهند، چه عواقبی برای آنها از نظر ایران خواهد داشت؟

+265
رأی دهید
-61

1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
آخه ۱کیه نیست به این بگه تو رو سننه. خودتون همین روزها به درک واصل میشوید. احتیاج نیست از کسی که دارد غرق میشود پشتیبانی کنید
یکشنبه 6 آذر 1390 - 19:23
islam zoda - تورنتو - کانادا
چه فکر خوبی، همتون یک جا جم شین که انشاالله همگی با هم به دیار جهنم واصل شید..ساندیس خورهای عوضی‌
یکشنبه 6 آذر 1390 - 19:37
amidjan - تهران - ايران
روزهای آخر عمر دیکتاتور اسد به شماره افتاده ا ست و مانند سایر دیکتاتورها به تاریخ ننگین دیکتارورها خواهد پیوست و تمام شدن عمر اسد نقش تعیین کننده در موقعیت بیضوی ایران دارد اما اسد رفتنی است این بهار دامن گیر همه دکتاتورها خواهد شد به امید چنین روزی
دوشنبه 7 آذر 1390 - 06:19
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.